Tábor – Mor. Budějovice 3:1 (kon.) | David Servis – Havlíčkův Brod 2:5 (kon.) | Pelhřimov – Písek 3:4 (po pr.)
Nový Jičín – Orlová 5:2 (kon.) | Val. Meziříčí – SHK Hodonín 5:2 (kon.) | Kopřivnice – Šumperk 0:9 (kon.)
konec
HK Nový Jičín
5:2 (2:0, 2:1, 1:1)
MSK Orlová
Středa 26.09.2018, 18:00 • ZS Nový Jičín • 2. liga - Jih a Východ (ČR) • 5. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    57:38
    Orlová právě vstřelila branku!
    Poruba dával puk doleva na Adamíka. Ten ale nevypálil z první do odkryté klece a Kubáň se proti hodně odloženému pomalému zakončení stihl přesunout. Zničehonic pak Achmeťjanov vyslal do úniku SERGEJ GOLEVA a ten si poradil mazáckou střelou mezi betony. Asistence: Arslan Achmeťjanov, Andreas Kubáň.
     
    40:33
    Nový Jičín právě vstřelil branku!
    Zedníkova střela přes obránce byla zablokovaná k zadnímu hrazení, kde si stejný hráč opět přivlastnil puk a zpoza koncové čáry přihrál do dobré pozice JANU PORUBOVI, který se prosadil bezchybnou střelou z první. Asistence: Pavel Zedník, Jakub Lehečka.
     
    38:17
    Orlová právě vstřelila branku!
    Hosté ještě do přestávky dávají důležitý gól naděje! Novojičínským se tentokrát vymstila hodně špatná rozehrávka, ke střele z pravého křídla se zadarmo dostal MAXIM BOSTANŽIJEV a Hlaváč na ni tentokrát nedosáhl. Asistence: Norair Hovsepjan.
     
    24:22
    Nový Jičín právě vstřelil branku!
    Tak to je bleskově využitá početní výhoda, po které Ďáblové vedou už 4:0! Porubova střela z levé strany neprošla přes obranný blok, Sonnek však puk vytáhl a posunul ho doprava na JAKUBA LEHEČKU, který měl před sebou naprosto prázdnou branku. Asistence: Jan Sonnek, Jan Poruba.
     
    20:20
    Nový Jičín právě vstřelil branku!
    Jak domácí první třetinu skončili, tak začali i tu druhou! Během nenápadného útoku se puk dostal přes Lehečku a Zedníka k ose hřiště, odkud vystřelil obránce VOJTĚCH ADAMÍK a Kubáň na nesmírně přesně umístěný puk nedosáhl. Asistence: Pavel Zedník, Jakub Lehečka.
     
    19:44
    Nový Jičín právě vstřelil branku!
    V závěru úvodní části odskakují Ďáblové do dvougólového náskoku! V hlavní roli byl LUKÁŠ MOTLOCH, který si dobře kryl puk a opět se vracel k modré čáře. Před mezikružím byl podražen, nicméně hra pokračovala dál a to nakonec domácí hráče nemuselo vůbec mrzet. Obránci totiž rychle získali kotouč nazpátek, Chvostek ho posunul Motlochovi a ten po bleskovém obkroužení branky zasunul puk kolem levé tyče za bezmocného Kubáně. Asistence: Michael Chvostek.
     
    17:38
    Nový Jičín právě vstřelil branku!
    Novojičínští měli starosti v rozehrávkou v obranném pásmu. S obtížemi se ale přesunuli do útoku a po Zedníkově pasu z levého mantinelu se v předbrankovém prostoru prosadil neuhlídaný MICHAEL CHVOSTEK. Asistence: Pavel Zedník, Jakub Lehečka.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 18. Chvostek (Zedník, Lehečka), 20. Motloch (Chvostek), 21. Adamík (Zedník, Lehečka), 25. Lehečka (Sonnek, Poruba), 41. Poruba (Zedník, Lehečka) – 39. Bostanžijev (Hovsepjan), 58. Golev (Achmeťjanov, Kubáň)


    HK Nový Jičín: Hlaváč (V. Sonnek) – Adamík, Már, Hruška (C), J. Kysučan, Beutl, Metelka, Gřesík, Tomeček – Palacký, Palička, Pecha, Málek, Motloch, Lehečka, Chvostek (A), Poruba, Zedník (A), J. Sonnek.
    MSK Orlová: Kubáň (Svoboda) – Janiczek, Tomis (C), Adam, Puškár, Cypas, Štěpánek, Šendera – Ballner, Smrčka, Sladkovský (A), Šmíd, Kovařík, Golev, Bostanžijev, Brodek, Dang, Achmeťjanov, Hovsepjan (A), R. Kysučan.
    thejrc.org