Mladá Boleslav – Sparta 3:1 (kon.) | Chomutov – Plzeň 2:9 (kon.) | Olomouc – Vítkovice 2:0 (kon.)
Zlín – Liberec 2:7 (kon.) | K. Vary – Litvínov 3:4 (po pr.) | Mountfield HK – Třinec 2:0 (kon.)
konec
Piráti Chomutov
2:9 (1:3, 0:2, 1:4)
HC Škoda Plzeň
Pátek 28.09.2018, 15:30 • ZS Chomutov • Tipsport extraliga • 5. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Díky za pozornost a někdy u extraligy zase na počtěnou! (17:57:12)
     
    Duel pátého kola Tipsport extraligy končí obrovskou výhrou plzeňské Škodovky. Ta dnes byla lepším celkem a dala hned devět branek. Vojtěch Němec dal čtyři branky a stal se hvězdou utkání a dost možná i celého kola. Mimo něj se prosadil dvakrát Petr Straka, na kanonádě se podílel také Ondřej Kratěna, Jaroslav Kracík či Miroslav Indrák. Za domácí dávali branky Vladimír Růžička a Bohumil Jank.

    Střely na branku: 27:24
    Nejlepší hráči utkání: Jakub Sklenář (0+0) – Vojtěch Němec (4+1)
     
    Konec zápasu.
    59:40 Bohumil JANK - 2:9
     
    59:40
    Piráti právě vstřelili branku!
    Piráti se po konci přesilovky prosazují, ale jde jen o nic neřešící branku. BOHUMIL JANK se na modré čáře opřel do kotouče a o břevno se mu povedlo vstřelit první branku v pirátském dresu. Pohledná branka. Asistence: Dávid Skokan a Petr Koblasa.
     
    59:37
    Hosté v plném počtu.
     
    58:57
    Kombinace domácích pokračovala a Stanislav Dietz to zkoušel od modré čáry. Ani dělovka píseckého rodáka ale v brance neskončila, Frodl předvedl další pohodový zákrok.
     
    57:49
    Z vrcholku levého kruhu to zkoušel Juraj Valach. Zakončoval na zadní tyčku, ale připraveného Frodla nakonec neprostřelil. Puk skončil na zadním mantinelu.
     
    57:37
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Nick Jones – 2 min., hákování).
     
    57:27
    Lukáš Pulpán následně připravil kotouč na pravou stranu, kde byl Jan Eberle. Jeho střela z úhlu ovšem skončila jen na připraveném Stezkovi.
    55:59 Jaroslav KRACÍK - 1:9
     
    55:59
    Plzeň právě vstřelila branku!
    A další celkem jednoduchý gól pro plzeňskou Škodovku! Střela od modré čáry se odrazila i se štěstím k JAROSLAVU KRACÍKOVI, kterému se zblízka povedlo vstřelit již devátou branku svého celku. Asistence: Lukáš Kaňák a Vojtěch Němec.
     
    55:42
    Ještě jedna přesilovka pro Plzeň. Marek Tomica dohrál jednoho z hostů a inkasuje trest za vražení na hrazení. Mimo dvou minut dostává i osobní trest.
     
    55:23
    Kombinace domácího celku v útočné třetině byla zakončena pokusem od modré čáry. Ronald Knot tvrdě pálil, ale Frodlovi nikdo nestínil a puk skončil na jeho prsou.
     
    53:43
    Střídání v týmu Piráti Chomutov: ze hřiště odchází Tadeáš Dvořák, přichází Aleš Stezka.
     
    53:43
    Plzeň pokračovala v aktivní kombinaci, kterou přerušila až vysoká hůl jednoho z hráčů Škodovky. Po poslední komerční přestávce duelu se bude pokračovat vhazováním.
    52:20 Vojtěch NĚMEC - 1:8
     
    52:20
    Plzeň právě vstřelila branku!
    A další hřebíček do chomutovské rakve, to je pořádný debakl. Nick Jones nahazoval na branku Dvořáka, těsně před chomutovským gólmanem tečoval VOJTĚCH NĚMEC, jenž zažívá obrovský zápas. Asistence: Nick Jones a David Stach.
     
    52:04
    Následně se Škodováci směrem dopředu nedomluvili a jejich akce skončila na icingu. Hra tak bude pokračovat po pravici Dominika Frodla, třetí třetina už moc nebaví.
    Marken.cz

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 1. V. Růžička (Sklenář), 60. Jank (Skokan, Koblasa) – 2. V. Němec (Kracík, Pulpán), 9. Straka, 12. V. Němec (L. Kaňák), 34. Kratěna (Stach), 37. Indrák (Gulaš), 41. Straka (J. Kindl, Kodýtek), 47. V. Němec (Kracík, Gulaš), 53. V. Němec (Jones, Stach), 56. Kracík (L. Kaňák, V. Němec)


    Piráti Chomutov: Stezka (41.-54. Tadeáš Dvořák) – Valach, Jank, Knot, Štich, Trefný, Dietz, Blaha – Skokan, V. Růžička, Sklenář – Vantuch, Huml, Tomica – J. Havel, Klhůfek, Koblasa – J. Stránský, Šťovíček, A. Dlouhý.
    HC Škoda Plzeň: Frodl (Milčakov) – Čerešňák, J. Kindl, L. Kaňák, Allen, Vráblík, Pulpán, Jones – Gulaš, Nedorost, Indrák – Kantner, Kratěna, Stach – V. Němec, Kracík, D. Kindl – Eberle, Kodýtek, Straka.

    Rozhodčí: Hejduk, Pražák – Gerát, Hynek

    Diváci: 3 406
    thejrc.org