Mladá Boleslav – Sparta 3:1 (kon.) | Chomutov – Plzeň 2:9 (kon.) | Olomouc – Vítkovice 2:0 (kon.)
Zlín – Liberec 2:7 (kon.) | K. Vary – Litvínov 3:4 (po pr.) | Mountfield HK – Třinec 2:0 (kon.)
konec
HC Olomouc
2:0 (0:0, 0:0, 2:0)
HC Vítkovice Ridera
Pátek 28.09.2018, 17:00 • Zimní stadion Olomouc • Tipsport extraliga • 5. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:24 Vojtěch TOMEČEK - 2:0
     
    59:24
    Olomouc právě vstřelila branku!
    VOJTĚCH TOMEČEK přidává gólovou pojistku v podobě trefy do prázdné branky! Olomoucký forward se ve středním pásmu dostal ke kotouči – nabruslil si do výhodnější střelecké pozice a obstřelil Ivana Baranku. Gólovou pojistku ještě musel potvrdit videorozhodčí, ale branka nakonec uznána byla! Asistence: Jiří Ondrušek.
     
    58:48
    Hosté to zkoušejí bez brankáře!
    56:14 Jakub GALVAS - 1:0
     
    56:14
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Aleš Jergl zavezl kotouč do útočného pásma – vybídl z druhé vlny najíždějícího JAKUBA GALVASE, který svižnou střelou zápěstím otevírá skóre dnešního utkání! Proti střele do horního růžku neměl Patrik Bartošák šanci! Asistence: Aleš Jergl.
     
    53:35
    Petr Kolouch je dnes proti svému bývalému klubu při chuti a opět zaměstnal brankáře Patrika Bartošáka – tomu kotouč vypadl z lapačky a jen díky pohotovým uklízečským schopnostem Rastislava Deje Vítkovice neinkasovaly!
     
    46:52
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Petr Šidlík – 2 min., sekání).
     
    39:00
    Zbyněk Irgl ujel po straně – vystřelil a jeho střelu nakonec hůl Marka Hrbase přizvedla do ochranní sítě!
     
    37:56
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Jiří Ondrušek – 2 min., držení).
     
    36:31
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Petr Strapáč – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Petr Šidlík – 2 min., hrubost).
     
    36:31
    Olomoučtí teď vykombinovali obranu hostí! Petr Strapáč vybídl z druhé vlny přijíždějícího a naprosto volného Petra Koloucha jehož fantasticky vychytal Patrik Bartošák! Po téhle šanci se u branky Vítkovic strhla pořádná mela! Hráči obou týmů už putují na trestnou lavici!
     
    35:11
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Rastislav Dej – 2 min., hákování).
     
    35:04
    Vítkovičtí teď kvůli střídačce na vzdálenější straně hodně dlouho nevystřídali! A toho Mora díky prostřídání celé své pětice málem využila! Hosté byli opravdu po velkým a Jan Výtisk byl na ledě snad minutu a půl!
     
    33:40
    David Škůrek napřáhl na modré a Patrik Bartošák jeho střelu pouze vyrazil před sebe!
     
    31:22
    Vítkovice se teď dostaly do velké šance, když přečíslily svého soupeře a Lukáš Kucsera ve finální fázi ještě vylepšil střeleckou pozici díky přesné přihrávky na jednoho ze spoluhráčů! S jeho pokusem si ale poradil Branislav Konrád!
     
    28:07
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Robin Staněk – 2 min., držení).
     
    23:01
    Zbyněk Irgl nabral velkou rychlost ve středním pásmu – přebruslil obranu hostí a dokázal nebezpečně zaměstnat Patrika Bartošáka! Tomu kotouč vypadl a vrátil se hůl domácího forwarda! Ten sražen obranou hostí ještě dokázal posunout kotouč na Davida Ostřížka, který se tak ocitl zcela sám před ostravským brankářem! Bartošák nakonec hanáckého útočníka fantasticky vychytal!
     
    17:17
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Jan Výtisk – 2 min., nedovolené bránění).
     
    15:48
    K vidění byla rychlá kombinace hostí, kteří pár přihrávkami dokázali vykombinovat obranu domácí, Na konci celé akce byl Ivan Baranka, jehož projektil vytáhl Branislav Konrád vyrážečkou!
     
    05:35
    Patrik Zdráhal z prostoru kruhu nastřeluje horní tyč branky domácích!
     
    05:03
    Vítkovičtí si nerozuměli při přebíraní puku za svou branku a vznikla z toho kuriózní situace při níž puk prošel naprosto volným brankovištěm!
     
    03:54
    Marek Laš našel zadovkou naprosto volného Jana Káňu, který to zkusil na Bartošáka bekhendem! Ten se ale nenechal vykoupat a lapil kotouč do výstroje!
     
    01:25
    Vilém Burian napřáhl na kruhu a vyklepal výstroj brankáře Bartošáka! Tomu puk vypadl a jen díky pohotovosti obrany hostů zůstává stav nezměněn! Tohle byla opravdu velká šance domácích!
    Marken.cz

    Jan Meichsner

    Branky a nahrávky: 57. J. Galvas (Jergl), 60. V. Tomeček (Ondrušek)


    HC Olomouc: Konrád (Lukáš) – Škůrek, Vyrůbalík, J. Galvas, Ondrušek, Jaroměřský, Staněk, Dujsík – J. Káňa, J. Knotek, Laš – Irgl, Kolouch, Burian – Jergl, Strapáč, Skladaný – V. Tomeček, Mráz, Ostřížek.
    HC Vítkovice Ridera: Bartošák (Dolejš) – Výtisk, Trška, Šidlík, D. Krenželok, Baranka, Hrbas – Dej, O. Roman, D. Květoň – Schleiss, Lev, Olesz – Tybor, Mahbod, Szturc – P. Zdráhal, Kucsera, Š. Stránský – Pytlík.

    Rozhodčí: Šír, Obadal – Gebauer, Hanzlík
    ocianews.com