Mladá Boleslav – Sparta 3:1 (kon.) | Chomutov – Plzeň 2:9 (kon.) | Olomouc – Vítkovice 2:0 (kon.)
Zlín – Liberec 2:7 (kon.) | K. Vary – Litvínov 3:4 (po pr.) | Mountfield HK – Třinec 2:0 (kon.)
konec
Mountfield HK
2:0 (1:0, 0:0, 1:0)
HC Oceláři Třinec
Pátek 28.09.2018, 18:00 • ČPP Aréna • Tipsport extraliga • 5. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Dobrý podvečer všem příznivcům ledního hokeje z královéhradecké ČPP Arény. Tipsport extraliga se nám již rozjela do svého klasického tempa a dnes bude nekompromisně pokračovat téměř kompletním 5. kolem. V něm budeme pozorně sledovat zápas, který bude vzpomínkou na loňské semifinále play off. Mountfield HK hostí na svém ledě celek HC Oceláři Třinec.
     
    Mountfield Hk

    Východočeši na startu letošního ročníku uspěli. Na rozdíl od spousty jiných týmů mají odehráno již pět duelů, jelikož v úterý zavítali v rámci předehrávky 27. kola na led pražské Sparty. Na něm celou sezónu také zahájili a utržili zde zatím jedinou porážku, když právě v 1. kole podlehli Pražanům 0:4, poté co je zradila koncovka.

    Pak už ale přišly pouze výhry. Lvi nejprve zdolali na svém ledě Chomutov 3:2. Následně zavítali do Zlína, odkud také odvezli všechny tři body za další těsné vítězství 2:1. Poté před vlastním publikem přemohli také Olomouc 4:1.Vzápětí přišel návrat na led Sparty a odplata za porážku v úvodním kole, Hradec přemohl celek z hlavního města 2:1 v prodloužení. Mountfield je tak na startu ročníku v dobrém rozpoložení, skalp soupeře si připsal ve čtyřech po sobě jdoucích střetnutích.
     
    HC Oceláři Třinec

    Finalista loňského play off do nového ročníku příliš přesvědčivým způsobem nevstoupil. V prvním kole zajížděl na led nepříjemného soupeře ze Zlína a prohrál zde 2:4. Následně však Oceláři přivítali na svém ledě Olomouc. V tomto duelu byli favoritem a ještě v 25. minutě vedli 2:0. Pak ale přišel zlom, Hanáci zabrali a utkání otočili na konečných 3:2 z jejich pohledu.

    Slezané tak získali své první body v sezóně až ve třetím kole. Na ledě Karlových Varů předvedli především kvalitu své defenzívy a zvítězili 2:0. Na první vítězství však navázat nedokázali. V liberecké Home Credit Areně narazili na dalšího protivníka, který byl nad jejich síly. Bílí Tygři je přemohli 4:1. Třinec tak na startu sezóny trochu tápe a nutně by potřeboval další výhru pro posílení svého sebevědomí.
     
    Loňské vzájemné zápasy

    Loňská vzájemná bilance těchto dvou soupeřů je bohatší než obvykle, jelikož na sebe mužstva narazila v semifinále play off. Všeobecně lze konstatovat, že výsledky byly převážně těsnou záležitostí. Z postupu do finále se ve vyřazovacích bojích nakonec radovali Oceláři po výhře 4:2 na zápasy. O osudu série rozhodl především její start, v němž Mountfield zaspal výhodu domácího prostředí a rychle prohrával 0:3 na utkání.

    Základní část:
    17.9.2017 Mountfield HK – HC Oceláři Třinec 3:1
    29.10.2017 HC Oceláři Třinec – Mountfield HK 0:3
    20.12.2017 Mountfield HK – HC Oceláři Třinec 2:3p
    28.1.2018 HC Oceláři Třinec – Mountfield HK 2:1sn

    Semifinále play off:
    29.3.2018 Mountfield HK – HC Oceláři Třinec 1:4
    30.3.2018 Mountfield HK – HC Oceláři Třinec 1:2
    2.4.2018 HC Oceláři Třinec – Mountfield HK 5:1
    3.4.2018 HC Oceláři Třinec – Mountfield HK 1:2p
    6.4.2018 Mountfield HK – HC Oceláři Třinec 3:2p
    8.4.2018 HC Oceláři Třinec – Mountfield HK 2:1p
     
    Zajímavosti

    Hradec Králové získal před sezónou dva hráče z řad třineckých Ocelářů. Jedná se o Tomáše Linharta a Daniela Rákose. Oba jsou však aktuálně vedení na marodce východočeského mužstva a je tak otázkou, zda do zápasu proti jejich nedávným spoluhráčům nastoupí.
    Roberts Bukarts má na kontě zatím tři asistence.
     
    Úvodní sestavy:

    Mountfield HK: J. Pavelka (Maxwell) – Zámorský, Nedomlel, Cibulskis, Graňák (A), F. Pavlík, Rosandić, Š. Havránek – Smoleňák, Koukal (C), M. Chalupa – Vincour, Dragoun, R. Pavlík – Miškář, Bičevskis, Rákos (A) – Vopelka, Kukumberg, Bezúch.

    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Krajíček (C), M. Doudera, Galvinš, D. Musil, Gernát, Matyáš, Adámek – Roberts Bukarts, Marcinko, O. Kovařčík – Adamský (A), Cienciala, Svačina – Chmielewski, M. Kovařčík, Dravecký (A) – Hladonik, R. Vlach, Hrňa.

    Rozhodčí: Svoboda, Pešina – Brejcha, Jelínek.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Ještě jednou dobrý podvečer z Hradce Králové. ČPP Aréna se pozvolna začíná plnit diváky, kteří mají tentokrát dopravu na stadion ztíženou kvůli uzavření několika ulic v centru města z důvodu cyklistického závodu. Přesto lze věřit tomu, že i na sv. Václava zde bude extraligová kulisa důstojná.
     
    Oba celky už absolvovaly rozbruslení a odešly do šaten, aby rolba ještě jednou upravila kluziště před začátkem střetnutí. Do startu duelu mezi Hradcem a Třincem zbývá přibližně 15 minut.
     
    Sudí už krouží po hrací ploše. Východočeští hokejisté právě vstupují na led, Třinečtí je následují, ČPP Aréna je skutečně solidně zaplněna a vítá oba týmy, které se řadí na modrých čarách.
     
    Na kluzišti již zůstávají pouze zahajovací formace, utkání tak může odstartovat!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:13
    Slezané vyhráli úvodní vhazování a stáhli se s pukem za vlastní klec. Po levém hrazení poslali touš na opačnou stranu hřiště.
     
    00:43
    Oceláři zatím drží puk, teprve nyní jej po nepřesné rozehrávce na levém hrazení odevzdali Východočechům.
     
    01:09
    Adamský se dostal za beky Mountfieldu, ale neměl rychlost, proto musel na vrcholu kruhů volit střelu, kterou Pavelka vykopl pravým betonem!
     
    01:49
    Rosandič rychle odehrál touš u levého mantinelu, ale rozehrávka se mu nevydařila a kupředu mohou Třinečtí.
     
    02:04
    Tentokrát hradecký bek s číslem 44 rozehrával na střed, kde se do dobré pozice dostával Miškář, kterého ale zastavilo postavení mimo hru.
     
    02:48
    Bukarts odehrál bekhendem touš u levého mantinelu ve svém obranném pásmu a osvobodil tak svůj tým. Hradečtí jeho počínání napodobili, jenže se dopustili zakázaného uvolnění.
     
    03:02
    Adamský nahazoval bekhendem touš z pravé strany na bránu Pavelky, dobře však zapracoval Cibulskis, který let touše zastavil a odehrál jej z nebezpečného prostoru.
     
    03:15
    Východočechům je pískáno zakázané uvolnění. Nutno říct, že minimálně dost předčasně, Koukal i beci Třince byli sotva na obranné modré.
     
    03:25
    Graňák se šikovně otočil za vlastní bránou, zbavil se napadajícího protihráče a vyhodil po pravé straně. Opět však pouze na zakázané uvolnění. Buly po levici Pavelky.
     
    03:36
    Chalupa vystřelil od levého hrazení, jeho pokus mířil přímo na hruď Hrubce, který si touš na prsou přidržel lapačkou.
     
    03:53
    Pavelka vypomohl svým bekům s rozehrávkou, Rosandič vysunul kupředu Radovana Pavlíka, který na útočné modré předal Dragounovi.
     
    04:18
    Oceláři drží touš na svých čepelích u své svatyně, akce po levé straně skončila přibližně v půlce hřiště.
     
    04:43
    Miškář důrazně napadá rozehrávku Slezanů a téměř získal touš, jeho aktivita nakonec skutečně přivedla kotouč do moci Lvů.
     
    05:13
    V závaru hokejek před bránou se nyní dobře zorientoval Jan Hladonik, který dorážel na levé straně, ale těsně minul. O chvíli později pálil Erik Hrňa z bezprostřední blízkosti, jenže Pavelka zasáhl betonem!
     
    05:59
    Chalupa se po pravé straně dostal za útočnou modrou a zavezl puk za klec Ocelářů.
     
    06:23
    Východočeši nyní chvíli motali Slezany v jejich obranném pásmu, do zakončení se ale neprobili.
     
    06:49
    Zánmorský ve spolupráci s Dragounem rozehráli touš zpoza vlastní svatyně a po levé straně jej dostali do třetiny protivníka
     
    07:17
    Vladimír Dravecký nyní důrazně forčekuje v prostoru u svatyně Lvů, kotouč ale nakonec na protivnících nevydoloval.
     
    07:30
    Další akci Východočechů zastavilo postavení mimo hru. Po něm bude následovat komerční přestávka a úklid ledové plochy.
     
    07:48
    Vlach zpracoval touš na pravém hrazení nepříliš přesvědčivým způsobem, přesto se Slezané u puku udrželi a dostali jej na zadní mantinel.
     
    08:04
    Jan Hladonik vyslal střelu z pravého kruhu, kterou však zblokoval první bránící hráč – Oskars Cibulskis.
     
    08:38
    Filip Pavlík střílel krátce po buly od modré čáry, touš ale přes chumel hráčů stojících před bránou neprocpal.
     
    08:42
    O chvíli později to na pravé straně z ostrého úhlu zkusil Radek Smoleňák, jeho rána ale zamířila jen do ochranné sítě, pročež se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    09:01
    Nedomlel prostrčil na levé straně kotouč kupředu, Dragoun se ho na útočné modré snažil tečovat, leč neúspěšně, takže se píská zakázané uvolnění Mountfieldu. Vhazovat se bude po levé ruce Jaroslava Pavelky.
     
    09:02
    Ihned po vhazování se ke střele z pravého kruhu dostal David Cienciala, mířil ale přímo do náruče gólmana Lvů.
     
    09:14
    Bičevskis na útočné modré ideálně nezpracoval a odevzdal puk Třineckým, kteří mohou rozehrávat zpoza vlastní brány.
     
    09:33
    Hra se nám zatím hodně kouskuje a nemá plynulejší tempo. Na obou stranách se kupí nepřesnosti.
     
    10:02
    Filip Pavlík nastřelil kotouč od levého hrazení do předbrankového prostoru, kde ho tečoval Roman Kukumberg, Hrubec předvedl parádní zákrok betonem!
     
    10:35
    V útočném pásmu nyní podrazil soupeře David Cienciala, jenž inkasuje dvě trestné minuty. Mountfield si tak zahraje dnešní první přesilovou hru.
     
    10:40
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec bleskurychle využívá přesilovku a jde do vedení! PETR ZÁMORSKÝ dostal přihrávku na modrou čáru. Na ose hřiště se s ničím nepáral a tvrdou přízemní ránou z nápřahu propálil Hrubce mezi betony! Asistence: Mislav Rosandič, Radek Smoleňák.
    10:40 Petr ZÁMORSKÝ - 1:0
     
    11:13
    Východočeši jsou povzbuzeni svým prvním zásahem a hrnou se opět do prostoru před svatyní Ocelářů.
     
    11:43
    Souboj o puk v rohu kluziště za bránou Hrubce. Rákos vydoloval puk, dostal se do předbrankového prostoru, naznačil střelu, přehodil si puk na bekhend a vypálil jen těsně vedle pravé tyče klece Třince!
     
    12:16
    Tomáš Marcinko se nyní vytočil na pravém kruhu a bekhendem se snažil Pavelku překvapit, neúspěšně.
     
    12:58
    Oceláři drží kotouč na svých čepelích za svou klecí, Východočeši je však jdou napadat a zdržují je v jejich pásmu.
     
    13:26
    Richard Nedomlel se vydal po levé straně vpřed a z kruhu se snažil vypálit. Do jeho ránu však vložil hůl Lukáš Krajíček, jenž ji srazil do ochranné sítě. Následuje komerční pauza.
     
    13:30
    Cibulskis zpracoval kotouč dle sudích již za útočnou modrou, takže jeho následná střela nemohla být započítána, píská se postavení mimo hru.
     
    13:44
    Pavelka schoval pod lapačku kotouč, který se pomalu doplazil k jeho bráně před dojíždějícími protivníky. Buly po jeho levici.
     
    14:06
    Rosandič přihrál ve středním pásmu Miškářovi, který prošel mezi dvěma beky a u hrazení svedl souboj o touš s dvěma beky Lvů.
     
    14:31
    Přesilovku si nyní vyzkouší také Oceláři. Za podrážení je vyloučen Daniel Rákos, ještě v loňské sezóně hráč Třince.
     
    14:49
    Chalupa vzal puk na hůl a zavezl jej do útočného pásma Mountfieldu, čímž pro svůj tým získal nemálo důležitých vteřin.
     
    15:27
    Juraj Bezúch teď předvedl rychlost svých nohou i rukou a udělal si ze čtyř protihráčů cvičné kužely. Následně přihrál do obranného pásma.
     
    15:58
    Slezané postavili přesilovku a kombinují v prostoru před Pavelkou, hledajíc vhodnou palebnou pozici.
     
    16:16
    Vladimír Svačina dostal přihrávku na levý kruh a tvrdě vystřelil, jeho rána byla těsně před Pavelkou sražena, jinak by ale nadělala brankáři Východočechů velké potíže!
     
    16:32
    Guntis Galvinš, nová posila Ocelářů teď ohrozila svatyň Lvů, jeho ránu však brankář Hradce na hrudi udržel. Rákos je z trestné lavice venku a svěřenci Tomáše Martince jsou kompletní.
     
    16:48
    Jenže ne na dlouho. Pavelka teď trochu necitlivě rozehrál a Nedomlel za bránou musel přidržet protihráče, za což vyfasoval dvě trestné minuty.
     
    17:03
    Oceláři kombinují podél hrazení a modré čáry. Dobrá práce Chalupy však hráče pod vedením Václava Varadi z útočného pásma vyhnala
     
    17:43
    Chalupa dobře zastavil průnikovou přihrávku a následně touš vyvezl za obrannou modrou, přičemž ještě přešel dva soupeře.
     
    18:13
    David Cienciala vypálil z levého kruhu, ale Mislav Rosandić jeho ránu srazil do ochranné sítě. Buly po levé ruce Pavelky.
     
    18:36
    Hrňa udělal kličku na levém kruhu, přihrál na modrou, obdržel touš zpět a z nápřahu rovnou pálil. Břevno klece Mountfieldu minul jen velmi těsně!
     
    19:02
    Východočeši jsou opět kompletní a Dragoun zaváží hrací předmět za bránu Ocelářů, kde o něj ale musí bojovat s beky soupeře.
     
    19:33
    Koukal šikovně posunul po pravé straně kupředu, následně přišla křižná přihrávka na Rosandiče, který ale ideálně nezpracoval.
     
    19:53
    První dějství se dohrává v obranném pásmu Ocelářů, kteří ještě stihnou vyhodit po pravém hrazení.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První dvacetiminutovka duelu mezi Hradcem a Třincem je za námi. Hra v tomto dějství rozhodně nebyla plynulá. Často se přerušovalo kvůli různým nepřesnostem obou týmů. Příliš střel na bránu k vidění nebylo. O trochu víc si jich připsali Slezané, kteří také hráli o jednu početní výhodu navíc. Gól však vsítil Mountfield, když se parádní přízemní ranou od modré čáry trefil Petr Zámorský, pro nějž to byl teprve druhý gól od jeho příchodu pod Bílou věž. Východočeši tak vstoupí do druhé části s nejtěsnějším možným náskokem.
     
    Střely na bránu v první třetině:

    Mountfield HK – 5
    HC Oceláři Třinec – 8
     
    Druhá třetina začne přibližně v 18:57.
     
    Oba celky jsou zpět na ledové ploše, druhá třetina začne za malý moment.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:15
    Marcinko byl z úvodního buly vykázán. Východočeši získali puk a hned jej poslali na zadní mantinel, kam se Smoleňák vydává napadat.
     
    20:34
    Bleskurychlou kombinaci Ocelářů nyní zakončoval Roberts Bukarts, Pavelka na poslední chvíli vložil do jeho rány beton a puk zastavil!
     
    21:16
    David Musil zpracoval touš ve středovém kruhu a po levém hrazení jej poslal za bránu Mountfieldu, kde však byli první beci Východočechů.
     
    21:41
    Guntis Galvinš vypálil od modré čáry, jeho pomalý vysoký puk chytil Pavelka do lapačky.
     
    21:56
    Martin Gernát poslal bekhendem puk na klec Mountfieldu z pravého kruhu, brankář Lvů byl připraven a touš ukryl ve své rukavici.
     
    22:16
    Miškář zabojoval na pravém hrazení a prošťouchl kotouč až za bránu Ocelářů, kam sám spěchá napadat.
     
    22:44
    V situaci dva na dva dostal Juraj Bezúch přihrávku na levý kruh a ihned pálil, Hrubec se stihl bleskurychle přesunout a jeho ránu zastavil!
     
    23:06
    Vopelka zasáhl vysokou holí do tváře Michala Kovařčíka, kterému se příliš z ledu nechtělo, ale nakonec jej opustil bez pomoci spoluhráčů. Další přesilovka pro Třinec.
     
    23:16
    Oceláři se ale sami nepřesnou přihrávkou na útočnou modrou připravili o třetinu a se svou akcí budou muset začít od vlastní klece.
     
    23:44
    Slezané se rozestavili podél hrazení, puk následně poslali na zadní mantinel, kde o něj teď bojují s protivníkem.
     
    24:10
    Erik Hrňa to zkusil z velké vzdálenosti na pravé straně, jeho pokus byl však opravdu hodně nepřesný.
     
    24:38
    Východočeši vyhodili a Rosandič nyní mohl ujet dokonce do šance, sudí však pískají postavení mimo hru.
     
    24:53
    Lukáš Krajíček prodloužil podél hrazení na Romana Vlacha, jenž poslal touš za bránu Pavelky. Beci Mountfieldu ale rychle vyhodili.
     
    25:08
    Hradečtí jsou kompletní a Hrubec musel rychle vystartovat z brány, aby pomohl svým parťákům s rozehrávkou.
     
    25:36
    Guntis Galvinš vypálil z pravé strany od modré čáry, před Pavelkou stála čtveřice hokejistů, takže gólman Lvů nic neviděl. Puk však mířil nad břevno.
     
    26:14
    A znovu čerstvá akvizice Ocelářů v akci! Tentokrát se snažila zakončit po křižné přihrávce na levou stranu, brankář Hradce se však fantasticky přemístil a její pokus zastavil, za což si vysloužil potlesk publika. Následuje komerční pauza.
     
    26:38
    Nedomlel rozehrál po pravém hrazení kupředu, napadat se vydal Dragoun, který zdržuje Slezany v jejich obranném pásmu.
     
    27:03
    Hrubec zastavil střelu ze středního pásma a následně odpálil puk hokejkou z vlastního brankoviště. Východočechy v protiútoku zastavilo postavení mimo hru.
     
    27:32
    Doudera rozehrál ve spolupráci s Krajíčkem, akce Ocelářů ale dlouho netrvala. Na druhou stranu se hnali Kukumberg s Vopelkou proti jedinému bekovi Třince, ale první jmenovaný příliš otálel s přihrávkou a defenzíva soupeře se stihla stáhnout a pas zastavila.
     
    28:07
    Trochu hokejové krásy se teď snažil předvést Petr Koukal, který už na pravém kruhu mohl pálit, ale puk si před padajícím bekem ještě stáhl na střed a pálil až následně. Další obránce se však stihl vrátit a zblokoval jeho ránu do ochranné sítě!
     
    28:41
    Hradec teď zamkl svého soupeře v jeho pásmu a točil ho jako na kolotoči. Hrubec fantasticky maskou zastavil ránu Cibulskise od modré. Bude se však vylučovat na straně Ocelářů.
     
    28:43
    Guntis Galvinš inkasuje dvě trestné minuty za podrážení, Východočeši si tak zkusí početní výhodu podruhé v tomto duelu.
     
    29:23
    Ocelářům se povedlo dvakrát za sebou v rychlém sledu osvobodit, přesto už jsou Lvi zase před Hrubcem.
     
    29:43
    Po zblokované ráně Vincoura se k nečekané ráně z levého kruhu dostal Rosandič, na jehož pokus Hrubec neměl šanci reagovat. Slovenský bek ve službách Lvů však minul bránu!
     
    30:01
    Petr Zámorský je očividně povzbuzen svým dnešním zásahem a snaží se o další, tentokrát střílel z levé strany od modré čáry. Gólman Ocelářů předvedl ukázkový semafor.
     
    30:45
    Slezané zbytek oslabení bránili dobře a Lvy určitou dobu drželi za svou obrannou modrou. Nyní jsou kompletní. Hrubec s přehledem chytá další ránu z levé strany.
     
    31:05
    Rákos vystřelil z osy hřiště, Hrubec jen vyrazil před sebe, ale Bičevskis nezvládl dorazit touš do sítě. Následně puk před bránu vracel Miškář, ale ani jeden z prvních dvou jmenovaných se k němu nedostal.
     
    31:30
    Útok svěřenců, které vede Václav Varaďa teď zastavilo postavení mimo hru. Slezané ale znovu získali touš a jdou vpřed.
     
    32:04
    Hrubec musí rozehrát po tečovaném vyhození Graňáka Práci s hokejkou ovládá velmi dobře, takže přihrávka na beky byla přesná.
     
    32:33
    Smoleňák našel křižnou přihrávkou ideálně najetého Koukala, kterého však zradilo zpracování, pročež kapitán Hradce nemohl ihned pálit a byl nucen udělat o jeden oblouk navíc, což umožnilo obraně Třince, aby se zformovala.
     
    32:47
    Oceláři natlačili touš do brankoviště Východočechů, kde ho Pavelka bez obtíží přikryl rukavicí. Následuje komerční pauza.
     
    33:04
    Zámorský po vyhraném buly v obranném pásmu vyhodil na útočnou modrou, kde Dragoun prohrál osobní souboj a k puku se dostali Slezané.
     
    33:26
    Radovan Pavlík poslal Miškáře kupředu šikovným obloučkem, druhému jmenovanému však v osobním souboji podjela brusle.
     
    34:01
    David Musil dostal přihrávku na osu hřiště k modré čáře a rozhodl se ihned tvrdě vypálit. Jaroslav Pavelka zaujal ideální postavení v bráně a kotouč snadno ukryl ve své náruči.
     
    34:09
    Po menší strkanici a nepřehledné situaci u útočné modré Lvů se píská postavení mimo hru svěřenců Tomáše Martince.
     
    34:23
    Pavelka posunul svou širokou holí puk Filipu Pavlíkovi, který po pravé straně rozjíždí rychlý protiútok.
     
    34:32
    Miškář posunul puk z pravé strany na osu hřiště, odkud vypálil Bičevskis, Hrubec jeho pokus nejprve ustál, ale následně se poroučel na led, přičemž puk schoval pod sebe. Poté se strhla menší mela, pošťuchování obou stran však dlouho netrvalo.
     
    34:55
    Slezané nyní nedokázali rozjet svou akci prudkou přihrávkou a je jim tak pískáno zakázané uvolnění.
     
    35:19
    Adamský před svou bránou předal puk Draveckému, který po pravé straně může jít kupředu.
     
    35:48
    Vladimír Svačina vypálil z pravého hrazení, Pavelka poslal jeho ránu betonem do rohu hrací plochy.
     
    36:10
    Filip Pavlík se vydal kupředu po pravé straně a ranou přes beka se snažil Hrubce zaskočit. Gólman Slezanů srazil puk před sebe a následně jej přikryl rukavicí před dojíždějícím bekem Mountfieldu.
     
    36:23
    Rákos se u pravého hrazení šikovným pohybem zbavil dvou napadajících soupeřů a posunul puk Zámorskému, který pálil od modré.. Ránu ale zblokoval Jan Hladonik.
     
    37:03
    Hraje se trochu svižnější hokej než v první dvacetiminutovce. Miškář teď poslal střílenou přihrávku do brankoviště, kterou žádný z jeho spoluhráčů nezasáhl a puk tak musel vykopnout Hrubec.
     
    37:38
    Čtveřice hráčů nyní zašlápla touš u mantinelu za bránou Ocelářů. Sudí nechtěl dlouho čekat a odpískal. Vhazování po levici gólmana Třince.
     
    38:03
    Rosandič vystřelil z pravé strany od modré čáry. Chalupa jeho ránu mezi kruhy zastavil, dorážka se mu však nepovedla. Dva beci Ocelářů ho od touše odstavili.
     
    38:19
    Radek Smoleňák vystřelil z pravého kruhu, Hrubec jeho ránu viděl a poslal ji vyrážečkou do rohu hrací plochy.
     
    38:43
    Zámorský vystřelil z pravého hrazení. Byl v hodně ostrém úhlu a brankář Třince tak s tímto pokusem příliš velké potíže neměl.
     
    39:03
    Miškář přenechal šikovně Bičevskisovi ve středu hřiště. Ten odjel až do rohu a vracel před bránu, kde však byl Rákos o krok později než být měl.
     
    39:18
    Po zakázaném uvolnění Východočechů se hra stěhuje před Jaroslava Pavelku, před nímž se bude vhazovat.
     
    39:32
    Lukáš Krajíček předvedl na útočné modré své šikovné ruce, zbavil se napadajícího protiháče a rozehrál do rohu hrací plochy.
     
    39:40
    Po střele Doudery od modré čáry to ČPP Arénou jen zahučelo, Pavelkovi šla rána do protipohybu, přesto ji dokázal betonem zastavit. Touš vyletěl do vzduchu, odkud se ho snažil dorážet Hrňa. Vzrušení je ale zbytečné. Sudí píská hru vysokou holí, ačkoliv se útočníkovi Ocelářů tento verdikt očividně nelíbí.
     
    39:48
    Pavelka střelu od levého hrazení bez potíží ukryl v náruči. Ještě jedno buly v tomto dějství však určitě stihneme. Rosandič se vydal po levé straně kupředu a tvrdě vypálil, jeho rána mířila nad břevno svatyně Ocelářů.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhé dějství duelu mezi Mountfieldem a Oceláři právě skončilo. Hra je stále velmi vyrovnaná, mírnou střeleckou převahu měli v této části Východočeši. Skóre se však celých dvacet minut nehnulo. Oba týmy si přitom dokázaly vytvořit solidní šance, jenže skvěle chytají oba brankáři, Jaroslav Pavelka i Šimon Hrubec. Uvidíme, jestli nějakou změnu přinese třetí třetina.
     
    Střely na bránu v druhé třetině (celkem):

    Mountfield HK – 13 (18)
    HC Oceláři Třinec – 10 (18)
     
    Třetí třetina začne přibližně v 19:54.
     
    Oba týmy se vracejí na ledovou plochu, třetí třetina odstartuje za několik málo okamžiků.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:13
    Třinečtí získali touš po vhazování a snažili se projít po levém hrazení, což se jim nepodařilo, a tak následně poslali touš kupředu vysokým obloukem
     
    40:35
    Bude se vylučovat v hradeckých liniích. Třinec má ponechanou výhodu a jeho hráči se zatím drží s pukem u své brány.
     
    41:03
    Slezané dlouhou dobu drží touš, ale zatím se s ním nedostali ani za půlící čáru, až nyní ho zaváží do pásma Svačina.
     
    41:22
    Hradečtí jdou do tří! Sudí viděli hned dva přestupky a každý z nich vylučuje jednoho hokejistu Mountfieldu. Smoleňák dostává dvě minuty za sekání, Bičevskis za podrážení.
     
    41:55
    Východočeši nejprve vyhodili puk přes všechny čáry, ale teď už Slezané postavili přesilovku a kombinují podél hrazení.
     
    42:11
    Skvělá práce Miškáře! Zblokoval ránu Krajíčka, vzal puk na hůl a přejel s ním půl kluziště, jeho zblokovaná rána končí v ochranné síti za hrubcem.
     
    42:42
    Cienciala přihrál skrz brankoviště Svačinovi, Jaroslav Pavelka se stihl fantasticky přesunout a ránu druhého jmenovaného zastavil!
     
    43:25
    Marcinko ještě zakončoval z bezprostřední blízkosti, jenže gólman Mountfieldu teď zavřel svou bránu a poradil si i s dorážkami!
     
    43:43
    Východočeši jsou kompletní a po pravé straně pronikají kupředu. S pukem se dostávají až za bránu soupeře.
     
    44:27
    Martin Gernát si najel na pravý kruh a vyslal nebezpečnou střelu, která prošla jen těsně nad břevnem svatyně Lvů.
     
    44:40
    Oceláři získali touš po vhazování před jejich gólmanem a po levém hrazení se dostali do situace dvou proti jednomu. Roman Vlach však křižnou přihrávkou Hrňu nenašel.
     
    45:16
    Východočeši drží touš za vlastní bránou a nechávají oba celky v poklidu vystřídat. Následně vpřed vyráží Dominik Graňák.
     
    45:37
    Dnešní utkání sleduje 5006 diváků.
     
    45:41
    Kotouč se po souboji ve středu kluziště ocitl na střídačce Ocelářů. Buly u jejich obranné modré.
     
    45:50
    Svěřenci Václava Varadi teď nedokázali svou prudkou rozehrávku dojet, takže je jim pískáno zakázané uvolnění.
     
    46:15
    Nahození ze středního pásma odrazil Pavelka hokejkou do rohu kluziště. O chvíli později pálil od modré Marian Adámek, jeho pokus zastavil gólman Hradce vyrážečkou a nasměroval touš do ochranné sítě. Následuje komerční brejk.
     
    46:27
    Buly před brankářem Lvů vyhráli Východočeši a Filip Pavlík se snažil poslat křižnou průnikovou přihrávku kupředu, ta však byla ve středovém kruhu zastavena.
     
    46:36
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec zdvojnásobuje své vedení! Z ničeho nic se MATĚJ CHALUPA dostal po přihrávce Smoleňáka do úniku. Sám se ocitl tváří v tvář Hrubcovi a nekompromisní tvrdou ranou trefil pravý horní růžek, brankář Slezanů byl bez šance! Jde o první gól tohoto střelce v extralize! Asistence: Radek Smoleňák, Filip Pavlík.
    46:36 Matěj CHALUPA - 2:0
     
    47:16
    Oceláři ale ještě nesklánějí zbraně a vrhají se do třetiny Mountfieldu, aby se znovu okamžitě dostali na dostřel.
     
    47:35
    Guntis Galvinš dostal přihrávku na levou stranu k modré čáře a tahem vypálil. Svou ranou však našel pouze připravenou náruč Jaroslava Pavelky.
     
    47:53
    Miškář zavezl touš do rohu hrací plochy a snažil se najít jednoho ze svých spoluhráčů bekhendovou přihrávkou, to se mu ale nepovedlo.
     
    48:15
    Vladimír Svačina pronikl po levé straně kupředu, vyjel si na kruh a rychlou střelou orazítkoval pravou tyč hradecké svatyně!
     
    48:35
    Rosandič rozehrál zpoza vlastní svatyně na Miškáře, který ale tentokrát přehodit obrannou modrou nedokázal. Lvi jsou ale i nadále na puku.
     
    49:06
    Mountfield znovu obsadil útočné pásmo a podél hrazení nyní kombinuje. Vopelka zvládl přejít přes Vlacha a zaváží touš do rohu hrací plochy.
     
    49:32
    Chalupa v poklidu zpracoval vyhození Slezanů z jejich obranného pásma a čeká, až mu dostřídají jeho spoluhráči.
     
    50:02
    Mountfield teď kontroluje hru, Graňák nezpracoval ideálně křižný pas na levou stranu, jinak by byl v dobré palebné pozici.
     
    50:33
    Oceláři se na chvíli dostali za útočnou modrou, zde však příliš dlouho nepobyli a museli se stáhnout zpět.
     
    51:05
    Michal Dragoun si vyjel oblouk na levém kruhu a mířil na přední tyč, kterou však o kousek minul.
     
    51:24
    Tomáš Marcinko vyslal přízemní ránu od pravého mantinelu, která zůstal pod betony Jaroslava Pavelky. Sudí hru následně přerušili.
     
    51:46
    Miškář pronikl po pravé straně až do rohu kluziště, kde aktuálně svádí souboj s dvěma beky Ocelářů.
     
    52:06
    Bičevskis si nyní nezpracoval v otočce žabku od Miškáře a musel přihrát dozadu. Lvi ale kontrolují hru.
     
    52:28
    Východočeši vyslali na Hrubce jeden z méně nebezpečných projektilů, po něž bude následovat komerční pauza. Gólman Třince se střelou neměl žádné potíže. Bude se tak vhazovat po jeho levé ruce, Oceláři však nutně potřebují útočit.
     
    52:44
    Kukumberg vyhrál vhazování před Hrubcem, jeho spoluhráči však kombinaci založit nedokázali, přesto se drží na puku i o chvíli později.
     
    53:13
    Zatím to na nějaký větší nápor Slezanů v závěru nevypadá. Oceláři se nyní sice dostali za útočnou modrou, ale touš si zde příliš dlouho neužili.
     
    53:29
    Chalupa získal puk, pronikl po levé straně kupředu a z kruhu vystřelil na přední tyč. Hrubec byl připraven a jeho pokus ukryl v náruči.
     
    53:49
    Vhazování před klecí Třince vyhráli Oceláři, kteří však nedokázali vyhodit ze svého obranného pásma.
     
    54:01
    Souboj na útočné modré vyhráli Lvi, díky čemuž se Dragoun dostal do přízemního zakončení, které však nebylo příliš nebezpečné a Hrubec si s ním poradil bez potíží.
     
    54:17
    Pavelka nakonec nevyjel, rozehrávku nyní nechal na Rosandičovi poté, co Oceláři vyhodili přes celé kluziště.
     
    54:24
    Daniel Rákos nyní dostal křižnou přihrávku z pravé strany a bekhendovou kličkou se snažil pokořit Hrubce, který se ale roztáhl na ledě a puk za svá záda nepustil!
     
    54:38
    Početní výhoda pro Hradec. David Musil inkasuje dvě trestné minuty za podrážení, čímž značně snižuje šance svého týmu na bodový zisk v tomto duelu.
     
    55:13
    Východočeši se drží v útočném pásmu a kombinují podél hrazení, se zakončením očividně nijak nespěchají, snaží se především držet puk daleko od své brány.
     
    55:45
    Zámorský za svou klecí v poklidu podržel puk a nechal oba celky poslat na led čerstvé síly. Následně rozehrál po pravé straně.
     
    56:07
    Klobouk dolů před Šimonem Hrubcem! Nádhernou kombinaci Východočechů na jeden dotek zakončoval z pravého kruhu Radovan Pavlík, jenže gólman Ocelářů se fantasticky přemístil v brankovišti a kotouč chytil.
     
    56:39
    Oskars Cibulskis vystřelil z osy hřiště od modré čáry, před bránou Třince bylo hodně rušno, přesto puk přistál přímo v náruči brankáře Slezanů, kteří jsou kompletní.
     
    57:02
    Michal Kovařčík vystřelil z vrcholu pravého kruhu. Richard Nedomlel však byl ideálně postaven a jeho ránu na klec svého celku projít nenechal.
     
    57:33
    Rosandič ve spolupráci s Filipem Pavlíkem rozehráli další akci Lvů, kteří zatím závěr utkání kontrolují.
     
    58:05
    Guntis Galvinš měl nyní tutovku a snížení na hokejce! Sám stál na ose hřiště před Pavelkou, ale svým pokusem pouze orazítkoval břevno!
     
    58:49
    Slezané mají kotouč na svých čepelích, ale drží ho pouze u své klece, což pro Jaroslava Pavelku není nebezpečné a ČPP Aréna už obíhá oslavná vlna.
     
    59:13
    Nedomlel nahazoval z modré čáry do předbrankového prostoru, jeho přihrávku ale nikdo nezasáhl.
     
    59:18
    Roberts Bukarts si vyjel na levý kruh a vystřelil na zadní tyč. Pavelkova lapačka byla připravená a touš zastavila.
     
    59:18
    Václav Varaďa si se svým týmem vyžádal oddechový čas. Hrubec zůstává na střídačce, Oceláři budou hrát se šesti hráči v poli.
     
    59:33
    Slezané bojovali za bránou Hradce o touš, který ale ukořistil Smoleňák a bekhendem ho poslal přes obrannou modrou. ČPP Aréna povstává a tleská hráčům Mountfieldu.
     
    59:55
    Po tvrdém střetu s Petrem Koukalem zůstává na ledové ploše ležet Michal Kovařčík, nakonec se ale zvedl a za pomoci týmového lékaře odchází na střídačku po svých. Hradecký kapitán inkasuje dvě trestné minuty za vysokou hůl.
     
    Konec zápasu.
     
    Souboj mezi Hradcem a Třincem je u konce! Utkání bylo v podstatě vyrovnané, oba celky si vytvořily přibližně stejný počet šancí, rozhodující však bylo jejich proměňování, v němž Oceláři naprosto selhali i díky famóznímu výkonu Jaroslava Pavelky. Šimon Hrubec se také snažil, ale dvě střely mu stejně do sítě prošly. Lvi vedli již od první třetiny a v závěrečném dějství je uklidnila první extraligová trefa Matěje Chalupy. Pod Bílou věží tak zůstávají všechny tři body. Hradec Králové tak upevňuje svou pozici na druhém místě a předvádí nejlepší vstup do soutěže od návratu do extraligy! Nutno však podotknout, že Mountfield má odehrán o jeden zápas víc než většina jeho soupeřů. Zároveň si také připisuje již pátou výhru v řadě. Oceláři naopak prohlubují svou krizi na startu extraligového ročníku.
     
    Střely na bránu v třetí třetině (celkem):

    Mountfield HK – 13 (31)
    HC Oceláři Třinec – 9 (27)
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Mountfield HK – Jaroslav Pavelka
    HC Oceláři Třinec – Guntis Galvinš
     
    Ode mne je to pro dnešek ze stále stojící a tleskající ČPP Arény vše. Děkuji vám za pozornost a někdy příště se budu znovu těšit, na počtenou. (20:38:06)
    Marken.cz

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 11. Zámorský (Rosandić, Smoleňák), 47. M. Chalupa (Smoleňák, F. Pavlík)


    Mountfield HK: J. Pavelka (Maxwell) – Zámorský, Nedomlel, Cibulskis, Graňák (A), F. Pavlík, Rosandić, Š. Havránek – Smoleňák, Koukal (C), M. Chalupa – Vincour, Dragoun, R. Pavlík – Miškář, Bičevskis, Rákos (A) – Vopelka, Kukumberg, Bezúch.
    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Krajíček (C), M. Doudera, Galvinš, D. Musil, Gernát, Matyáš, Adámek – Roberts Bukarts, Marcinko, O. Kovařčík – Adamský (A), Cienciala, Svačina – Chmielewski, M. Kovařčík, Dravecký (A) – Hladonik, R. Vlach, Hrňa.

    Rozhodčí: Svoboda, Pešina – Brejcha, Jelínek

    Diváci: 5006
    thejrc.org