Mladá Boleslav – Sparta 3:1 (kon.) | Chomutov – Plzeň 2:9 (kon.) | Olomouc – Vítkovice 2:0 (kon.)
Zlín – Liberec 2:7 (kon.) | K. Vary – Litvínov 3:4 (po pr.) | Mountfield HK – Třinec 2:0 (kon.)
konec
Mountfield HK
2:0 (1:0, 0:0, 1:0)
HC Oceláři Třinec
Pátek 28.09.2018, 18:00 • ČPP Aréna • Tipsport extraliga • 5. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:55
    Po tvrdém střetu s Petrem Koukalem zůstává na ledové ploše ležet Michal Kovařčík, nakonec se ale zvedl a za pomoci týmového lékaře odchází na střídačku po svých. Hradecký kapitán inkasuje dvě trestné minuty za vysokou hůl.
     
    59:18
    Václav Varaďa si se svým týmem vyžádal oddechový čas. Hrubec zůstává na střídačce, Oceláři budou hrát se šesti hráči v poli.
     
    58:05
    Guntis Galvinš měl nyní tutovku a snížení na hokejce! Sám stál na ose hřiště před Pavelkou, ale svým pokusem pouze orazítkoval břevno!
     
    56:07
    Klobouk dolů před Šimonem Hrubcem! Nádhernou kombinaci Východočechů na jeden dotek zakončoval z pravého kruhu Radovan Pavlík, jenže gólman Ocelářů se fantasticky přemístil v brankovišti a kotouč chytil.
     
    54:38
    Početní výhoda pro Hradec. David Musil inkasuje dvě trestné minuty za podrážení, čímž značně snižuje šance svého týmu na bodový zisk v tomto duelu.
     
    53:29
    Chalupa získal puk, pronikl po levé straně kupředu a z kruhu vystřelil na přední tyč. Hrubec byl připraven a jeho pokus ukryl v náruči.
     
    48:15
    Vladimír Svačina pronikl po levé straně kupředu, vyjel si na kruh a rychlou střelou orazítkoval pravou tyč hradecké svatyně!
    46:36 Matěj CHALUPA - 2:0
     
    46:36
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec zdvojnásobuje své vedení! Z ničeho nic se MATĚJ CHALUPA dostal po přihrávce Smoleňáka do úniku. Sám se ocitl tváří v tvář Hrubcovi a nekompromisní tvrdou ranou trefil pravý horní růžek, brankář Slezanů byl bez šance! Jde o první gól tohoto střelce v extralize! Asistence: Radek Smoleňák, Filip Pavlík.
     
    42:42
    Cienciala přihrál skrz brankoviště Svačinovi, Jaroslav Pavelka se stihl fantasticky přesunout a ránu druhého jmenovaného zastavil!
     
    41:22
    Hradečtí jdou do tří! Sudí viděli hned dva přestupky a každý z nich vylučuje jednoho hokejistu Mountfieldu. Smoleňák dostává dvě minuty za sekání, Bičevskis za podrážení.
     
    39:40
    Po střele Doudery od modré čáry to ČPP Arénou jen zahučelo, Pavelkovi šla rána do protipohybu, přesto ji dokázal betonem zastavit. Touš vyletěl do vzduchu, odkud se ho snažil dorážet Hrňa. Vzrušení je ale zbytečné. Sudí píská hru vysokou holí, ačkoliv se útočníkovi Ocelářů tento verdikt očividně nelíbí.
     
    34:32
    Miškář posunul puk z pravé strany na osu hřiště, odkud vypálil Bičevskis, Hrubec jeho pokus nejprve ustál, ale následně se poroučel na led, přičemž puk schoval pod sebe. Poté se strhla menší mela, pošťuchování obou stran však dlouho netrvalo.
     
    34:01
    David Musil dostal přihrávku na osu hřiště k modré čáře a rozhodl se ihned tvrdě vypálit. Jaroslav Pavelka zaujal ideální postavení v bráně a kotouč snadno ukryl ve své náruči.
     
    31:05
    Rákos vystřelil z osy hřiště, Hrubec jen vyrazil před sebe, ale Bičevskis nezvládl dorazit touš do sítě. Následně puk před bránu vracel Miškář, ale ani jeden z prvních dvou jmenovaných se k němu nedostal.
     
    29:43
    Po zblokované ráně Vincoura se k nečekané ráně z levého kruhu dostal Rosandič, na jehož pokus Hrubec neměl šanci reagovat. Slovenský bek ve službách Lvů však minul bránu!
     
    28:43
    Guntis Galvinš inkasuje dvě trestné minuty za podrážení, Východočeši si tak zkusí početní výhodu podruhé v tomto duelu.
     
    28:41
    Hradec teď zamkl svého soupeře v jeho pásmu a točil ho jako na kolotoči. Hrubec fantasticky maskou zastavil ránu Cibulskise od modré. Bude se však vylučovat na straně Ocelářů.
     
    27:32
    Doudera rozehrál ve spolupráci s Krajíčkem, akce Ocelářů ale dlouho netrvala. Na druhou stranu se hnali Kukumberg s Vopelkou proti jedinému bekovi Třince, ale první jmenovaný příliš otálel s přihrávkou a defenzíva soupeře se stihla stáhnout a pas zastavila.
     
    26:14
    A znovu čerstvá akvizice Ocelářů v akci! Tentokrát se snažila zakončit po křižné přihrávce na levou stranu, brankář Hradce se však fantasticky přemístil a její pokus zastavil, za což si vysloužil potlesk publika. Následuje komerční pauza.
     
    23:06
    Vopelka zasáhl vysokou holí do tváře Michala Kovařčíka, kterému se příliš z ledu nechtělo, ale nakonec jej opustil bez pomoci spoluhráčů. Další přesilovka pro Třinec.
     
    22:44
    V situaci dva na dva dostal Juraj Bezúch přihrávku na levý kruh a ihned pálil, Hrubec se stihl bleskurychle přesunout a jeho ránu zastavil!
     
    20:34
    Bleskurychlou kombinaci Ocelářů nyní zakončoval Roberts Bukarts, Pavelka na poslední chvíli vložil do jeho rány beton a puk zastavil!
     
    18:36
    Hrňa udělal kličku na levém kruhu, přihrál na modrou, obdržel touš zpět a z nápřahu rovnou pálil. Břevno klece Mountfieldu minul jen velmi těsně!
     
    16:48
    Jenže ne na dlouho. Pavelka teď trochu necitlivě rozehrál a Nedomlel za bránou musel přidržet protihráče, za což vyfasoval dvě trestné minuty.
     
    16:16
    Vladimír Svačina dostal přihrávku na levý kruh a tvrdě vystřelil, jeho rána byla těsně před Pavelkou sražena, jinak by ale nadělala brankáři Východočechů velké potíže!
     
    14:31
    Přesilovku si nyní vyzkouší také Oceláři. Za podrážení je vyloučen Daniel Rákos, ještě v loňské sezóně hráč Třince.
     
    11:43
    Souboj o puk v rohu kluziště za bránou Hrubce. Rákos vydoloval puk, dostal se do předbrankového prostoru, naznačil střelu, přehodil si puk na bekhend a vypálil jen těsně vedle pravé tyče klece Třince!
    10:40 Petr ZÁMORSKÝ - 1:0
     
    10:40
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec bleskurychle využívá přesilovku a jde do vedení! PETR ZÁMORSKÝ dostal přihrávku na modrou čáru. Na ose hřiště se s ničím nepáral a tvrdou přízemní ránou z nápřahu propálil Hrubce mezi betony! Asistence: Mislav Rosandič, Radek Smoleňák.
     
    10:35
    V útočném pásmu nyní podrazil soupeře David Cienciala, jenž inkasuje dvě trestné minuty. Mountfield si tak zahraje dnešní první přesilovou hru.
     
    10:02
    Filip Pavlík nastřelil kotouč od levého hrazení do předbrankového prostoru, kde ho tečoval Roman Kukumberg, Hrubec předvedl parádní zákrok betonem!
     
    05:13
    V závaru hokejek před bránou se nyní dobře zorientoval Jan Hladonik, který dorážel na levé straně, ale těsně minul. O chvíli později pálil Erik Hrňa z bezprostřední blízkosti, jenže Pavelka zasáhl betonem!
     
    01:09
    Adamský se dostal za beky Mountfieldu, ale neměl rychlost, proto musel na vrcholu kruhů volit střelu, kterou Pavelka vykopl pravým betonem!
    Marken.cz

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 11. Zámorský (Rosandić, Smoleňák), 47. M. Chalupa (Smoleňák, F. Pavlík)


    Mountfield HK: J. Pavelka (Maxwell) – Zámorský, Nedomlel, Cibulskis, Graňák (A), F. Pavlík, Rosandić, Š. Havránek – Smoleňák, Koukal (C), M. Chalupa – Vincour, Dragoun, R. Pavlík – Miškář, Bičevskis, Rákos (A) – Vopelka, Kukumberg, Bezúch.
    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Krajíček (C), M. Doudera, Galvinš, D. Musil, Gernát, Matyáš, Adámek – Roberts Bukarts, Marcinko, O. Kovařčík – Adamský (A), Cienciala, Svačina – Chmielewski, M. Kovařčík, Dravecký (A) – Hladonik, R. Vlach, Hrňa.

    Rozhodčí: Svoboda, Pešina – Brejcha, Jelínek

    Diváci: 5006
    thejrc.org