Mladá Boleslav – Sparta 3:1 (kon.) | Chomutov – Plzeň 2:9 (kon.) | Olomouc – Vítkovice 2:0 (kon.)
Zlín – Liberec 2:7 (kon.) | K. Vary – Litvínov 3:4 (po pr.) | Mountfield HK – Třinec 2:0 (kon.)
konec
Mountfield HK
2:0 (1:0, 0:0, 1:0)
HC Oceláři Třinec
Pátek 28.09.2018, 18:00 • ČPP Aréna • Tipsport extraliga • 5. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mne je to pro dnešek ze stále stojící a tleskající ČPP Arény vše. Děkuji vám za pozornost a někdy příště se budu znovu těšit, na počtenou. (20:38:06)
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Mountfield HK – Jaroslav Pavelka
    HC Oceláři Třinec – Guntis Galvinš
     
    Střely na bránu v třetí třetině (celkem):

    Mountfield HK – 13 (31)
    HC Oceláři Třinec – 9 (27)
     
    Souboj mezi Hradcem a Třincem je u konce! Utkání bylo v podstatě vyrovnané, oba celky si vytvořily přibližně stejný počet šancí, rozhodující však bylo jejich proměňování, v němž Oceláři naprosto selhali i díky famóznímu výkonu Jaroslava Pavelky. Šimon Hrubec se také snažil, ale dvě střely mu stejně do sítě prošly. Lvi vedli již od první třetiny a v závěrečném dějství je uklidnila první extraligová trefa Matěje Chalupy. Pod Bílou věží tak zůstávají všechny tři body. Hradec Králové tak upevňuje svou pozici na druhém místě a předvádí nejlepší vstup do soutěže od návratu do extraligy! Nutno však podotknout, že Mountfield má odehrán o jeden zápas víc než většina jeho soupeřů. Zároveň si také připisuje již pátou výhru v řadě. Oceláři naopak prohlubují svou krizi na startu extraligového ročníku.
     
    Konec zápasu.
     
    59:55
    Po tvrdém střetu s Petrem Koukalem zůstává na ledové ploše ležet Michal Kovařčík, nakonec se ale zvedl a za pomoci týmového lékaře odchází na střídačku po svých. Hradecký kapitán inkasuje dvě trestné minuty za vysokou hůl.
     
    59:33
    Slezané bojovali za bránou Hradce o touš, který ale ukořistil Smoleňák a bekhendem ho poslal přes obrannou modrou. ČPP Aréna povstává a tleská hráčům Mountfieldu.
     
    59:18
    Václav Varaďa si se svým týmem vyžádal oddechový čas. Hrubec zůstává na střídačce, Oceláři budou hrát se šesti hráči v poli.
     
    59:18
    Roberts Bukarts si vyjel na levý kruh a vystřelil na zadní tyč. Pavelkova lapačka byla připravená a touš zastavila.
     
    59:13
    Nedomlel nahazoval z modré čáry do předbrankového prostoru, jeho přihrávku ale nikdo nezasáhl.
     
    58:49
    Slezané mají kotouč na svých čepelích, ale drží ho pouze u své klece, což pro Jaroslava Pavelku není nebezpečné a ČPP Aréna už obíhá oslavná vlna.
     
    58:05
    Guntis Galvinš měl nyní tutovku a snížení na hokejce! Sám stál na ose hřiště před Pavelkou, ale svým pokusem pouze orazítkoval břevno!
     
    57:33
    Rosandič ve spolupráci s Filipem Pavlíkem rozehráli další akci Lvů, kteří zatím závěr utkání kontrolují.
     
    57:02
    Michal Kovařčík vystřelil z vrcholu pravého kruhu. Richard Nedomlel však byl ideálně postaven a jeho ránu na klec svého celku projít nenechal.
     
    56:39
    Oskars Cibulskis vystřelil z osy hřiště od modré čáry, před bránou Třince bylo hodně rušno, přesto puk přistál přímo v náruči brankáře Slezanů, kteří jsou kompletní.
     
    56:07
    Klobouk dolů před Šimonem Hrubcem! Nádhernou kombinaci Východočechů na jeden dotek zakončoval z pravého kruhu Radovan Pavlík, jenže gólman Ocelářů se fantasticky přemístil v brankovišti a kotouč chytil.
     
    55:45
    Zámorský za svou klecí v poklidu podržel puk a nechal oba celky poslat na led čerstvé síly. Následně rozehrál po pravé straně.
     
    55:13
    Východočeši se drží v útočném pásmu a kombinují podél hrazení, se zakončením očividně nijak nespěchají, snaží se především držet puk daleko od své brány.
     
    54:38
    Početní výhoda pro Hradec. David Musil inkasuje dvě trestné minuty za podrážení, čímž značně snižuje šance svého týmu na bodový zisk v tomto duelu.
    Marken.cz

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 11. Zámorský (Rosandić, Smoleňák), 47. M. Chalupa (Smoleňák, F. Pavlík)


    Mountfield HK: J. Pavelka (Maxwell) – Zámorský, Nedomlel, Cibulskis, Graňák (A), F. Pavlík, Rosandić, Š. Havránek – Smoleňák, Koukal (C), M. Chalupa – Vincour, Dragoun, R. Pavlík – Miškář, Bičevskis, Rákos (A) – Vopelka, Kukumberg, Bezúch.
    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Krajíček (C), M. Doudera, Galvinš, D. Musil, Gernát, Matyáš, Adámek – Roberts Bukarts, Marcinko, O. Kovařčík – Adamský (A), Cienciala, Svačina – Chmielewski, M. Kovařčík, Dravecký (A) – Hladonik, R. Vlach, Hrňa.

    Rozhodčí: Svoboda, Pešina – Brejcha, Jelínek

    Diváci: 5006
    thejrc.org