West Ham – Manchester Utd. 3:1 (kon.) | Arsenal – Watford 2:0 (kon.) | Everton – Fulham 3:0 (kon.)
Huddersfield Town – Tottenham 0:2 (kon.) | Manchester City – Brighton 2:0 (kon.) | Newcastle – Leicester 0:2 (kon.)
Wolverhampton – Southampton 2:0 (kon.) | Chelsea – Liverpool 1:1 (kon.)
konec
Arsenal FC
2:0 (0:0)
Watford FC
Sobota 29.09.2018, 16:00 • Emirates Stadium, Londýn • Anglická Premier League • 7. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to vše, hezký zbytek dne. (18:02:25)
     
    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 6:7. Rohy: 6:6. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 11:17.
     
    Hotovo, Arsenal v těžkém zápase porazil Watford 2:0, a svou šňůru bez porážky tak natáhl už na pět zápasů. První poločas moc fotbalové atraktivity nenabídl, jedinou šanci spálil Lacazette, krátce před odchodem do šaten navíc Gunners přišli o zraněného Čecha. Po přestávce už svěřenci Unaie Emeryho přebrali otěže a svého soupeře jasně přehrávali, vyloženou příležitost si ale dlouho nemohli vypracovat. Udeřit naopak mohl Watford, jenže únik střídajícího Successe gólem neskončil. Rozhodnutí padlo až v závěrečné desetiminutovce, nejprve si balon do vlastní sítě nešťastně srazil Craig Cathcart, dvě minuty nato tříbodový zisk londýnského celku potvrdil Mesut Özil.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Ještě jedna šance pro Alexandra Lacazetta. Francouzskému útočníkovi ale dnes vstřelený gól zřejmě není přán, což se potvrdilo i nyní, jeho rána nebyla přesná.
     
    90+3
    Iwobi, který svým příchodem výrazně oživil ofenzivu Gunners, to tentokráte vzal na zebe, jenže jeho střelu levačku obětavě zablokoval Étienne Capoue.
     
    90+2
    Mesut Özil prokázal dobrý herní přehled, jeho zakroucený pas se užuž stáčel k Welbeckovi, tomu ale plány na podniknutí samostatného uniku zmařil Cathcart.
     
    90+1
    Nastavovat se budou čtyři minuty.
     
    90
    Zařídit to mohl nebezpečný José Holebas, jehož centrovaný balon přistál v malém vápně u Doucorého, tomu ale hlavička z těžké pozice nesedla podle představ.
     
    89
    Gunners chtějí dohrát tento zápas v klidu a až na zaváhání Iwobiho se jim to daří. Povede se Graciově družině vykřesat jiskřičku naděje a snížit na rozdíl jedné branky?
     
    88
    Alex Iwobi se dopustil zbytečné ztráty na středu hřiště, ke střele se na to konto propracoval Roberto Pereyra, jenže branka soupeře pro něj byla malá.
     
    87
    Střídající Femenía poslal do vápna centr, na který sice nedosáhl Skhodran Mustafi, jenže Troy Deeney také ne, čehož okamžitě využil Rob Holding.
     
    86
    Watfordu by k bodovému zisku z dnešního duelu pomohl už jen malý fotbalový zázrak. Gunners opět potvrdili, že druhé poločasy jsou jejich silnou zbraní.
     
    84
    Střídání v týmu Watford FC: ze hřiště odchází Marc Navarro, přichází Kiko Femenía.
    83. Mesut ÖZIL - 2:0
     
    83
    Arsenal právě vstřelil branku!
    Vypadá to, že o vítězi dnešního utkání je rozhodnuto, Arsenal totiž přidává druhý gól v krátkém časovém sledu. Celou akci opět rozjel Iwobi, Alexandre Lacazette po jeho nahrávce zvedl hlavu a nachystal tutovou příležitosti pro MESUTA ÖZILA, jenž se z bezprostřední blízkosti nemohl zmýlit.
     
    83
    Torreirovi utekl balon kousek za šestnáctkou, na to konto se do něj vši silou opřel Abdoulaye Doucouré, ovšem poslal jej až na tribunu.
    81. Craig CATHCART - 1:0
     
    81
    Arsenal právě vstřelil branku!
    Poslední minuty patřily hostům, ti ale své šance neproměnili a nyní za to pykají, Arsenal se necelých deset minut před koncem základní hrací doby dostává do vedení. Alex Iwobi si naběhl na Bellerínovu nahrávku a vyslal do vápna nepříjemný centr, CRAIG CATHCART sice nepustil Lacazetta k zakončení, ale smolně si srazil míč do vlastní branky.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 81. Cathcart (vla.), 83. Özil (A. Lacazette)

    Karty:   45. Torreira (ARS), 62. Mustafi (ARS) – 31. Deeney (WAT), 79. Doucouré (WAT)


    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 6:7. Rohy: 6:6. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 11:17.
    Arsenal FC: Čech (C) (45+3. Leno) – Bellerín, Mustafi, Holding, Monreal – Torreira, Xhaka – Özil, Ramsey (63. Iwobi), Aubameyang (77. Welbeck) – A. Lacazette.
    Náhradníci: Leno – Lichtsteiner, Kolašinac, Mchitarjan, Iwobi, Guendouzi, Welbeck.

    Watford FC: Foster – Navarro (84. Femenía), Cathcart, Kabasele, Holebas – Doucouré, Capoue – Hughes, Pereyra – Deeney (C), Gray (72. Success).
    Náhradníci: Gomes – Mariappa, Femenía, Masina, N. Chalobah, Sema, Success.

    Rozhodčí: Anthony Taylor – Gary Beswick, Neil Davies

    Diváci: 60 019
    thejrc.org