Hoffenheim – RB Lipsko 1:2 (kon.) | Norimberk – Düsseldorf 3:0 (kon.) | Schalke – Mohuč 1:0 (kon.)
Stuttgart – W. Brémy 2:1 (kon.) | Wolfsburg – Mönchengladbach 2:2 (kon.) | Leverkusen – Dortmund 2:4 (kon.)
konec
VfL Wolfsburg
2:2 (1:1)
Borussia Mönchengladbach
Sobota 29.09.2018, 15:30 • Volkswagen Arena, Wolfsburg • Německá Bundesliga • 6. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 5:4. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 5:12. (17:26:33)
     
    Čtyři nastavené minuty ve druhém poločase uplynuly a zápas mezi Wolfsburgem a Mönchengladbachem končí zaslouženou remízou 2:2.

    Zápas začal v ohromném tempu. Borussia se dostala do vedení po bleskovém protiútoku. Po Neuhausově přihrávce se parádním zakončením předvedl Alassane Pléa. Dlouho ale hosté nevedli. Po ztrátě právě střelce úvodní branky se dostal k míči Renato Steffen, který přízemní ránou k pravé tyči srovnal krok. I nadále hra pokračovala v solidním tempu, ale k další nebezpečné situaci již v prvním půli nedošlo. Také druhý poločas začal lépe hostující tým. Borussii poslal opět do vedení Thorgan Hazard. Poté se ale nadechl k náporu Wolfsburg a po hodině hry srovnal krok Weghorst. Oba týmy poté polevily ze své útočné aktivity a tak si připsaly po bodu do bundesligové tabulky.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Hosté se hnali po ubráněném rohu už jako dnes několikrát do rychlého brejku. Hazardovi chyběl krok, aby převzal přesnou přihrávku od Herrmanna. Tentokrát to domácí v obraně zvládli.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase čtyři minuty.
     
    90+1
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Renato Steffen, přichází Yannick Gerhardt.
     
    90
    Oba týmy se dávají velký pozor na chyby. Nyní se skácel k zemi Christoph Kramer, kterého nejspíše chytly křeče v závěru utkání.
     
    89
    Hosté měli k dispozici ještě rozehrávku rohového kopu. Po přetaženém centru se sice dostal ke střele z krkolomné pozice Herrmann, ale jeho pokus už byl zbytečný, protože se pískal faul.
     
    88
    Už už to vypadalo na nadějný útok Wolfsburgu. Ve vápně se ale nepohodl Camacho s Mallim. Balon se tak došoural jen do rukavic hostujícího brankáře.
     
    87
    Hra se teď usadilo na polovině domácího celku. Střídající Traoré držel míč proti Williamovi, ale nakonec se odrazil od něj až za postranní lajnu a vhazovat tak mohli domácí.
     
    86
    Zakaria chtěl překvapit Casteelse ukrytou střelou ze střední vzdálenosti, ale střední záložník Mönchengladbachu napálil jen obránce před sebou.
     
    85
    Hosté se po delší době dostali s míčem pod kontrolou na útočnou polovinu. Do zpevněné obrany Wolfsburgu se ale nedostali ani náhodou.
     
    84
    Střídání v týmu Borussia Mönchengladbach: ze hřiště odchází Alassane Pléa, přichází Ibrahima Traoré.
     
    84
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Wout Weghorst, přichází Daniel Ginczek.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut pro oba týmy. Wolfsburg je v posledních minutách podstatně aktivnější směrem dopředu, za to hosté čekají na svou oblíbenou činnost – rychlé brejky.
     
    82
    Wolfsburg cítí šanci na vítězství. William se odhodlal ke střele z úhlu, ale Sommera nepřekvapil. Domácí se ale rychle dostali zpět k míči.
     
    81
    Josip Brekalo centroval do vápna od rohového praporku. Před Sommerem bylo pořádné horko, ale švýcarského brankáře podržela zhuštěná obrana v prostoru pokutového kopu.
     
    80
    Roussillon skvěle centroval do vápna, ale ani Weghorst ani Steffen se k hlavičce před obránce hostujícího celku neprodrali. Je z toho ale rohový kop pro Wolfsburg.

    Vít Schück

    Branky: 13. Steffen, 60. Weghorst (Malli) – 8. Pléa (Neuhaus), 49. T. Hazard (Herrmann)

    Karty:   39. Brooks (WOF), 57. Steffen (WOF) – 6. Elvedi (MNC), 19. Kramer (MNC)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 5:4. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 5:12.
    VfL Wolfsburg: Casteels (C) – William, Knoche, Brooks, Roussillon – Malli, Camacho, Arnold (73. Rexhbecaj) – Steffen (90+1. Gerhardt), Weghorst (84. Ginczek), Brekalo.
    Náhradníci: Pervan – Verhaegh, Gerhardt, Błaszczykowski, Uduokhai, Ginczek, Rexhbecaj.

    Borussia Mönchengladbach: Sommer (C) – Lang (75. Jantschke), Ginter, Elvedi, Wendt – Zakaria, Kramer, Neuhaus (75. Cuisance) – Herrmann, Pléa (84. Traoré), T. Hazard.
    Náhradníci: Sippel – Strobl, Stindl, Traoré, Johnson, Jantschke, Cuisance.

    Rozhodčí: Zwayer – Schiffner, Achmüller
    thejrc.org