Havlíčkův Brod – Liberec 2:8 (kon.) | Mountfield HK – Mladá Boleslav 1:2 (kon.) | Jihlava – Salzburg 2:4 (kon.)
Kometa Brno – Žďár n/S 5:3 (kon.) | Přerov – Třinec 2:4 (kon.) | Č. Budějovice – Olomouc 2:5 (kon.)
Chomutov – HC Litvínov 6:3 (kon.) | Sparta – Pardubice 4:2 (kon.) | Plzeň – Kladno 6:1 (kon.)
Slavia – K. Vary 2:0 (kon.) | Vítkovice – Zlín 4:2 (kon.)
konec
HC Motor České Budějovice
2:5 (1:1, 0:3, 1:1 - 0:0)
HC Olomouc
Sobota 29.09.2018, 12:30DHL Extraliga juniorů • Skupina C
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:30.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Motor České Budějovice: Dvořák (Svoboda) – Škola, Šafář, Hubata, Remta, Dudáček, Prospal – Káník, Vaculík, Řezáč, Masopust, Grossmann, Hrubec, Janoch, Schwartz, Novák, Čížek, Silný

    HC Olomouc: Hasala (Mokrý) – Bahounek, Klesla, Hlaváč, Vosátko, Rutar, Pírek, Dajčar – Kalač, Handl, Matiaško, Štefka, Pěcha, Mácha, Horký, Štědrý, Podlaha, Ministr, Kaplan

    Rozhodčí: Jílek – Polonij, Šimánek.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:41
    Úvodní vhazování vyhráli hosté, jenže ti byli o kotouč vzápětí obráni. Na druhou stranu se tak řítila první domácí formace, ani ta v útoku ale nebyla úspěšná.
     
    01:50
    Ani druhý pokus o ohrožení Hasalovy svatyně nebyl úspěšný. Olomoucká obrana si včas poradila a kotouč dostala pryč ze svého pásma.
     
    02:38
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Máme tu první branku! Nemuseli jsme na ni čekat vůbec dlouho. Olomoučtí ujeli do přečíslení v poměru tři na jednoho. Michal Matiaško vrátil přihrávku JOSEFU PODLAHOVI, který z levé strany z pohledu gólmana trefil prostoru bližší tyčky naprosto přesně. Asistence: Michal Matiaško.
     
    03:25
    Nenápadné nahození od mantinelu Svoboda ukryl pod svou rukavicí. Bude se tedy vhazovat v obranné třetině domácích.
     
    04:06
    Po pravém křídle ujížděl s kotoučem na holi František Schwartz. Tentýž hráč se vzápětí zkusil protlačit před branku, což se mu povedlo. Hasala si s přízemním pokusem poradil. O chvíli později kryje i střelu od modré čáry.
     
    04:39
    Hosté ujeli do dalšího přečíslení. Tentokrát jej však úspěšně zakončit nedokázali. Martin Pěcha střílel na vzdálenější tyč, tento pokus Svoboda zneškodnil betonem. A českobudějovický brankář kryl i následnou dorážku.
     
    05:38
    Od modré čáry zkusil nahodit kotouč Martin Vosátko. Puk se ale jen otřel o některého z clonících hráčů a skončil výrazně mimo branku. Olomouc se i nadále držela v pásmu, na což Motor zareagoval zakázaným uvolněním.
     
    06:14
    Jeden z olomouckých útočníků se dostal na vrcholku kruhu až k zakončení. Svoboda jeho pokus nadvakrát lapil, následuje tedy vhazování.
     
    06:32
    Martin Pěcha dostává trest za vražení na hrazení. K dvouminutovému trestu automaticky dostává desetiminutový osobní trest. Dvě minuty za něj odsedí Jakub Horký.
     
    07:41
    Na modré čáře ke střele napřáhl Daniel Dudáček. Jeho pokus byl velmi razantní, avšak českobudějovický bek brankovou konstrukci netrefil. A tentýž hráč střílel také o chvíli později, tentokrát však blok hráčů nepropálil.
     
    08:12
    Kotouč ve vlastním pásmu dobře vybojoval Michal Matiaško. Skvělou defenzivní práci ale nepotvrdil úspěšným zakončením. V samostatném úniku si nepřišel na českobudějovického brankáře, který vytáhl povedený zákrok betonem!
     
    09:44
    Aleš Řezáč střílel z levého křídla, avšak střela mu nesedla. Hasala tak kotouč vyrazil betonem před sebe, kde si před brankoviště sjížděl Jakub Čížek. Ten ale v rychlosti puk za brankovou čáru neusměrnil.
     
    10:35
    Nádhernou kombinací se prezentovala jedna z domácích formací! Tomáš Hubata si od modré čáry sjel hlouběji do pásma, aby následnou skvělou přihrávkou vyzval ke skórování Michala Silného, který bohužel pro svůj tým z prvního dotyku přestřelil.
     
    11:31
    Na druhé straně předvedl povedenou individuální akci Tobiáš Handl. Olomoucký útočník zkusil vystřelit po zemi, Svoboda měl ale své betony opět tam, kde potřeboval.
     
    11:54
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Káník – 2 min., nedovolené bránění).
     
    12:35
    Několik nedorozumění bylo k vidění v řadách českobudějovické defenzivy. Ta nejenže kotouč nevyhodila, ale následně k němu pustila hosty. Tuto peripetii zastavil až Daniel Svoboda, jenž opět úspěšně zasáhl.
     
    13:08
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Štefka – 2 min., krosček).
     
    13:21
    Olomoučtí se snažili o rychlý protiútok. Zastavil je až čárový sudí, který je přistihl v ofsajdovém postavení. Hra se tedy přemístí do neutrálního pásma.
     
    14:10
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    A máme vyrovnáno! Motor hrál v jedním hráčem v poli navíc. Z trestné lavice se vrátil Jakub Káník, který našel DANIELA DUDÁČKA, a ten docpal kotouč až za brankovou čáru! Asistence: Jakub Káník, Pavel Novák.
     
    14:45
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Štefka – 2 min., sekání).
     
    15:26
    Jednomu z domácích hráčů nesedla střela, a tak se kotouč dostal na hole Olomouckých. Ti byli pohotoví a okamžitě vyrazili do protiútoku. Ten se pokusil zakončit Jakub Horký, avšak Svoboda si připsal další důležitý zákrok.
     
    16:38
    Daniel Dudáček opět zkusil propálit od modré čáry. Dobrou práci ale předvedl jeden z hostí, který padl do střely a bolestivě ji zablokoval.
     
    17:28
    Hostující hráči opět předvedli vcelku rychlý přechod do útoku. Tobiáš Handl se snažil zakončit v těsné blízkosti Svobodovy branky, naštěstí pro domácí celek ale kotouč mezi tři tyče neusměrnil.
     
    18:29
    Daniel Dudáček si u modré čáry našel volný prostor, kterého následně zkusil využít. Dostal kotouč přímo na hůl, jeho následné nahození ale skončilo mimo branku. Motor se ale stále drží v útočné třetině.
     
    19:10
    Téměř ihned po buly se ke střeleckému pokusu dostal Aleš Řezáč. Stál sice ve velkém střeleckém úhlu, jeho projektil ale nebyl vůbec špatný. Hasala ale dával pozor a puk schoval ve své výstroji.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Dajčar s Káníkem se ještě po zvuku sirény pustili do menší rozepře. Rozhodčí ji však rychle uťali, vylučovat se nebude. Olomoučtí hokejisté se ujali vedení pár minut po začátku třetiny. Hosté pak hrozili především z protiútoku, Svoboda už byl ale stoprocentní. Motor následně v patnácté minutě zaslouženě srovnal skóre.

    Druhé dějství začne přibližně v 13:17.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    21:11
    Dobrou práci v útoku předvedl David Kalač, který chytrou žabičkou oslovil Michala Matiaška. Ten už se však ocitl mimo střeleckou pozici, a tak zkusil přihrávat ještě zpět, pas ale nebyl přesný.
     
    22:10
    Zhruba v prostoru mezi oběma kruhy se do střelecké pozice probojoval Tobiáš Handl. Českobudějovický brankář ale zasahovat nemusel, Handlův pokus skončil vysoko nad horní tyčkou.
     
    22:52
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Dajčar – 2 min., podrážení).
     
    23:19
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Olomouc jde do vedení opět na začátku třetiny! JOSEF PODLAHA dostal dobrou přihrávku do jízdy, díky čemuž se ocitl sám před českobudějovickou brankou. Daniel Svoboda si na kotouč sáhl, v cestě do branky ale zabránit nedokázal. Asistence: Michal Matiaško.
     
    24:37
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Motor si nyní zřejmě vybral svou slabší chvilku. TOBIÁŠ HANDL jel se svým spoluhráčem do přečíslení, ale krásnou stahovačkou se zbavil obránce a celou akci individuálně zakončil střelou do horního růžku. Povedená akce! Bez asistence.
     
    25:19
    Matouš Hrubec se pokusil nachytat Hasala střelou z velkého úhlu. Olomoucký brankář byl ale pevně přitisknutý u své tyčky a kotouč za svá záda nepropustil. Poradil si i s následnou skrumáží na brankovišti.
     
    26:33
    Daniel Dudáček při souboji u modré útočné čáry jeho týmu inkasoval nepříjemný zásah do obličeje. Rozhodčí po chvíli hru přerušili. Dudáček se za malý moment zvedl z ledové plochy a odjel na střídačku, zřejmě tedy bude v pořádku. Sudí z řad Olomouce vylučovat nebudou.
     
    27:30
    Rychlá akce Motoru přesným zakončením nekončí. Michal Silný přenechal puk Jakubu Káníkovi, který si najížděl z druhé vlny. Káníkův pokus ale přeletěl jen nad horní tyčkou.
     
    28:20
    Hostující útočník Josef Podlaha nebyl vůbec daleko od hattricku. Již dvougólový střelec dostal přesnou přihrávku přímo mezi kruhy, kde byl navíc zcela sám. Jeho prudká střela následně duní jen o zadní mantinel.
     
    29:35
    Ondřej Vaculík již mířil na střídačku, a tak přihrávku, kterou dostal do středního pásma, jen poslal k Hasalově svatyni. Zde se kotouče ujímají olomoučtí hráči.
     
    30:32
    Aleš Řezáč nahodil kotouč na olomouckou svatyni. Marek Hasala měl se skákavým pukem drobnější obtíže, po chvíli ho ale bezpečně schoval pod svou rukavicí. Bude se vhazovat v olomouckém pásmu.
     
    31:34
    Na modré čáře se ujal kotouče, který mu přenechal jeden ze spoluhráčů, Matouš Hrubec. Hasala následně musel dávat pozor na Hrubcovu střelu, kterou nakonec uschoval někde ve výstroji. Další z dobrých zákroků olomouckého strážce svatyně!
     
    32:35
    Motor okupuje útočné pásmo poté, co kotouč na branku nahodil Jakub Čížek. Hasala si s Čížkovým nahozením bezpečně poradil za pomoci své vyrážečky.
     
    32:38
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Dajčar – 2 min., pozdní dohrání).
     
    33:41
    Přesilovková kombinace domácích hokejistů začala. Nejprve se pokusil o střelu z mezikruží Matouš Hrubec, ovšem jeden z olomouckých beků mu zablokoval hůl. Následně to od modré čáry zkusil ještě Daniel Dudáček, který však val těl před ním neprostřelil.
     
    34:43
    Tomáš Dajčar se vrátil z trestné lavice a ihned se pokusil zapojit do útočné akce. Téměř vyslal do akce Michala Matiaška, který se bohužel pro hostující celek do samostatného úniku nedostal, dostal se totiž jen do těsného ofsajdového postavení.
     
    35:18
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Remta – 2 min., napadení).
     
    35:57
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Olomoučtí se usadili v útočném pásmu a Motor ke kotouči, případné k jeho vyhození z pásma, vůbec nepustili. Naopak. K puku se dostal JOSEF PODLAHA, který zapsal svou třetí trefu v utkání a dokonal hattrick! Podlaha dnes zapsal všechny góly po Matiaškově asistenci! Asistence: Michal Matiaško.
     
    37:20
    Kapitán hostujícího celku David Kalač se zjevil před brankou a zkusil kotouč nacpat do horních pater svatyně. Svoboda byl ale tam, kde potřeboval, a kotouč za svá záda nepropustil.
     
    38:42
    Schwartzův pas na modrou čáru, kde stál připravený Jiří Remta, bohužel pro domácí Motor nebyl přesný. Remta mohl kotouč zpracovat jen velmi těžko, k žádnému střeleckému pokusu z docela zajímavé vzdálenosti se tedy nedostal.
     
    39:46
    David Kalač vystihl domácí rozehrávku. Olomoucký kapitán ale neměl dostatek rychlosti k případnému brejku, a kotouč tak jen nahodil na Svobodovu svatyni.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá perioda je za námi. Olomouc si v ní vedení vzala zpět na svou stranu. A dokonce jej navýšila o tři branky. Hattrick dokonal olomoucký útočník Josef Podlaha, který je zatím jednoznačně hokejistou zápasu.

    Další třetina začne přibližně v 14:03.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:33
    Pavel Novák byl tísněn obráncem, přesto se dostal až ke střeleckému pokusu. Ten však neměl potřebné parametry, skončil jen mimo levou tyč z Hasalova pohledu.
     
    41:43
    Matouš Hrubec zavezl kotouč do útočného pásma, kde se vzápětí domácí snažili přiblížit svému soupeři. Hasala byl ale opět pozorný a střelu od modré čáry bez problému uschoval ve výstroji.
     
    42:29
    Jeden z olomouckých útoků se snažil vyšperkovat celou situaci krásnou zadovkou a následnou přihrávkou na vzdálenější tyč, kde stál Daniel Ministr, který bohužel pro hosty kotouč z prvního dotyku netrefil.
     
    43:30
    Jiří Remta zkusil své štěstí od modré čáry. Hasala byl proti jeho pokusu připraven zasáhnout. Následně se českobudějovičtí hokejisté stále drží v útoku.
     
    44:42
    Jiří Remta v akci i podruhé. Tentokrát mu spoluhráč přenechal kotouč u mantinelu. Obránce Českých Budějovic se vzápětí pokusil nacpat před branku, tam už ale úřadoval, a opět úspěšně, Marek Hasala.
     
    45:28
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Domácí se radují ze své druhé branky! Jan Janoch našel u vzdálenější tyče stojícího ONDŘEJE VACULÍKA, který z první uklidil kotouč do branky! Asistence: Jan Janoch, Tomáš Hubata.
     
    47:30
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Na druhé straně Olomoučtí ale opět navyšují své vedení o tři branky! David Kalač našel ke střele připraveného MICHALA MATIAŠKA, a ten neměl problém se zakončením! Asistence: David Kalač, Joshua Mácha.
     
    48:27
    Od modré čáry napřáhl ze všech sil Matěj Šafář, jehož pokus ale bohužel pro domácí neletěl mezi tři tyče. Následně rozhodčí zvedá svou pravici na znamení vyloučení z řad Motoru.
     
    48:31
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Hubata – 2 min., hrubost).
     
    49:41
    Olomoučtí se usadili v útočném pásmu a pokusili se hned několikrát vystřelit. Českobudějovická obrana ale byla více než pozorná a všechny kotouče, směřující na Svobodovu branku, zneškodnila.
     
    50:37
    David Kalač nahodil kotouč ze středního pásma a následně se ho ještě mohutně pokusil dojet. K němu měl ale jednoznačně blíže Daniel Svoboda, který jej přikryl pod svou lapačkou.
     
    50:42
    A českobudějovický strážce svatyně úspěšný i o chvíli později. Tentokrát lapil střelu Olomouckých, jež na něj vylétla ihned po vhazování.
     
    51:27
    Adam Rutar měl prostor na modré čáře. A toho také málem využil! Jeho velmi dobře mířená střela jen opravdu velmi těsně přelétla kolem horního pravého růžku z gólmanova pohledu.
     
    51:55
    Máme tu vyloučení na obou stranách! Z a Olomouc si jede odpykat 2+2 minuty Robin Kaplan, stejný trest poté od rozhodčího viděl také Michal Silný.
     
    53:19
    Tomáš Dajčar zkusil své štěstí od modré čáry. Na jeho pokus Svoboda však celou dobu viděl, a proto neměl s jeho následným uschováním ve výstroji sebemenší problém.
     
    54:47
    Motor mohl snížit na rozdíl dvou gólů! Matyš Grossmann ujel do přečíslení dva na jednoho. Se svým spoluhráčem si vyměnili kotouč a zakončovat měl právě Grossmann, který bohužel pro domácí celek kotouč za Hasalova záda usměrnit neodkázal.
     
    55:47
    Jakub Káník zabrzdil po přechodu do útočného pásma. Vzápětí uviděl najíždějícího Tomáše Hubata, který dostal puk a zkusil své štěstí z první. Hasal s Hubatovým pokusem ovšem neměl jakýkoliv problém, olomoucký brankář tedy opět bezchybný.
     
    56:45
    Českobudějovičtí hráči se ještě snaží udělat něco s výsledkem, avšak v útoku nyní neuspěli, ačkoliv byli v převaze. Olomoučtí beci si poradili a kotouč dostali mimo svou třetinu.
     
    57:47
    Olomoučtí pochopitelně už nikam nespěchají. Hosté si dlouho přihrávali, následně kotouč obloučkem posílají jen do obranného pásma Motoru.
     
    58:39
    Michal Matiaško možná prováhal pravou chvíli pro přihrávku na modrou čáru, kde stál Petr Bahounek. Matiaško však udržel proti přesile domácích kotouč na své holi, aby následně rozjel další útočnou akci Olomouce.
     
    59:36
    Ondřej Vaculík se dostal s pukem na hokejce zpoza hostující branky až někam mezi kruhy. Vaculíkův pokus ovšem Hasalu nikterak neohrozil, skončil jen na zadním mantinelu.
     
    Konec zápasu.
     
    Olomouc si z jihu Čech odveze minimálně tři body, to je jasné už nyní. V následně nadstavbě je ale ve hře ještě jeden bod! Uvidíme, který z týmu se bude radovat z jeho zisku.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:45
    Českobudějovičtí drží od začátku prodloužení kotouč na svých holích. Jejich pokus o kombinaci v útočném pásmu ale nevyšel, nakonec se totiž sami z útočné třetiny vyhnali.
     
    61:37
    Daniel Dudáček se nyní dostal do velmi dobré pozice ke skórování! Bohužel pro domácí byl ale úspěšnější Hasala, který dokázal kotouč vyrazit špičkou svého betonu.
     
    62:47
    Jakub Káník nabral parádní rychlost a zavezl puk do českobudějovického útočného pásma, kde se nyní budou domácí hráči pokoušet o ohrožení Hasalovy svatyně.
     
    63:08
    To se jim nepodařilo. Vzápětí totiž do protiútoku ujeli Olomoučtí, jejichž střelu naštěstí pro Motor udržel Svoboda ve své výstroji.
     
    63:29
    Daniel Svoboda zkusil rozehrát kotouč na své spoluhráče, kteří se hnali do protiútoku. Motor se nicméně do brejku nedostal, kotouč totiž skončil těsně mimo hůl jednoho z domácích.
     
    64:27
    Daniel Dudáček se pokusil zbavit clonících protihráčů. To se mu ale nepovedlo, kotouč mu sjel z hole a Olomoučtí se pokusili o převrácení hry na druhou stranu. Ani oni ale nebyli úspěšní.
     
    64:44
    Hasala musel zasahovat proti nepříjemné střele z velkého úhlu. I přes menší problémy si nakonec poradil. Bude se tedy vhazovat po jeho levici.
     
    Konec prodloužení.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:0
    Michal Silný jel jako první, zkusil rozhýbat gólmana a kotouč mu zasunout mezi betony, ovšem neúspěšně.
     
    1. série
    0:0
    Za Olomouc se rozjel Josef Podlaha, který zkusil zvednout kotouč nad Svobodovu vyrážečku, ovšem tou českobudějovický brankář dobře zasáhl.
     
    2. série
    1:0
    Matouš Hrubec nedal Hasalovi šanci a nájezd bezpečně proměnil.
     
    2. série
    1:0
    Na druhé straně zkusil stav srovnat Tomáš Handl, ale z velkého úhlu nepropálil.
     
    3. série
    2:0
    Nechybělo mnoho a vedení v nájezdech mohl pro Motor navýšit Řezáč, který ovšem trefil jen horní tyčku!
     
    3. série
    2:0
    Matiaško neproměňuje.
     
    4. série
    2:0
    Dalším exekutorem nájezdu byl Pavel Novák, jenž zkusil zvednout puk bekhendem, ovšem neuspěšně.
     
    4. série
    1:1
    Ministr se prosadil střelou přesně nad vyrážečku!
     
    5. série
    1:1
    Šimon Masopust zkusil dostat kotouč za brankovou čáru po zemi, jenže bez úspěchu.
     
    5. série
    1:1
    Pěcha zkusil zacílit mezi betony, jenže ty Svoboda zaklapl včas!
     
    6. série
    2:1
    Za Olomouc opět jel Ministr, který tentokrát neproměnil.
     
    6. série
    1:1
    Na druhé straně jel podruhé také Matouš Hrubec, ani on na podruhé ale neuspěl.
     
    7. série
    1:1
    Kalač před Svobodou zpomalil a přestřelil horní růžek!
     
    7. série
    2:1
    Pavel Novák trefil přesně mezírku mezi Halasovými betony, a je rozhodnuto!
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Motor České Budějovice.
    Autorem vítězného nájezdu je PAVEL NOVÁK!
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání je za námi! Olomouc své vedení ve třetí třetině nepustila a odnesla si z utkání tři body. Jeden bod v nadstavbě pak získali domácí hokejisté, kteří uspěli v samostatných nájezdech. (14:54:51)
    Marken.cz

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 15. Dudáček (Káník, Novák), 46. Vaculík (Janoch, Hubata), rozh. náj. Novák – 3. Podlaha (Matiaško), 24. Podlaha (Matiaško), 25. Handl, 36. Podlaha (Matiaško), 48. Matiaško (Kalač, Mácha)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Silný (CEM)
    0:0   Podlaha (OLO)
    2. série:
    1:0   Hrubec (CEM)
    1:0   Handl (OLO)
    3. série:
    2:0   Řezáč (CEM)
    2:0   Matiaško (OLO)
    4. série:
    2:0   Novák (CEM)
    1:1   Ministr (OLO)
    5. série:
    1:1   Masopust (CEM)
    1:1   Pěcha (OLO)
    6. série:
    2:1   Ministr (OLO)
    1:1   Hrubec (CEM)
    7. série:
    1:1   Kalač (OLO)
    2:1   Novák (CEM)


    HC Motor České Budějovice: Svoboda (Dvořák) – Škola, Šafář, Hubata, Remta, Dudáček, Prospal – Káník, Vaculík, Řezáč, Masopust, Grossmann, Hrubec, Janoch, Schwartz, Novák, Čížek, Silný
    HC Olomouc: Hasala (Mokrý) – Bahounek, Klesla, Hlaváč, Vosátko, Rutar, Pírek, Dajčar – Kalač, Handl, Matiaško, Štefka, Pěcha, Mácha, Horký, Štědrý, Podlaha, Ministr, Kaplan

    Rozhodčí: Jílek – Polonij, Šimánek
    thejrc.org