Sparta – Chomutov 4:1 (kon.) | Liberec – Mladá Boleslav 8:3 (kon.) | Plzeň – Pardubice 2:3 (po pr.)
Mountfield HK – K. Vary 4:2 (kon.) | Litvínov – Olomouc 2:1 (kon.) | Kometa Brno – Třinec 2:1 (kon.)
konec
Mountfield HK
4:2 (2:0, 1:1, 1:1)
HC Energie Karlovy Vary
Neděle 30.09.2018, 17:00 • ČPP Aréna • Tipsport extraliga • 6. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Příjemnou neděli z Hradce Králové. Šesté kolo Tipsport extraligy nám dnes přináší porci šesti zápasů a my budeme sledovat jeden, v němž se střetnou týmy z popředí a "pozadí" tabulky. Domácí Mountfield HK bude chtít potvrdit skvělou formu i proti nováčkovi z Karlových Varů.
     
    Mountfield HK – 2. místo, 14 bodů, skóre 13:9

    Paradoxně až po omlazení kádru a snížení ambic prožil Hradec nejlepší vstup do extraligy ve své historii. Jen v prvním kole prohrál na Spartě, v dalších pěti utkáních zvítězil, a v tabulce je druhý o skóre za Litvínovem. Mimochodem, kdo by to čekal, že první trojka bude mít právě takové složení: Hradec, Litvínov, Olomouc...?

    A co je pro fanoušky taky hodně důležité – na hru jejich oblíbenců se velmi dobře dívá, i přes dost skromné brankové příspěvky. Předevčírem tady Mountfield v parádní repríze jarního semifinále porazil Třinec 2:0 po gólech Petra Zámorského a Matěje Chalupy, své třetí čisté konto vychytal Jaroslav Pavelka.
     
    HC Energie Karlovy Vary – 12. místo, 4 body, skóre 10:14

    Přesně opačnou bilanci má Energie: Zatímco Hradec čtyři body ztratil, jeho dnešní soupeř čtyři získal. Po návratu do extraligy samozřejmě nemíří do vyšších pater tabulky, jeho prioritou je pouze záchrana, ale přece jenom asi doufal, že ze čtyřzápasové domácí série vytěží víc.

    Vary se mohou pochlubit vítězstvím 4:0 nad Mladou Boleslaví, v pátek sebraly bod lídrovi z Litvínova, ale to je prozadím všechno. Naopak poslední výsledek Západočechy z velké části i mrzí, vždyť nad Vervou vedli už 3:1. Jenže náskok prohospodařili. A tím zároveň zabránili právě Hradci, aby se poprvé v historii dostal na první místo tabulky.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Mountfield HK: Maxwell (J. Pavelka) – Zámorský, Nedomlel, Cibulskis, Graňák (A), F. Pavlík, Rosandić, Š. Havránek – Smoleňák, Koukal (C), M. Chalupa – Vincour, Dragoun, R. Pavlík – Paulovič, Miškář, Rákos (A) – Vopelka, Kukumberg, Bezúch.

    HC Energie Karlovy Vary: Závorka (Bednář) – Krejčí, Sičák (A), L. Vágner, Podlipnik, Šenkeřík, Kovačevič, Plutnar – Flek, Balán (A), T. Rachůnek – Kohout, T. Mikúš, O. Beránek – Gorčík, Skuhravý (C), Lapšanský – Stloukal, Kverka, T. Havránek.

    Rozhodčí: Šír, Horák – Kajínek, Zavřel.
     
    Hradecká marodka se před dnešním zápasem rozrostla už na šest „kusů“. Přibyl na ni útočník Maris Bičevskis, jehož nahradí ve třetí formaci jiný cizinec Matej Paulovič. Do branky pak nastoupí pro změnu zase Brandon Maxwell, což se dalo očekávat i navzdory tomu, že Jaroslav Pavelka předevčírem vychytal čisté konto.

    Také Energie prohodila gólmany, dnes naskočí Tomáš Závorka, jemuž kryje záda junior Jan Bednář. Martinu Pešoutovi přidělalo vrásky zranění Dávida Grígera po obludném faulu kolenem litvínovského Marka Baránka. Do druhé lajny se tak posunul Tomáš Mikúš a zahraje si i Tomáš Havránek, úřadující mistr juniorské extraligy s Kometou.
     
    V neposlední řadě dnes na ledě uvidíme i dvojici čárových rozhodčích Kajínek–Zavřel, tak doufejme, že nebudeme svědky žádných kriminálních činů.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:19
    Stanislav Balán jako první přejel útočnou modrou čáru, ale tím ofenzíva hostů skončila.
     
    00:38
    Na druhé straně se Matěji Chalupovi vedlo mnohem lépe. Hradec nakonec rozvlnil síť, ale po střele Richarda Nedomlela od modré čáry to bylo pouze z boku.
     
    01:08
    Domácí nahodili puk do třetiny a černá guma skákala velmi zajímavým způsobem. Michal Dragoun to ale nečekal a zasáhl Tomáš Závorka.
     
    01:16
    Další nahození nestihl dojet Radovan Pavlík a hradecké zakázané uvolnění znamená první přerušení hry.
     
    01:34
    Teď už musel Závorka z branky vypomoci s rozehrávkou, domácí mohou vystřídat.
     
    01:53
    Energie se rychle dostala do pásma, Hradec byl před brankou hodně liknavý a Adam Lapšanský trefil z úhlu břevno!
     
    02:33
    Obrana Nedomlel – Zámorský teď ve vlastním pásmu chybovala v rozehrávce a namazala puk soupeři. Ten napoprvé nevykroužil do střelecké pozice, po chvilce mu nevyšla ani kombinace.
     
    03:10
    Tomáš Rachůnek dostal puk do jízdy a zadovkou chtěl ještě najít parťáka. Tenhle pas naslepo byl ale hodně nepřesný.
     
    03:37
    A tak poprvé zahrozil i Mountfield. Když Smoleňák poslal rychlý kotouč na teč Petru Koukalovi, Závorka ho jen tak tak vytáhl vedle! Potom střílel Matěj Chalupa a karlovarský brankář udržel puk ve výstroji, i když si nebyl vůbec jistý.
     
    03:53
    Kotouč zamířil nejspíš do ochranné sítě, Hradec dostává další útočné vhazování.
     
    04:16
    Kapitán hostů Václav Skuhravý prokázal velkou obětavost, když se vrhnul pod nohy střílejícímu Patriku Miškářovi, jenž předtím s kotoučem vykroužil zpoza branky. Oba týmy střídají, útočí znovu Hradec.
     
    05:09
    Útočný výlet si udělal obranný brousek Richard Nedomlel. Za brankou ovšem neměl velkou podporu souluhráčů, a i proto se Západočeši znovu osvobozují.
     
    05:41
    Koukalova nabídka na teč našla Chalupu, tenhle puk šel ale spíš jen do strany pásma.
     
    05:49
    Hradec si zahraje první přesilovku utkání, Matic Podlipnik (KVA) je vyloučen za hákování.
     
    06:22
    Hradec právě vstřelil branku!
    Domácí hokejisté potřebovali na využití přesilovky jen 33 sekund a ujímají se vedení! Mislavu Rosandičovi ještě zajímavý manévr před Závorkou nevyšel, puk mu utekl, ale pak od modré čáry vystřelil PETR ZÁMORSKÝ. Gólman měl zakrytý výhled, proto mu kotouč propadl za záda, a hradecký zadák se doma prosazuje podruhé v řadě – 1:0! Asistence: Tomáš Vincour, Mislav Rosandič.
    06:22 Petr ZÁMORSKÝ - 1:0
     
    06:45
    Jednomu z karlovarských zadáků utekl na modré čáře puk do středního pásma, takže ho pak nahazoval do ofsajdu. To jeho parťák neviděl, zahrál a píská se. Je tu první komerční pauza.
     
    07:07
    Nyní to od modré čáry zkoušel Oskars Cibulskis, rovněž chtěl využít clonu. Jenže spoluhráč před Závorku nedojel včas a brankář zasáhl pravým betonem.
     
    07:42
    Kotouč se nyní vznášel nad hlavami hráčů v obranném pásmu hostí. Domácím nakonec doskok nevyšel a soupeř zakládá protiútok.
     
    08:21
    Brandon Maxwell si připisuje nejspíš vůbec první zákrok v zápase. Z pravé strany ho otestoval Ivan Rachůnek, hradecký gólman bez potíží zakročil vyrážečkou.
     
    09:17
    Na pravé straně nabral tempo Tomáš Vincour. Od mantinelu se pokoušel zřejmě překvapit Závorku, případně najít spoluhráče na teč, ale puk projel jen ke druhému hrazení.
     
    09:55
    Domácí hokejisté mají dostatek času na další rozehrávku zpoza vlastní svatyně.
     
    10:14
    Daniel Rákos projel s pukem na holi celé pásmo. Hokejisté v zeleném ho výtečně vytlačili až do neutrální zóny, a tím hradecký útok skončil.
     
    10:37
    Naopak se dopředu dostaly Vary. Střela z levé strany prolétla za vzdálenější Maxwellovou tyčkou, potom přišel další ofsajd hostujícího mužstva.
     
    10:54
    Z technických prohřešků se vzápětí píská pro změnu zakázané uvolnění, které stěhuje hru před Tomáše Závorku.
     
    11:11
    Energie vyhrála souboj o puk v rohu pásma, ale pak rozehrála trestuhodně a byla z toho solidní pozice pro Petra Koukala. Kotouč mu ale stál, a tak hradecký kapitán vypálil nepřesně. Stejně jako potom Petr Zámorský.
     
    11:58
    Hosté už chtěli střídat, ale kotouč si vrátili před hráčskou lavici, takže museli počkat. Jinak by se schylovalo ke hře v šesti.
     
    12:39
    Jako lasička se za záda všech hráčů dostal hradecký zadák Dominik Graňák, jenž propíchl puk skrz hostujícího beka. Sám před Závorkou ale přestřelil!
     
    13:11
    A další velká šance domácích. Do úniku dvou na jednoho se vydali Matej Paulovič s Danielem Rákosem, první jmenovaný dlouho váhal s přihrávkou. Nakonec vybídl Rákose lahodnou žabičkou přes hokejku protihráče, ale Rákos rovněž míjí!
     
    13:22
    Teď už musel Tomáš Závorka zasahovat, ale měl to o dost snadnější. Jeho spoluhráči si můžou odpočinout, nutně to potřebují.
     
    13:51
    Liknavě si teď v rozehrávce počínal autor gólu Zámorský, jeden ze soupeřů ji zachytil rukavicí. K ničemu dalšímu se ale Vary nedostaly.
     
    14:13
    Naopak Východočeši i v době, kdy střídali, dokázali silně zahrozit ve dvou hráčích. Petr Koukal si udělal kličku do strany, ta ho však vynesla do velkého úhlu a Závorku pak už neprostřelil.
     
    14:36
    Hradec pokračuje v tlaku. Krásně vyhranou buly napálil Filip Pavlík těsně vedle, poté dostal křižnou přihrávku Koukal. Závorka nejspíš musel zasahovat a puk odrazil nad sebe, možná se o to postarala clonící dvojička.
     
    15:02
    Dělovka Oskarse Cibulskise byla mezi kruhy zpomalena, což mohlo Závorkovi paradoxně přidělat potíže. Nikdo z domácích ale na puk nakonec nedosáhl a gólman mohl přerušit hru.
     
    15:16
    Proti pokusu Nedomlela měl Tomáš Závorka ještě čistý výhled, proto ji bez náznaku potíží ukryl v lapačce.
     
    15:36
    Krátce se do útočného pásma dostali i hráči v zelených dresech, ale když puk nevyhodil Paulovič, Zámorský ho už dokázal vyvézt.
     
    16:25
    Dlouhý pas Bezúcha nepřistál na Vopelkově hokejce, to by byl puk z říše snů. Hradec ale dál zůstává usazen v útočné třetině...
     
    17:18
    Hradec právě vstřelil branku!
    Co se Mountfieldu nepovedlo z vytrvalé územní převahy, to zvládl z protiútoku. Hosté vystihli rozehrávku domácích, ale situace je strhla příliš dopředu a zapomněli na zadní vrátka. Proto mohla první formace Hradce prchout dopředu ve třech na jednoho, Matěj Chalupa přihrál na pravou stranu PETRU KOUKALOVI, a ten krásně vymetl vzdálenější růžek střelou do Závorkova protipohybu – 2:0! Asistence: Matěj Chalupa, Radek Smoleňák.
    17:18 Petr KOUKAL - 2:0
     
    17:51
    Radovan Pavlík zpomalil střelu od modré a před Závorkou si ji mohl stáhnout naprosto volný Tomáš Vincour. Kotouč mu ale ujel a karlovarský gólman situaci zachránil.
     
    18:22
    I jmenovec Filip Pavlík nám v poslední době ukazuje na beka velmi šikovné ruce. Nyní se proháčkoval za beka, pak nahodil puk od zadního mantinelu na Závorku, který se nemohl nechat překvapit.
     
    19:17
    Karlovy Vary dostaly kotouč ze třetiny a můžou si oddechnout. Podle všeho ale zase jenom na chvilku, protože Hradec opět rozehrává.
     
    19:43
    Tohle bylo ze strany hostů hodně netaktické, soupeři dávají ještě útočné vhazování svým zakázaným uvolněním z kategorie zbytečných.
     
    19:55
    Ještě je tady jedno přerušení. Petr Zámorský (HKM) nezvládl vypíchnout karlovarskou rozehrávku a pak fauloval jednoho z protihráčů. Zásah do nohou přináší hostům první přesilovku.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Střely na branku v 1. třetině:

    Hradec Králové – 10
    Karlovy Vary – 2
     
    Hned po dvou minutách hry trefil karlovarský útočník Adam Lapšanský tyčku, a můžeme bez potíží říct, že to bylo úplně všechno, co hosté zatím v Hradci předvedli. Domácí hokejisté si pomohli využitou přesilovkou z hole Petra Zámorského, ve druhé desetiminutovce pak už měli výraznou převahu, kterou využil "alespoň" Petr Koukal z protiútoku.

    Zatím sledujeme jednoznačný zápas, kádr Energie viditelně nedosahuje kvalit toho domácího. Ale pokud by dokázal využívat zaváhání v hradecké rozehrávce, mohl by z toho něco vytěžit. Tak se nechme překvapit, jestli se hosté vrátí do zápasu.

    Druhá třetina začne přibližně v 17:53.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:12
    Vary pokračují v přesilové hře, nicméně po 12 sekundách hry posílají kotouč na zakázané uvolnění.
     
    20:41
    Domácí trestuhodně nevyvezli kotouč z pásma a hosté se dostali do územního tlaku. Tomáš Rachůnek pak ale pálil ze strany nepřesně, puk se odrazil mimo hru a vhazuje se ve střední třetině.
     
    21:13
    Cibulskis zase namazal na hostující hokejky, ale na druhý pokus už zvládl vyhození mnohem lépe a Hradečtí střídají.
     
    21:57
    Podlipnikův pokus byl zblokovaný, pak už se hosté nedostali k dalšímu pokusu a Mountfield hraje v plném počtu.
     
    22:04
    Kukumberg na útočné modré přiťukl puk Vopelkovi, jenže hradecký kontr zastavuje ofsajd. Domácí i tak alespoň mohou srovnat formace.
     
    22:36
    Koukalova přihrávka vysunula dopředu Chalupu, potom se hradecký kapitán už už dostával k puku po Smoleňákově otočce kolem branky. Před Závorkou ho o kousek minul.
     
    23:05
    Teď se ale Energie dostala do přečíslení, které by nutně potřebovala využít! Moc takových šancí asi mít nebude. Skuhravý vybídl Gorčíka, ten ale s kotoučem vyjel do většího úhlu a z bekhendové strany už nenašel místo v postoji Maxwella.
     
    23:50
    Druhá hradecká formace přejela dopředu ve třech, Pavlíkova přihrávka výborně našla Dragouna, ale ten těžký kotouč nezpracoval.
     
    24:34
    A teď to byl třetí hradecký útok, kdo se dostal na dostřel. Jenže právě střela bylo to, co domácím chybělo! Rákos svou bekhendovou kličku před Závorkou nezakončil.
     
    25:09
    Dělovka Filipa Pavlíka způsobila před brankovištěm obrovský zmatek, dva dorážející hráči ale neuspěli. A potom ani Lukáš Vopelka. Závorkovi zůstal puk ve výstroji a hostující gólman jenom doufal, že mu nevypadne za záda.
     
    25:32
    Ofsajd Karlových Varů. Jestli hosté za stavu 0:2 nedosáhnou na kontaktní branku, a třetí gól naopak vstřelí Hradec, tak se obávám, že jejich šance na body se dnes začnou limitně blížit nule.
     
    25:46
    Po icingu se vhazuje před Brandonem Maxwellem.
     
    26:09
    Třetí útok hostů zvolil nacvičenou rotaci zakončenou přihrávkou na Václava Skuhravého. Tomu v pravou chvilku vypíchl kotouč Oskars Cibulskis.
     
    26:47
    Hradec už zase tlačí a bude hrát přesilovou hru.
     
    27:02
    Daniel Krejčí (KVA) před brankou zadržel Michala Dragouna, který se chystal na dorážku. Dvě minuty za hákování a Hradec půjde po úklidu ledu na svou druhou přesilovku. Tu první využil po půlminutě.
     
    27:17
    Mikúš nedokázal vyhodit puk a Cibulskis od modré napálil boční konstrukci Závorkovy klece.
     
    27:30
    Lotyšský zadák ve službách Mountfieldu dostal druhou šanci. Tomáš Závorka zastavil puk na hrudi a přerušuje hru.
     
    27:35
    Vyhraným vhazováním se Energie poprvé v oslabení osvobozuje.
     
    28:02
    Hosté zatím výborně přistupují k soupeřům, ale teď jim centimetry chyběly k dalšímu vyhození.
     
    28:24
    Nakonec se k Závorkovi kotouč jen tak došoural. Hradci se teď kombinace vůbec nedaří, zejména Vincourova zpětná přihrávka byla velmi špatná a nepřesná.
     
    28:51
    Chalupa na vrcholu levého kruhu netrefil kotouč, hosté se dostali do protiútoku, nicméně k dojetí přihrávky před prázdnou bránou chybělo jednomu z hráčů několik metrů.
     
    29:11
    Po příšerné přesilovce domácích jsou Vary kompletní a právě vyloučený Krejčí hned spěchal dopředu. Střela mu ovšem vůbec nesedla a Maxwell si připsal snadný čtvrtý zákrok v utkání.
     
    29:46
    Lukáš Vopelka dostal v rychlé kombinaci puk do jízdy, měl dobrou střeleckou pozici, nicméně "do desítky" Závorku nepropálil.
     
    30:13
    Neuvěřitelné! Hosté se dívali Mateji Paulovičovi na záda a hradecký útočník obkroužil branku kolem dokola. Když už ležel Závorka bezmocně na ledě, našel Paulovič před brankou volného Patrika Miškáře, jenž si puk zpracoval. Tím dal ale gólmanovi šanci, aby se roztáhl a proti střele do prázdné brány předvedl zákrok zápasu!
     
    30:40
    Ani aktivita Michala Dragouna nekončí úspěchem. Západočeši teď ale nevědí, kde jim hlava stojí.
     
    30:46
    Těžkou Smoleňákovu nabídku na teč Koukal netrefil, Tomáš Závorka schoval kotouč do lapačky.
     
    31:18
    Spoluhráči se úplně nepochopili s Matějem Chalupou, na jeho poslední přihrávku už nikdo z nich nečekal. Jenže hosté špatně rozehráli a poslali puk na icing.
     
    31:32
    Vincour přiťukl Dragounovi, jeho střelu Energetici zblokovali. Ale pořád nemohou hru dostat do bezpečí.
     
    32:02
    Matic Podlipnik znovu vyhazuje jen na zakázané uvolnění. Tohle je pro Vary už totální krizovka, hosté jen tahají jazyky na vestách!
     
    32:10
    Už mohou Karlovarští vystřídat. Byl to tuším právě Podlipnik, kdo se kromě toho i krásně uvolnil přes beka a střelu na druhou tyčku musel vytáhnout totálně promrzlý Maxwell.
     
    32:46
    Nedlouho po páté střele hostů na branku je hra přerušena a je tu čas na zametení ledové plochy. Oddech se samozřejmě hodí Varům.
     
    32:46
    No, uklízeči ledu v obranném pásmu Energie by měli dostat příplatek...
     
    32:54
    Hradec se rovnou zase nastěhoval do pásma. Pěknou střelu Vopelky mířící do růžku zastavil ramenem Závorka.
     
    33:11
    A právě Lukáš Vopelka (HKM) je vyloučen za faul na jmenovce Rachůnka, což se domácímu publiku vůbec nelíbí, ale nic s tím nenadělá. Dvě minuty za napadení a druhá přesilovka hostů.
     
    34:05
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Je to tady! Energie přesilovku využívá a zvyšuje naději na překvapivý úspěch. MICHAL PLUTNAR prokázal velkou šikovnost, když si po pravé straně najel do hodně ostrého úhlu, a přesto následně vystřelil s neuvěřitelnou přesností do růžku. Maxwell se jenom ohlédl a už je to jenom o gól – 2:1! Bez asistence.
    34:05 Michal PLUTNAR - 2:1
     
    35:07
    Mountfield je tedy potrestán za bohorovnost v útočném pásmu. Teď se zkusí zase vrátit do tlaku a konečně z toho i něco vytěžit.
     
    35:39
    Hradec právě vstřelil branku!
    A přesně to se vzápětí stává a hradeckým stadionem zní poprvé v letošní soutěži hitovka Sweet Caroline! Vopelka zavezl puk k mantinelu a pak nahrál na střed, kde ho nedůrazný sok nedokázal odpálit. Bezúch ho tak přenechal ROMANU KUKUMBERGOVI, jenž z první krásně vymetl bližší růžek branky. Hradec po minutě a půl odskakuje zpátky na rozdíl dvou branek – 3:1! Asistence: Juraj Bezúch, Lukáš Vopelka.
    35:39 Roman KUKUMBERG - 3:1
     
    35:54
    Ale je tu další přesilovka pro Vary. Jejich zákrok sudí neposoudili jako faul, ale ten Petra Koukala (HKM) ano. Menší trest za podrážení.
     
    36:34
    Brandon Maxwell se musel bleskurychle přesunout napříč brankovištěm proti zakončení Stanislava Balána. Velmi důležitý zákrok.
     
    37:11
    Hradec pak už vyvezl puk dopředu a šetřil cenné vteřinky. Vzápětí hru přerušuje ofsajd Energie před její střídačkou.
     
    37:40
    Nedomlelovo vyhození tečoval některý z hráčů na karlovarské hráčské lavici, takže se znovu vhazuje přímo před ní.
     
    37:55
    Oskars Cibulskis posílá puk přes všechny čáry a jeho tým už hraje v plném počtu.
     
    38:29
    Tomáš Mikúš si mohl na modré čáře přetrhnout třísla, aby zabránil ofsajdu. Nakonec se roztočil jako holubička a skončil na ledové ploše. A ofsajd se samozřejmě pískal.
     
    39:20
    Nyní rozhodčí neposoudili Koukalův zákrok vedle branky jako nedovolený, přitom si myslím, že to byl mnohem větší faul než předtím. Ale to je jedno.
     
    39:35
    Dvakrát v rychlém sledu se vhazuje zase před střídačkou Energie, která znovu nedokázala zabránit ofsajdu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Střely na branku ve 2. třetině (celkem):

    Hradec Králové – 11 (21)
    Karlovy Vary – 7 (9)
     
    Troufnu si říct, že Hradec dnes předvádí nejslabší výkon v rozehrané sezóně. A i to mu stačí, aby vedl o dvě branky. S vytrvalou převahou nedokázal naložit a z přesilovky ho ztrestal obránce Michal Plutnar, jenže pak domácí zase odskočili zásluhou Romana Kukumberga.

    Vstřelený gól přitom hokejisty Varů hodně nakopl, do té doby tady byli víceméně v roli komparzistů, kteří jen nedostali ránu z milosti. Za první polovinu zápasu vyslali na branku pouhé čtyři střely.

    Dokáže outsider s utkáním ještě něco udělat? Dozvíme se po přestávce, která skončí zhruba v 18:52.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:16
    Hra se hned dostala pod oba kotle, tedy do pásma Karlových Varů. Puk se dotkl ochranné sítě, takže se vhazuje tamtéž.
     
    40:18
    Mimochodem, z lázeňské metropole pod Krušnými horami dnes dorazila asi dvacítka fanoušků. Pokud tedy ještě nemají další kamarády v bufetu.
     
    40:50
    Zbytečným útočním faulem se provinil Ondřej Beránek (KVA). Dvě minuty za podrážení, Hradečtí jdou na svou třetí přesilovou hru.
     
    41:20
    Po chvilce váhání odpískal čárový rozhodčí hru vysokou holí v podání Matěje Chalupy, takže se hra vrací do neutrální zóny.
     
    41:52
    Už domácí spustili velký nápor, Petr Zámorský ho zakončoval tvrdou ranou od modré čáry. Závorka si díky čistému výhledu poradil.
     
    42:24
    Hosté se osvobodili, teď už se ale zase musejí bránit ve třetině...
     
    42:53
    Cibulskis zastavil nedůrazné vyhození a poslal nabídku na teč před branku. Paulovič ji zblokoval vedle, Závorka nemusel zasahovat.
     
    43:22
    Energie už je kompletní, ale znovu se vrátila do hluboké defenzívy. Byl to tuším Daniel Rákos, kdo zblízka nedokázal prudký pas trefit na branku. Či do branky.
     
    44:35
    Dlouho se Brandon Maxwell neohřál, až teď mu to dopřál ostrou ranou od modré rány Sabahudin Kovačevič. Hradecký gólman zakročil a puk mu nevypadl.
     
    44:52
    Hradec právě vstřelil branku!
    Po pěti minutách třetí třetiny Mountfield odskakuje do pohodlného náskoku a přibližuje se k vítězství! Radovan Pavlík poslal přes modrou čáru křižný kotouč, který dojel za zády obránce TOMÁŠ VINCOUR. Před Závorkou se mu postavil, ale to mu nezabránilo, aby ho poslal přesně do růžku nad lapačku – 4:1! Asistence: Radovan Pavlík, Oskars Cibulskis.
    44:52 Tomáš VINCOUR - 4:1
     
    45:57
    Odpověď mohl přichystat v přečíslení Stanislav Balán. Hradeckou síť ale rozvlnil jen ze strany.
     
    46:19
    Hodně zajímavě se dopředu probíjel Ondřej Beránek. Měl to ale na dlouhou hůl a už nedokázal zakončit, naopak sám skončil v brance místo kotouče a vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    46:19
    Tedy až po předposlední komerční pauze.
     
    46:37
    Mladík Tomáš Havránek nezvládl v rychlosti sůvj manévr v rohu útočného pásma a poroučel se k ledu. Dopředu se vydali Hradečtí, nicméně Kukumberg zpracovával kotouč tak, že mu Vopelka už přejel modrou čáru. Ofsajd.
     
    47:20
    Vincour, Pavlík a znovu Vincour. Hradecké číslo 81 mohlo skórovat i v dalším střídání, ale Tomáš Závorka je teď důrazně proti.
     
    47:40
    Vytrvalý nápor zakončila tvrdá rána Filipa Pavlíka, Závorka přerušuje hru. Je ale trochu otřesený.
     
    47:49
    Po obranném buly si Jakub Flek krásně prohodil Petra Zámorského a ujížděl sám na Maxwella. V poslední chvíli mu ale do hokejky fantasticky klepl Richard Nedomlel a o zbytek už se postaral hradecký brankář!
     
    48:26
    Karlovarský protiútok se neujal, hosté se ani nedostali ke střele, byť dvakrát byli přibržděni přinejmenším na hraně pravidel.
     
    48:50
    Mountfield v pásmu rovněž nic nevymyslel, ale to mu za daného stavu samozřejmě příliš nevadí.
     
    49:13
    Tomáš Mikúš střílel z dobré pozice na pravém kruhu, ale puk mu zřejmě sklouzl a Maxwell zasahuje betonem.
     
    49:47
    Energie pokračovala v náporu, Hradec si vůbec nevěděl rady. Ale nakonec situaci zvládl, poslední ránu od modré schytal do nohy Kukumberg.
     
    50:16
    Brandon Maxwell při výjezdu z branky pořádně zalaškoval s nervy hradeckých fanoušků i trenérů, puk totiž nedokázal zkrotit. Projel mu ale vedle branky.
     
    50:43
    Příšernou pasáž hradecké defenzívy zakončuje nařízené trestné střílení pro Karlovy Vary, jmenovitě Tomáše Havránka!
     
    50:43
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    A vida! Mladík TOMÁŠ HAVRÁNEK trestné střílení využívá a ve svém 16. extraligovém utkání střílí premiérovou branku! Úřadující juniorský šampion si Maxwella rozhýbal a pak mu parádně poslal kotouč mezerou mezi nohama – 4:2.
    50:43 Tomáš HAVRÁNEK - 4:2
     
    50:59
    Gól je jenom zaslouženým vyústěním posledních minut. Energie už nemá co ztratit, a tak váhavou hradeckou obranu atakuje velmi úspěšně.
     
    52:14
    Dělovku Petra Šenkeříka vyrazil Maxwell do ochranné sítě a je tu poslední komerční pauza. Hradečtí hokejisté se v ní zkusí probrat, protože při pohledu na jejich bohorovnou hru to vypadá, jako by pro ně už zápas skončil. A to by mohl být hodně ošklivý omyl.
     
    52:52
    Světýlko na konci karlovarského tunelu se mírně zvětšuje. Po lepší hradecké pasáži je totiž Juraj Bezúch (HKM) vyloučen za nedovolené bránění, hosté se mohou v přesilovce dostat na dostřel!
     
    53:17
    Zatím se Mountfield brání bez potíží...
     
    53:35
    ...a teď znovu vyhazuje, postaral se o to Radovan Pavlík.
     
    54:02
    Šenkeříkova střela od modré prolétla vedle, Zámorský vyhazuje a hradecká čtveřice může vystřídat.
     
    54:37
    Nepřesnost střídá nepřesnost, puk přes všechny čáry posílá Dominik Graňák. Takhle to nepůjde.
     
    54:57
    Ne, v ten nejpotřebnější okamžik hosté svou přesilovku naděje totálně promrhali a tohle už budou mít těžké.
     
    55:42
    Radovan Pavlík mohl dát razítko na hradecké vítězství, propíchl si puk přes beka, ale pak Závorku tváří v tvář nepřekonal! Gólman Energie mu přitom chtěl kotouč vypíchnout, což se mu nepovedlo.
     
    56:18
    Další dobrou možnost neproměnil Radek Smoleňák. Dnešnímu utkání přihlíží 4684 diváků.
     
    57:02
    Kukumbergův závoz do pásma zatím neskončil střelou, nicméně domácí už nikam nemusejí spěchat. Zatím hru kontrolují.
     
    57:22
    A protože nahozený puk dojížděl jako první Filip Pavlík, hostům se píská zakázané uvolnění. Vhazuje se po pravé ruce Tomáše Závorky.
     
    57:48
    Hradecký protiútok podpořil z druhé vlny obránce Petr Zámorský, právě na něj mířil Dragoun svou přihrávku. Zámorský ale ze střední vzdálenosti přestřelil.
     
    58:18
    Mountfield se rychle vrátil do útoku, takhle to hostům nepůjde. Zřejmě je rozhodnuto.
     
    58:39
    Kdyby ještě Energie dostala puk na Gorčíka, bylo by to zajímavé. Bránící hráči ale přihrávku zblokovali.
     
    59:15
    Kukumberg na krásu přenechával za sebe Vopelkovi, ten Závorku nepřekonal.
     
    59:32
    Karlovy Vary se dostaly do pásma, ale příliš pozdě. A teď už jsou zase venku.
     
    59:48
    Ani Tomáš Vincour z dalšího přečíslení tří proti dvěma nezakulatil hradecké "bůro", mířil jenom doprostřed branky na připraveného Závorku.
     
    Konec zápasu.
     
    Hradec Králové vítězí pošesté v řadě! Dnes měl jeho výkon řadu mráčků, ale upřímně, Karlovy Vary neměly sílu na to, aby je potrestaly víc než dvěma góly. Celkově je vítězství domácího týmu rozhodně zasloužené, soupeře jasně přehrál. Hosté budou mít letos podle mého osobního názoru velké starosti, dnes naopak počtvrté za sebou prohráli.
     
    Nejlepšími hráči zápasu jsou vyhlášeni za Hradec Tomáš Vincour a za Vary Michal Plutnar.
     
    Střely na branku ve 3. třetině (celkem):

    Hradec Králové – 12 (33)
    Karlovy Vary – 8 (17)
     
    Hokejisté Mountfieldu tak mohou slavit se svými fanoušky. Teď budou všichni napjatě sledovat koncovku duelu v Litvínově, protože kdyby Verva ztratila bod, Hradec Králové by šel poprvé v historii do čela extraligové tabulky.

    Ode mě je to pro dnešek všechno, užijte si zbytek víkendu a do nového pracovního týdne vstupte pravou nohou! (19:31:09)
    Marken.cz

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 7. Zámorský (Vincour, Rosandić), 18. Koukal (M. Chalupa, Smoleňák), 36. Kukumberg (Bezúch, Vopelka), 45. Vincour (R. Pavlík, Cibulskis) – 35. Plutnar, 51. T. Havránek (TS)


    Mountfield HK: Maxwell (J. Pavelka) – Zámorský, Nedomlel, Cibulskis, Graňák (A), F. Pavlík, Rosandić, Š. Havránek – Smoleňák, Koukal (C), M. Chalupa – Vincour, Dragoun, R. Pavlík – Paulovič, Miškář, Rákos (A) – Vopelka, Kukumberg, Bezúch.
    HC Energie Karlovy Vary: Závorka (Bednář) – Krejčí, Sičák (A), L. Vágner, Podlipnik, Šenkeřík, Kovačevič, Plutnar – Flek, Balán (A), T. Rachůnek – Kohout, T. Mikúš, O. Beránek – Gorčík, Skuhravý (C), Lapšanský – Stloukal, Kverka, T. Havránek.

    Rozhodčí: Šír, Horák – Kajínek, Zavřel.

    Diváci: 4684
    thejrc.org