Sparta – Chomutov 4:1 (kon.) | Liberec – Mladá Boleslav 8:3 (kon.) | Plzeň – Pardubice 2:3 (po pr.)
Mountfield HK – K. Vary 4:2 (kon.) | Litvínov – Olomouc 2:1 (kon.) | Kometa Brno – Třinec 2:1 (kon.)
konec
Mountfield HK
4:2 (2:0, 1:1, 1:1)
HC Energie Karlovy Vary
Neděle 30.09.2018, 17:00 • ČPP Aréna • Tipsport extraliga • 6. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:48
    Ani Tomáš Vincour z dalšího přečíslení tří proti dvěma nezakulatil hradecké "bůro", mířil jenom doprostřed branky na připraveného Závorku.
     
    59:15
    Kukumberg na krásu přenechával za sebe Vopelkovi, ten Závorku nepřekonal.
     
    57:48
    Hradecký protiútok podpořil z druhé vlny obránce Petr Zámorský, právě na něj mířil Dragoun svou přihrávku. Zámorský ale ze střední vzdálenosti přestřelil.
     
    55:42
    Radovan Pavlík mohl dát razítko na hradecké vítězství, propíchl si puk přes beka, ale pak Závorku tváří v tvář nepřekonal! Gólman Energie mu přitom chtěl kotouč vypíchnout, což se mu nepovedlo.
     
    52:52
    Světýlko na konci karlovarského tunelu se mírně zvětšuje. Po lepší hradecké pasáži je totiž Juraj Bezúch (HKM) vyloučen za nedovolené bránění, hosté se mohou v přesilovce dostat na dostřel!
    50:43 Tomáš HAVRÁNEK - 4:2
     
    50:43
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    A vida! Mladík TOMÁŠ HAVRÁNEK trestné střílení využívá a ve svém 16. extraligovém utkání střílí premiérovou branku! Úřadující juniorský šampion si Maxwella rozhýbal a pak mu parádně poslal kotouč mezerou mezi nohama – 4:2.
     
    50:43
    Příšernou pasáž hradecké defenzívy zakončuje nařízené trestné střílení pro Karlovy Vary, jmenovitě Tomáše Havránka!
     
    50:16
    Brandon Maxwell při výjezdu z branky pořádně zalaškoval s nervy hradeckých fanoušků i trenérů, puk totiž nedokázal zkrotit. Projel mu ale vedle branky.
     
    49:13
    Tomáš Mikúš střílel z dobré pozice na pravém kruhu, ale puk mu zřejmě sklouzl a Maxwell zasahuje betonem.
     
    47:49
    Po obranném buly si Jakub Flek krásně prohodil Petra Zámorského a ujížděl sám na Maxwella. V poslední chvíli mu ale do hokejky fantasticky klepl Richard Nedomlel a o zbytek už se postaral hradecký brankář!
     
    47:20
    Vincour, Pavlík a znovu Vincour. Hradecké číslo 81 mohlo skórovat i v dalším střídání, ale Tomáš Závorka je teď důrazně proti.
     
    46:19
    Hodně zajímavě se dopředu probíjel Ondřej Beránek. Měl to ale na dlouhou hůl a už nedokázal zakončit, naopak sám skončil v brance místo kotouče a vhazovat se bude ve středním pásmu.
    44:52 Tomáš VINCOUR - 4:1
     
    44:52
    Hradec právě vstřelil branku!
    Po pěti minutách třetí třetiny Mountfield odskakuje do pohodlného náskoku a přibližuje se k vítězství! Radovan Pavlík poslal přes modrou čáru křižný kotouč, který dojel za zády obránce TOMÁŠ VINCOUR. Před Závorkou se mu postavil, ale to mu nezabránilo, aby ho poslal přesně do růžku nad lapačku – 4:1! Asistence: Radovan Pavlík, Oskars Cibulskis.
     
    40:50
    Zbytečným útočním faulem se provinil Ondřej Beránek (KVA). Dvě minuty za podrážení, Hradečtí jdou na svou třetí přesilovou hru.
     
    36:34
    Brandon Maxwell se musel bleskurychle přesunout napříč brankovištěm proti zakončení Stanislava Balána. Velmi důležitý zákrok.
     
    35:54
    Ale je tu další přesilovka pro Vary. Jejich zákrok sudí neposoudili jako faul, ale ten Petra Koukala (HKM) ano. Menší trest za podrážení.
    35:39 Roman KUKUMBERG - 3:1
     
    35:39
    Hradec právě vstřelil branku!
    A přesně to se vzápětí stává a hradeckým stadionem zní poprvé v letošní soutěži hitovka Sweet Caroline! Vopelka zavezl puk k mantinelu a pak nahrál na střed, kde ho nedůrazný sok nedokázal odpálit. Bezúch ho tak přenechal ROMANU KUKUMBERGOVI, jenž z první krásně vymetl bližší růžek branky. Hradec po minutě a půl odskakuje zpátky na rozdíl dvou branek – 3:1! Asistence: Juraj Bezúch, Lukáš Vopelka.
    34:05 Michal PLUTNAR - 2:1
     
    34:05
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Je to tady! Energie přesilovku využívá a zvyšuje naději na překvapivý úspěch. MICHAL PLUTNAR prokázal velkou šikovnost, když si po pravé straně najel do hodně ostrého úhlu, a přesto následně vystřelil s neuvěřitelnou přesností do růžku. Maxwell se jenom ohlédl a už je to jenom o gól – 2:1! Bez asistence.
     
    33:11
    A právě Lukáš Vopelka (HKM) je vyloučen za faul na jmenovce Rachůnka, což se domácímu publiku vůbec nelíbí, ale nic s tím nenadělá. Dvě minuty za napadení a druhá přesilovka hostů.
     
    32:02
    Matic Podlipnik znovu vyhazuje jen na zakázané uvolnění. Tohle je pro Vary už totální krizovka, hosté jen tahají jazyky na vestách!
     
    30:13
    Neuvěřitelné! Hosté se dívali Mateji Paulovičovi na záda a hradecký útočník obkroužil branku kolem dokola. Když už ležel Závorka bezmocně na ledě, našel Paulovič před brankou volného Patrika Miškáře, jenž si puk zpracoval. Tím dal ale gólmanovi šanci, aby se roztáhl a proti střele do prázdné brány předvedl zákrok zápasu!
     
    27:02
    Daniel Krejčí (KVA) před brankou zadržel Michala Dragouna, který se chystal na dorážku. Dvě minuty za hákování a Hradec půjde po úklidu ledu na svou druhou přesilovku. Tu první využil po půlminutě.
     
    25:09
    Dělovka Filipa Pavlíka způsobila před brankovištěm obrovský zmatek, dva dorážející hráči ale neuspěli. A potom ani Lukáš Vopelka. Závorkovi zůstal puk ve výstroji a hostující gólman jenom doufal, že mu nevypadne za záda.
     
    24:34
    A teď to byl třetí hradecký útok, kdo se dostal na dostřel. Jenže právě střela bylo to, co domácím chybělo! Rákos svou bekhendovou kličku před Závorkou nezakončil.
     
    23:05
    Teď se ale Energie dostala do přečíslení, které by nutně potřebovala využít! Moc takových šancí asi mít nebude. Skuhravý vybídl Gorčíka, ten ale s kotoučem vyjel do většího úhlu a z bekhendové strany už nenašel místo v postoji Maxwella.
     
    22:36
    Koukalova přihrávka vysunula dopředu Chalupu, potom se hradecký kapitán už už dostával k puku po Smoleňákově otočce kolem branky. Před Závorkou ho o kousek minul.
     
    19:55
    Ještě je tady jedno přerušení. Petr Zámorský (HKM) nezvládl vypíchnout karlovarskou rozehrávku a pak fauloval jednoho z protihráčů. Zásah do nohou přináší hostům první přesilovku.
     
    17:51
    Radovan Pavlík zpomalil střelu od modré a před Závorkou si ji mohl stáhnout naprosto volný Tomáš Vincour. Kotouč mu ale ujel a karlovarský gólman situaci zachránil.
    17:18 Petr KOUKAL - 2:0
     
    17:18
    Hradec právě vstřelil branku!
    Co se Mountfieldu nepovedlo z vytrvalé územní převahy, to zvládl z protiútoku. Hosté vystihli rozehrávku domácích, ale situace je strhla příliš dopředu a zapomněli na zadní vrátka. Proto mohla první formace Hradce prchout dopředu ve třech na jednoho, Matěj Chalupa přihrál na pravou stranu PETRU KOUKALOVI, a ten krásně vymetl vzdálenější růžek střelou do Závorkova protipohybu – 2:0! Asistence: Matěj Chalupa, Radek Smoleňák.
     
    14:13
    Naopak Východočeši i v době, kdy střídali, dokázali silně zahrozit ve dvou hráčích. Petr Koukal si udělal kličku do strany, ta ho však vynesla do velkého úhlu a Závorku pak už neprostřelil.
     
    13:11
    A další velká šance domácích. Do úniku dvou na jednoho se vydali Matej Paulovič s Danielem Rákosem, první jmenovaný dlouho váhal s přihrávkou. Nakonec vybídl Rákose lahodnou žabičkou přes hokejku protihráče, ale Rákos rovněž míjí!
     
    12:39
    Jako lasička se za záda všech hráčů dostal hradecký zadák Dominik Graňák, jenž propíchl puk skrz hostujícího beka. Sám před Závorkou ale přestřelil!
     
    11:11
    Energie vyhrála souboj o puk v rohu pásma, ale pak rozehrála trestuhodně a byla z toho solidní pozice pro Petra Koukala. Kotouč mu ale stál, a tak hradecký kapitán vypálil nepřesně. Stejně jako potom Petr Zámorský.
    06:22 Petr ZÁMORSKÝ - 1:0
     
    06:22
    Hradec právě vstřelil branku!
    Domácí hokejisté potřebovali na využití přesilovky jen 33 sekund a ujímají se vedení! Mislavu Rosandičovi ještě zajímavý manévr před Závorkou nevyšel, puk mu utekl, ale pak od modré čáry vystřelil PETR ZÁMORSKÝ. Gólman měl zakrytý výhled, proto mu kotouč propadl za záda, a hradecký zadák se doma prosazuje podruhé v řadě – 1:0! Asistence: Tomáš Vincour, Mislav Rosandič.
     
    05:49
    Hradec si zahraje první přesilovku utkání, Matic Podlipnik (KVA) je vyloučen za hákování.
     
    03:37
    A tak poprvé zahrozil i Mountfield. Když Smoleňák poslal rychlý kotouč na teč Petru Koukalovi, Závorka ho jen tak tak vytáhl vedle! Potom střílel Matěj Chalupa a karlovarský brankář udržel puk ve výstroji, i když si nebyl vůbec jistý.
     
    01:53
    Energie se rychle dostala do pásma, Hradec byl před brankou hodně liknavý a Adam Lapšanský trefil z úhlu břevno!
    Marken.cz

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 7. Zámorský (Vincour, Rosandić), 18. Koukal (M. Chalupa, Smoleňák), 36. Kukumberg (Bezúch, Vopelka), 45. Vincour (R. Pavlík, Cibulskis) – 35. Plutnar, 51. T. Havránek (TS)


    Mountfield HK: Maxwell (J. Pavelka) – Zámorský, Nedomlel, Cibulskis, Graňák (A), F. Pavlík, Rosandić, Š. Havránek – Smoleňák, Koukal (C), M. Chalupa – Vincour, Dragoun, R. Pavlík – Paulovič, Miškář, Rákos (A) – Vopelka, Kukumberg, Bezúch.
    HC Energie Karlovy Vary: Závorka (Bednář) – Krejčí, Sičák (A), L. Vágner, Podlipnik, Šenkeřík, Kovačevič, Plutnar – Flek, Balán (A), T. Rachůnek – Kohout, T. Mikúš, O. Beránek – Gorčík, Skuhravý (C), Lapšanský – Stloukal, Kverka, T. Havránek.

    Rozhodčí: Šír, Horák – Kajínek, Zavřel.

    Diváci: 4684
    thejrc.org