Sparta – Chomutov 4:1 (kon.) | Liberec – Mladá Boleslav 8:3 (kon.) | Plzeň – Pardubice 2:3 (po pr.)
Mountfield HK – K. Vary 4:2 (kon.) | Litvínov – Olomouc 2:1 (kon.) | Kometa Brno – Třinec 2:1 (kon.)
konec
HC VERVA Litvínov
2:1 (0:1, 1:0, 1:0)
HC Olomouc
Neděle 30.09.2018, 17:30 • ZS Ivana Hlinky, Litvínov • Tipsport extraliga • 6. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Hezký nedělní podvečer přeji všem příznivcům ledního hokeje. Nový ročník extraligy je už v plném proudu a dnes je na řadě šesté kolo. My prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat duel mezi týmy HC VERVA Litvínov a HC Olomouc.
     
    HC VERVA Litvínov

    Domácí VERVA Litvínov už dávno dala zapomenout loňské sezóně, kdy musela hrát baráž o udržení se v extralize a do nového ročníku vstoupila více než dobře. Litvínovští hokejisté totiž vedou tabulku o skóre před Mountfieldem, a to mají ještě jeden zápas k dobru. Na severu Čech tak zatím mohou být spokojeni. Po pěti odehraných duelech mají Litvínovští na svém kontě čtrnáct bodů za čtyři výhry a jednu v prodloužení. Naposledy urvali dva body v Karlových Varech, se kterými na konci uplynulé sezóny sváděli bitvy v baráži, když zvítězili 4:3 po prodloužení. Na tento úspěch by tak rádi navázali i dnes, aby svou šňůru výher ještě protáhli. Proti Olomouci budou mírnými favority a uvidíme, zda tuto roli naplní.

    Nejproduktivnější hráči VERVY

    Viktor Hübl 8 bodů (3+5)
    František Lukeš 8 bodů (3+5)
    Jakub Petružálek 7 bodů (1+6)
     
    HC Olomouc

    Olomoučtí hokejisté si také nevedou vůbec špatně. Jsou na třetím místě tabulky s deseti body a na svém kontě mají tři výhry a dvě prohry, z toho jednu v nájezdech. Naposledy se hráčům Olomouce dařilo, v pátek porazili na svém ledě Vítkovice 2:0 a dostali se tak právě na třetí pozici v extraligové tabulce. Nyní je čeká dlouhá cesta na sever Čech a rozhodně do Litvínova nejedou na výlet. Prahnou po dalších bodech a pokusí se postarat o to, aby Severočechům připravili první prohru v sezóně. Domácí jsou však proti a ve svém teritoriu rozhodně nebudou chtít body rozdávat. Čeká nás zajímavý zápas, tak si ho nenechte ujít.

    Nejproduktivnější hráči Olomouce

    Petr Kolouch 3 body (2+1)
    Jan Knotek 3 body (1+2)
    Jiří Ondrušek 3 body (0+3)
     
    Vzájemná utkání

    V loňské sezóně, která pro Litvínov nebyla vůbec dobrá, na tom byli Olomoučtí lépe a ze čtyř duelů si připsali tři výhry, z toho jednu v nájezdech. Zatímco Litvínov se z vítězství radoval pouze jednou a má tak svému soupeři dnes co vracet.

    Loňské vzájemné duely

    Litvínov – Olomouc 0:3
    Olomouc – Litvínov 1:3
    Litvínov – Olomouc 2:3sn
    Olomouc – Litvínov 4:2
     
    Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty tak rozhodně nepřijdete. Přeji Vám příjemnou počtenou.
    Překvapením v litvínovském dresu je Jan Myšák.
     
    Úvodní sestavy:

    HC VERVA Litvínov: Janus (Hanuljak) – Hunkes, Šesták, Romančík, Kubát, L. Doudera, Ščotka, Strejček – Petružálek (A), Gerhát, Trávníček (C) – Myšák, V. Hübl (A), F. Lukeš – D. Tůma, J. Mikúš, J. Černý – Jurčík, M. Hanzl, Matoušek.

    HC Olomouc: Konrád (Lukáš) – Vyrůbalík (C), Škůrek, Ondrušek (A), J. Galvas, Staněk, Jaroměřský, Dujsík – Laš, J. Knotek (A), Jergl – Burian, Kolouch, Irgl – Skladaný, Strapáč, Holec – Ostřížek, Mráz, V. Tomeček.

    Rozhodčí: Pavlovič, Pražák – Lučan, Klouček.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:20
    Hosté se hned v úvodu první třetiny dostali do útočného pásma, ovšem velmi rychle ho opustili. Domácí tak sebrali kotouč a míří s ním na opačnou stranu.
     
    00:39
    Jan Myšák číhal mezi kruhy, nakonec se k puku nedostal a také Verva se musí stěhovat zpět do obranného pásma, neboť hosté otáčejí hru.
     
    01:02
    Po zákroku Januse je hra zastavena a vhazovat se bude po levé ruce Jaroslava Januse.
     
    01:12
    Jaroměřský nahodil puk od modré čáry a před Janusem nikdo z jeho spoluhráčů kotouč netečoval a velmi rychle tak skončila akce hostů.
     
    01:43
    Jan Myšák opět v útočném pásmu zachytil puk a chystal se ke střele. Jeden z hostujících obránců se však stihl vrátit a kotouč mu sebral.
     
    02:22
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (David Ostřížek – 2 min., hákování).
     
    02:43
    Litvínovští hokejisté se nastěhovali do útočného pásma a začínají tak přesilovku. Po sérii přihrávek však puk zachytili hosté a hned ho poslali až před domácí branku.
     
    03:12
    Dlouho kombinovali domácí hráči před hostující brankou, nakonec z toho vzešla střela Viktora Hübla, jehož projektil byl zblokován a poslán do ochranné sítě. Hra je přerušena a vhazuje se po pravé ruce Konráda.
     
    03:52
    Hosté se opět osvobodili a kotouč letí znovu až před Jaroslava Januse.
     
    04:22
    Olomouc je v plném počtu.
     
    04:48
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Martin Hanzl – 2 min., podrážení).
     
    04:48
    A nyní mají k dispozici početní výhodu hosté z Olomouce, kteří mají šanci otevřít skóre utkání.
     
    05:50
    Olomoučtí se usadili v útočném pásmu a z pravého kruhu střílel David Ostřížek, kotouč se odrazil od Janusova těla a poté puk ukryl jeden z domácích hráčů. Hra je přerušena.
     
    05:57
    Hanáci znovu zahrozili před Janusovou branku, Vilém Burian těsně před ním sklepával puk, domácí brankář však dokázal zakročit a dostal kotouč pod kontrolu. Znovu je hra přerušena.
     
    06:10
    Domácí se znovu osvobozují a posílají puk až před Branislava Konráda. Šetří tak cenné vteřiny ze svého oslabení.
     
    06:31
    Jaroslav Janus se mezi třemi tyčemi nenudí. V krátkém sledu po sobě na něho šla další střela, kterou znovu vykryl. Před dotírajícími hostujícími hráči pak opět pozastavuje hru.
     
    06:48
    Verva Litvínov je v plném počtu.
     
    07:21
    První litvínovský útok si vytvořil dobrou příležitost ke skórování, Jakub Petružálek však svou střelu poslal jen do připraveného Branislava Konráda.
     
    07:37
    Nyní následuje komerční přestávka.
     
    07:46
    David Šesták získal puk na modré čáře a hned se jal ke střele, která skončila těsně před Konrádem. Dorážka jeho spoluhráče pak skončila mimo tři tyče.
     
    07:59
    Zakázané uvolnění Olomouce a hra se tak stěhuje znovu až před branku Branislava Konráda. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    08:25
    Domácí mohli jít do přečíslení, unikající Jan Myšák nakonec na kotouč nedosáhl a akce Litvínova končí. Opět je ale teprve šestnáctiletý litvínovský talent dnes hodně vidět.
     
    09:34
    Zbyněk Irgl střílel přes obránce domácích a kotouč se dostal před Januse. Nepříjemný kotouč však domácí muž s maskou pokryl a hned ho rozehrál mezi své spoluhráče, kteří míří do útoku.
     
    10:08
    Jakub Petružálek zahrozil před Branislavem Konrádem a ten si připisuje po jeho střele další zákrok. Hru přerušil a posléze se bude vhazovat po jeho levé ruce.
     
    10:32
    Jan Jaroměřský poslal kotouč Mrázovi, ten okamžitě střílel po zemi, ale na jeho projektil Jaroslav Janus v pohodě dosáhl.
     
    11:01
    Jakub Černý si sjel na levou stranu, zblízka však nedokázal propasírovat kotouč za záda Branislava Konráda. Hosté tak ustáli další nebezpečnou akci domácího Litvínova.
     
    11:14
    Verva se tlačila do útočného pásma, vystavila se však ofsajdové pasti a hra se tak stěhuje zpět do středního pásma, kde se bude následně vhazovat.
     
    11:39
    Hosté opět vyhodili puk na zakázané uvolnění, hra se stěhuje před Konráda a domácí Litvínov tak zadarmo získává útočné pásmo. Vhazuje se po pravici Konráda.
     
    12:07
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hosté se dostávají po krásně sehrané kombinaci do vedení a otevírají tak účet dnešního duelu. Jaroměřský poslal kotouč na pravou stranu Burianovi a ten viděl úplně volného ZBYŇKA IRGLA na druhé straně. Ten poté neměl problém zamést kotouč do zcela odkryté části Janusovy branky – 0:1. Asistence: Vilém Burian a Jan Jaroměřský.
    12:07 Zbyněk IRGL - 0:1
     
    12:34
    Následuje další komerční přestávka.
     
    12:51
    Po akci Olomouce byla hra zastavena domácím brankářem a poté se vhazovalo po jeho pravici. Na modré čáře střílel Jakub Galvas, jeho střela ale skončila mimo.
     
    13:32
    Verva se opět nedostala do útočné třetiny, ve středním pásmu Litvínovští ztratili puk a ten získali hosté. Ti se pak dostali do další šance, kterou pokryl Jaroslav Janus sklapnutím svých betonů.
     
    14:19
    Hosté se dopustili dalšího zakázaného uvolnění a hra se stěhuje před Branislava Konráda. Domácí se tak po delší době dostanou do útočné třetiny, kde se pokusí o vyrovnání.
     
    14:31
    Před brankářem hostů domácí nic nevymysleli a hned ztratili puk. Do akce na druhé straně se tak mohou přemístit zase Hanáci.
     
    15:01
    Šesták nahodil puk před branku Hanáků, jeho přihrávka však byla zablokována hosty a rázem tak skončila další možná akce domácího celku.
     
    15:11
    Hosté špatně zakombinovali v pásmu Litvínova a přišli o puk. Na druhé straně Trávníček uvolnil Františka Gerháta, druhý jmenovaný na kotouč nedosáhl.
     
    15:45
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Bruno Mráz – 2 min., sekání).
     
    15:45
    Domácí mají velkou možnost na srovnání stavu skóre. K dispozici mají po vyloučení Mráze další přesilovou hru.
     
    16:22
    Lukeš chyboval na modré čáře, při pokusu o přihrávku mu puk sjel z čepele a zůstal ležet u modré čáry, kde si ho převzali hosté a dovezli ho před domácí branku.
     
    16:59
    Hosté se osvobozují vyhozením puku až před Jaroslava Januse a šetří tak další vteřiny ze svého oslabení.
     
    17:24
    Domácímu celku se zatím nedaří dostat se do zakončení v přesilové hře a znovu si pořádně nepřihrál. Hanáci tak opět vyhazují touš až před Januse.
     
    17:45
    A nyní jsou už v plném počtu.
     
    18:10
    Mráz se hned po návratu z trestné lavice zapojil do hry a v útočném pásmu vybojoval kotouč. Jeho střela však zamířila jen vedle Janusovy branky.
     
    18:38
    V rohu kluziště v obranném pásmu Litvínova vybojovali hosté kotouč a hrozili před Janusem. Nakonec na něho nevyslali žádnou střelu.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:25
    Litvínovští se vymanili z tlaku hostů za cenu vyhození kotouče do středního pásma. Udělali to šikovně tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    19:44
    Toho se ale dopustili hosté a hra se tak ještě stěhuje před Branislava Konráda, vhazovat se bude po jeho pravé ruce. Domácí už to však zřejmě nestihnou.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina je za námi. V ní jsme viděli jednu branku, a to na straně hostů. Ve třinácté minutě hosté sehráli zajímavou kombinaci, na jejímž konci byla střela Zbyňka Irgla z levé strany, kterou uklidil kotouč do odkryté části Janusovy klece. Domácím se nepodařilo zareagovat a proti Hanákům tak zatím neskórovali. Konrád tak zatím drží čisté konto a poprvé do kabin jdou s vedením v zádech hráči Olomouce. Uvidíme, co nám nabídne druhá část hry, která začne přibližně v 18:25.
     
    Střely na branku: 8 – 15
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:08
    Jiří Ondrušek se napřáhl od modré čáry, jeho střela však skončila jen mimo tři tyče. Domácí tak získali kotouč a hned s ním míří na opačnou stranu.
     
    20:20
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Marek Laš – 2 min., krosček).
     
    20:59
    Domácí se uhnízdili v pásmu Olomouce a dlouho kombinovali před Konrádem, jenže z útočné třetiny se sami vykázali, když dostali kotouč ven z pásma.
     
    21:34
    Vzápětí se vrátili zpět, ale hosté se dokázali osvobodit a poslali puk znovu až před Jaroslava Januse.
     
    21:53
    Juraj Mikúš se dostal ke střele z vrcholu pravého kruhu, tu zablokovala obrana Hanáků a kotouč tak letí opět před domácí branku. Tohle oslabení hosté už zvládnou.
     
    22:20
    Laš skáče na ledovou plochu a hostující celek je v plném počtu.
     
    22:52
    Myšák nahodil kotouč před branku hostů, to zachytil Vyrůbalík a okamžitě uvolnil spoluhráče, který spěchal do útočného pásma. Ale i obrana Vervy byla pozorná a nepustila hosty do zakončení.
     
    23:10
    Ofsajd Litvínova přestěhoval hru do středního pásma, kde se bude za malý okamžik vhazovat.
     
    23:36
    Olomoučtí zatím hrají ze zabezpečené obrany a Litvínovští se tak znovu nedokázali dostat ke střele před Branislavem Konrádem. Naopak hostující celek bere kotouč a spěchá na druhou stranu.
     
    24:31
    Romančík z otočky nahodil puk před hostující brankoviště, nikdo z jeho spoluhráčů tam však nebyl na dorážku a k puku se tak opět dostávají hráči Olomouce.
     
    24:56
    Slibně se rodící akci hostů zastavilo postavení mimo hru a ta se tak stěhuje zpět do středního pásma.
     
    25:41
    Litvínovští opět marně dobývali útočné pásmo. Obrana Hanáků je vykázala zpět do střední třetiny a akci hráči Vervy musejí zakládat znovu.
     
    25:57
    Robin Staněk posunul puk na Holce, který vyslal jedovku směrem k domácí brance, puk ale skončil jen u zadního mantinelu za brankou Jaroslava Januse.
     
    26:37
    Karel Kubát zachytil nahození hostů od modré čáry, jenže puk se dostal zpět na hokejky Hanáků a ti tak stále drží útočné pásmo, kde nepříjemně atakují branku severočeského týmu.
     
    27:24
    Až nyní se domácí dokázali vymanit z tlaku Olomouce. Martin Hanzl vyhodil puk z pásma za cenu zakázaného uvolnění. Hra se tak stěhuje zpět před litvínovskou klec.
     
    27:37
    Dujsíkovu ránu zablokoval Jurčík, znovu se však Litvínovu nepodařilo vyhodit kotouč z obranné třetiny. Nyní se domácím nedaří vůbec nic.
     
    27:52
    Následuje komerční přestávka.
     
    28:08
    Gerhát získal puk po nahození hostů do útočného pásma a hned domácí celek otočil hru. Znovu však útočnou třetinu neudržel.
     
    28:59
    U levé tyče z pohledu Branislava Konráda zkoušel střelu z otočky jeden z domácích hráčů, ale dostat kotouč za záda hostujícího brankáře se mu nepovedlo.
     
    29:46
    Litvínovští nyní zatlačili hosty před jejich brankou a už se rodila další šance. Ve skrumáži před Branislavem Konrádem se pak zorientoval Hübl a dostal kotouč na svoji hůl. Ke střele tato situace ale nevedla.
     
    30:43
    Hosté vyhodili puk do středního pásma a spěchají střídat. U puku tak jsou opět hráči Litvínova a blíží se do blízkosti branky Branislava Konráda.
     
    31:22
    Do ofsajdové pasti se nyní dostali domácí hráči a je pískáno. Hra se stěhuje do středního pásma, kde se bude také vhazovat.
     
    31:34
    Jakub Černý se zjevil na levém kruhu, ke střele se však nedostal, dobře mu clonil jeden z hostů. Nicméně Verva stále drží útočnou třetinu.
     
    32:08
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Domácí hráči zlomili odpor soupeře a je vyrovnáno. Z pravého kruhu potáhl puk Jurčík na najíždějícího JANA ŠČOTKU, který si sjel do mezikruží a poté prostřelil Konráda. Skákavý puk poté skončil za jeho zády – 1:1. Začíná se tedy znovu od začátku. Asistence: Juraj Mikúš a Lukáš Doudera.
    32:08 Jan ŠČOTKA - 1:1
     
    33:01
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Miroslav Holec.
     
    33:07
    Hosté se hned v úvodu vyloučení dostali v obranném pásmu ke kotouči, který hned vyhodili před domácí branku. Litvínovští tak musejí další akci zakládat z hloubi vlastního obranného pásma.
     
    34:11
    Lukešovi odskočil kotouč z čepele, nakonec se k němu dostal Karel Kubát, jenž z levého kruhu poslal střelu nad ledem, kterou Konrád bez větších problémů kryje.
     
    34:26
    Olomoučtí se osvobozují a puk letí až před Jaroslava Januse. Jejich oslabení se tak už chýlí ke konci a vypadá to, že ho znovu zvládnou.
     
    35:01
    Hanáci jsou v plném počtu.
     
    35:32
    Jan Myšák se dostal ze středního pásma, kde vybojoval kotouč, až do toho útočného a málem se dostal do zakončení. Zastavil ho včas obránce hostů a nic takového nedovolil.
     
    36:15
    Jakub Černý zachytil rozehrávku hostů v útočném pásmu a poté vyvezl puk do střední třetiny. Domácí tam o něj ale znovu přišli a hosté se vracejí zase zpátky.
     
    37:04
    Knotek nepustil Myšáka znovu do žádné šance. Domácí se oklepali a čím dál více to zkouší v útoku. Obrana Hanáků je však zatím proti tomu, aby domácí poprvé strhli vedení na svou stranu.
     
    38:11
    Série nepřesností na obou stranách. Nyní mají kotouč domácí hráči a pokoušejí se opět dostat do hostujícího teritoria.
     
    38:45
    Petružálek byl tísněn obránci hostů a opět se tak jeho celek nedostal do blízkosti Branislava Konráda.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:21
    V blízkosti Konráda střílel Jakub Černý, obětavým obranným zákrokem ale jeho střelu pokryl jeden z hostujících beků. Puk opouští třetinu Olomouce a hosté jdou ještě dopředu.
     
    39:55
    Hosté to už nestihnou, jejich nepřesná rozehrávka znamenala ztrátu útočného pásma a druhá třetina je u samého konce.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Také druhá třetina je za námi. V ní dlouho hosté nepouštěli Litvínov před vlastní branku a domácím se tak jen těžce dostávalo do jejich teritoria. Nakonec však Litvínovští zlomili odpor a dočkali se kýženého vyrovnání. Ve třiatřicáté minutě byl uvolněn Jan Ščotka, jenž poté dokázal Konráda překonat a připravil ho o čisté konto. Máme tedy po dvou třetinách vyrovnaný stav a čeká nás tak zajímavá třetí třetina, která začne přibližně v 19:18.
     
    Střely na branku: 15 – 17
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:41
    Domácí byli dlouho na kotouči, do šance před brankou hostů se ale nedostali. Nakonec puk ztratili a směrem dopředu jdou Hanáci.
     
    41:22
    Z vlastní obranné třetiny tak hosté založili další akci, tu ale narušili domácí, kteří je obrali o kotouč a spěchají na druhou stranu.
     
    41:51
    Jakub Černý z levého kruhu vyslal nebezpečnou střelu, kterou Branislav Konrád pokryl a hodně svůj tým podržel hned v úvodu třetí třetiny.
     
    42:21
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Jan Knotek – 2 min., podrážení).
     
    42:21
    Domácí mají velkou příležitost dostat se poprvé v utkání do vedení. Při vyloučení Knotka mají k dispozici další přesilovou hru.
     
    42:48
    Petružálek chtěl kotouč přihrát spoluhráči, trefil ale brusli jednoho z hostů a ti se pak dostali ve vlastním oslabení do šance. Tu zastavil Jaroslav Janus.
     
    43:29
    Škůrek nyní vyrazil tutovku Karla Kubáta, který střílel na odkrytou klec. Obránce Hanáků tak zabránil jasnému gólu domácích a svým obranným zákrokem tak pomohl Konrádovi a také podržel tým!
     
    44:19
    Litvínov právě vstřelil branku!
    To, co se Kubátovi nepovedlo před malou chvilkou, povedlo se s jeho přispěním FRANTIŠKU LUKEŠOVI. Obránce Litvínova totiž předložil puk ostrostřelci domácích, kterému jen stačila nastavit hůl a tou dostal kotouč do poloodkryté branky Hanáků – 2:1. Domácí hráči tak jdou poprvé v utkání do vedení, když využívají početní výhodu. Asistence: Karel Kubát.
    44:19 František LUKEŠ - 2:1
     
    45:05
    Nyní jsou to tedy hosté, kdo musejí dotahovat jednobrankové manko. Verva ale ožila a čím dál více se tlačí před branku Branislava Konráda.
     
    45:32
    Nyní si museli domácí hráči dávat pozor, před jejich branku se nastěhovali opět dotěrní hosté, kteří svou střelou málem Januse ohrozili.
     
    46:19
    Vilém Burian z rohu kluziště poslal puk Irglovi, ten ale od obrany Litvínova nedostal prostor a hosté tak ztrácejí kotouč. U něho jsou domácí a míří do další útočné akce.
     
    47:01
    Jakub Černý si sjel znovu na levou stranu, kde vystřelil, nakonec Konrád včas sklapl své betony a podržel svůj tým. Hra je přerušena a nyní následuje další komerční přestávka.
     
    47:53
    František Gerhát vybojoval puk ve vlastním obranném pásmu a domácí šli do další útočné akce. Ovšem obrana Olomouce byla pozorná a nedovolila Litvínovu další střelu před Konrádem.
     
    48:11
    Jan Knotek přenechal puk Davidu Škůrkovi, který poté vyslal střelu na Jaroslava Januse, tu ale zablokovala obrana Litvínova do rohu kluziště.
     
    48:51
    Do další akce se přiřítili Litvínovští. Jan Myšák byl ale v útočné třetině o něco dříve než puk a je z toho postavení mimo hru. Ta se stěhuje do středního pásma.
     
    49:18
    Jakub Galvas se vystavil také ofsajdové pasti a také útok hostů byl narušen. Hra se stěhuje opět do středního pásma, kde se bude vhazovat.
     
    49:46
    Domácí obrana opět narušila souhru Olomouce a nedopustila, aby hráči hostů jakkoli ohrozili branku Jaroslava Januse.
     
    50:31
    Hanáci se dopustili zakázaného uvolnění, hra se stěhuje před jejich klec, kde se bude vhazovat po pravé ruce Branislava Konráda.
     
    50:43
    David Ostřížek potáhl kotouč do útočného pásma a rodila se akce na hostující straně. Jenže znovu z toho nakonec nebylo vůbec nic.
     
    51:40
    Jaroslav Janus už musel zasahovat proti střele Ondruška a raději poté hru přerušil. Za malý okamžik se bude vhazovat po jeho pravé ruce.
     
    51:57
    Obránce hostů Jan Jaroměřský se dostal ke střele z vrcholu pravého kruhu a do zákroku tak musel opět Jaroslav Janus. Hra je tak znovu přerušena.
     
    52:08
    Po dalším nebezpečném počínání hostů před litvínovskou brankou otočili hru na druhou stranu hráči domácího celku, ale také před Konrádem nic nevymysleli.
     
    52:17
    Následuje další komerční přestávka.
     
    52:35
    Další litvínovskou akci zastavila obrana Hanáků a ti se tak po zisku kotouče chtěli dostat na druhou stranu. Jenže ve středním pásmu o puk přišli.
     
    52:57
    Zakázané uvolnění Olomouce stěhuje hru znovu před Branislava Konráda. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    53:56
    Vilém Burian vybojoval puk u mantinelu před útočnou třetinou. Nakonec se hosté do teritoria Litvínova dostali, ale jejich střelu vyrazil Karel Kubát do bezpečí.
     
    54:28
    Martin Vyrůbalík vyslal od modré čáry velmi tvrdý projektil, ten skončil jen na zadním mantinelu za brankou hostů.
     
    54:52
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Jan Jaroměřský – 2 min., vysoká hůl).
     
    55:18
    Domácí se uhnízdili v hostujícím pásmu a ke střele se dostal Jakub Petružálek, jehož střela zamířila jen vedle Konrádovy branky.
     
    55:53
    Jan Ščotka pálil od modré čáry, trefil však jen obránce hostů a ti se za malou chvilku dokázali osvobodit, když poslali kotouč až před branku Jaroslava Januse.
     
    56:40
    Další osvobození hostů a vypadá to, že své oslabení Hanáci zvládnou.
     
    56:52
    Jaroměřský je na ledě a hosté jsou tak v plném počtu.
     
    57:11
    Olomoučtí spěchají znovu před branku Litvínova, kde se pokusí dostat ke střele, která by mohla znamenat vyrovnání. Zatím se tak nestalo a další zákrok připisuje domácí brankář.
     
    Utkání přihlíží 5 568 diváků.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:20
    Domácí drží kotouč na svých holích a zatím tak hosty nepouštějí k powerplay.
     
    58:37
    Branka hostů je prázdná a hosté to už zkouší se šesti bruslaři v poli.
     
    58:47
    Burian se dostal do brankoviště, kde netrefil opuštěný kotouč. Nakonec ho dostal pod kontrolu Janus a přerušuje hru. Hosté tak nebyli daleko od vyrovnání!
     
    58:47
    Hosté si berou oddechový čas.
     
    59:00
    Litvínovští dostali puk z obranného pásma a ten zaletěl až k mantinelu u hostující branky. Zakázané uvolnění a hra se tak stěhuje znovu před Januse.
     
    59:16
    Domácí opět poslali puk na zakázané uvolnění a hra je znovu rozkouskována. Vhazuje se zase před Jaroslavem Janusem.
     
    59:19
    Kotouč se dostal před Januse, který ho dokázal pokrýt přikrytím lapačkou a hra je opět přerušena. Vhazování proběhne po jeho levé ruce.
     
    59:32
    Jiří Hunkes vyhodil puk do středního pásma šikovně tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    59:55
    Nyní Jakub Petružálek naslepo poslal kotouč na hostující branku, puk v ní ale neskončil. To ho mrzet nemusí, protože tento závěr domácí už zvládnou.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Verva nakonec své těsné vedení uhájila až do konce a přežila i závěrečný tlak hostů, kteří se v powerplay snažili o vyrovnání a chtěli si vynutit nastavenou hrací dobu. To se jim však nepovedlo a Litvínov slaví další výhru a upevňuje si tak pozici na čele extraligové tabulky.
     
    Nejlepším hráčem na domácí straně byl vyhlášen Jan Ščotka, na té hostující pak Jan Jaroměřský.
     
    Střely na branku: 21 – 34
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek nedělního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (19:58:17)
    Marken.cz

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 33. Ščotka (J. Mikúš, L. Doudera), 45. F. Lukeš (Kubát) – 13. Irgl (Burian, Jaroměřský)


    HC VERVA Litvínov: Janus (Hanuljak) – Hunkes, Šesták, Romančík, Kubát, L. Doudera, Ščotka, Strejček – Petružálek (A), Gerhát, Trávníček (C) – Myšák, V. Hübl (A), F. Lukeš – D. Tůma, J. Mikúš, J. Černý – Jurčík, M. Hanzl, Matoušek.
    HC Olomouc: Konrád (Lukáš) – Vyrůbalík (C), Škůrek, Ondrušek (A), J. Galvas, Staněk, Jaroměřský, Dujsík – Laš, J. Knotek (A), Jergl – Burian, Kolouch, Irgl – Skladaný, Strapáč, Holec – Ostřížek, Mráz, V. Tomeček.

    Rozhodčí: Pavlovič, Pražák – Lučan, Klouček

    Diváci: 5 568
    thejrc.org