Sparta – Chomutov 4:1 (kon.) | Liberec – Mladá Boleslav 8:3 (kon.) | Plzeň – Pardubice 2:3 (po pr.)
Mountfield HK – K. Vary 4:2 (kon.) | Litvínov – Olomouc 2:1 (kon.) | Kometa Brno – Třinec 2:1 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
8:3 (3:1, 3:0, 2:2)
BK Mladá Boleslav
Neděle 30.09.2018, 16:00 • Home Credit Arena, Liberec • Tipsport extraliga • 6. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To už je ode mne vše. Z Liberce se s vámi loučím, přeji příjemný závěr víkendu a někdy příště se těším opět na počtenou! (18:43:33)
     
    Je dobojováno. Vítězem dnešního utkání se zcela jednoznačně stává tým Bílí Tygři Liberec! Derby nabralo velice jasný průběh, přestože se jako první prosadili hosté. Ve třetí části se oba týmy prosadily dvakrát. Za Tygry Radan Lenc a Jakub Valský, za Mladou Boleslav Pavel Musil a Jakub Orsava. Skóre se zastavilo na hodnotě 8:3, pro domácí je to čtvrtá výhra v kuse.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:25
    Roman Will musí čelit ještě vhazování před svojí klecí. Petr Jelínek na něm však uspěl, žádné nebezpečí už tak pravděpodobně k vidění nebude.
     
    59:02
    Home Credit Arena sleduje zbytek zápasu vestoje. K vidění byl ještě jeden ofsajd Bruslařů, vhazovat se tedy bude v neutrálním pásmu, kam už se sjíždějí hráči obou mužstev.
     
    58:35
    Utkání už se pouze dohrává. Matěj Stříteský čeká s kotoučem na čepeli za vlastní brankou a týmy střídají. Nyní už domácí výběr vyráží znovu do ofenzivy.
    57:38 Jakub ORSAVA - 8:3
     
    57:38
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Boleslav znovu koriguje! Lukáš Žejdl vybojoval puk u mantinelu a poslal jej na modrou čáru. Tam se do něj opřel JAKUB ORSAVA s lehkým přispěním tyčky propálil Romana Willa. Asistence: Lukáš Žejdl.
     
    57:04
    Michal Teplý za brankou ukázkově vybojoval kotouč a předložil jej Liboru Hudáčkovi. Zrovna tomu dnes ovšem není přáno, nyní narazil na betony Pavla Kantora.
     
    56:30
    Pavel Musil se za vyhozeným pukem hnal marně. Matěj Stříteský totiž disponoval výrazným náskokem a píská se tedy zakázané uvolnění. Vhazovat se bude po levé gólmanově ruce.
     
    56:17
    Úmyslný ofsajd Mladé Boleslavi přerušuje poměrně rozháranou pasáž. Hráči už se stěhují před Pavla Kantora, kterého krátce po vhazování lehce zaměstnal Michal Teplý.
     
    55:15
    Hosté jsou v plném počtu. Liberečtí fanoušci si závěr utkání naplno užívají. Martin Pláněk poté vyhazuje pouze na zakázané uvolnění, po komerční pauze se tak bude vhazovat před Kantorem.
     
    54:25
    V dalším průběhu oslabení už se Boleslav brání dobře. Šelmy už se ani nemají důvod nikam obzvláště hnát.
     
    53:44
    Tygři jsou obrovsky při chuti. Nyní už je to menší exhibice, před brankou se nadvakrát snažil o gólovou teč Hudáček, ale hosté tuto ošemetnou chvilku zvládli přežít.
     
    52:58
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav (Jan Hanzlík – 2 min., krosček).
     
    52:58
    Liberec právě vstřelil branku!
    A také tato přesilovka má gólovou tečku! JAKUB VALSKÝ byl zaparkovaný před brankovištěm a obdržel přihrávku od Redenbacha. Poté se otočil čelem ke Kantorovi a chladnokrevně jej propálil. Asistence: Tyler Redenbach, Matěj Stříteský.
     
    52:36
    Tygři tlačí. Tyler Redenbach si povyjel za kruhy a posunul puk na pravý kruh. Tam číhal Jakub Valský a těsně minul vzdálenější tyčku.
     
    51:53
    Marek Kvapil znovu způsobil před brankou menší rozruch, kotouče se ale chopili Boleslavští a spolehlivě jej poslali do bezpečnějších vod.
     
    51:34
    Šelmy sehrály poměrně jednoduchou přesilovkovou akci. Michal Bulíř nabil zpoza úrovně brankové čáry na pravý kruh Kvapilovi, jenž vyprášil Kantorovu rukavici.
     
    51:10
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav (Pavol Skalický – 2 min., držení).
     
    50:48
    Domácí se stále nacházejí pod tlakem. Ten vyřešil Petr Jelínek, který poslal z obranného pásma vysoký oblouček. Kotouč přistál na střídačce, následuje buly před Romanem Willem.
     
    50:07
    Středočechům branka vlila do žil trošku čerstvé krve. Jakub Orsava předvedl pohlednou individuální akci a po levé straně se protáhl až před Willa. Bekhendem ovšem netrefil cíl.
    49:51 Pavel MUSIL - 7:2
     
    49:51
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Na jedné straně, nedosáhl v šanci na puk Dominik Lakatoš, na straně druhé přichází kosmetická úprava skóre. Tygři propadli a Michal Vondrka se dostal do přečíslení. V něm přesně našel PAVLA MUSILA, jenž vymetl horní roh! Asistence: Michal Vondrka.
     
    48:56
    Jakub Valský se vrátil za vlastní bránu, kde obtěžuje hosty při ofenzivní snažení. Ti se ovšem stále zuby nehty drží v útočném pásmu a kombinují.
     
    48:27
    Vondrka přejel modrou čáru a přenechal puk za sebe pro Pláňka. Ten se do něj opřel bez přípravy a z nepříliš dobré pozice nezamířil tak, aby musel Will do akce.
     
    47:24
    Michal Bulíř vedl po pravé straně akci dvou proti dvěma. Nabízel se mu Marek Kvapil, první jmenovaný mu ale po zasekávačce přesně přihrát nedokázal.
     
    46:50
    Taylor Doherty šetří čas za vlastní klecí, domácí tak mohou vystřídat. Zanedlouho si na Dlapově navštívence smlsl Will, následuje další komerční přestávka.
     
    46:15
    Petr Jelínek centroval od levého mantinelu před branku. Tam si najížděl Libor Hudáček, nicméně nemohl na pobídku dosáhnout. Kotouč dojel až k prostějšímu hrazení.
     
    45:28
    Vondrka si za brankou neporadil s nepřesnou přihrávkou. Liberec už hraje v plném počtu, oslabení přečkal relativně v klidu. U puku však stále zůstávají hosté.
     
    44:59
    Jan Jeník dravě vystartoval za vyhozeným pukem a Kantorovi nezbývalo, než přerušit hru. Tygři tak získávají při vlastním oslabení cenné vhazování v útočné třetině.
     
    44:24
    Až teď se dostal ke střele Žejdl, od modré čáry nicméně nezamířil přesně. Rána Willovu branku neohrozila, strážce domácí klece ji zkontroloval pohledem.
     
    43:41
    Zatímco arénou obíhá mexická vlna, přidávají Tygři hned několik vyhození. Bruslařům se nedaří prakticky nic a nemohou se usadit v útočném pásmu.
     
    43:32
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Michal Teplý – 2 min., podrážení).
     
    42:57
    Klepiš si nezpracoval přihrávku mezi kruhy, což je pro hosty škoda. Liberecká defenziva situaci ustála a domácí celek tak opět může obrátit hru na druhou stranu.
     
    42:05
    Will si vyjel za branku a rozehrál na Lakatoše. Ten založil akci, která však žádným zakončením neskončila. Na puku se nachází hokejisté Boleslavi.
     
    41:31
    Mladá Boleslav na chvíli pobyla v útočném pásmu. Dominik Pacovský udržel puk, načež přišlo nahození, které Roman Will zkontroloval pohledem.
    40:57 Radan LENC - 7:1
     
    40:57
    Liberec právě vstřelil branku!
    Jediné, co si hosté přejí, je závěrečná siréna. Marek Kvapil zavezl puk do pásma a posunul jej mezi kruhy, kam si najel RADAN LENC. První střelu ještě obětavě zastavil jeden z beků, nicméně následná dorážka si už našla cestu až do sítě! Asistence: Marek Kvapil, Lukáš Derner.
     
    40:19
    Mladá Boleslav vstoupila do třetí třetiny aktivně. Martin Pláněk okamžitě zkusil vystřelit z dálky, střela nicméně skončila po teči až v ochranné síti.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Dnešní utkání sleduje 6 112 diváků.
     
    Tři střelci, šest gólů. To je vizitka Liberce, který si naprosto podmaňuje prestižní derby a válcuje Bruslaře závratným skóre 6:1. Ve druhé části se nejprve prosadil Jaroslav Vlach. Dlouho se zdálo, že perioda už více branek nenabídne, jenže v její poslední minutě ještě dvakrát udeřil Kanaďan Tyler Redenbach. Dnes je to, s trochou nadsázky, na jednu branku.

    Střely na branku po 2. třetině:
    Liberec 24:13 Mladá Boleslav.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
    39:30 Radan LENC - 6:1
     
    39:30
    Liberec právě vstřelil branku!
    A je to 6:1! Branka platí, střelcem je nakonec MAREK KVAPIL. Zkušený útočník vypálil z oblasti kruhů a Kantorovi se kotouč zasekl mezi bruslí a tyčkou. Podle přezkoumání u videa se prokázalo, že puk překročil brankovou čáru, dorážka Lence už nebyla zapotřebí. Bez asistence.
     
    39:30
    A dost možná se bude skóre měnit před pauzou ještě jednou. Po nepřehledné situaci u tyčky totiž puk zřejmě protlačil do sítě Radan Lenc. Prohlíží se záznam, uvidíme, jaký padne verdikt.
    39:12 Tyler REDENBACH - 5:1
     
    39:12
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tygři dovršili populárního bůra ještě před koncem první části! Dvojnásobnou přesilovku využil k ráně od modré Ladislav Šmíd. Tu Kantor ke své smůle vyrazil přímo k TYLERU REDENBACHOVI, pro jehož už byla dorážka formalitou. Asistence: Ladislav Šmíd, Martin Ševc.
     
    38:43
    Michal Bulíř po pěkné souhře sahal po dalším hattricku! Škoda pro Liberec, že před poloprázdnou brankou nedokázal v pádu přesněji zakončit.
     
    37:58
    Boleslav začala dlouhé oslabení ve třech velmi dobře. Střela Kvapila nebyla nebezpečná a Kantor vytřepal puk přímo ke spoluhráči, který snadno vyhazuje.
     
    37:23
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav (Jakub Orsava – 2 min., vysoká hůl).
     
    36:47
    Stříteský nabil na pravý kruh Redenbachovi. Ten však neměl střelu nejlépe připravenou a Kantor si dokázal vyrazit vysoko do ochranné sítě. Hra je tak přerušena.
     
    36:25
    Severočeši se nyní poměrně dlouho zdrželi ve vlastním obranném pásmu. Až v těchto chvílích se přesouvají zpět do ofenzivy. Boleslav se zatím brání velmi dobře.
     
    35:44
    Michal Bulíř znovu trošku přecenil své síly a dvojice Bruslařů mu odebrala kotouč. Jakub Klepiš vzápětí posílá černou gumu do bezpečí.
     
    35:09
    Kantor při pokusu o vyhození nedostal puk přes Radana Lence. Díky němu se tedy Tygři mohou ihned usadit přes hostující klecí a nebezpečně kombinovat.
     
    34:53
    Celá potyčka vznikla díky nepřiměřenému zákroku Němečka na hráče bez puku. Ačkoliv se to odehrálo tak trošku mimo hlavní pozornost, sudím to neuniklo a domácí si zahrají dlouhou přesilovku.
     
    34:53
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav (David Němeček – 5 min., zásah do hlavy nebo krku + 10 min. osobní trest, zásah do hlavy nebo krku).
     
    34:53
    Emoce planou! Libor Hudáček jen těsně nezakončil svůj samostatný únik, jelikož byl lehce rozhozen. Poté se do sebe málem pustili Němeček s Dernerem.
     
    34:11
    Liberec už hraje v plném počtu, Roman Will měl však plné betony práce! Vší silou na něj totiž několikrát dorážel Pabiška, nicméně korekce skóre se Boleslav nedočkala.
     
    33:21
    Za hromového fandění tribun se Bruslaři přeci jen usazují v pásmu. Dokáží prorazit konsolidovaný obranný val Bílých Tygrů!
     
    32:50
    Liberec se brání skvěle. Další osvobození šelem má na svědomí Radan Lenc, jenž dnes ve stínu střelců hraje také velice dobré utkání!
     
    32:17
    Ladislav Šmíd okamžitě zvládá souboj u mantinelu a procedil puk pryč z domácího obranného pásma. To samé se mu navíc daří také o chvíli později.
     
    32:08
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Petr Jelínek – 2 min., podrážení).
     
    32:08
    Liberečtí se tedy dostávají do relativně komfortního vedení. Následuje komerční přestávka, po které budeme v dnešním utkání pokračovat. Bude zajímavé sledovat, zda Bruslaři zaberou.
    31:45 Jaroslav VLACH - 4:1
     
    31:45
    Liberec právě vstřelil branku!
    Máme tu dalšího dvojnásobného střelce! Čtvrtá formace domácích má velký den. Mladičký Michal Teplý předvedl parádní výlet za branku, načež našel mezi kruhy JAROSLAVA VLACHA. Ten měl spoustu času na zpracování a zcela přesnou ránu. 4:1! Asistence: Michal Teplý.
     
    31:10
    Tak to byla ošemetná situace! Pavla Kantora zaskočil nečekaný odraz od mantinelu a musel se rychle vrátit zpět do brankoviště, aby nehrozila velké pohroma.
     
    30:29
    Boleslavští už jsou znovu kompletní. Nyní jejich akci zastavil Tyler Redenbach, jenž posléze prohodil kotouč lehce do středního pásma. Liberec jde kupředu.
     
    29:38
    V další fázi oslabení se už hosté brání lépe a nyní vyhazují do bezpečí. Tygři se nyní nemohou dostat do rozložení klasického přesilovkového vzorce.
     
    29:06
    Marek Kvapil míchal s pukem na levém kruhu. Nakonec se rozhodl sám vystřelit a scházelo skutečně málo, kotouč se totiž zastavil o spojnici břevna a tyče!
     
    28:30
    Boleslavští rychle vyhazují až k Romanu Willovi. Ten opouští své brankoviště a pohotově se ujímá rozehrávky, po které se domácí opět sunou na druhý konec kluziště.
     
    28:17
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav (Jakub Orsava – 2 min., vysoká hůl).
     
    28:14
    Jaroslav Vlach dostal spoustu prostoru na pravé straně. Najel si tedy až na kruh, odkud mířil na bližší tyčku a jen těsně minul! Rána se otřela o boční síťku.
     
    27:41
    Michal Bulíř se nyní trošku utopil ve vlastních kličkách za mladoboleslavskou klecí a přenechal tak kotouč na hokejky soupeře. Ten stále ne a ne zahrozit.
     
    26:46
    Nyní se od Radana Lence odrazila střela přímo mezi kruhy. Tam se mocně natahoval Jan Ordoš, nicméně obránci soupeře měli náskok a skóre se nemění.
     
    26:28
    Střela Radana Lence od modré čáry se nedostala až na Kantora, byla totiž zastavena bruslemi Němečka. Bruslaři se osvobozují a vyrážejí do útoku.
     
    25:59
    Lukáš Derner přerušil ve středním pásmu postup Bruslařů kupředu a nahodil puk o hrazení do pásma. Tam po něm sáhl Petr Jelínek, po jehož dotyku se píská ofsajd.
     
    25:25
    Lukáš Pabiška zkusil štěstí krátce po vyhraném vhazování, Roman Will si připisuje do statistik další zákrok z kategorie těch snazších. Hra je opět přerušena.
     
    25:20
    Na pokračování hry si nyní budeme muset chvilku počkat. Liberecká klec totiž vypadla ze svého ideálního postavení takovým způsobem, že se do zápasu musejí zapojit ledaři.
     
    24:48
    Dominik Lakatoš zabojoval u mantinelu a nedovolil hostům rozehrát. Bohužel pro Liberec ale Teplý nepřihrával Vlachovi přesně, s tímto už si Boleslav poradí.
     
    24:20
    David Němeček zklidňuje hru posunutím k zadnímu mantinelu. To však Bruslařům k založení akce nepomohlo a Kantor si musel pokrýt kotouč před hlídkujícím Valským.
     
    23:32
    David Šťastný se dostal na puk v rohu ledové plochy. Odtud kombinaci už nadále nerozvinul a kupředu vyrazili Tygři. Ti skončili u útočné modré čáry.
     
    22:52
    Právě aktivní Kvapil zakládá další domácí akci. Ta ale skončila v prostoru za brankou a Bruslaři rychle obracejí hru zásluhou rychlostně dobře vybaveného Skalického.
     
    22:28
    A mohlo být pro Tygry ještě veseleji. Marek Kvapil se chopil odraženého kotouče a dostal se přímo před Kantora, bekhendem ovšem mezeru mezi jeho betony nenašel!
     
    21:58
    V samotném závěru přesilové hry ještě mohutně napřáhl Kotvan. Jeho pokus od modré čáry ale skončil daleko mimo prostor tří tyčí. Liberec je kompletní.
     
    21:15
    Martin Ševc na hraně faulu získal kotouč a nekompromisně jej vyhodil daleko od liberecké klece. Tygrům už se oslabení pomalu ale jistě krátí.
     
    20:27
    Mladá Boleslav pokračuje v přesilové hře. Vyváří si slušný tlak, ale zatím nedokázala najít cestu přes obětavý val domácích bránících hokejistů.
     
    20:01
    Střídání v týmu BK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Gašper Krošelj, přichází Pavel Kantor.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:00.
     
    Dvacet minut prvního sezónního derby je za námi a sledovali jsme hokej té nejvyšší kvality. Mladá Boleslav šla rychle do vedení, když rychlou akci zakončil Lukáš Žejdl. Tygrům tento moment posloužil jako kvalitní budíček a třemi góly zcela převrátili skóre! V životní formě hrající Michal Bulíř se prosadil dvakrát, před tím ještě vyrovnával svátečnější střelec Jaroslav Vlach. Uvidíme, zda budeme stejnou kanonádu sledovat i nadále!

    Střely na branku po 1. třetině:
    Liberec 13:9 Mladá Boleslav.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:58
    O osudu posledních sekund třetiny rozhodlo vhazování, které s přehledem ovládl Petr Jelínek. Grošelj si ještě pohlídal pokus přes celé hřiště a nyní už je čas na přestávku.
     
    19:56
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Lukáš Derner – 2 min., podrážení).
    19:11 Michal BULÍŘ - 3:1
     
    19:11
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tak to je velký obrat domácích! Obrana Boleslavi nedokázala zachytit Marka Kvapila. Ten pláchl po levé straně a předložil na protější kruh loženku MICHALU BULÍŘOVI, jenž nic nevymýšlel a z první poslal kotouč za bezmocného gólmana. 3:1! Asistence: Marek Kvapil.
     
    18:32
    Po značně nepřehledné události na modré čáře skončil kotouč na střídačce Mladé Boleslavi. Rozhodčí ukazuje, že se bude vhazovat přímo před hostující klecí.
     
    17:58
    Matěj Stříteský měl varianty na rozehrání, avšak trošku zbytečně odehrál pouze na zakázané uvolnění. Hra se tak stěhuje před Willa, pokračujeme vhazováním po jeho pravé ruce.
     
    17:17
    David Šťastný předvedl pěknou individuální akci. Z pravé strany se dostal až na osu hřiště. Škoda pro Mladou Boleslav, že domácí svatyni velmi vysoko přestřelil.
     
    16:55
    Tygři chvátali kupředu s vidinou dalšího přečíslení. Mladý Michal Teplý ale přejel modrou čáru příliš brzy a píská se tedy domácí postavení mimo hru.
     
    16:24
    Hned vzápětí ale mohlo být vše jinak! Na přihrávku přímo před Willem koncem čepele dosáhl Pavol Skalický, nicméně už byl příliš blízko na to, aby našel volné místo v jeho výstroji.
    16:10 Michal BULÍŘ - 2:1
     
    16:10
    Liberec právě vstřelil branku!
    Bílí Tygři otáčejí vývoj skóre ještě během první třetiny. Radan Lenc, jenž byl v posledních chvílích obětí nenávistného skandování hostujících fanoušků, poslal kotouč z rohu kluziště přímo před branku. Tam snadno zakončil MICHAL BULÍŘ a osamostatnil se tak na čele tabulky střelců! Asistence: Radan Lenc.
     
    15:28
    David Šťastný si zkušeně sjel až do defenzivy, kde zabránil Jelínkovi v přístupu k černé gumě. Boleslavští se chvíli snažili zahrozit, ale daleko se nedostali a při následné skrumáži u jejich klece vypadla branka ze svých kolíků.
     
    15:06
    Martin Látal nalezl mezi kruhy najíždějícího Šťastného, ten byl sám proti trojnásobné přesile a kotouč se mu pouze odrazil od bruslí. Roman Will opět přerušuje hru.
     
    14:47
    Romana Willa zaměstnal z pravého kruhu Martin Látal. Tvrdá střela ale skončila ve Willově výstroji, což zapříčinilo přerušení hry. Vhazuje se před bránou Bílých Tygrů.
     
    14:25
    Michal Teplý se s trochou štěstí mohl hnát do samostatného úniku, ale neporadil si se zpracováním, což zaplněné tribuny Home Credit Areny doprovodily zklamaným zahučením.
     
    13:39
    Závěr přesilovky tráví Tygři nastěhováni v útočném pásmu, ale hosté budou zanedlouho kompletní, navíc už se teď brání o poznání spolehlivěji.
     
    12:56
    Libor Hudáček dotíral na slovinského gólmana dorážkami u pravé tyčky, leč maskovaný muž udržel beton pevně na ledě a nenechal puk projít za své záda.
     
    12:29
    Na druhé straně unikal do přečíslení Lukáš Žejdl a povedený obranný zákrok si připsal Stříteský, jenž zastavil přihrávku před poloprázdnou klec Liberce!
     
    11:57
    Neskutečné! Tygři totálně rozebrali boleslavský čtyřlístek a Ordoš pěkně pálil z mezikruží. Grošelj vyrazil přímo k Valskému, jenž bekhendem nezakončil do prázdné klece!
     
    11:44
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav (Ondřej Najman – 2 min., nedovolené bránění).
     
    11:43
    Utkání v parádní atmosféře pokračuje dál. Lukáš Krenželok se nejprve neúspěšně natahoval po střílené přihrávce, načež si vyjel za kruhy a donutil Grošelje k přerušení hry.
     
    10:59
    Pro Michala Teplého se jedná o premiérový bod v extralize. Liberec teď ale musel řešit jiné starosti, hosté jim totiž zatopili před brankovištěm. Roman Will si poradil.
    10:24 Jaroslav VLACH - 1:1
     
    10:24
    Liberec právě vstřelil branku!
    Máme vyrovnáno. Michal Teplý po přejetí modré čáry prostrčil puk do uličky na JAROSLAVA VLACHA, jehož nenápadná střela po ledě prošla Grošeljovi mezi betony až do sítě! Asistence: Michal Teplý.
     
    09:49
    Bruslaři uhasili další akci Ordoše už v zárodku a nahodili puk za Romana Willa. Tam se jej ujaly bílé šelmy, které vzápětí obracejí hru.
     
    09:25
    Ordoš předčil za brankou Němečka a Tygrům se naskytla šance pro tlak. Ten se však nekonal a navíc se hra stěhuje před jejich klec, díky chybě v komunikaci totiž vznikl icing.
     
    08:46
    Relativně dlouho se hrálo bez přerušení, až teď zadul sudí do píšťalky. Domácí se totiž při přechodu do útočného pásma provinili proti pravidlům a je z toho ofsajd.
     
    07:48
    Michal Bulíř, jenž disponuje velmi dobrou formou, předvedl pěknou akci po pravé straně. Na zakončení už však neměl prostor, kotouč byl zblokován mimo brankoviště.
     
    07:21
    Roman Will si vyjel za svoji branku pro puk a rozehrál jej. Aktivní Bruslaři jej ale rychle získali zpět na své hokejky a vyměnili se několik přihrávek v ofenzivní třetině.
     
    07:08
    Hluchou pasáž šelem rozsekl Radan Lenc, jenž dostal prostor na pravém křídle a z kruhu trefil Grošeljovo rameno. Kotouč se nachází v ochranné síti, čeká nás buly.
     
    06:40
    Středočeši nyní drží v rukou taktovku a určují tempo hry. Tygři bruslí výhradně bez puku, na což nejsou úplně zvyklí. Uvidíme, jak bude souboj pokračovat.
     
    05:55
    Bruslaři se prokombinovali do pásma, nicméně přihrávka Němečka nebyla z nejpřesnějších. Liberečtí se nyní v klidu ubránili, pohyblivý soupeř jim však dělá potíže.
     
    05:16
    Tomáš Havlín absolvoval dlouhou šermovanou v neutrálním pásmu. Několikrát o puk přišel, poté ho znovu získal zpět. Nakonec jej nahodil na boleslavské hole.
     
    04:51
    Mladoboleslavští zvládli vhazování ve vlastním obranném pásmu, ale vlastní chybou nabídli šanci Jakubu Valskému. Ten ovšem ještě nepřesně hledal v lepší pozici volného Ordoše.
     
    04:10
    Pavol Skalický z téměř nulového úhlu málem nachytal nerozvážného Romana Willa! Ten se nicméně nakonec vzpamatoval včas a odpravil kotouč pryč z brankoviště.
    03:27 Lukáš ŽEJDL - 0:1
     
    03:27
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Mladoboleslavští se brzy ujímají vedení! Jakub Orsava zavezl kotouč do pásma a chytře jej přenechal ze sebe na LUKÁŠE ŽEJDLA. Ten postoupil až na levý kruh a trefil se ukázkově pod Willovu rukavici. Asistence: Jakub Orsava.
     
    02:44
    Jaroslav Vlach dojel volný puk a z velké dálky jej po ledě poslal na branku. Gašper Krošelj jej hokejkou vychýlil k zadnímu mantinelu a na kotouč se dostávají hosté.
     
    02:28
    Do akce se poprvé dostal Roman Will, jenž si zvládl poradit se zakrytou střelou Kotvana. Hra je přerušena, bude se vhazovat po pravé ruce domácího gólmana.
     
    01:45
    Severočeši předvedli menší tlak před Grošeljem, ale nejednalo se o nic zásadního. Boleslav se poměrně v klidu ubránila a nyní může znovu obrátit hru.
     
    01:01
    Michal Vondrka odehrál puk za středního pásma do útočného. Nejdříve u něj byl Marek Kvapil, jenž zakládá akci, kterou před branku táhne Michal Bulíř.
     
    00:38
    Lukáš Derner si od levého hrazení chytře vyjel až do střelecké pozice. Jeden z obránců mu zablokoval hokejku a domácí příznivci se poté bez úspěchu dožadují odpískání faulu na Hudáčka.
     
    00:08
    Liberečtí uspěli na úvodním vhazování a okamžitě se nahnali za soupeřovu bránu. Tam bojuje Petr Jelínek, jenž docela dobře zápolí s hostující přesilou.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči obou týmů již vstupují na ledovou plochu. Už teď je jasné, že derby bude mít velice dobrou kulisu, tribuny se totiž rychle zaplňují. Dorazila i početná skupina mladoboleslavských příznivců. Zápas za několik minut započne!
     
    Liberec dnešní zápas odehraje v pro domácí prostředí klasických bílých dresech. Boleslav opět předvede novinu, oblékne totiž zbrusu nové úbory šedé barvy.
     
    Oba trenéři dnes nasadili mezi tři tyče gólmany s velmi dobrou formou. Libereckou klec bude hájit obvyklá jednička Roman Will, za hosty se představí Slovinec Gašper Grošelj.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Bílí Tygři Liberec: Will (Schwarz) – Stříteský, Derner, Doherty, Šmíd (A), Havlín, Ševc – L. Hudáček, P. Jelínek (C), L. Krenželok – Lenc, Bulíř (A), M. Kvapil – Valský, Redenbach, Ordoš – Teplý, Lakatoš, J. Vlach – Jeník.

    BK Mladá Boleslav: Krošelj (Kantor) – Bernad, Hanzlík (C), Pláněk, Němeček, Kotvan, Dlapa, Kurka – Klepiš, Žejdl (A), Orsava – Vondrka, Skalický, Pacovský (A) – Látal, P. Musil, Šťastný – Martin Procházka, Najman, Pabiška.

    Rozhodčí: Hejduk, Svoboda Roman – Svoboda Jiří, Rampír..
     
    BK MLADÁ BOLESLAV

    Bruslařský klub také před letošní sezónou velice zajímavě posiloval. Vyjímá se zejména příchod Michala Vondrky, bývalé nedílné součásti sestavy Pirátů z Chomutova. První tři zápasy by se ovšem daly označit za menší blamáž. Podlehl totiž Litvínovu, Karlovým Varům a Vítkovicím, díky čemuž nepříjemně dlouho postrádal body.

    Ty přišly vzápětí, a stálo to za počkání! Nejdříve Boleslav vynulovala Kometu na jejím vlastním ledě, a po takticky velice dobře zvládnutém výkonu vyhrála 2:0. Následoval domácí zápas se Spartou, který přinesl další úspěch, tentokráte poměrem 3:1. Středočeši tak konečně začínají těžit ze střelecké převahy, kterou většinou disponují. V úvodních kolech totiž pálil ostošest, nicméně bez výsledku. Nyní zpevnili defenzivu, díky čemuž dokáží vítězit i na menší počet branek.

    Sparta se ve ŠKO-ENERGO Areně dostala do vedení, to však ztratila ještě před koncem prostřední části, když vyrovnal David Bernad. Ve třetí periodě hned po osmadvaceti sekundách vystřelil domácím vedení Jakub Orsava a Mladoboleslavští si už soustředěným výkonem dokráčeli pro cenné tři body. Ty ještě potvrdil do opuštěné klece Jakub Klepiš.

    Poslední zápas Bruslařského klubu:

    Mladá Boleslav – Sparta 3:1 (0:0, 1:1, 2:0)
    ------------------------------------------------------
    Branky a nahrávky: 40. Bernad (Vondrka, Klepiš), 41. Orsava (Klepiš, Žejdl), 60. Klepiš – 23. Kumstát (Forman, Kalina).
     
    BÍLÍ TYGŘI LIBEREC

    Severočeši nechávají zapomenout na nepovedený úvodní víkend a začínají prokazovat nemalé ambice. Po prohrách bez vstřelené branky s Plzní a Pardubicemi totiž začali pálit ostrými a odskákal to Chomutov, Třinec a v pátek také Zlín. V těchto třech utkáních se navíc hned šestkrát prosadil Michal Bulíř, jenž se tak usídlil na první příčce tabulky střelců.

    Právě libereckému forvardovi s číslem 88 bude patřit menší ceremoniál před startem derby. To bude totiž před domácími fanoušky oficiálně vyhlášen vítězem v soutěži Extraligová nej, kde s přehledem získal trofej za šikovnost. Na souboj s Boleslaví se na severu Čech obecně hokejová veřejnost těší, Bruslaři totiž v tygřím teritoriu zvítězili naposled v listopadu roku 2010, což zní až neskutečně. V rámci této série ovládly doma šelmy mimo jiné i rozhodující zápas v baráži v roce 2013.

    V pátečním souboji se Zlínem předvedli svěřenci trenéra Pešána parádní podívanou. Obvykle pevnou defenzivu týmu z města obuvi totiž rozmetali sedmi góly. Hattrickem řídil demolici Michal Bulíř, premiérové dvě trefy v modrobílém dresu v soutěžním zápase zaznamenal Libor Hudáček a poprvé se radoval rovněž Radan Lenc, bývalá opora Bruslařského klubu.

    Poslední zápas Bílých Tygrů:

    Zlín – Liberec 2:7 (0:1, 1:3, 1:3)
    ------------------------------------------------------
    Branky a nahrávky: 24. Kubiš (Freibergs, Fořt), 49. E. Kulda – 2. Bulíř, 22. M. Kvapil (Valský), 35. L. Hudáček (Derner), 38. Bulíř (Lakatoš, Ordoš), 48. Lenc, 52. L. Hudáček (P. Jelínek, L. Krenželok), 60. Bulíř (M. Kvapil, Lenc).
    Jak Liberec, tak Mladá Boleslav se po špatném startu zvedli a sbírají body.
     
    Zdravím všechny fanoušky českého hokeje! Tipsport extraliga nabírá vysokých otáček a jedním z taháků 6. kola bude bezpochyby regionální derby mezi týmy Bílí Tygři Liberec a BK Mladá Boleslav. Oba celky prokazují velice zajímavou formu, rozhodně tedy sledujte náš přenos a užijte si aktuální informace!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
    Marken.cz

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 11. J. Vlach (Teplý), 17. Bulíř (Lenc), 20. Bulíř (M. Kvapil), 32. J. Vlach (Teplý), 40. Redenbach (Šmíd, Ševc), 40. M. Kvapil, 41. Lenc (M. Kvapil, Derner), 53. Valský (Redenbach, Stříteský) – 4. Žejdl (Orsava), 50. P. Musil (Vondrka), 58. Orsava (Žejdl)


    Bílí Tygři Liberec: Will (Schwarz) – Stříteský, Derner, Doherty, Šmíd (A), Havlín, Ševc – L. Hudáček, P. Jelínek (C), L. Krenželok – Lenc, Bulíř (A), M. Kvapil – Valský, Redenbach, Ordoš – Teplý, Lakatoš, J. Vlach – Jeník.
    BK Mladá Boleslav: Krošelj (21. Kantor) – Bernad, Hanzlík (C), Pláněk, Němeček, Kotvan, Dlapa, Kurka – Klepiš, Žejdl (A), Orsava – Vondrka, Skalický, Pacovský (A) – Látal, P. Musil, Šťastný – Martin Procházka, Najman, Pabiška.

    Rozhodčí: Hejduk, Svoboda Roman – Svoboda Jiří, Rampír.

    Diváci: 6 112
    ocianews.com