Bohemians – Pardubice 6:7 (po pr.) | Mladá Boleslav – Znojmo 12:6 (kon.) | Liberec – Bulldogs 10:3 (kon.)
Ostrava – Sparta 2:5 (kon.) | Česká Lípa – Střešovice 10:7 (kon.) | Otrokovice – Vítkovice 4:5 (kon.)
konec
FBC ČPP Bystroň Group Ostrava
2:5 (1:1, 0:2, 1:2)
ACEMA Sparta Praha
Neděle 30.09.2018, 18:00 • ČPP Aréna Ostrava • Livesport Superliga • 7. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Ostrava

    Ostravané v nové sezóně odehráli již pět utkání. V těch získali osm bodů, což je řadí na průběžné sedmé místo. Hned v prvním kole ztratila Ostrava všechny body, když padla na svém hřišti s Chodovem, avšak následovaly dvě výhry – s Bohemians a Vinohrady. Následovala porážka ve slezském derby, když Ostrava schytala vysokou porážku od Vítkovic 3:10. V posledním zápasu se Slezané střetli s Tatranem. Zde vyhráli v prodloužení na jeho hřišti.

    Nejvíce bodující hráči:
    Michal Sládek – 14 bodů (6+8)
    Jan Daniš – 11 bodů (7+4)
    Filip Hrabal – 7 bodů (3+4)
     
    Sparta Praha

    Hráči z hlavního města odehráli šest utkání, ve kterých získali šestnáct bodů! To je prozatím katapultuje na první pozici o bod před Chodov, který má ale zatím odehráno o zápas méně. Jediná ztráta Sparty přišla v prvním kole. ACEMA hrála na hřišti Tatranu, kde padla 5:6 po prodloužení. Následovaly už ovšem samé výhry za tři body. Sparťané porazili postupně Otrokovice, Vítkovice, Českou Lípu, Liberec a Pardubice.

    Nejvíce bodující hráči:
    Michal Kareš – 10 bodů (5+5)
    Milan Garčar – 9 bodů (6+3)
    Ondřej Svatoš – 9 bodů (2+7)
     
    Úvodní sestavy:

    FBC ČPP Bystroň Group Ostrava: Klobučník – Kubíček, Lipový, Jiří Šebesta, Jurdzin, Posselt, Bauer, Moravčík – Juhaňák, Hrabal, Šindler – Eichner, Kolajta, Daniš – Sládek, Mendrek, Kaloč – Miške, Křiva, Čonka-Skyba.

    ACEMA Sparta Praha: Mart. Beneš (Eckhardt) – Bartoš, Čermák, Garčar, Marvánek, Zeman, Křenek, Kalaš – Ujhelyi, Zouzal, Košir – Bína, Svatoš, Burian – Pražák, Kareš, Časar – Veselý.

    Rozhodčí: Both, Černín.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:16
    A už se hraje! domácí Ostrava nastoupila ve žlutých dresech, zatímco hostující Sparta v klasických červených. První buly vyhráli Slezané.
     
    00:45
    Ti se zatím míčku nechtějí za žádnou cenu vzdát, i když Časarovi moc nechybělo k tomu, aby balonek získal po dobrém máchnutí hokejkou.
     
    01:22
    Zatím jsme neviděli ani jednu střelu na branku. Pražané jsou vysunuti hodně vepředu a stěžují svému soupeři rozehrávku od gólmana.
     
    02:00
    Konečně nějaké rychlé přenesení! Rychlá přihrávka od mantinelu na hranici brankoviště, kde byl Eichner. Ten byl ovšem dobře bráněný.
     
    02:25
    Na druhé straně pálili sparťané. Střela to byla sice slušná, ovšem letěla z poloviny hřiště a domácí brankář na ní dobře viděl. Připsal si tak první zákrok.
     
    03:00
    První přerušení přišlo až po třech minutách! Ostravané se provinili faulem na útočné polovině, a tak míček získala Sparta, která může jít do útoku.
     
    03:31
    Daleko se s balonkem nedostala. Již na polovině hřiště o něj přišla díky dobré práci domácích hráčů.
     
    03:53
    A ti se dostali do dobré pozice! Křižnou přihrávku obdržel Sládek, jehož rána z první minula hostující branku jen o pár centimetrů.
     
    04:33
    Jinak ale oba týmy zatím velmi dobře brání. Ostravané sice mají mnohem častěji míček na holi, jenže Pražané dobře napadají a domácí neví, jak rozehrát.
     
    05:10
    A stále jsou s míčkem na své obranné polovině. Až teď jim vyšla rychlá akce na jeden dotek, po kterém pálil Posselt, i jeho rána šla těsně vedle.
     
    05:41
    Znovu jsou u balonku hráči ve žlutých dresech. Ti znovu posílají přihrávky jen na své obranné polovině a nedaří se jim založit útok.
     
    06:49
    Konečně jsou u míčku na delší dobu také sparťanští hráči. I jim dlouho trvalo, než zaútočili. Navíc při přechodu do útoku o míček přišli.
     
    07:12
    Dobrou ránu z poloviny hřiště vyslal domácí obránce! Před Martinem Benešem navíc bylo hodně rušno. Střela ovšem neletěla mezi tři tyče.
     
    07:48
    Pěknou akci také sehráli hosté. Ondřej Svatoš si seběhl na střed hřiště, kam mu byla adresována přihrávka. Rána z první mu nesedla a letěla vedle.
     
    08:30
    Velký závar před brankou Martina Beneše! Ten se po střele Dominika Eichnera dostal mimo svou bránu a měl štěstí, že nikdo z domácích nedokázal dorazit míček do prázdné.
     
    09:03
    Lukáš Ujheliy si sebral míček na vlastní obranné polovině, chvíli s ním běžel, aby poté vybídl ke střele Buriana. Jeho střela byla sražena vedle.
     
    09:48
    Protiútok tři na jednoho nekončí brankou v síti hostů! Jediný obránce, který tam zůstal odvedl skvělou práci, když zastavil střelu ze středu.
     
    10:29
    Po úvodním náporu Ostravanů se nám hra již vyrovnala. Sparta dokáže podržet míček a několik střel na bránu soupeře si taky připsala.
     
    11:11
    Dokonce v posledních minutách drží míček mnohem častěji. I Ostrava však vytáhla své napadání hodně vysoko, což ztěžuje hostím pozici.
     
    11:42
    Ti se však přesto dostali ke střele. Jan Marvánek vypálil z poloviny hřiště. Kloboučník vůbec nic neviděl, jenže míček se odrazil od někoho před brankou.
     
    13:01
    Ostrava právě vstřelila branku!
    Sparta svůj rychlý útok nevyužila, jenže domácí ano! JAKUB MENDREK získal míček u mantinelu a běžel sám na Martina Beneše, kterého překonal s naprostou lehkostí. Asistence: Marek Lipový.
    13:01 Jakub MENDREK - 1:0
     
    13:36
    A Ostravanům jako by někdo vlil novou krev do žil. Je jich znovu plné hřiště a sparťané absolutně nestíhají, díky čemuž se jen brání.
     
    14:32
    Florbalisté ve žlutém jsou znovu na míčku a kombinují. Sparta ale znovu napadá hodně vysoko a domácí se nemohou dostat přes půlku.
     
    15:10
    Vypadá to, že hráči v červeném se již trochu oklepali a snaží se zaútočit. Pozorná obrana domácího týmu, jim to však zatím neumožňuje.
     
    15:43
    Přesto vyslal slušnou střelu Kalaš. Byla sice prudká, jenže ani vzdáleně netrefila bránu.
     
    16:02
    Sparta právě vstřelila branku!
    Obrovskou chybu vyrobila domácí obrana, díky které je srovnáno. Jeden z domácích poslal míček přesně na hůl MILANA BÍNA, jenž si z dobré pozice věděl rady. Bez asistence.
    16:02 Milan BÍNA - 1:1
     
    16:43
    Ostravané se pokusili o útoku, jenže ten se jim moc nepovedl. Po nepřesném pasu se míček dostal až k Benešovi, jenž rozehrál.
     
    17:12
    Do dobré pozice se dostával Filip Hrabal, ale na poslední chvíli k němu stihla přistoupit obrana, jež ho odzbrojila. Navíc mu je pískán faul.
     
    17:56
    Obrovská šance Ostravy, která mohla jít zase do vedení! Václav Jurdzin šel sám na gólmana, ovšem Beneš si s jeho obhozením poradil.
     
    18:39
    Velmi dobrou práci odvedl Ondřej Svatoš, který sebral soupeři míček na polovině. Díky tomu se jeho spoluhráč dostal ke střele, jenže nemířil přesně.
     
    19:06
    Do konce třetiny zbývá poslední minuta! Dostane se ještě jeden z týmů do vedení nebo půjdeme do kabin za vyrovnaného stavu?
     
    19:28
    Michal Miške si vytvořil dobrou pozici pro střelu, do té mu ovšem klekl hostující hráč, jenž jeho ránu poslal mimo nebezpečí.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi první třetina utkání mezi domácí Ostravou a hostující Spartou, po které je stav vyrovnaný 1:1. Ostravané měli ze začátku převahu, jenže Pražané se brzy dostali do hry. Přesto šli domácí jako první do vedení, když se trefil Jakub Mendrek. Po chybě slezské obrany ovšem srovnal Milan Bína

    Další třetina začne přibližně v 18:37
     
    Střely na branku: 4:6.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:30
    Obrovská šance domácích gólem nekončí! Již mohl pálit Posselt, jenže ten poslal ještě přihrávku na střed. Rána odtud byla sražena k mantinelu.
     
    21:11
    Na druhé straně se snažil zaútočil Michal Kareš, jenže míček mu byl za bránou domácích odebrán. Navíc se poté provinil nedovoleným zákrokem.
     
    21:51
    Ostravané se dostali do rychlého útoku, který skončil faulem. Domácí rozehrávali z dobré pozice, jenže finální střela nebyla přesná.
     
    22:19
    Milan Bína nezpracoval dobře míček na polovině hřiště, díky čemuž vznikl souboj u mantinelu, po kterém získali balonek Slezané.
     
    22:36
    Ti navíc měli dobrou příležitost! Po faulu totiž rozehrávali v dobré vzdálenosti od brány, jenže střela Jakuba Mendreka byla hodně nepřesná.
     
    22:53
    Sparta právě vstřelila branku!
    Tak trestá Sparta, která obrací stav utkání! Ondřej Svatoš našel na hranici brankoviště volného MICHALA KAREŠE, který rychlým pohybem poslal brankáře na opačnou stranu a zakončil pod víko. Asistence: Ondřej Svatoš.
    22:53 Michal KAREŠ - 1:2
     
    24:00
    Domácí tým by rád odpověděl co nejrychleji a usadil se s míčkem na útočné polovině. Nakonec přišla střela z půlky, která jen zaduněla o mantinel.
     
    24:34
    Tentokráte se Ostrava pokusila o přihrávku vzduchem, jež by vysunula domácího hráče do úniku. Sparta si to ovšem pohlídala a získala balonek.
     
    25:04
    Neskutečný Martin Beneš! Jakub Mendrek se hnal za míčkem a mohl jít sám na gólmana. Hostující brankář situaci dobře vyhodnotil a stihl odkopnout míček dříve, než tam domácí útočník doběhl.
     
    25:42
    Vzápětí si gólman Sparty připisuje další zákrok. Ten přišel po střele ze středu, ovšem Beneš měl před sebou dálnici, a tak pokus dobře viděl.
     
    26:34
    Sparta právě vstřelila branku!
    A už je to o dvě branky! Znovu velká chyba v obraně Ostravanů, která skoro daruje Pražanům již druhou branku. Po souboji u mantinelu se míček odrazil na hůl MARKA ZOUZALA, který byl v ideální pozici. Počkal si až se míček odrazí od země a napálil ho do branky. Bez asistence.
    26:34 Marek ZOUZAL - 1:3
     
    27:28
    Florbalisté ve žlutém jsou trochu opaření vývojem ve druhé třetině. Oni totiž mají opticky menší převahu, jenže do gólové šance se v periodě ještě nedostali.
     
    28:07
    Ondřej Svatoš bojoval proti třem hráčům o míček. Nakonec mu nechybělo moc, aby jej získal a vypálil. Obrana domácích si s tím na posledních chvíli poradila.
     
    28:43
    Jedovatá střela z poloviny hřiště v podání Ostravy! Ta měla dobré parametry, jenže spojnici tyček minula pár centimetrů.
     
    29:20
    ACEMA hraje v posledních minutách velmi dobře, ale teď celkem zbytečně faulovala. To je celkem dobrá pozice pro hráče ve žlutém.
     
    29:41
    Jenže tato rozehrávka se domácím ani trochu nepovedla. Lukáš Ujhelyi vypíchl balonek, který poslal svému spoluhráči do rychlého protiútoku. Pas byl ovšem o kousek delší, než by hostující útočník potřeboval.
     
    30:13
    Vyloučení v týmu ACEMA Sparta Praha (Robert Košir – 2 min., Sekání).
     
    30:27
    Začátek přesilové hry se domácím hráčům moc nepovedl. Hned první přihrávka byla nepřesná a sparťané poslali míček až za domácí branku.
     
    30:59
    Ani tentokrát nepřišla nebezpečná střela. Beneš v pohodě sebral míček ze země a raději ho hodil až za branku Kloboučka. Domácí musí začít od znovu.
     
    31:32
    Až teď se dostali k nějaké kombinaci a obléhají útočnou polovinu. Nakonec přišla střela ze středu, jenže ta nebyla vůbec přesná.
     
    31:52
    Díky tomu mohli Pražané z rozehrávky v klidu vyhodit přes celé hřiště a do konce oslabení jim chybí něco kolo čtyřiceti vteřin.
     
    32:12
    No, tohle již bylo nebezpečné! Michal Miške se po chybě dostával z úhlu před brankáře, jenže do jeho střely sáhl hostující hráč, který ji srazil mimo.
     
    32:13
    Košir je zpět!
     
    32:44
    Což je zase vidět na hře. Pražané se tlačí před branku a jsou na útočné polovině. Zde si vybojovali rozehrávku z rohu hřiště.
     
    32:59
    Ta jim moc nevyšla, ovšem ani domácí se dlouho u balonku nezdrželi. Nepřesná přihrávka skončila totiž až za mantinelem.
     
    33:29
    Tak to byla rána v podání hostujícího hráče! Ten navíc zlomil svému sokovi hůl, a tak hráli Ostravané chvíli spíše ve čtyřech.
     
    33:52
    Sparta toho ovšem nevyužila a ztratila míček. Ani domácí se daleko nedostali a nyní je balonek znovu pod kontrolou hostujících florbalistů.
     
    34:46
    Radim Křenek pálil z půlící čáry, ale střela mu vůbec nesedla. Přesto Slezané míček jen odpálil zpět na hůl pražského obránce.
     
    35:23
    Na druhé straně se dobrým zákrokem prezentoval Beneš, jenž po míčku skočil a nenechal nikoho dorážet. Navíc dostal seknutí od cesty, ale domácí hráč se mu ihned omluvil.
     
    36:46
    Ostravané to nemají vůbec jednoduché. Když už se dostanou s balonkem na útočnou polovinu, jsou okamžitě dobře napadáni a nemají klid na zakončení.
     
    37:30
    Z tempa zápasu nám v posledních momentech celkem opadlo. Hosté drží míček na svých hokejkách, jenže s ním nikam nespěchají.
     
    38:14
    Ostravané jim ho navíc často darují svými chybami. Další nepřesný pas skončil až za mantinelem, díky čemuž je Sparta u balonku.
     
    38:40
    V těžké pozici udržel hostující hráč balonek, navíc ho dokázal posla na polovinu hřiště. Dotud přišla střela z první, jež šla těsně vedle pravé tyčky.
     
    39:20
    Jakub Mendrek se dostával do zakončení na středu hřiště. Na poslední chvíli tam vlétl soupeř, který ho obral o míček. Důležitý zákrok.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Dnešní zápas odsýpá celkem rychle a už za sebou máme dvě třetiny, po kterých vede Sparta o dvě branky. Ta se prosadila dvakrát během čtyř minut zásluhou Kareše a Zouzala. Domácí sice měli přesilovou hru, jenže tu využít nedokázali.

    Poslední třetina začne přibližně v 19:15.
     
    Střely ve druhé třetině: 8 – 4.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:30
    Od prvního buly drží míček na svých hokejkách hostující hráči. Ti se o něj nakonec sami připravili nepřesným pasem. Těch dnes vidíme hodně.
     
    41:24
    Obrovská šance Ostravy na snížení rozdílu na jeden gól! Před branku si seběhl domácí hráč, kam mu také byla adresována přihrávka. Přesto nakonec balonek neskončil v síti.
     
    42:37
    Slezané mají celkem tlak ve třetí třetině v úvodních minutách. Přilétla další střela z poloviny, jenže byla znovu nepřesná.
     
    42:59
    Michal Sládek v gólové příležitosti! Byl na hranici brankoviště, ale Martin Beneš předvedl skvělý zákrok.
     
    43:38
    Ostrava má signalizovanou výhodu.
     
    44:00
    Hraje tedy v šesti lidech v poli, jenže zatím se jí to nepodařilo zužitkovat. Nakonec se míčku dotkli hosté, kteří budou hrát druhé oslabení v zápase.
     
    44:10
    Vyloučení v týmu ACEMA Sparta Praha (Radim Křenek – 2 min., Bránění ve hře).
     
    44:19
    Milan Garčar sice získal míček, jenže vyhodit ho nedokázal. Chtěl nahrát o mantinel svému spoluhráči, jenže do toho sáhl domácí hráč, který míček sebral.
     
    44:37
    Sparta právě vstřelila branku!
    ACEMA se prosazuje v oslabení a znovu po chybě Ostravy! neadresovanou přihrávku na vlastní obranné polovině vyslal domácí hráč. Tu však sebral MILAN GARČAR, naběhl si ke střele a s trochou štěstí dostal míček do sítě. Bez asistence.
    44:37 Milan GARČAR - 1:4
     
    45:25
    Ostravě samozřejmě nadále pokračuje přesilová hra, ale domácí jsou jako opaření. Teď ovšem vypálili po křižné přihrávce, avšak Beneš byl připraven.
     
    46:10
    Křenek je zpět ve hřišti!
     
    46:33
    Pražané zvládli i druhé oslabení v zápase, ovšem Slezané si dokázali vytvořit tlak. Svůj tým ovšem podržel Beneš, který chytá dnes skvěle.
     
    47:11
    Další útočnou akci domácích překazil hostující hráč. Ten sebral dlouho přihrávku a vyslal spoluhráče do útoku.
     
    47:47
    Škoda pro hosty! Skvělou práci odvedl Jan Marvánek, který na obranné polovině obehrál tři protihráče. Poté chtěl vyslat spoluhráče do úniku, jenže mu neposlal přesnou přihrávku.
     
    48:28
    Ke střele se kousek od mantinelu dostal Filip Hrabal. před něj si ovšem klekl hostující hráč, kterého florbalista s číslem dvacet tři trefil.
     
    49:12
    Florbalisté ve žlutém pálí na branku Martin Beneše ze všech možných pozic, avšak hostující brankář odolává bez větších problémů.
     
    49:52
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu FBC ČPP Bystroň Group Ostrava (Jiří Bauer – 2 min., Nedovolené vrážení).
    Vyloučení v týmu ACEMA Sparta Praha (Ondřej Svatoš – 2 min., Držení).
     
    50:03
    Deset minut před koncem třetí třetiny hrajeme ve čtyřech na obou stranách. Ostrava by potřebovala vstřelit kontaktní branku.
     
    50:42
    Jenže v bráně hostí je Martin Beneš, který za sebe nic pustit nehodlá. Přišla další střela od mantinelu, kterou hostující gólman skryl.
     
    51:15
    Vyloučení v týmu ACEMA Sparta Praha (Milan Garčar – 2 min., Sekání).
     
    51:43
    Máme tady situaci, která tu dnes ještě nebyla – přesilovou hru čtyři na tři. V té pálil po krosové přihrávce domácí hráč, jehož rána z první minula branku.
     
    51:52
    Svatoš a Bauer jsou ve hře!
     
    52:18
    Ostrava má tedy klasickou přesilovou hru. V té je rozestavena na útočné polovině, kde se snaží kombinovat. Sparta ovšem dobře přistupuje.
     
    52:56
    Navíc se hostující tým osvobodil, díky čemuž ušetřil cenné vteřinky z oslabení. Do jeho konce už chybí jen nějakých dvacet vteřin.
     
    53:15
    Garčar je na hřišti!
     
    53:32
    I toto oslabení ACEMA ustála, což znamená, že nedostala branku ani v jednom ze tří oslabení. To je skvělá bilance hostujících.
     
    54:12
    Filip Čonka-Skyba měl na hokejce dlouho balonek. Nakonec si vyběhl z rohu hřiště a vypálil. Proti jeho střele nemusel Beneš zasahovat.
     
    54:53
    Sparťané mají míček na svých hokejkách, ale vůbec nemohou být v klidu, jelikož Ostrava začala napadat hodně vysoko.
     
    55:11
    Ostrava právě vstřelila branku!
    A už je to zase o dvě branky. Stihne ještě domácí tým zdramatizovat utkání! MICHAL SLÁDEK dostal přihrávku na střed hřiště, odkud jeho rána zaplula do branky. Asistence: Matyáš Šindler.
    55:11 Michal SLÁDEK - 2:4
     
    55:57
    Už to vypadalo, že hostující tým půjde ve dvou na gólmana. Nakonec je ovšem pískáno a domácí Ostrava může rozehrávat na polovině.
     
    56:23
    Sparta sice dala branku, jenže ta není uznána!
     
    56:36
    Hodně lidí v hale by si přálo, aby Slezané byli v tlaku, jenže to se zatím neděje: Míček mají na svých hokejkách hosté, kteří jsou na útočné polovině.
     
    57:16
    Jiří Bauer dostal rychlou přihrávku přes šíři hřiště a pálil z první. Trefil ovšem jen hráče před sebou.
     
    57:47
    Ostrava hraje bez gólmana!
     
    58:30
    Minuta a půl do konce! Se Spartou to vypadá dobře. Padá obětavě do střel a často se jí daří dostat k míčku, který vyhodí přes celé hřiště.
     
    58:41
    Sparta právě vstřelila branku!
    Nejspíše je rozhodnuto! MAREK ZOUZAL získal po odrazu míček, který trefil z poloviny hřiště do prázdné brány. Asistence: Ondřej Svatoš.
    58:41 Marek ZOUZAL - 2:5
     
    59:09
    Ostravané to ještě zkouší v šesti!
     
    59:09
    Vyloučení v týmu FBC ČPP Bystroň Group Ostrava (Jiří Bauer – 2 min., Vysoká hůl).
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Sparta potvrdila roli favorita dnešního utkání a vyhrává 5:2. Hosté si své branky dali do všech třetin a zvítězili zaslouženě. Ostrava se sice snažila, ale většinou ztroskotala na skvělém Martinu Benešovi.
     
    Hráči utkání:

    Ostrava – Michal Sládek
    Sparta – Martin Beneš
     
    Střely na bránu: 21 – 14.
     
    Ode mě to je pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek večera a někdy zase u onlajnu na počtenou! (19:53:14)

    Denisa Józsová


    Hledáme zpravodaje pro tým ACEMA Sparta Praha. Více informací zde.

    Branky a nahrávky: 14. Mendrek (Lipový), 56. Sládek (Šindler) – 17. Bína, 23. Kareš (Svatoš), 27. Zouzal, 45. Garčar, 59. Zouzal (Svatoš)


    FBC ČPP Bystroň Group Ostrava: Klobučník – Kubíček, Lipový, Jiří Šebesta, Jurdzin, Posselt, Bauer, Moravčík – Juhaňák, Hrabal, Šindler – Eichner, Kolajta, Daniš – Sládek, Mendrek, Kaloč – Miške, Křiva, Čonka-Skyba.
    ACEMA Sparta Praha: Mart. Beneš (Eckhardt) – Bartoš, Čermák, Garčar, Marvánek, Zeman, Křenek, Kalaš – Ujhelyi, Zouzal, Košir – Bína, Svatoš, Burian – Pražák, Kareš, Časar – Veselý.

    Rozhodčí: Both, Černín
    thejrc.org