Nitra – Lipt. Mikuláš 0:4 (kon.) | Košice – Trenčín 5:1 (kon.) | Zvolen – Banská Bystrica 4:1 (kon.)
Žilina – MAC Budapešť 6:3 (kon.) | Detva – Poprad 0:3 (kon.) | Miskolc – Nové Zámky 4:2 (kon.)
konec
HK Detva
0:3 (0:0, 0:1, 0:2)
HK Poprad
sk Neděle 30.09.2018, 17:30 • Zimný štadión, Detva • Tipos Extraliga (SR) • 7. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Hokejisti Popradu potvrdili pod Poľanou úlohu favorita a pripisujú si do tabuľky ďalšie tri body. Svoju sériu výhier tak natiahli už na štyri zápasy. Detvu dnes zdolali 3:0, keď sa dvakrát presadil Peter Bjalončík a z trestného strieľania prekonal brankára Romana Petríka aj mladý popradský útočník Dávid Bondra. S týmto konštatovaním sa s vami lúčim. Ďakujem za pozornosť a želám ešte pekný zvyšok večera. (20:04:56)
     
    Koniec zápasu.
     
    58:27
    Zápas sa prakticky už len dohráva. Je jasné, že Poprad vyhrá štvrtý zápas po sebe a opäť poskočí v tabuľke smerom nahor. Opačné starosti budú mať hokejisti Detvy, ktorí nedajú gól v druhom zápase po sebe.
     
    58:08
    Poprad dal gól!
    Je rozhodnuté! Detva v samotnom závere stretnutia ešte stiahla brankára a začala hru vabank. Namiesto kontaktného gólu ale prichádza tretí gól hostí. Autorom presnej strely cez celé klzisko je hrdina dnešného duelu PETER BJALONČÍK. Joona Erving.
     
    57:28
    Radomír Heizer nabral rýchlosť v strednom pásme. Po prechode cez modrú čiaru prudko vystrelil, ale trafil len mantinel za bránou domáceho tímu. V nej naďalej stojí Roman Petrík.
     
    56:58
    Lukáš Kozák nevyhodil puk z obranného pásma, a tak následne musel Luka Gračnar zasahovať po strele od modrej čiary. Hra sa potom prerušila po ofsajdovom postavení Lukáša Paukovčeka.
     
    56:00
    Patrik Svitana vybojoval puk v útočnom pásme, no medzičasom išli jeho spoluhráči striedať. Hokejbalový majster sveta tak nešpekuloval, švihom vystrelil, ale Roman Petrík jeho pokus vyrazil do rohu klziska.
     
    55:14
    Nepresnosť v rozohrávke hosťujúceho tímu. Pramení z toho ďalšie zakázané uvoľnenie, po ktorom sa hra presťahuje pred brankára Luku Gračnara. Ten je skutočne blízko k čistému kontu.
     
    54:50
    Hra je prerušená, vhadzovať sa bude v strednom pásme. Ešte predtým sme videli strelecký pokus Radovana Puliša. Ten by možno smeroval vedľa, ale Luka Gračnar radšej prevetral svoj pravý betón.
     
    54:15
    Luka Gračnar vyriešil ďalšiu neprehľadnú situáciu. Detva to skúša už takmer zo všetkých pozícii, snaží sa dorážať pred bránou súpera, ale zatiaľ pokračuje v streleckom trápení z Nových Zámkov.
     
    53:34
    Marek Zagrapan zaviedol puk do útočného pásma. Následne hľadal pred bránou spoluhráča z druhej formácie Lukáša Paukovčeka, ale ten bol dobre strážený obrancami domáceho celku.
     
    52:22
    Detve presilová hra nevychádza podľa predstáv. Popradčania sa vynikajúco bránia a už po niekoľkýkrát vyhadzujú puk mimo vlastnej obrannej tretiny. Peter Bjalončík za chvíľu skočí na ľad.
     
    51:38
    Samuel Mlynarovič získal puk v strednom pásme a nazbieral cenné sekundičky. Následne sa Popradu podarilo vyhodiť puk až za bránu Romana Petríka, ktorý možno bude v závere zápasu stiahnutý na striedačku.
     
    51:03
    Detva má za sebou úvodnú časť svoje presilovej hry, ale zatiaľ sa do nebezpečného zakončenia nedostala. Po prerušení hry sa bude vhadzovať v jej útočnom pásme, pretože puk skončil na hráčskej lavici hostí.
     
    50:34
    Detva bude mať jednu z posledných šancí na strelenie kontaktného gólu. Po závare pred bránou súpera síce gól nestrelila, no k dispozícii bude mať výhodu presilovky po faule strelca úvodného gólu Petra Bjalončíka.
     
    49:18
    Frederik Fekiač chyboval v rozohrávke, no mal šťastie, pretože Jindřich Abdul následne nenašiel presnou prihrávkou jedného zo spoluhráčov, ktorí si nakorčuľovali do útočného pásma.
     
    48:00
    Druhý detviansky útok sa nepresadil v útočnom pásme súpera. Popradčania dobre hru odtláčali do priestorov pri mantineli, odkiaľ sa len ťažko strieľajú góly. Luka Gračnar je opäť bližšie k čistému kontu.
     
    47:27
    Lukáš Kozák zaviedol puk do útočného pásma po ľavej strane. Následne nešpekuloval, prudko vystrelil a vybojoval útočné pásmo. Roman Petrík ale nebol najistejší a pozeral sa za svoj chrbát.
     
    46:40
    Radoslav Macík dostal trošku priestoru v útočnom pásme domácich. Už si to pripravoval na zakončenie spoza obrancu, ale v rozhodujúcom momente mu puk skĺzol z čepele hokejky.

    Miroslav Kováčik

    Branky a nahrávky: 35. Bjalončík (Paločko), 44. Bondra (TS), 59. Bjalončík (Erving)


    HK Detva: Petrík (Riečický) – Hraško, Mat. Chovan, Jendroľ, Sládok, Mar. Chovan, Kuklev, F. Fekiač, Šimon – Gašpar, Magogin, Žilka – Ščurko, Murček, Puliš – Tibenský, Valent, Milý – Král, V. Fekiač, Surový.
    HK Poprad: Gračnar (Vošvrda) – Kozák, Salija, Brejčák, Petran, Erving, Ťavoda, Fabian, Karlsson – Svitana, Mlynarovič, Koyš – Zagrapan, Paukovček, Bondra – Takáč, Heizer, Abdul – Paločko, Bjalončík, Macík.

    Rozhodčí: Peter Jonák, Marton Németh – Roman Výleta, Roland Sipos – Juraj Konc st.
    thejrc.org