Benátky n/J – Poruba 2011 3:4 (0:1 po s.n.) | Jihlava – Frýdek-M. 3:2 (kon.) | Motor ČB – Ústí n/L 4:2 (kon.)
Slavia – Litoměřice 2:0 (kon.) | Přerov – Třebíč 3:1 (kon.) | Prostějov – Havířov 5:0 (kon.)
Kadaň – Kladno 0:3 (kon.)
konec
HC ZUBR Přerov
3:1 (1:0, 2:1, 0:0)
SK Horácká Slavia Třebíč
Středa 03.10.2018, 18:00 • MEO Aréna, Přerov • Chance liga • 10. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Zdravím z přerovské MEO Arény. Na plánu je utkání 10. kola CHANCE LIGY, kdy domácí HC ZUBR Přerov vyzve na svém ledě hokejisty SK Horácká Slavia Třebíč.
     
    SK Horácká Slavia Třebíč
    Třebíč po odchodu klubových ikon Romana Erata s Davidem Dolníčkem nemá lehkou situaci. V mladičkém kádru nenajdeme jediného hráče narozeného před rokem 1990. I přes to se Horácká Slavia neztrácí a z 9. místa se zatím drží poblíž středu tabulky. Ze všech možných bodů dosud ukořistila rovnou polovinu, naposledy brala body na domácím ledě za skolení Slavie Praha 2:1 po nájezdech. Tomu ale předcházela i těsná výhra 1:0 nad Benátkami, nebo ostrý debakl 2:8 z ledu Frýdku.

    Roli vůdce po dvojici končících veteránů převzal 23letý Adam Raška (4+3). Kromě něj jsou pro Bílé hvězdy důležitými forvardy i Lukáš Nedvídek (4+1) a Silvester Kusko (2+3). Produktivitě obránců Třebíče vévodí Karel Nedbal a Vlastimil Bilčík (oba 0+3). V brance Horácké Slavie se zatím nejvícekrát (4x) představil Karel Vejmelka se skvělou úspěšností 95,15 %.
     
    HC ZUBR Přerov
    Přerovu se v jeho čtvrté prvoligové sezoně povedl nejlepší vstup do ročníku. V ligovém kolotoči se poměřoval se soupeři osmkrát, tedy stejně jako jeho dnešní soupeř z Třebíče. Zvítězil šestkrát v základní hrací době, s osmnácti body tak hájí samotné čelo tabulky o skóre před Motorem z Českých Budějovic. Po prohře na Kladně z minulého týdne budou chtít Zubři navázat třetím vítězstvím na výsledky s Havířovem (6:3) a z Ústí nad Labem (3:2).

    Na čele produktivity Hanáků stojí Roman Pšurný (3+5), což se nemůže řadit mezi nejčastěji bodující hráče soutěže. V Přerově ale těžko hledat jednoznačnou hvězdu, většinu úspěšných tref si jeho hráči rozdělují mezi sebe. Proto je hned v těsném závěsu Jiří Goiš (2+5), nebo šestibodoví Darek Hejcman s obránci Martinem Novotným a Mikulášem Zbořilem. Pánem brankoviště Hanáků Lukáš Klimeš (91,22 %).
     
    Vzájemné zápasy v minulé sezoně
    5.kolo, 23.9.2017 Přerov 2:4 Třebíč
    18. kolo, 28.10.2017 Třebíč 3:1 Přerov
    31. kolo, 18.12.2017 Přerov 3:0 Třebíč
    44. kolo 29.1.2018 Třebíč 3:2 Přerov
     
    Úvodní sestavy:

    HC ZUBR Přerov: Klouček (Klimeš) – Pala (A), Malina, M. Novotný, Zbořil, R. Černý, Padrnos, M. Pohl – Rachůnek (A), T. Sýkora (C), T. Doležal – Popelka, Pšurný, Sikora – Goiš, Hejcman, Navrátil – Š. Kratochvíl, Moučka, Mašín.

    SK Horácká Slavia Třebíč: Dostál (Do. Svoboda) – Bilčík, R. Čermák, Vl. Brož, Nedbal, V. Čejka (C), D. Mikyska, Furch – Süss, Raška (A), Střondala – Kusko (A), Nedvídek, P. Kratochvíl – Tadeáš Král, Mlynář, Paták – Havlát, Škvrně, M. Novák.

    Rozhodčí: Dědek, Fiala – Měkýš, Otáhal.
     
    Utkání za malou chvíli začne, obě mužstva jsou již nastoupena na ledové ploše. Hosté z Třebíče se představí v bílé variantě dresů, domácí Zubři odehrají zápas v trikotech modrých.
     
    MEO Aréna nyní minutou ticha uctila památku předevčírem zesnulého Jiřího Vojzoly, jenž byl s přerovským hokejem spjat zejména fotografováním.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Úvodní buly vyválčil ve středovém kruhu Raška.
     
    00:32
    První příležitost zápasu mají na svědomí hosté, zblízka dotíral na Kloučka Petr Kratochvíl.
     
    00:35
    Icing Přerova.
     
    00:56
    Brožova nabídka na teč nenalezla adresáta.
     
    01:21
    Puk se z přerovského pásma dostává prakticky až teď, kotouč ale nadále kontroluje Třebíč.
     
    02:12
    Novotného rozehrávka zachycena hosty ve středním pásmu, ti se hned nato nedokázali srovnat a dopouští se postavení mimo hru.
     
    02:50
    K dorážce se u odkryté klece dostal Matěj Novák, ale velkou příležitost v gól nepřetavil!
     
    03:29
    Přihrávka rukou, vhazování u modré čáry pásma domácích.
     
    04:08
    Třebíč je zatím aktivnější, počínání Süsse vypadalo zprvu slibně, ale kotouč se brzy ocitl mimo ohrožení přerovské kasy a vhazuje se nyní pro změnu před třetinou hostů.
     
    04:50
    Pšurný zachytil puk v neutrální zóně a ponechává své mužstvo nabrat nové síly střídáním. Zubři se pokouší rozehrát útočnou akci.
     
    05:58
    Třebíč skvěle brání, Nedbal si u mantinelu počínal dobře, ale přece jen se mu Goiš vysmýkl a mohl přihrávat před bránu najíždějícímu Moučkovi! Ke kontaktu puku s jeho hokejkou ale nakonec vůbec nedošlo.
     
    06:59
    Ofsajd Horácké Slavie.
     
    07:28
    Pala si nerozuměl se Sýkorou, rozehrávka Zubrů zatím postrádá dynamiku i přesnost.
     
    07:52
    Nakonec její náznak zastavuje ofsajd.
     
    08:23
    Dvojice Třebíčských se teď srazila v útočném pásmu, čehož využil Popelka a zavezl puk do třetiny, na zakončení se ale nenacházel v dobrém postavení. O chvíli později se puk dostal do mezikruží na hůl rozjetého Pšurného, dobrou šanci však brankář Dostál lapil.
     
    09:00
    Jeden z bránících hostů teď při zařazené zpátečce upadl a Přerovu se tak odkryla cesta do ofenzivy, za Dostálovou brankou ale o puk třetí útočná formace přišla.
     
    10:16
    Raškova přihrávka měla oči, do pásma dojížděl Bilčík, jeho střela z levého kruhu však skončila ukryta na Kloučkově hrudi.
     
    10:39
    Následná skrumáž před domácím gólmanem byla z nepřehlednosti ukončena písknutím jednoho z hlavních sudích.
     
    11:09
    Pšurný teď proklouzl bílou obranou a z nevelké vzdálenosti zakončoval bekhendem! Pravý beton Dostála se stal vítězem tohoto souboje.
     
    12:16
    Podobně se teď prodral k zakončení Jakub Navrátil! Ovšem se stejným scénářem – na první branku si musíme ještě počkat.
     
    12:46
    Postavení mimo hru se dopustili Horáci, následuje krátká komerční přestávka.
     
    13:23
    Zakázané uvolnění téhož týmu.
     
    13:34
    Puk se teď zničehonic objevil u Dostálova betonu, kde se jej jal Popelka, kotouč mu ale poskočil a skončil bokem na síti. Velká část obecenstva už slavila první branku.
     
    14:28
    Sikora se teď zjevil v dobré pozici, leč s dotírajícím bekem na zádech, před Dostálem a ten si připisuje další úspěšný zákrok. Přerovský forvard neměl práci jednoduchou.
     
    16:16
    Moučkovo nahození s klidem skryl Dostál do lapačky, následně zůstal v rohu kluziště ležet Střondala, na střídačku ale naštěstí dokráčel po svých.
     
    16:32
    Přerov právě vstřelil branku!
    Roman Pšurný odvedl skvělou práci, když atakován soupeřem neztratil kotouč, protáhl se z rohu kluziště až za Dostálovu klec, odkud přihrál před bránu na MICHALA POPELKU a ten z první zakončil přesně do volného místa v pravé části branky.
    Asistence: Roman Pšurný.
    16:40 Michal POPELKA - 1:0
     
    18:16
    Buly po Dostálově pravici vyznělo lépe pro Zubry, ti pásmo udrželi a střelou z levého křídla se mohl prezentovat dnes aktivní Pšurný. Brankář Třebíče zasahuje.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    19:32
    Horácká Slavie vyhazuje na zakázané uvolnění.
     
    19:45
    Malinova střela skončila na zadním mantinelu, rovněž z modré čáry se pokoušel střílet o pár vteřin později Pala, jenže Dostál zasáhl úspěšně vyrážečkou u pravé tyče.
     
    První třetina skončila.
     
    Úvodní třetina v začátku vypadala lépe pro hráče Třebíče, Přerov se totiž dlouho nemohl dostat do svého tempa, a Dostál tak prakticky neměl žádnou práci. Hra Zubrů se ale po čase zvedla a předčila tu třebíčskou, když v 17. minutě otevřel skóre Michal Popelka a poslal Hanáky do vedení jako první. Druhé dějství začne přibližně v 18:56
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:05
    Vhazování pro Zubry, nahazují kotouč do útočného pásma.
     
    21:07
    První pětka Přerova si žádnou pozici v útoku nevypracovala. Následuje zakázané uvolnění hostů, Zubři se tak mohou usadit v pásmu znovu.
     
    21:40
    Popelka se prokličkoval mezi třemi bránícími soupeři, finální přihrávka zpět na obranu se ale odrazila Zbořilovi od brusle. Modrožlutí tak musejí pásmo dobývat znovu.
     
    22:25
    Goiš se teď postaral o první vzrušení v rámci druhé části, ležící Dostál se ocitl daleko od levé tyče, ale Navrátil tam kotouč zasunout nestihl.
     
    22:47
    O dvojici přerušení se teď postarala obě mužstva zakázaným uvolněním.
     
    22:59
    Raška zkoušel překvapit Kloučka z ostrého úhlu, ten nenechal u tyče žádné volné místečko.
     
    23:05
    A další icing v podání Zubrů vrací hru zpět do jejich obranného pásma.
     
    23:38
    Úvodní minuty jsou zatím hodně rozkouskované, puk vyletěl mimo hrací plochu a přichází buly ve středním pásmu.
     
    24:00
    Střondala přihrál žabičkou před bránu na dobře najíždějícího Süsse, hráč Třebíče nosící číslo 88 však skákavý kotouč nezkrotil.
     
    25:29
    Přerov právě vstřelil branku!
    Po dlouhém dobývání útočného pásma se nakonec modrou čáru povedlo překročit Pšurnému, roztáhl hru na šířku, vytvořil prostor MICHALU POPELKOVI a ten po křižné přihrávce střelou zápěstím zapisuje svoji druhou branku večera stejně, jako jeho kolega asistenci.
    Asistence: Roman Pšurný, Martin Novotný.
    25:29 Michal POPELKA - 2:0
     
    26:12
    Proti Padrnosově dalekonosné střele zasáhl Dostál maskou, Třebíč hned po dopadu odpálila kotouč mimo nebezpečí.
     
    27:55
    Horácká Slavia právě vstřelila branku!
    Zubři teď sice byli rozjetí, ale pro MEO Arénu přichází zchlazení! Klouček musel zasahovat proti množství střel z velké blízkosti vedoucích z holí Mlynáře a Krále. Ta gólová ale přišla až v podaní LUKÁŠE PATÁKA.
    Asistence: Tadeáš Král, Tomáš Mlynář.
    27:55 Lukáš PATÁK - 2:1
     
    28:44
    Vhazování po Dostálově levici urval Hejcman, po chvíli předal kotouč Navrátilovi, jehož střelu brankář Třebíče vyrazil jen do strany, kde se nebezpečně angažoval na dorážku čekající Jiří Goiš!
     
    29:56
    Obraz hry je vyrovnaný na obou stranách, Kloučka nyní ozkoušel Čermák.
     
    30:22
    Rachůnek dostihl Sýkorovo nahození a zakázané uvolnění se tak pískat nebude. Domácí ale vzápětí o kotouč přišli.
     
    31:18
    Po křižném pasu pálil z levé strany Sikora, puk byl sražen do ochranné sítě.
     
    31:43
    Po pravém mantinelu se šikovně protáhl Dalimil Mikyska, jeho finální přihrávka před bránu však byla zblokována.
     
    32:30
    Domácímu Navrátilovi se puk odrazil šikovně do jízdy, dříve u něj byl ale Lukáš Dostál a jeho odehráním pomohl Horákům zažehnat hrozící nebezpečí.
     
    32:57
    Buly po Kloučkově levici pro Zubry, těm se rozehrávka nezdařila, skončila totiž zakázaným uvolněním.
     
    33:12
    Po puku se v mezikruží natahoval Mlynář, ale ne dostatečně. Z toho mohla být slibná příležitost hostujícího mužstva!
     
    33:44
    Velice šikovně se teď beka ve středním pásmu zbavil Rachůnek, čímž si řekl o dlouhou přihrávku od Paly. Z nájezdu ale vyšel vítězně brankář Dostál, který nepovolil Rachůnkovi zapsat jeho první branku v letošním ligovém ročníku!
     
    34:36
    Hra teď byla trochu déle přerušená, jelikož u střídačky zůstal ležet otřesený Matěj Novák, za doprovodného potlesku ale dokráčel na lavici jeho mužstva po svých.
     
    35:02
    Hejcman byl teď faulován v úniku a pojede trestné střílení!
     
    35:02
    Vyloučení v týmu SK Horácká Slavia Třebíč (Michal Furch – trestné střílení. hákování).
     
    35:02
    Přerov právě vstřelil branku!
    DAREK HEJCMAN proměňuje trestné střílení! Vymíchal Dostála a kotouč dostal za brankovou čáru těsně pod jeho betonem!
    35:02 Darek HEJCMAN - 3:1
     
    36:18
    První formace Přerova zůstává nastěhovaná v útočné třetině, četnými pokusy ale gólovou šanci nepřináší.
     
    37:16
    Sýkora přihrával v přečíslení Rachůnkovi, jenž neproměnil velkou příležitost Zubrů! Domácí kapitán se ještě nato dostal k dorážce, Dostál ale nic nedopustil.
     
    37:54
    Hru přerušuje vysoká hůl.
     
    38:53
    Od modré tvrdě pálil Novotný, Dostál si s dobrým výhledem připisuje další úspěšný zákrok.
     
    38:58
    Do lapačky teď ukryl po vyhraném buly střelu Zbořila.
     
    39:27
    Dobrou práci předvedl Karel Nedbal! Zubrům v situaci dva na jednoho zblokoval finální přihrávku, když se do její trajektorie položil.
     
    39:50
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Tomáš Doležal – 2 min., vysoká hůl).
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhé dějství bylo na branky bohatší. Nejprve zapsala druhý gól stejná dvojka jako u první branky – Popelka s Pšurným, Třebíč se však brzy nadechla ke snížení, které vyplynulo po dorážce z hokejky Lukáše Patáka. Ve 36. minutě se ale do samostatného úniku prodral Darek Hejcman, jenž byl při zakončení faulován. Trestné střílení proměnil a navrátil Přerovanům dvoubrankové vedení. Zajímavostí je, že zatím byly odpískany pouze dva fauly na každé straně – třebíčský prohřešek Hejcman potrestal v nájezdu, z přerovského se přenáší do třetí třetiny minuta a 49 sekund. Ta začne zhruba v 19:52.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Po buly se puku zmocnila Třebíč, rozehrává teď ze svého pásma.
     
    40:28
    Přerov se ale vyhozením přes všechny čáry brzy osvobozuje.
     
    40:58
    Kratochvíl přihrál na Čermáka nepřesně, Třebíč znovu přichází o útočné pásmo.
     
    41:43
    Novotný vyhodil kotouč vysoko přes celé kluziště, první oslabení Zubři zvládnou.
     
    42:50
    Přihrávka na Süsse byla příliš dlouhá, Klouček tak mohl v klidu rozehrát na Malinu. Ten chtěl puk vyhodit podél mantinelu, ale skončil v ochranné síti. Bude se vhazovat v obranném pásmu domácích.
     
    43:25
    Fauly se v dnešním představení téměř nevyskytují, Třebíč se žádného nedopustila, za hru v šesti ale na trestnou lavici bude muset poslat jednoho hráče. Je jím Silvester Kusko. Zubry tak čeká první přesilová hra.
     
    44:25
    Hanákům se nedaří rozehrát a usadit se v pásmu, první minuta z trestu hostů už je pryč.
     
    44:56
    A Třebíč situaci kontroluje i teď. Šikovně podržel kotouč Král a odpálil jej do bezpečné vzdálenosti.
     
    45:23
    Do střely Novotného se položil jeden z hráčů v bílém, Třebíč první oslabení přežije bez újmy také.
     
    45:56
    Nedvídek střílel z levého kruhu skrytý za obráncem, Klouček si ale našel místo, odkud na puk viděl tak, aby jej zvládl vytěsnit betonem.
     
    46:50
    Brož přes Černého sice prošel, ale bez kotouče. Domácí obrana ho teď drží za svou kasou a pokouší se rozjet útočnou akci.
     
    47:48
    V pásmu Třebíče teď bojuje třetí domácí formace, ohrožení Dostála se jí ale nedaří vymyslet.
     
    48:07
    Atakovanému Goišovi kotouč ujel, Dostál jej schoval pod lapačkou, bude po komerční přestávce se tedy vhazovat po jeho pravé ruce.
     
    48:20
    Buly se teď stěhuje po přihrávce rukou do středového kruhu.
     
    48:47
    Prudkou přihrávku od Popelky obdržel na modrou čáru Novotný, se střelou ale otálel a trefil pouze jednoho z prvních bránících hráčů soupeře.
     
    49:40
    Aktuálně jsme svědky nepříliš pohledného hokeje, což je důsledkem velké bojovnosti, kterou předvádí obě mužstva.
     
    50:18
    Dnešní utkání sleduje 1709 diváků, domácí Zubři si mezitím vyžádali oddechový čas.
     
    50:47
    V obraně na založení útoku pracuje Novotný s Černým.
     
    51:12
    Nepřesného pasu se ale zmocnila Horácká Slavia a naopak ona teď bojuje o puk v rohu kluziště.
     
    51:44
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Jiří Goiš – 2 min., hákování).
     
    52:35
    Z chaosu v mezikruží vyválčil hrací předmět Doležal a osvobozuje své spoluhráče vyhozením přes všechny čáry.
     
    53:25
    Třebíč o pásmo brzy přišla znovu a přemotivovaností si ukončuje přesilovou hru sama. Za faul kolenem míří na trestnou Petr Kratochvíl.
     
    54:10
    Početní výhoda domácích už vypadá lépe. Soupeře sevřeli v obranném pásmu, po střele Zbořila se snažil dorážet Novotný, k lepšímu zakončení by ale potřeboval hokejku na opačnou stranu.
     
    55:25
    Hosté hrají v plném počtu.
     
    55:42
    Icing Přerova.
     
    55:52
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Martin Novotný – 2 min., vysoká hůl).
     
    56:06
    Rachůnek nabral velkou rychlost podél pravého mantinelu a chtěl si prohodit třebíčského beka. Ten se ale nenechal přelstít.
     
    56:50
    Střela Kuska z mezikruží vyražena Kloučkovým betonem do strany.
     
    57:22
    Třebíči se dále daří držet pásmo, Klouček ale její snažení přerušil pěkným zásahem lapačkou.
     
    57:47
    Pala vyhazuje, ani tentokráte se Horácká Slavia v početní výhodě neprosadí.
     
    58:00
    Jsou rozehrány poslední dvě minuty třetího dějství.
     
    58:51
    Velmi dlouho teď probíhala přetlačovaná o puk v rohu kluziště, do níž se zapojila dohromady hned šestice hráčů. Přerov z ní nakonec vychází vítězně s kotoučem na svých hokejkách.
     
    59:29
    Třebíč hraje bez brankáře.
     
    Konec zápasu.
     
    Třetí třetina disponovala velice bojovným hokejem, který kromě několika trestů na obou stranách žádný jiný zápis do statistik zápasu nepřinesl. Horácká Slavia zkusila štěstí ještě v závěrečné hře bez brankáře, ale bezvýsledně. Přerovští hokejisté tak uhájili dvoubrankové vedení vypěstované ve druhé třetině, připisují si další tři body do tabulky a zůstávají na prvním místě o skóre před Českými Budějovicemi! Já se s vámi pro dnešek z MEO Arény loučím a přeji hezký zbytek středečního večera. U dalšího onlajnu napočtenou! (20:27:04)
    Marken.cz

    Daniel Doležal

    Branky a nahrávky: 17. Popelka (Pšurný), 26. Popelka (Pšurný, M. Novotný), 36. Hejcman (TS) – 28. Paták (Tadeáš Král, Mlynář)


    HC ZUBR Přerov: Klouček (Klimeš) – Pala (A), Malina, M. Novotný, Zbořil, R. Černý, Padrnos, M. Pohl – Rachůnek (A), T. Sýkora (C), T. Doležal – Popelka, Pšurný, Sikora – Goiš, Hejcman, Navrátil – Š. Kratochvíl, Moučka, Mašín.
    SK Horácká Slavia Třebíč: Dostál (Do. Svoboda) – Bilčík, R. Čermák, Vl. Brož, Nedbal, V. Čejka (C), D. Mikyska, Furch – Süss, Raška (A), Střondala – Kusko (A), Nedvídek, P. Kratochvíl – Tadeáš Král, Mlynář, Paták – Havlát, Škvrně, M. Novák.

    Rozhodčí: Dědek, Fiala – Měkýš, Otáhal

    Diváci: 1709
    thejrc.org