Benátky n/J – Poruba 2011 3:4 (0:1 po s.n.) | Jihlava – Frýdek-M. 3:2 (kon.) | Motor ČB – Ústí n/L 4:2 (kon.)
Slavia – Litoměřice 2:0 (kon.) | Přerov – Třebíč 3:1 (kon.) | Prostějov – Havířov 5:0 (kon.)
Kadaň – Kladno 0:3 (kon.)
konec
Banes Motor České Budějovice
4:2 (2:0, 0:0, 2:2)
HC Slovan Ústí nad Labem
Středa 03.10.2018, 17:30 • Budvar aréna • Chance liga • 10. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě to je pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek večera a někdy zase u onlajnu na počtenou! (20:52:04)
     
    Statistiky po celém zápase:

    Střely na branku: 44 – 23
    Střely mimo: 21 – 8
    Zblokované střely: 10 – 10
    Vhazování: 41 – 23
    Přesilové hry: 2/6 – 0/4
     
    Je konec! Motor nakonec dotáhl své utkání nakonec do vítězného konce, i když to ve třetí třetině ještě bylo drama! Severočeši totiž vstřelili na začátku poslední periody branku zásluhou Daniela Vrdlovce a bylo to jen o gól. Na tuto branku zareagoval parádní ranou z první Martin Novák, jenž dodal svému týmu ztracený dvoubrankový náskok. Ústí se nevzdávalo a znovu dokázalo snížit na rozdíl jedné branky, když se trefil Antonín Melka. Klid českobudějovickému týmu dodal Miloslav Čermák, jenž tečoval nahození Vydareného a jenž vstřelil svůj druhý gól v utkání.
     
    Konec zápasu.
     
    59:32
    Přesto mohli ještě domácí se o výsledek obávat! Tomáš Pšenička pálil ze středu hřiště, jenže jeho pokus udržel Kváča mezi tělem a rukou.
     
    59:02
    Minuta do konce! Slovan to ani nezkouší bez brankáře a vypadá to, že o dnešních třech bodech je rozhodnuto.
     
    58:34
    Martin Novák se dostával do šance, ale na poslední chvíli byl odzbrojen. Na druhou stranu se tedy řítí hostující tým. Jenže nic nevymyslel.
     
    57:35
    Karel Plášil za to dobře vzal. Vydal se na útočný výlet, vypálil od modré. Jeho rána letěla jen těsně vedle a puk se poté odrazil za branku.
    56:36 Miloslav ČERMÁK - 4:2
     
    56:36
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Tak tohle může být rozhodující branka! Vydarený pálil od modré a do jeho rány sáhl MILOSLAV ČERMÁK, jenž nasměroval puk do brány. Je otázkou, jestli si na puk ještě nesáhl Martin Novák, který stál na brankovišti. Asistence: René Vydarený.
     
    56:12
    Dobře to myslel Roman Přikryl. Ten měl těžkou pozici pro střelu, tak posílal puk brankovištěm. Zde nikdo z domácích nedorážel a Groh raději puk lapil.
     
    55:37
    Jiří Šimánek je na ledě!
     
    55:20
    Skvělá práce Milana Dančišina! Ten skvěle napadal rozehrávajícího hráče, kterého donutil k chybě a vhazovat se bude po pravici brankáře hostí.
     
    54:21
    Po úmyslném ofsajdu se vhazovalo v obranném pásmu hostí. Ke střele se dostal Žiga Pavlin a jeho rána nebyla vůbec špatná. Groh musel zasahovat.
     
    54:06
    V Budvar aréně je 5549 diváků!
     
    53:53
    Slovan vyhrál vhazování v útočném pásmu a dobře kombinoval. Nakonec vypálil Martin Vágner, na jehož střelu měl Kváča dobrý výhled a našel jí v lapačce.
     
    53:36
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Jiří Šimánek – 2 min., podrážení).
    52:12 Antonín MELKA - 3:2
     
    52:12
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Severočeši se nevzdávají a už je to zase jen o gól! Krásná rychlá kombinace, která šla z hokejky na hokejku skončila u ANTONÍNA MELKY, který z prostoru mezi kruhy trefil místo u tyčky. Asistence: Jakub Březák a Tomáš Pšenička.
     
    51:13
    Hodně aktivní je na domácí straně Jiří Šimánek. ten si připsal další střelecký pokus, se kterým měl Groh potíže. Nakonec puk ale našel ve výstroji.
     
    50:31
    Bradley už se dostával do šance. Chtěl předvést proti poslednímu protihráči stahovačku, jenže ten jeho úmysl přečetl a sebral mu puk z hole.
     
    50:00
    České Budějovice i nadále drží puk na svých hokejkách. Tentokrát se jim ovšem nepovedla dlouhá přihrávka, která končí až na zakázaném uvolnění.
    48:59 Martin NOVÁK - 3:1
     
    48:59
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Druhá využitá přesilová hra a už je to zase o dvě branky! Fillman poslal puk na Bradleyho, jenž našel přes šířku hřiště MARTINA NOVÁKA, jehož rána z první trefila šibenici Grohovy branky. Navíc ten toho moc neviděl. Asistence: Cody Bradley a Mitch Fillman.
     
    48:42
    Po krátké odmlce jsou hokejisté Motoru nastěhování v útočném pásmu, kde kombinují a dělají Ústí problémy.
     
    48:11
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Martin Weinhold – 2 min., podrážení).
     
    47:56
    Obětavý zákrok Pavla Pýchy. Ten se ne úplně šikovně otočil na střelu Vrdlovce, naštěstí ji schytal někam do výstroje a puk vyhodil.
     
    47:09
    Vypadá to, že Václav Prospal stáhl hru svého týmu na tři lajny. Na ledě se už neobjevuje Gilbert a Babka. Na straně Ústí je odpískán ofsajd.
     
    46:50
    Ihned po buly se Motor dostal k puku, jenže byla zbouraná branka, a tak rozhodčí musel zapískat. Navíc je zde komerční přestávka.
     
    46:43
    Naprosto zbytečná rána v podání Lukáše Volfa. Díky němu je hra odkázaná před jeho brankáře a odpískán úmyslný ofsajd.
     
    45:50
    Nádherně vymyšlená přihrávka v podání Bradleyho! Ten poslal jemnou zadovku na přední tyč, kde zakončoval Čermák. Groh jeho pokus lapil!
     
    45:09
    A hostujícímu týmu evidentně narostla křídla po vstřelené brance, Drží se v útočném pásmu, odkud pálí jednu střelu za druhou. Kváča zasahovat zatím nemusí.
    44:19 Daniel VRDLOVEC - 2:1
     
    44:19
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Už je to o jednu branku! DANIEL VRDLOVEC dostal přihrávku do těžké pozice, jenže parádně trefil růžek Kváčovy brány. Asistence: Antonín Melka.
     
    43:55
    No, tak teď divákům v Budvar aréně hodně zatrnulo! Kváča si myslel, že jednoduché nahození chytil, jenže mu projelo vedle tyčky!
     
    43:02
    Druhá formace domácího týmu je dnes hodně aktivní. Navíc svého soupeře tato lajna mladíků jasně přehrává!
     
    42:33
    Hodně prudká přihrávka mířila na Pavla Nováka, jenže jí nedokázal zpracovat. Pro domácí je to škoda, mohlo být z toho přečíslení dva na jednoho.
     
    42:00
    Obrovská šance Romana Přikryla! Ten dostal přihrávku od mantinelu a mířil vstříc Grohovi! Ten jeho pokus vykopl betonem a puk zůstal v brankovišti! Nikdo z domácích ho za čáru nedostal.
     
    41:47
    Martin Beránek se hodně snažil, jenže nakonec brusli na modré neudržel, a tak je pískán jasný ofsajd. Vhazování na útočné modré domácího týmu.
     
    41:36
    Lukáš Volf je na ledě.
     
    40:59
    Jenže stejně mohlo inkasovat! Jiří Šimánek dostal parádní zadovku před branku, jenže z kleku bránu těsně přestřelil!
     
    40:23
    Motoru nadále pokračuje přesilová hra, ze které chybí ještě velký kus. Ústí nad Labem se ovšem osvobodilo.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
    Petr Kváča je druhý v historických tabulkách Motoru!

     
    Statistiky po dvou periodách:

    Střely na branku: 34 – 14
    Střely mimo: 15 – 7
    Zblokované střely: 6 – 7
    Vhazování: 27 – 22
     
    Tak je za námi i druhá třetina dnešního utkání, po které stále Motor vede o dvě branky. Už to ovšem nebyla tak suverénní výkon jako v první části. Ústí mělo své dobré šance, ovšem Kváča svůj tým podržel. To samé se dá říct i o Grohovi, který předvedl famózní zákrok proti střele Šimánka do prázdné brány.

    Třetí třetina začne přibližně v 19:20.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:51
    České Budějovice by rády využily svou přesilovou hru ještě ve druhé třetině. Dvakrát pálil Jiří Šimánek, ale Groh dnes chytá velmi dobře a drží svůj tým.
     
    39:37
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Lukáš Volf – 2 min., hrubost).
     
    39:16
    Pravda, že na druhé straně přišel také faul a rozhodčí opět nezapískal. Trochu to vypadalo jako kompenzace zákroku na Jakuba Babku.
     
    38:36
    Jakub Babka se pustil s pukem mezi tři protihráče. Nakonec byl poslán na zem minimálně na hraně faulu, ovšem sudí dnes moc nevylučují.
     
    38:03
    Jícha to zkoušel od mantinelu, ale jeho střela vůbec nešla mezi tři tyče. Kváča puk zkontroloval jen pohledem a může hrát domácí celek.
     
    37:12
    To vypadalo zajímavě na domácí straně! Najednou s pukem ujel Bradley, jenž byl ovšem vytlačen mimo střelecký úhel, a tak trefil jen boční síťku.
     
    36:35
    Střela, která byla spíše pozdravem od Martina Tůma. bylo to spíše jen nahození, které Kváča naprosto v pohodě vyrazil do rohu kluziště.
     
    35:57
    Dančišin je na ledě!
     
    35:46
    Petr Kváča chtěl pomoci svým spoluhráčům s rozehrávkou, jenže na jeho pas si naskočil hostující hráč. Hostům ovšem byla odpískána přihrávka rukou.
     
    35:10
    Na jedničku odvedl svou práci Zdeněk Doležal. Puk se k němu odrazil celkem náhodně, ale domácí útočník ho poslal až za bránu Groha.
     
    34:42
    Na druhé straně ušetřil hodně vteřin Roman Přikryl s Martinem Heřmanem, kteří se o puk bili jako lvi.
     
    34:04
    Ihned po vhazování se k puku dostal Martin Vágner, jeho dobrá rána šla vedle a odražený kotouč poslal Kváča do bezpečí, do rohu kluziště.
     
    33:57
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Milan Dančišin – 2 min., podrážení).
     
    33:49
    Znovu je na ledě druhá formace, který má tlak. Beránek objel branku a posílal puk na Pavlina. bohužel pro domácí mu šel puk na brusle.
     
    33:39
    Tak to byl parádní hokej v posledních minutách! Jednoznačně více ze hry měl Motor, jenže branku nevstřelil. Je tu druhá komerční pauza.
     
    33:06
    Martin Beránek podruhé v samostatném nájezdu a znovu nedal! Tentokrát zkoušel vystřelit k vzdálenější tyči, jenže brankář Ústí svůj tým podržel!
     
    32:40
    Tůma je na ledě!
     
    32:05
    Zákrok minimálně kola si připsal Groh! Budějovice to sehrály parádně až d prázdné, do které střílel Šimánek. Groh ovšem neskutečně skočil do prostoru a puk vyrazil. Parádní moment.
     
    31:42
    Hokejisté Motoru se usadili v útočném pásmu. První ránu hostující gólman jen vyrazil. Poté znovu pálil Doležal k tyčce, jenže Groh vyrazil.
     
    31:02
    Zdeněk Doležal vyslal slušnou střelu od modré. Groh toho moc neviděl, jenže rána šla mimo.
     
    30:40
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Martin Tůma – 2 min., držení).
     
    29:38
    Václav Krliš chtěl hitovat domácího borce, jenže se netrefil a šel plnou silnou do mantinelu. Hned se ale zvedl a bude schopen pokračovat ve hře.
     
    28:51
    Další velká šance Ústí! Motor si hodně koleduje o inkasování díky propadům v obraně. Ke střele se dostal Jiří Severa, jehož ránu Kváča vyrazil do ochranné sítě.
     
    28:11
    Druhá lajna bojuje v útočném pásmu a zatápí svému soupeři. Pavel Novák se nenechal odstavit od puku a vypálil z kruhu. Groh jeho střelu vyrazil vyrážečkou.
     
    27:07
    Další střela Lukáše Volfa! Ten získal puk ve středním pásmu, dostal se ke střele a vypálil. Tentokrát jeho střela nebyla přesná a skončila za bránou.
     
    26:43
    Obrovská šance Lukáše Volfa, který je dnes hodně aktivní. I tentokrát ho dokázal Kváča vychytat! Následuje komerční přestávka.
     
    26:33
    K Renému Vydarenému se od mantinelu odrazil puk a českobudějovický obránce neváhal a vypálil. Jeho dělovka jen prosvištěla okolo tyče.
     
    26:22
    Nejspíše to byl Martin Novák, kdo pálil od levého mantinelu. Groh si ovšem připsal další zákrok.
     
    25:59
    Nepřesnou přihrávku si poslali Českobudějovičtí, díky čemuž se dostali ke kotouči hosté. Ani ti toho směrem dopředu moc nevymysleli.
     
    25:37
    Obrovská chyba Plášila na útočné modré, díky čemuž jelo Ústí dva na jednoho! Finální přihrávku dostal Milan Davídek, který si ještě posunul puk, jenže Kváča ho vychytal betonem.
     
    25:06
    Ve druhé třetině se zatím nehraje tak zajímavý hokej, jako v té první. Oba týmy mají ve svých kombinacích hodně nepřesností a ani jeden se nemůže dostat do tlaku v útočném pásmu.
     
    24:17
    Pavel Novák je na ledě!
     
    23:59
    Jihočeši jsou sice v oslabení, přesto jsou nebezpeční! Ke střele z vrcholku kruhu se dostal Jiří Šimánek, který jen těsně minul klec!
     
    23:17
    Zajímavé momenty na obou stranách! Nejprve se do přečíslení dostalo Ústí, jenže Jiří Severa bránu minul. Na druhé straně se před Grohem objevil Beránek, jehož forhendový blafák hostující brankář přečetl! Navíc hosté již hrají v pěti.
     
    22:28
    Martin Heřman srazil přihrávku na Martina Janduse a Motor mohl jít dopředu. Zde se ovšem dlouho neohřál a musí začít od své branky.
     
    22:17
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Pavel Novák.
     
    21:49
    Martin Novák teď připravil své spoluhráče o pásmo. Posílal puk svému centrovi, jenže ten byl obsazený, a Slovan bez větších potíží vyhodil.
     
    21:27
    Budějovice vyhrály buly, díky čemuž se ihned dostaly do kombinace. Velmi rychle přišla střela, kterou Groh chytil do lapačky a bude se vhazovat.
     
    21:12
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Tomáš Jandus – 2 min., podrážení).
     
    20:22
    No a klidně to mohlo být jen o gól! Lukáš Volf si sjel do předbrankového prostoru, jenže ránu se mu nepovedla. Poté se k puku dostal ještě další hostující hráč, jehož pokus jen projel brankovištěm.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Statistiky po první třetině:

    Střely na branku: 18 – 7
    Střely mimo: 6 – 3
    Zblokované střely: 5 – 2
    Vhazování: 14 – 11
    Přesilové hry: 1/2 – 0/1
     
    Tak je za námi první třetina utkání druhé nejvyšší české soutěže mezi domácím Motorem a hostujícím Ústím nad Labem. Po té vedou Jihočeši, kteří naprosto většinu první periody dominovali, což prokázali dvěma vstřelenými góly. Nejprve se prosadil Miloslav Čermák v přesilové hře. Další branku přidal ve dvanácté minutě Jiří Šimánek.

    Další třetina začne přibližně v 18:23.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:50
    Ještě Zdeněk Doležal se dostával do dobré pozic. Již k němu jela přihrávka mezi kruhy, ale ta nakonec byla sražena mimo jeho dosah.
     
    19:20
    Jihočeši se ihned nastěhovali do útočného pásma a rádi by přidali ještě jednu branku. Obstřelují Groha ze všech stran, jenže pokusy nejsou přesné.
     
    18:51
    Čermák je na ledě!
     
    18:46
    Krátký souboj o kotouč a Motor vyhazuje zásluhou Reného Vydareného. České Budějovice první oslabení v zápase nejspíše zvládnou.
     
    18:11
    Skvělá práce Mitche Fillmana! Ten nenechal jednoho z ústeckých hráčů na pokoji a nakonec posunul puk na Martina Heřmana, jenž vyhodil přes všechny čáry.
     
    17:46
    Jenže ne na dlouho. Nejprve obětavě schytal ránu Žiga Pavlin, který nedokázal vyhodit. Po chvíli bylo odpískáno postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    17:17
    Další dobrá práce českobudějovických hráčů. Jakub Babka dobře napadal a ušetřil další kus z oslabení. Teď už se ovšem Ústí nastěhováno v pásmu.
     
    17:03
    Domácí tým začal početní výhodu velmi slušně. Puku se ujal Žiga Pavlin, který ho poslal až za Groha. Motor navíc dobře napadal a ušetři pár vteřinek,
     
    16:51
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Miloslav Čermák – 2 min., faul kolenem).
     
    16:28
    Velká chyba domácího Kutláka, ale skvělý zákrok Kváči! Nejprve Jakub Chrpa jel sám a mířil mezi betony. Ty stihl včas Kváča sklapnout, jenže dorážel ještě Davídek. I jeho dorážku Kváča lapil!
     
    15:41
    Do rychlého přečíslení se dostal druhý útoku Motoru. Pavel Novák dostával přihrávku na druhou tyč, jenže na poslední chvíli byl odstaven a puk netrefil.
     
    15:23
    Další zákrok Petra Kváči. Ani ten nelze posuzovat jako složitý. Domácí gólman ukryl puk ve výstroji a buly bude tentokrát po jeho pravici.
     
    15:08
    Na druhé straně se ke střele dostal Daniel Vrdlovec. Domácí brankář si dobře vyjel a schoval puk mezi betony. Vhazování po jeho levici.
     
    14:51
    Další obléhání útočné třetiny Motoru. Přišla další střela od modré, ovšem tu Groh nevyrazil a raději podržel puk. Hosté mohou vystřídat.
     
    14:28
    Mitch Fillman vyslal jedovatou ránu od modré. ta se odrazila od někoho před brankou. Jen kousek chyběl Doležalovi k dorážce, ale těsně před ním byl puk odpálen.
     
    13:59
    Velmi solidně napadala první lajna a nechybělo moc, aby puk získala. Čermák dobře šel tělem do hráče s pukem, jenže ten se odrazil mimo.
     
    13:35
    V trochu složité situaci byl David Gilbert, ovšem vyřešil to dobře. Otřel puk o hokejku soupeře, od které se odrazil až do ochranné sítě. Buly na útočné modré Ústí.
     
    13:07
    René Vydarený našel rozjetého Pavla Nováka, jenž se dostal ke střele. Tu Groh vyrazil jen vedle sebe, ovšem Martin Beránek nedokázal trefit puk ze vzduchu.
     
    12:56
    Ani na druhé straně se nepodařilo založit útok, jelikož Motoru je odpískán ofsajd. Následuje druhá komerční přestávka a chvilka oddychu.
     
    12:30
    Hráči ve žlutém zatím neví, kudy by se mohli dostat do útoku. Tentokrát to zkusili dlouhým pasem, ale ten nikdo nezachytil a je z toho zakázané uvolnění.
     
    12:01
    Na druhé straně se něco se současným stavem pokoušel udělat Lukáš Volf. Střela mu nakonec sjela z hokejky a Kváča si puk v pohodě sebral.
    11:45 Jiří ŠIMÁNEK - 2:0
     
    11:45
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    O chvilku později už to je o dvě branky! Pavel Pýcha vyslal ránu od modré, jež trefila jen spoluhráče do zad. JIŘÍ ŠIMÁNEK se ale nejrychleji zorientoval na brankovišti a doklepl puk d poloprázdné sítě. Asistence: Pavel Pýcha a Roman Přikryl.
     
    10:58
    Jenže k puku se zatím hostující tým nemůže dostat. Jihočeši mají jasnou převahu. zatím vstřelili ovšem jen jednu branku a to by je mohlo mrzet.
     
    10:29
    Jiří Severa je na ledě!
     
    10:03
    Po krátké kombinaci se do kotouče opřel Mitch Fillman. Před Grohem dobře clonil Kutlák, jenže puk se vůbec nevešel mez tři tyče.
     
    09:22
    Zdeněk Doležal si pěknou stahovačkou udělal prostor na střelu. Bohužel pro domácí stejně trefil jen hostujícího hráče. Následně Ústí vyhodilo.
     
    08:53
    Hokejisté Budějovic se ihned ocitli v tlaku v útočném pásmu. Zatím však nepřišla nebezpečná střela.
     
    08:29
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Jiří Severa – 2 min., sekání).
     
    08:12
    České Budějovice budou hrát přesilovou hru, ale zatím je signalizovaná výhoda. Motor má puk stále na holi a bude začínat od své brány.
     
    07:32
    Další gólovka domácího celku! Cody Bradley se dostal do úniku, ve kterém byl přece jen trochu tísněn. Přesto to zkusil bekhendem na zadní tyč, jenže Groh vytáhl zákrok betonem.
     
    06:53
    Tomáš Pšenička se s tím nepáral a kousek od modré vypálil. Jeho rána ovšem nebyla moc dobrá a letěla hodně vysoko nad bránu.
     
    06:15
    Domácí kapitán je zatím hodně aktivní ohledně střelby. Znovu dostal přihrávku na modrou, trochu si s pukem popojel, ale jeho rána zápěstím šla vedle.
     
    06:03
    Gilbert vyhrál své vhazování přesně na Zdeňka Kutláka. Ten vyslal prudkou ránu, se kterou měl Groh problémy, jelikož měl před sebou slušnou clonu.
     
    05:48
    A další dobrá šance Motoru! Pavel Novák se ocitl sám před brankou, kde byl také puk. Českobudějovický mladík ho nedokázal dostat do sítě.
     
    05:15
    Ke prudké střele od modré se dostal René Vydarený. Rána to byla slušná, jenže vůbec netrefila prostor mezi třemi tyčemi. U puku jsou stále domácí.
    04:10 Miloslav ČERMÁK - 1:0
     
    04:10
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Jihočechům stačilo pouhých sedm vteřin na využití přesilovky a jdou do vedení! Pavlin nahodil šikovně kotouč od modré a před brankou skvěle clonil MILOSLAV ČERMÁK, jenž dokázal puk tečovat mimo dosah Groha. Asistence: Žiga Pavlin a David Gilbert.
     
    04:03
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Tomáš Pšenička – 2 min., podrážení).
     
    03:51
    Kváča si musel připsat nejspíše teprve první zákrok! Navíc to byla střela od modré, který šla těsně nad branku, a tak budějovický brankář jen kontroloval dráhu.
     
    03:23
    Miloslav Čermák se snažil napadat hodně vysoko a moc mu nechybělo, aby puk získalo. Obrana hostí to zvládla.
     
    03:01
    Roman Přikryl byl zastaven na hraně faulu, když se snažil probít do útočné třetiny. Rozhodčí je ovšem v klidu a žádný faul se ještě nepíská.
     
    02:10
    A hokejisté Motoru tlačí svého soupeře! Nejprve si Pavlin sjel na střelu, kterou těsně minul. Poté přišlo nahození od modré, jež bylo tečováno těsně vedle tyče.
     
    01:27
    Tohle již zavánělo zajímavou šancí! Dančišin nahodil puk Groha, jenž ho vyrazil jen před sebe. Tam se snažil Beránek procpat puk do sítě, jenže branka z toho nebyla.
     
    00:42
    Poté se ovšem Jihočeši dostali do tlaku v útočném pásmu. Sami se o něj poté připravili, když Čermák hledal spoluhráče na modré. K němuž už puk nedošel.
     
    00:06
    České Budějovice ihned vyhrály první vhazování a pustily se do útoku. Čermák chtěl nahodit puk do útočného pásma, jenže trefil jen střídačku hostí.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    ČEZ Motor České Budějovice: Kváča (Strmeň) – Kutlák, Fillman, Pýcha, Pavlin, Vydarený, Plášil – Čermák, Gilbert, Z. Doležal – Beránek, Dančišin, P. Novák – M. Novák, Bradley, Heřman – Šimánek, R. Přikryl, Babka.

    HC Slovan Ústí nad Labem: Groh (J. Dlouhý) – M. Vágner, Zukal, Březák, M. Jandus, Jeřábek, Weinhold, Mert – Melka, Vrdlovec, L. Volf – T. Jandus, Pšenička, Jícha – Krliš, Davídek, Tůma – Chrpa, Severa.

    Rozhodčí: Přikryl, Ondráček – Štofa, Beneš.
     
    Zápasy v minulé sezóně

    Ústí nad Labem – České Budějovice 2:0
    České Budějovice – Ústí nad Labem 7:1
    Ústí nad Labem – České Budějovice 1:4
    České Budějovice – Ústí nad Labem 8:5
     
    HC Slovan Ústí nad Labem

    Hostujícímu týmu vůbec nevyšel vstup do nové sezóny druhé nejvyšší české ligy. Vyhrál jen dvě utkání, dvakrát padl v prodloužení a pětkrát prohrál v základní hrací době. Celkem tedy Ústí nad Labem získalo osm bodů, což ho řadí až na třinácté místo, přestože volné kolo ještě neměl.

    Jestli Jihočechům funguje obrana, tak o Severočeších se toto říct nedá. Inkasovali třicet tři branek, což je druhá nejhorší obranná fáze v lize. Horší už je jen Kadaň, která inkasovala branek čtyřiapadesát. Co se týče útoku, je to o něco lepší. Hosté vstřelili dvacet osm gólů, což je takový průměr ligy.

    Přesilové hry má Ústí podstatně lepší než Motor, nasázelo v nich celkem jedenáct branek a celková úspěšnost činí 19,64%, což je osmé nejlepší číslo v lize. Oslabení ale dobré není. Hosté jsou na třetím místě od konce, když ubránili jen 73,33% početních výhod soupeře. Horšími týmy jsou už jen Benátky nad Jizerou a Kadaň.

    V posledním zápase hrálo Ústí na domácím hřišti proti Přerovu. Zde bylo utkání velmi dramatické. Nakonec ovšem Severočeši o branku padli, když náskok soupeře začali stahovat až čtyři minuty před koncem. Vstřelili ale jen dvě branky, zatímco Přerov stihl dát tři.

    Nejproduktivnější hráči:
    Jaroslav Roubík – 8 bodů (3+5)
    Antonín Melka – 8 bodů (3+5)
    Daniel Vrdlovec – 7 bodů (2+5)
     
    ČEZ Motor České Budějovice

    V kádru Českých Budějovic dostávají letos velký prostor mladíci. Přesto vyhrály šest z osmi utkání a celkově si tedy připsaly osmnáct bodů. To je řadí na průběžně druhé místo jen o skóre za Přerov. Týmy, které jsou hned bod za Jihočechy, mají odehráno o utkání více.

    Hokejistům Motoru zatím celkem funguje obranná fáze. Dostali totiž nejméně branek ze všech účastníků Chance ligy, celkem sedmnáct. Ovšem hned třináct branek inkasovali na hřištích soupeře. Zde by měl domácí tým rozhodně zapracovat. Branek nastřílel Motor 26, což není nijak vysoké číslo. Spíše je to horší průměr ligy.

    Co se týče týmových statistik je na tom domácí tým půl na půl. Jestli se Motoru něco nedaří, jsou to určitě přesilové hry. V těch vstřelil jen pět branek z pětačtyřiceti příležitostí, což dělá úspěšnost 11,11%, která ho řadí na předposlední místo před Slavii. Oslabení už je podstatně lepší, těch Jihočeši ubránili 88,64%, a tato úspěšnost je řadí na třetí místo celé ligy. Lepší jsou už jen Kladno a Vsetín.

    V posledním zápase se střetly České Budějovice s Havířovem na jeho ledě. Jihočechům naprosto uteklo prvních pět minut z druhé periody, kdy domácí odskočili na rozdíl čtyř branek. Jihočechům to tam začalo padat až na konci zápasu, a to bylo pozdě. Motor padl 2:4 a určitě bude chtít doma vyhrát, navíc když z Budvar arény si body ještě nikdo neodvezl.

    Nejproduktivnější hráči:
    Cody Bradley – 8 bodů (4+4)
    Žiga Pavlin – 8 bodů (3+5)
    Lukáš Endál – 7 bodů (4+3)
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
    Marken.cz

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 5. Čermák (Pavlin, Gilbert), 12. Šimánek (Pýcha, R. Přikryl), 49. M. Novák (Bradley, Fillman), 57. Čermák (Vydarený, Bradley) – 45. Vrdlovec (Melka), 53. Melka (Březák, Pšenička)


    Banes Motor České Budějovice: Kváča (Strmeň) – Kutlák, Fillman, Pýcha, Pavlin, Vydarený, Plášil – Čermák, Gilbert, Z. Doležal – Beránek, Dančišin, P. Novák – M. Novák, Bradley, Heřman – Šimánek, R. Přikryl, Babka.
    HC Slovan Ústí nad Labem: Groh (J. Dlouhý) – M. Vágner, Zukal, Březák, M. Jandus, Jeřábek, Weinhold, Mert – Melka, Vrdlovec, L. Volf – T. Jandus, Pšenička, Jícha – Krliš, Davídek, Tůma – Chrpa, Severa.

    Rozhodčí: Přikryl, Ondráček – Štofa, Beneš
    thejrc.org