Zlín – Plzeň 3:5 (kon.) | Litvínov – Třinec 0:2 (kon.) | Chomutov – Vítkovice 2:3 (kon.)
K. Vary – Liberec 2:3 (kon.) | Mladá Boleslav – Pardubice 4:2 (kon.) | Olomouc – Sparta 2:4 (kon.)
Mountfield HK – Kometa Brno 4:2 (kon.)
konec
Mountfield HK
4:2 (1:1, 1:1, 2:0)
HC Kometa Brno
Pátek 05.10.2018, 18:00 • ČPP Aréna • Tipsport extraliga • 7. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:55
    Ne, Radek Smoleňák dneska gól prostě nedá. Tentokrát netrefil ani prázdnou bránu, což rozdýchává v předklonu. Moc vadit mu to ale asi nebude, protože tři body Hradci už nikdo nevezme.
     
    59:25
    Teď už je ale na střídačce!
     
    59:15
    Tomáš Vincour dostal 45 vteřin před koncem třetí třetiny trest za nedovolené bránění. Zdramatizuje ještě Kometa toto utkání?
     
    56:48
    Hradec si neskutečně věří a je to vidět. Teď už to možná bylo až moc, protože Petr Koukal byl úplně sám mezi kruhy, ale místo střely volil ještě přihrávku, která neprošla.
     
    55:44
    Martin Zaťovič měl ihned velkou šanci na snížení, ale perfektně proti němu vytrčil rukavici Jaroslav Pavelka.
    54:36 Radovan PAVLÍK - 4:2
     
    54:36
    Hradec právě vstřelil branku!
    Čtvrtá využitá přesilová hra Hradce! Matej Paulovič našel pasem skrz brankoviště RADOVANA PAVLÍKA, který střílí svůj druhý gól v sezóně. Asistence: Matej Paulovič.
     
    52:49
    Alexandre Mallet ujížděl obraně, ale skvěle jeho ránu přizvedl Mislav Rosandič.
     
    52:39
    Teď už se ale vylučuje a není se čemu divit. Daniel Rákos schytal hodně pozdní hit, za který jde na trestnou lavici Ondřej Němec.
     
    49:42
    Radovan Pavlík poslal do jasné pozice Radka Smoleňáka, kterému ale dnes není přáno. Tentokrát chtěl ještě udělat blafák do forhendu, ale tam ho nepustil obránce. Sudí jednoznačně rozpažil, že o faul se nejednalo.
    46:21 Matej PAULOVIČ - 3:2
     
    46:21
    Hradec právě vstřelil branku!
    Neskutečné, Hradec dává třetí přesilovkový gól v zápase! MATEJ PAULOVIČ se perfektně zorientoval v předbrankovém prostoru a propálil brněnského brankáře. Asistence: Lukáš Cingel, Radovan Pavlík.
     
    44:45
    Peter Mueller je vyloučen za krosček na dvě minuty.
     
    43:51
    Radovan Pavlík ujel do samostatného úniku, ale ani ho nezakončil. Při blafáku se mu totiž zamotal puk a pak skončil naremplován na mantinelu.
     
    39:59
    Kometa si už zřejmě myslela, že se druhá třetina pouze dohraje, ale pak přišla průnikovka na Daniela Rákose, který z ostrého úhlu střílel. Tento prostor si ale Langhamer opět pohlídal. Graňák se ještě dožadoval faulu, ale sudí zůstali klidní.
     
    37:10
    Neskutečné šance domácího Mountfieldu! Nejprve Langhamer skvěle zlikvidoval teč před bránou a poté Radovan Pavlík netrefil dorážku do volné brány. Byl v ostrém úhlu a trefil boční síť. Publikum se ještě dožaduje brněnského faulu, ale po poradě se sudí rozhodli nevylučovat a hosté tak už hrají v pěti.
     
    35:00
    Radek Smoleňák vybojoval faul na Tomáši Malcovi. Ten jej podržel. Poté se ještě oba hráči slovně pošťuchovali, ale sudí je rychle rozdělili.
     
    34:25
    Hradec už je kompletní a měl neuvěřitelnou šanci. Radim Zohorna příšerně namazal Radkovi Smoleňákovi, který byl mezi kruhy úplně sám, ale nastřelil pouze Langhamera.
     
    32:18
    Na trestnou lavici usedá Filip Pavlík za vysokou hůl. Brno má další přesilovku.
     
    29:04
    Hradecká defenziva zvládla dobře svojí činnost a činil se i útok. Radek Smoleňák nejprve pálil ze skvělé pozice nikým nehlídán a poté ještě vložil hůl do dorážky. Oba pokusy však skvěle zlikvidoval brankář Brna.
    26:54 Peter MUELLER - 2:2
     
    26:54
    Kometa právě vstřelila branku!
    Jenže Brno po 64 vteřinách opět srovnává! Rychlý brejk hostů vyústil v přihrávku na osu hřiště, odkud vystřelil PETER MUELLER a střela, možná ještě tečovaná, zaplula za Jaroslava Pavelku. Asistence: Lukáš Kašpar, Juraj Mikuš.
    25:50 Mislav ROSANDIĆ - 2:1
     
    25:50
    Hradec právě vstřelil branku!
    Nádherný gól MISLAVA ROSANDIČE znamená, že Hradec v přesilovkách otáčí vývoj zápasu. Hradecký obránce vypálil z pravého kruhu přesně do protější šibenice a Langhamer neměl nárok. Asistence: Tomáš Vincour, Petr Zámorský.
     
    25:20
    Václav Karabáček vysekl hůl Patriku Miškářovi a ta pak letěla pořádně vysoko ke stropu. Hradec bude mít co nevidět přesilovku.
     
    23:28
    Tak teď chybělo Kometě ke gólu hodně málo. Pavelka vyrazil tečovaný puk před sebe a dorážce do prázdné brány zabránil Lukáš Vopelka tím, že zahákoval soupeře.
     
    20:21
    Druhá třetina začala velkou šancí Petra Koukala, kterého ale lapačkou vychytal Langhamer. Poté si brankář hostů poradil i s tečovanou střelou z kruhu.
     
    18:45
    Cingel dostal od Zámorského hodně těžkou přihrávku a mohlo z toho těžit Brno. Konkrétně Jan Štencel, který byl v rychlosti proti stojící domácí obraně. Beka se pěkně zbavil a bekhendem hledal místo v horním rohu, ale Jaroslav Pavelka nakonec puk výstrojí udržel.
     
    18:18
    Síly na ledě se vyrovnávají, protože kapitán Komety Martin Zaťovič dostává dvě minuty za podrážení.
     
    17:21
    Na ledě to byl velký boj a Richard Nedomlel držel modrou čáru zuby, nehty. Nakonec se ale ukázalo, že Hradec byl na ledě v šesti lidech, takže dostává dvě minuty. Ty odpyká Lukáš Vopelka.
     
    13:35
    Luboš Horký je vyloučen za sekání a Hradec má k dispozici druhou přesilovku.
     
    13:20
    Teď ale sama udělala chybu, kterou musel hasit Langhamer.
     
    12:34
    A další chybka Komety, kterou se Hradec snažil potrestat. Na miniaturním prostoru kombinoval Kukumberg s Bezúchem a nakonec pálil k bližší tyči nejspíš Lukáš Vopelka. Brankář Brna si ale tento prostor střežil.
     
    09:52
    Hradečtí se nenechávají zahanbit a odpovídají také velkou šancí. Dominik Graňák mohl pálit z vrcholku kruhu, ale puk vůbec netrefil. Následnou šanci zblokovala obrana do ochranné sítě.
     
    09:10
    Další obrovský závar před bránou Jaroslava Pavelky. Tam skvěle operoval Bedřich Köhler a clonil mu, což zapříčinilo, že kotouč vypadl před hradeckého brankáře a pak se za ním vrhlo snad šest hráčů. Nakonec ale skončil zhruba na půlce hřiště.
     
    08:00
    Radim Zohorna nadvakrát střílel z ostrého úhlu a Pavelka zastavil puk pouze špičkou betonu. Kotouč tak chvíli ležel úplně volný v brankovišti, ale nikdo z hráčů v modrém nebyl poblíž.
    04:32 Lukáš CINGEL - 1:1
     
    04:32
    Hradec právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! LUKÁŠ CINGEL vypálil od modré čáry a prostřelil všechno, co mu stálo v cestě. Využití přesilovek je tak stoprocentní na obou stranách. Asistence: Oskars Cibulskis.
     
    03:30
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Michal Gulaši – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    01:00
    Hradec se ihned snažil odpovědět, ale rána Lukáše Cingela mířila kousek vedle.
    00:45 Juraj MIKUŠ - 0:1
     
    00:45
    Kometa právě vstřelila branku!
    Tak to byl hodně rychlý začátek! Brňané na nic nečekali a Ondřej Němec vypálil od modré. Kotouč si pak nejrychleji našel JURAJ MIKUŠ a bez problémů jej dopravil do prázdné brány. Asistence: Ondřej Němec.
     
    00:30
    Daniel Rákos dostal hned v prvním střídání trest na 2+10 minut za vražení na hrazení.
    Marken.cz

    Lukáš Foff

    Branky a nahrávky: 5. Cingel (Cibulskis), 26. Rosandić (Vincour, Zámorský), 47. Paulovič (Cingel, R. Pavlík), 55. R. Pavlík (Paulovič) – 1. Mikuš (O. Němec), 27. Mueller (Kašpar, Mikuš)


    Mountfield HK: J. Pavelka (Maxwell) – Zámorský, Nedomlel, Cibulskis, Graňák (A), F. Pavlík, Rosandić, Linhart – Smoleňák, Koukal (C), Rákos (A) – Vincour, Cingel, R. Pavlík – Paulovič, Dragoun, Miškář – Vopelka, Kukumberg, Bezúch.
    HC Kometa Brno: Langhamer (Vejmelka) – O. Němec, Mikuš, Štencel, Gulaši, Bartejs, Barinka, Malec (A) – Mueller, P. Holík, Zaťovič (C) – P. Kratochvíl, Hruška, Kašpar – Köhler, Dočekal, Mallet – Karabáček, R. Zohorna, L. Horký.

    Rozhodčí: Kika, Jeřábek – Frodl, Komárek

    Diváci: 5629
    thejrc.org