Zlín – Plzeň 3:5 (kon.) | Litvínov – Třinec 0:2 (kon.) | Chomutov – Vítkovice 2:3 (kon.)
K. Vary – Liberec 2:3 (kon.) | Mladá Boleslav – Pardubice 4:2 (kon.) | Olomouc – Sparta 2:4 (kon.)
Mountfield HK – Kometa Brno 4:2 (kon.)
konec
Berani Zlín
3:5 (2:1, 0:2, 1:2)
HC Škoda Plzeň
Pátek 05.10.2018, 17:30 • Zimní stadion Luďka Čajky, Zlín • Tipsport extraliga • 7. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě pro dnešek vše, přeji hezký zbytek večera, u dalších on-line přenosů se těším na počtenou. (20:15:05)
     
    Nejlepší hráči utkání:
    Zlín – Tomáš Fořt
    Plzeň – Miroslav Preisinger
     
    Indiáni zvládli poslední část a ze Zlína si vezou tři body! V závěrečné dvacetiminutovce byli aktivnější a vedení navýšili hned ve 41. minutě, kdy své střelecké trápení v extralize prolomil Václav Nedorost. Ševci se sice v početní výhodě dočkali snížení a vypracovali si další šance předtím i poté, ale Frodla už znovu nepřekonali ani při dlouhé hře bez brankáře. Těsně před koncem ještě pečetil výhru Škodovky svou druhou trefou v samotném závěru třetiny, tentokrát do prázdné branky, Milan Gulaš.

    Střely na branku ve třetí třetině (celkem): 9:16 (32:33).

    Dnešní utkání sledovalo 3181 diváků.
     
    Konec zápasu.
    59:57 Milan GULAŠ - 3:5
     
    59:57
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Škodovka závěr zvládla a v přesilovce se prosazuje netradičně do prázdné brány. Kaňák vyhodil puk do středního pásma, kde se kotouče zmocnil plzeňský kapitán MILAN GULAŠ a z otočky ho poslal neomylně do prázdné branky. Asistence: Lukáš Kaňák, Petr Straka.
     
    59:49
    Domácí to zkoušejí v oslabení bez gólmana!
     
    59:37
    Kaňák chyboval rozehrávce, domácí mohli dopředu, ale skvěle zasáhl v obraně Allen!
     
    59:23
    Kracík přihrával zpoza branky, Řezníček nechtěně tečoval kotouč na vlastní branku, Sedláček kryje. Škoda zvládá závěrečnou přesilovku zatím precizně.
     
    58:54
    Nedorost sám před brankou, snažil se zakončit až k zadní tyči, ale Sedláček ho skvěle vybruslil! O chvíli později Gulaš s Nedorostem byli sami proti jedinému obránci a Sedláčkovi, ale situaci překombinovali.
     
    58:33
    Oddechový čas pro hosty.
     
    58:33
    Zlínský útočník se dopustil zbytečného faulu v předbrankovém prostoru a veliký tlak domácích tím končí, Berani si vypracovali několik zajímavých příležitostí, ale nedopravili puk do sítě! Jakub Šlahař krosčekem poslal k zemi plzeňského beka a dostává dvě minuty, to budou mít ševci hodně těžké.
     
    58:19
    Berani drží útočné pásmo.
     
    57:44
    Šlahařova střela z levé strany končí mimo a hosté vyhazují do středního pásma.
     
    57:30
    Závar před plzeňskou brankou po střele Freibergse, k dorážce se tlačil Šlahař i Fořt, ale Frodl odolal a Západočeši vyhazují na zakázané uvolnění!
     
    57:12
    Jakub Sedláček už nyní na střídačce a Zlín to zkouší v šesti!
     
    57:12
    Po delší době přerušená hra, Jakub Šlahař zamířil do útoku po levé straně a vypálil do lapačky Frodla. Berani si připravují závěrečný tlak a trenér Svoboda si bere oddechový čas.
     
    56:52
    Domácí v plném počtu.
    Marken.cz

    Matěj Vybíral

    Branky a nahrávky: 17. Herman (Žižka), 18. Fořt (E. Kulda), 50. Fořt (Freibergs, Herman) – 12. Preisinger (Kratěna), 28. Vráblík (Kodýtek, Eberle), 40. Gulaš (L. Kaňák, Nedorost), 41. Nedorost (Gulaš, Kracík), 60. Gulaš (L. Kaňák, Straka)


    Berani Zlín: J. Sedláček (Štůrala) – Freibergs, Ferenc, Žižka (C), Nosek (A), Řezníček, Valenta, Gazda – Kubiš (A), Fořt, E. Kulda – Šlahař, Herman, J. Ondráček – Poletín, Fryšara, Karafiát – Werbik, P. Sedláček, Popelka.
    HC Škoda Plzeň: Frodl (Milčakov) – J. Kindl (A), Jones, Allen, L. Kaňák, Pulpán, Čerešňák, Vráblík – Kantner, Nedorost, Gulaš (C) – Kratěna, Preisinger, Indrák (A) – D. Kindl, Kracík, V. Němec – Straka, Kodýtek, Eberle.

    Rozhodčí: Sýkora, Šír – Hlavatý, Polák

    Diváci: 3181
    thejrc.org