Columbus – Carolina 1:3 (kon.) | Los Angeles – San Jose 2:3 (po pr.) | New Jersey – Edmonton 5:2 (kon.)
konec
New Jersey Devils
5:2 (1:1, 2:0, 2:1)
Edmonton Oilers
Sobota 06.10.2018, 19:10 • Scandinavium, Göteborg (SWE) • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany už je to pro dnešek vše. Děkuji vám za pozornost a přeji příjemný zbytek sobotního večera i víkendu! (21:55:53)
     
    Švédská část letošní Global Series skončila pro NHL úspěchem. Celkem 12 044 diváků vidělo v Göteborgu pěkný zápas, který nakonec skončil vítězstvím New Jersey, jenž si ze Scandinavia odvezlo dva body.
     
    Československá stopa

    Pavel Zacha (NJD), 0+0, 1 střela, čas na ledě 19:51
     
    Velmi dobré utkání odehrál také český útočník Pavel Zacha! Centr New Jersey strávil na ledě 19 minut a 51 vteřin, což je nejvyšší čas ze všech útočníků Devils. Rodák z Brna se sice do statistik zápasu nezapsal a vyslal jedinou střelu, ale obraně Edmontonu nadělal velké problémy a často pomáhal dělat závar před brankou Cama Talbota.
     
    Hvězdami zápasu byli vyhlášeni aktivní autor dvou asistencí Connor McDavid a na domácí straně střelec dvou gólů Kyle Palmieri, který byl dnes vidět i mimo své gólové akce.
     
    Statistiky zápasu:

    Střely na branku: 27 – 19
    Přesilové hry: 1/2 – 1/4
    Vhazování: 49 % – 51 %
    Zablokované střely: 8 – 8
    Hity: 24 – 29
     
    Utkání končí! New Jersey si ve Švédsku urvalo první dva body, zatímco Edmonton nezískal ani jeden. Nutno podotknout, že je to ovšem zasloužené. Americký klub dominoval zejména v prostřední části, kdy si vytvořil náskok dvou gólů a ve třetí části ho gólem Travise Zajaca dokázal navýšit o další trefu.

    Edmonton sice dokázal zareagovat proměněnou parádní kombinací, na jejímž konci stál Leon Draisaitl, ale na další zářez už se nezmohl a trefa do prázdné branky v podání Stefana Noesena korunovala triumf Devils v poměru 5:2.
     
    Konec zápasu.
     
    59:42
    Od modré čáry pálil Oscar Klefbom, jehož pokus srazil jeden z bránících hráčů a Keith Kinkaid ho pravým betonem pokryl.
     
    59:26
    Zaútočí Edmonton alespoň jednou?
     
    58:52
    Utkání už se tedy spíše dohrává. Edmonton už zkouší pálit ze všech pozic, aby porážku alespoň zmírnil. New Jersey už se naopak nikam nežene.
    58:31 Stefan NOESEN - 5:2
     
    58:31
    Devils právě vstřelili branku!
    Hotovo! V rohu obranného pásma se dostal ke kotouči STEFAN NOESEN, který ho z otočky okamžitě poslal směrem na branku a od levé tyčky se puk odrazil do prázdné klece Edmontonu – 5:2! Asistence: Sami Vatanen, Mirco Müller.
     
    58:17
    New Jersey úspěšně vyhazuje puk do středního pásma. Connor McDavid ho následně nahazuje do útočného pásma.
     
    57:53
    Edmonton hraje all-in! Cam Talbot už je totiž na střídačce.
     
    57:42
    Hra nakonec zůstala v území nikoho, odkud se kotouč vydal na střídačku New Jersey. Bude se vhazovat ve středním pásmu.
     
    57:24
    Connor McDavid najel po pravé straně do útočného pásma, kde padáčkem hledal obsazeného Ryana Nugenta-Hopkinse – neúspěšně. New Jersey může zaútočit.
     
    57:15
    Edmonton zakládá další útok zpoza své branky.

    Daniel Ryl

    Branky a nahrávky: 1. Palmieri (Severson), 23. Palmieri (Butcher, Hischier), 24. Zajac (Wood), 46. Zajac (Wood), 59. Noesen (Vatanen, Müller) – 5. Lucic (McDavid, Draisaitl), 52. Draisaitl (Lucic, McDavid)


    New Jersey Devils: Kinkaid – Vatanen, Müller, Severson, A. Greene (C), Lovejoy, Butcher – Palmieri, Hischier, Hall (A) – Noesen, Zacha, Ma. Johansson – Quenneville, Zajac (A), Wood – Dea, Coleman, Boyle.
    Edmonton Oilers: Talbot – A. Larsson (A), Klefbom, Benning, Nurse, Russell, Bouchard – Rattie (C), McDavid (A), Nugent-Hopkins – Puljujärvi, Draisaitl (A), Lucic – Yamamoto, R. Strome, Rieder – Kassian, Brodziak, Khaira.

    Rozhodčí: B. Maier, F. St. Laurent – J. Murray, L. Cameron

    Diváci: 12 044
    bahis siteleri