Dortmund – Augsburg 4:3 (kon.) | Düsseldorf – Schalke 0:2 (kon.) | Hannover – Stuttgart 3:1 (kon.)
Mohuč – Hertha 0:0 (kon.) | Bayern – Mönchengladbach 0:3 (kon.)
konec
1. FSV Mohuč 05
0:0 (0:0)
Hertha BSC
Sobota 06.10.2018, 15:30 • OPEL ARENA, Mohuč • Německá Bundesliga • 7. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 16:5. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 12:7. (17:24:05)
     
    Dvě nastavené minuty uplynuly a zápas Mohuče s Herthou končí bezbrankovou remízou.

    Zápas začal velmi ospale. Taktovky se tak ujali domácí fotbalisté, ale ti se nemohli dlouhou dobu prodrat přes hluboký obranný blok Herthy. Na druhé straně trávníku zahrozil nebezpečnou hlavičkou Vedad Ibiševiće, který trefil pravou tyč. Také před brankou Runeho Jarsteina bylo horko. Matetova rána ale skončila pouze u pohotového gólmana berlínského celku. Ani druhý poločas příliš fotbalové krásy nenabídl. Hertha nebyla daleko od vstřeleného gólu po hlavičce Selkeho, ale střídající útočník mezi tři tyče nezamířil. Týmy si tak odvážejí z utkání po bodu do bundesligové tabulky.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase dvě minuty.
     
    90+1
    Arne Meier předvedl ve středu pole taktický faul na rozbíhajícího se Malonga a vyfasoval za to žlutou kartu.
     
    90
    Mohuč se drží s míčem na útočné polovině. Aarón dokázal kombinovat s Bakuem, následně přiletěl nebezpečný centr, ale ten si pohlídala hostující obrana.
     
    89
    Střídání v týmu 1. FSV Mohuč 05: ze hřiště odchází Jean-Philippe Gbamin, přichází Alexandru Maxim.
    88. Nadějný útok Mohuče skončil jen nepřesnou střelou
     
    88
    Už už to vypadalo na nebezpečný útok domácích, ale Bote Baku výrazně zbrzdil celou akci a nakonec také zakončil mizernou střelou vedle levé tyče.
     
    87
    Hertha si hlídá vlastní pokutové území. Nyní se do něj chtěl prodrat Abass, ale sni střídajícímu hráči se nepodařilo prostřelit hradbu v šestnáctce.
     
    86
    Pierre Malong získal míč u středového kruhu, poté se s ním dostal až do vápna, ale vracející se Leckie ubránil nebezpečnou akci Mohuče.
     
    85
    Leckie spolupracoval s Dudou. Následně se na pravém kraji zapojil také Lazaro, který zkoušel ihned hledat Selkeho, ale ten byl ve vápně střežen dvěma obránci.
     
    84
    Střídání v týmu 1. FSV Mohuč 05: ze hřiště odchází Jean-Philippe Mateta, přichází Issah Abass.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá týmům do konce utkání. Mateta si stačil zpracovat míč pravou nohou, poté ho předal Ujahovi, který ale pálil bez razance do středu branky.
     
    81
    Domácí se nyní hnali do útoku. Situaci dva na dva ale prováhali a poté už střela z nouze od Matety šla vysoko nad. Jarstein mohl míč pustit vedle své tyče.
     
    80
    Jean-Paul Boëtius trefil ve střední části trávníku Skjelbreda. Norský defenzivní záložník se ihned poroučel k zemi a tak hlavní rozhodčí odpískal.
     
    79
    Kalou vymyslel nahrávku na levou stranu, odkud druhým dotekem centroval do vápna Plattenhardt. Míč se ale dostal jen do rukavic domácího brankáře.
     
    78
    Hertha se dostala pod tlak v posledních chvílích a tak teď zkouší na delší období držet balon pod kontrolou. Mezi tím už se Mateta už vrátil na trávník.
     
    77
    Právě autor poslední střely Jean-Philippe Mateta leží na trávníku a potřebuje ošetření. Vypadá to na křeče, co trápí domácího útočníka.

    Vít Schück

    Branky:

    Karty:   71. Skjelbred (HER), 90+1. Maier (HER)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 16:5. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 12:7.
    1. FSV Mohuč 05: Zentner – Mwene, Bell (C), Niakhaté, Aarón – Gbamin (89. Maxim), Malong, Baku – Boëtius, Mateta (84. Abass), Burkardt (68. Ujah).
    Náhradníci: J. Huth – Donati, Maxim, Ujah, Onisiwo, Bussmann, Abass.

    Hertha BSC: Jarstein – Lazaro, Stark (46. Lustenberger), Rekik, Plattenhardt – Skjelbred, Maier – Kalou, Duda, Dilrosun (75. Leckie) – Ibišević (C) (62. Selke).
    Náhradníci: Kraft – Leckie, Mittelstädt, Dárdai, Selke, Lustenberger, Jastrzembski.

    Rozhodčí: Schlager – Waschitzki, Blos
    thejrc.org