Salzburg – Žďár n/S 7:4 (kon.) | Mountfield HK – Sparta 2:6 (kon.) | Jihlava – Olomouc 6:3 (kon.)
Slavia – HC Litvínov 3:1 (kon.) | Chomutov – Plzeň 4:1 (kon.) | Třinec – Vsetín 2:5 (kon.)
Vítkovice – Havířov 4:2 (kon.) | Havlíčkův Brod – Mladá Boleslav 2:3 (kon.) | Liberec – Pardubice 7:4 (kon.)
Přerov – Zlín 6:3 (kon.) | K. Vary – Kladno 3:2 (1:0 po s.n.)
konec
Mountfield HK
2:6 (0:3, 2:1, 0:2 - N 0:1)
HC Sparta Praha
Sobota 06.10.2018, 12:00 • ČPP Aréna • DHL Extraliga juniorů • Skupina B
Partner:
     
    63:47
    Sparta právě vstřelila branku!
    Nadstavba je u konce, také bonusový bod putuje do Prahy! Sparťané ujeli dopředu v přečíslení dvou na jednoho a Ondřej Havlín s Tomášem Schwambergerem dokonale vyšachovali hradeckého obránce. Několika svižnými přihrávkami donutili brankáře odkrýt prostor u pravé tyče, do kterého umístil kotouč TOMÁŠ SCHWAMBERGER. Asistence: Ondřej Havlín.
     
    49:46
    Sparta právě vstřelila branku!
    Šestá branka Pražanů a vypadá to, že tenhle zápas už si jen tak vzít nenechají! U pravé tyčky hradecké brány se nejrychleji zorientoval MATĚJ KURACINA, jenž dokázal procedit puk skrz brankářovu výstroj – 2:6. Asistence: Tomáš Tomek, Jakub Prchal.
     
    41:35
    Sparta právě vstřelila branku!
    Teď už se ale sparťané před hradeckou bránu dostali a hned je z toho další branka! Josef Slavíček na sebe navázal vracejícího se beka, zatímco JIŘÍ OBADAL nenápadně ujel zbytku východočeských hráčů. Slavíček poté druhému jmenovanému adresoval přesnou nahrávku a Obadal trefil krásně vzdálenější vingl – 2:5. Asistence: Josef Slavíček, František Gajdoš.
     
    29:41
    Hradec právě vstřelil branku!
    Mountfieldu tentokrát stačilo k využití přesilovky jen 10 vteřin a rozdíl ve skóre už je jen dvougólový! Miroslav Kukla zachytil svou nepřesnou přihrávku a na poslední chvíli ji přisunul po modré lajně Daliboru Ďurišovi. Jeho jedovatá střela propadla Cichoňovi skrz výstroj a volný puk v brankovišti dorazil za čáru VOJTĚCH SÍLA – 2:4. Asistence: Dalibor Ďuriš, Miroslav Kukla.
     
    25:46
    Hradec právě vstřelil branku!
    Pražané sice protestují, ale rozhodčí hradeckou branku v přesilovce uznává. A tak je sníženo na 1:4! VOJTĚCH SÍLA využil nepřehledné situace a z mezikruží procpal puk až do klece. Sparťanům se na jeho gólu nelíbila skutečnost, že spolu s kotoučem skončila za brankovou lajnou také lapačka Oldřicha Cichoně. Bez asistence.
     
    23:25
    Sparta právě vstřelila branku!
    Východočeši si nedali pozor na zadní vrátka a Pražané navyšují náskok ve vlastním oslabení! Vše začalo na hradecké obranné modré čáře, kde jednomu z domácích odskočil puk od hole. Kotouč sebral Marek Bláha, jenž na sebe navázal hráče a od mantinelu posunul Ondřeji Pšeničkovi. K tomu vyrazil druhý z Hradeckých a Pšenička prostrčil puk na osu úplně volnému TOMÁŠI SCHAMBERGEROVI. Ten nerušeně zakončil přesně do horního levého růžku – 0:4. Asistence: Ondřej Pšenička, Marek Bláha.
     
    19:59
    Sparta právě vstřelila branku!
    Nedáš – dostaneš! Sparta se v samém závěru třetiny vydala do rychlého protiútoku a vyplatilo se. Průnikovou nahrávku obdržel VOJTĚCH KROPÁČEK, jenž předjel domácí obranu a úplně sám před gólmanem stihl jednu vteřinu před sirénou poslat puk svižnou ranou mezi betony – 0:3. Asistence: Marek Bláha, Simeon Gluzman.
     
    15:00
    Sparta právě vstřelila branku!
    Klimo to provedl fantasticky! Už to vypadalo, že jeho kličky stihl Sajdl vybruslit, MICHAL KLIMO si ale na poslední chvíli přehodil kotouč na bekhend do jedné ruky a takzvanou Forsbergovou kličkou poslal pomalu kotouč do odkryté brány – 0:2. Bez asistence.
     
    01:21
    Sparta právě vstřelila branku!
    Teď už ale hradecká obrana na sparťany nestačila. Využitá přesilovka znamená vedení hostů! V rychlém protiútoku poslal Patrik Prymula kotouč z pravé strany na najíždějícího si ONDŘEJE PŠENIČKU, který u levé tyče nastavil hůl a přiklepl kotouč do sítě – 0:1. Asistence: Patrik Prymula, Tomáš Schwamberger.
    GSA

    Klára Petrásková

    Branky a nahrávky: 26. Síla, 30. Síla (Ďuriš, Kukla) – 2. Pšenička (Prymula, Schwamberger), 15. Klimo (TS), 20. Kropáček (Bláha, Gluzman), 24. Schwamberger (Pšenička, Bláha), 42. Obadal (Slavíček, Gajdoš), 50. Kuracina (Tomek, Prchal), 64. Schwamberger (Havlín)


    Mountfield HK: Sajdl (21. Ševců) – F. Řehák, Kukla (C), Voňka, Martinec, Pěnčík, Kynčl – Dominik Šedivý (A), Sklenář (A), Jakubec, Ďuriš, Hrabčák, Kašpar, Síla, Jušta, Lang, Daniel Šedivý, Janda.
    HC Sparta Praha: Cichoň (Mičán) – Bláha, Pika (A), Havlín (A), Prchal, Krutil, Tomek, Gajdoš – Kuracina, Prymula, Klimo, Schwamberger (C), Kropáček, Slavíček, Obadal, Pšenička, Kasanda, Gluzman, Vitouch.

    Rozhodčí: Kubíček – Novotný, Šimčík
    thejrc.org