Řisuty – Jablonec n/N 5:2 (kon.) | Klatovy – Letňany 4:2 (kon.) | Sokolov – Nymburk 2:6 (kon.)
Bílina – Vrchlabí 5:6 (po pr.) | Mostečtí Lvi – Trutnov 5:3 (kon.) | Děčín – Dvůr Králové n. L. 4:3 (po pr.)
Kobra – Kolín 3:7 (kon.)
konec
HC Kobra Praha
3:7 (0:1, 1:4, 2:2)
SC Marimex Kolín
Sobota 06.10.2018, 18:00 • Zimní stadion Kobra Praha, Praha • 2. liga - Sever a Střed (ČR) • 8. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je z naší strany vše. My se s Vámi loučíme. Někdy zase na viděnou. (20:06:10)
     
    Zápas je u konec. Tým ze středočeského Kolína si domů veze cenné tři body.

    V první třetině jsme mohli vidět pouze jeden gól. V 16. minutě poslal Kolín do vedení Mlčoch.

    Druhá třetiny měla vše, co té první chybělo. Zejména góly a emoce. V 27. minutě se prosadil hostující Havelka. Snížení přišlo v 31. od Hlinky, pak se ale postupně trefil Semirád, Zumr a Šafránek.

    V poslední třetině jsme mohli vidět góly hostujícího Šafránka a Kadlece. Za domácí se podruhé prosadil Hlinka, gól navíc přidal Pekárek.
     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Hráči Kobry ještě hrozí. Deset sekund před koncem si připsali střelu na Ondřeje Martínka.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:21
    Šťastný se nacházel v ofsajdu. Tohle je drsná stopka pro rozjetý útok domácí celku.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:49
    Jeden z hráčů Kobry stál v místě vyhrazeném pro brankáře. Samozřejmě, že se to neobešlo bez zdlouhavých diskuzí s hlavním arbitrem.
     
    57:29
    Kobra hraje v plném počtu.
     
    57:05
    Další vyhození. Přesilovky zřejmě nepatří mezi silné stránky týmu z Kolína.
     
    56:12
    Hráčům Kobry se už podruhé podařilo vyhodit puk z obranného pásma. Teď se navíc bude vhazovat před kolínským brankářem.
     
    55:29
    Jakub Jedlička si jde sednout na dvě minuty na trestnou lavici. Dopustil se totiž pozdního dohrání.
     
    54:32
    Marek Němec se pokouší zakončit trestné střílení netradičně. Trefuje ale pouze plexisklo za brankou.
     
    54:32
    Marek Němec se ujme trestného střílení. Tohle bude velká šance pro Kozly z Kolína. Byl totiž v samostatném úniku podražen jedním z domácích hráčů.
     
    54:10
    Další pokus v podání z Kolína. Tentokrát se Marek Němec pokusil obtočit okolo branky Kobry. Pálil ale pouze do vnější sítě.
     
    52:45
    Domácí Jedlička si dokázal povedeně zpracovat letící puk, dokonce se otočil okolo svého dotěrného obránce. Jeho přihrávka dokonce směřovala před branku Kolína. Jediný háček byl v tom, že se široko daleko žádný z domácích hráčů nenacházel.
     
    51:46
    Utkání se hraje ve velmi rychlém tempu. Puk lítá z jedné strany hřiště na tu druhou. Ani jeden z týmů si není ale schopen vybudovat konstruktivnější útok.
     
    Dnešní utkání sleduje 183 diváků.
     
    49:11
    Kozlové právě vstřelili branku!
    Gólová hitparáda se opět rozjíždí! Tentokrát se v dresu Kolína prosadil ANTONÍN KADLEC, který povedenou střelou z modré lajny propálil jinak poměrně dobře chytajícího Davida Nováka. Asistence: Němec, Mandrik
     
    47:47
    Kobra právě vstřelila branku!
    Je tu druhý gól v rychlém sledu pro Kobru! Tentokrát na konci druhé povedené kombinace stál ONDŘEJ PEKÁREK, střela do odkryté branky Kolína pro něj byla třešnička na dortu. Asistence: Šťastný, Drahorád
     
    46:55
    Kobra právě vstřelila branku!
    Kobra jako první tým zápasu dokázala zužitkovat vlastní přesilovou hru. Na konci povedené kombinace stál FILIP HLINKA. Který ze střední vzdálenosti propálil hostujícího brankáře. Asistence: Tuma, Jedlička
     
    46:34
    Marek Mlčoch podrážel svého protihráče. To neuniklo bystrému zraku hlavního arbitra, který tvrdého obránce poslal na dvě minuty na trestnou lavici za podrážení.
     
    46:19
    Kozlové právě vstřelili branku!
    Další gól pro Kolín! Tentokrát se prosadil DAVID ŠAFRÁNEK, který dokázal z bezprostřední blízkosti domácí branky dorazit puk za záda Davida Nováka. Předcházela tomu střela Petra Pýchy z modré lajny. Asistence: Pýcha, Semirad
     
    44:34
    Marek Němec se sice dostal do úniku na domácí branku, díky dotírajícímu obránci se ale nedostal ke střele. Pokud by dokázal vystřelit, mohlo by to být velké ohrožení pro branku branické Kobry.
     
    43:50
    Už třetí pokus kolínských hráčům z pozice pravého kruhu pro vhazování. Obránci Kobry by si zřejmě měli sáhnout do svědomí. Střely z této pozice můžou být velmi nebezpečné.
     
    43:18
    Hostující celek se dopustil zakázaného uvolnění. Kobra sice už zřejmě nevěří ve zvrat dnešního utkání, její hráči ale zápas dohrávají se ctí. Nedivil bych se, pokud by třetí třetina skončila v jejich prospěch.
     
    42:32
    Další pokus kolínských hráčů! Tentokrát z úrovně kruhů pro vhazování střílel Luboš Kozák. Jeho středu do spodní branky ale nepředstavovala pro Davida Nováka větší problémy, dokázal jí pokrýt pohotovou lapačkou.
     
    41:22
    I na druhé straně to jiskří! Kolínský kapitán Josef Malý se opřel do střely, kterou si ale domácí brankář David Novák dokázal bez větších problémů pokrýt.
     
    40:51
    Třetí třetina začíná hezky zhurta. Jeden z kolínských hráčů totiž otestoval reflexy Ondřeje Martínka. Střelu odraženou od betonu si nakonec hostující brankář dokázal pokrýt lapačkou.
     
    40:04
    Úvodní buly třetí třetiny vyhrává domácí celek, konkrétně Viktor Nestrašil.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Poslední třetina dnešního zápasu začne za desert minut. Přibližně tedy v 19:29.
     
    S druhou třetino přišla i gólová hitparáda. Ve 26. minutě se po střele Lukáše Havelky radoval hostující Kolín. Následně se ve 31. minutě prosadil Filip Hlinka střelou z modré lajny. Nechtěně tak ale odstartoval kolínskou lavinu valící se na branický celek. Během tří minut se dokázat prosadit Jakub Semirád, Dominik Zumr a David Šafránek, kteří tak zřejmě rozhodli o konečném stavu zápasu. Pokud by Kobra dnešní zápas ještě dokázala otočit, jednalo by se takřka o zázrak.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:00
    Žádná větší šance stále nepřichází. Puk mění majitele velmi často. Navíc teď začíná poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:00
    Probíhají poslední dvě minuty druhé třetiny. Hraje sr ve vysokém tempu, i když ani jeden celek není schopný se dostat do větší šance.
     
    37:57
    Jeden z domácích hráčů vyhodil puk ve vlastním obranném pásmu mimo hrací plochu. Podle rozhodčích byl ale puk tečovaný, počet hráčů tak zůstává vyrovnaný.
     
    36:45
    I na druhé straně to jiskří! Hráči Kobry se ještě nevzdávají. Brankáře hostí tentokrát vyzkoušel Tomáš Šťastný. Ondřej Martínek si ale připisuje jen další zákrok do sbírky.
     
    35:32
    Ani druhý pokus kolínských hráčů v řadě neohrozil skóre dnešního zápasu. David Novák si totiž připisuje povedený zákrok lapačkou.
     
    35:14
    Kolín se dostává do další šance! Tentokrát pokoušel domácího gólmana Marek Němec nepříjemným nahození. David Novák si ale nakonec puk dokázal pokrýt lapačkou.
     
    33:28
    Kozlové právě vstřelili branku!
    Ze zápasu se pomalu stává debakl domácího celku! Potřetí v krátkém čase se povedlo prosadit hostům z Kolína! Tentokrát se jednalo o povedené přenesení hry z pravé strany na tu levou. DAVID ŠAFRÁNEK pálil už jen do poloprázdné branky domácího celku. O dnešním zápase můžeme mluvit jako už o takřka rozhodnutém. Asistence: Semirád, Kozák
     
    31:50
    Kozlové právě vstřelili branku!
    Další gól v domácí brance! Tentokrát se prosadil extraproduktivní DOMINIK ZUMR. Podobně jako jeho spoluhráč stál na konci povedené kombinace. Trefil se do levé části branky. Asistence: Malý, Pilný
     
    31:23
    Kozlové právě vstřelili branku!
    Gólové hody začínají! Na druhé straně přichází rychlá odpověď! Trefil se totiž JAKUB SEMIRÁD! Jednalo se o nádhernou střelu ze střední vzdálenosti. Asistence: Pýcha, Kozák
     
    30:58
    Kobra právě vstřelila branku!
    Drama může začít! FILIP HLINKA povedenou střelou poprvé v zápase skóruje! Jednal se o střelu z modré lajny, která skončila až v levém růžku kolínské branky. Asistence: Jedlička, Tuma
     
    30:44
    Po sraženém puku za plexiskla se ihned rozeběhla skupinka malých kluků. Hokejem prostě žijí všechny věkové kategorie. Mimo to se bude vhazovat v útočném pásmu Kobry.
     
    30:07
    HC Kobra Praha hraje v plném počtu. Jakub Verbík se totiž vrací do hry.
     
    29:31
    Hraje se ve velmi rychlém tempu. Hráči Kobry si stihli připsat dvě střely, na druhé straně se to kolínským Kozlům povedlo jednou. Ani jedna střela ale nijak zásadně neohrozila skóre dnešního zápasu.
     
    28:50
    Hráčům Kobry se už podruhé v řadě povedlo vyhodit. Zdá se, že ani jeden tým si neví rady s vlastní přesilovou hrou, která je v dnešním zápase jakousi nevýhodou.
     
    28:07
    Jakub Verbík je vyloučen! Opět se jedná o pozdní dohrání!
     
    27:01
    Kolín hraje v plném počtu. Kolínští Kozli si navíc v oslabení stihli připsat dvě velké šance, z nichž jedna byla gólová.
     
    26:46
    Další velká šance pro Kolín v oslabení! Tentokrát ale hostující hráč nedokázal usměrnit svůj pokus do domácí branky. Zabránil mu v tom totiž jinak dobře chytající David Novák.
     
    26:23
    Kozlové právě vstřelili branku!
    A je tu další gól pro Kolín! LUKÁŠ HAVELKA se zpoza modré lajny napřáhl k povedené střele, která skončila až v levé šibenici domácí branky. Musíme podotknout, že se jednalo o gól v oslabení.
     
    25:01
    Martin Březina držel svého protihráče, půjde si za to na dvě minuty sednout. Fanouškům hostující celku se rozhodnutí rozhodčích vůbec nelíbí.
     
    24:09
    Hostující tým hraje v plném počtu. Kobra si za celou přesilovku připsala pouze jednu střelu.
     
    23:27
    K nahození ze strany Kobry se odhodlal Viktor Nestrašil. Jeho pokus ale brankáře Ondřeje Martínka nijak nepřekvapil. Dokázal si s ním bez větších problémů poradit.
     
    22:50
    Kolín zatím většinu oslabení strávil v útoku. Kobra si tuhle přesilovku nedá za rámeček.
     
    22:09
    Martin Barták si půjde na dvě minuty sednout na trestnou lavici. Podrazil totiž svého protihráče, což se hlavnímu arbitrovi očividně nelíbilo.
     
    21:45
    Nahození domácího Jedličky končí sražené mimo branku hostujícího celku. Tahle střela asi nebyla plánovaná, spíše se jednalo o nepodařenou přihrávku před branku Kolína.
     
    21:10
    Jeden z hráčů Kolína se nacházel v ofsajdu. Výjimečně dávají za pravdu hlavnímu arbitrovi i fanoušci kolínského celku.
     
    20:48
    Střela kolínských hráčů skončila sražená, bude se vhazovat v obranném pásmu Kobry.
     
    20:24
    Závar před kolínskou brankou ukončil dobrý postřeh jednoho z kolínských obránců, který dokázal puk vypíchnout za braku.
     
    20:04
    Úvodní buly druhé třetiny vyhrávají hosté z Kolína.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:43.
     
    První dějství je za námi. Hostující Kolín do něj vstoupil jako úspěšnější celek. Ihned ze začátku zápasu si tým z Kolína dostal do dvou velkých šancí. Jak Tomáš Šmerha, tak ani David Šafránek nedokázali obelstít domácího brankáře. Pak pokračoval Petr Pýcha v 9. minutě další velkou šancí pro Kolín.Tlak hostí pokračoval, ve 13. minutě si Josef Malý takřka povodil domácího brankáře. Ten ale na poslední chvíli vytasil úžasný zákrok. Nakonec se ale tlak hostům ze středočeského města vyplatil. V 15. minutě se z gólu radoval Marek Mlčoch, dokázal totiž ukázkovou pumelicí skórovat.
    ¨
    Jedinou větší šanci si Kobra připsala v 5. minutě. Na konci povedené kombinace stál David Matějka, který ale nedokázal ve velké šanci trefit hostující branku.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:53
    Na závěr třetiny si ještě pokus připisuje Marek Němec, nepatřil ale k těm povedenějším.
     
    19:23
    Jakub Verbík zkusil štěstí, nedokázal ale propálit připraveného hostujícího brankáře Ondřeje Martínka.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    18:46
    Puk už je asi půl minuty uvízlý za brankou Kobry. Valčí tam o něj totiž hned několik hráčů.
     
    17:54
    Hraje se ve velmi vysokém tempu, takřka bez přerušení.
     
    16:30
    Ani jeden z pokusů domácího Schejby neprošel až k hostující brance. Pokaždé skončil sražený jedním z obětavých hostujících hráčů. Vypadá to, že hráči Kobry určitě neztratili chuť hrát.
     
    15:59
    Kozlové právě vstřelili branku!
    Tak to byla rána! MAREK MLČOCH pumelicí od modré lajny prostřelil domácí brankáře! Mířil do pravé šibenice! Astistence: Jan Hanzl, Josef Malý
     
    15:37
    Domácí Jedlička si povedeně obehrál svoje protihráče. Nedokázal už ale před brankou kolínského celku nikoho najít.
     
    14:50
    Další střela Kozlů z Kolína! Tentokrát od Petra Pýchy! A David Novák si opět připisuje další zákrok! Kobra pomalu ztrácí na síle a Kolín se dostává do čím dál tím větších příležitostí.
     
    14:14
    Další velká šance pro Kolín! Luboš Kozák obdržel povedenou přihrávku od Jakuba Semiráda. Ten ale mířil pouze do míst, kde už stál připravený David Novák.
     
    13:20
    Tak to byl neuvěřitelný zákrok! Josef Malý jel na osamoceného domácího brankáře Davida Nováka! Už to vypadalo že bude pohodlně skórovat do prázdné branky, když v tom David Novák předvedl neuvěřitelný zákrok betonem. Skóre zůstává nerozhodné.
     
    13:10
    Druhý důležitý zákrok Ondřeje Martínka v řadě. Kobra teď vyvíjí silný tlak na kolínskou branku.
     
    13:07
    Kobra se po delší době dostala ke střele. Brankář Ondřej Martínek si připisuje povedený zákrok.
     
    11:52
    Kolín hraje v plném počtu. Žádná přesilová hra zatím nepřinesla větší šanci.
     
    11:30
    Marek Němec se nevšedně ve vlastním oslabení dostal do veliké šance. Akci se rozhodl vyřešit nevšedně objetím branky. Z těžké branky už ale nedokázal puk dosunout do branky Davida Nováka.
     
    11:13
    Další vyhození ze strany hostí.
     
    10:23
    Kolínu se povedlo vyhodit puk z pásma.
     
    09:52
    Robin Netušil otestuje nová pravidla na vlastní kůži, jde si totiž za pozdní dohrání sednout na dvě minuty.
     
    09:20
    Petr Pýcha měl na holi gól, jen se štěstím se povedlo Davidu Novákovi zasáhnout. Tohle byla další velká šance pro hosty.
     
    08:54
    Kobra hraje v plném počtu.
     
    08:52
    Závar před brankou domácího brankáře Davida Nováka ukončuje rozhodčí. David Novák si totiž dokázal puk pokrýt lapačkou.
     
    08:24
    Další vyhození pro hráče Kobry! Vypadá to, že pro tým z Kolína jsou přesilové hry spíše nevýhodou.
     
    07:50
    Přesilovka se hráčům z Kolína vůbec nedaří! Kobra je totiž víc na puku, navíc jen se štěstím teď nedokázala zakončit přečíslení tři na jednoho.
     
    07:23
    Hráčům Kobry se povedlo vyhodit puk z obranného pásma.
     
    06:54
    Lukáš Tuma opět úřaduje. Připisuje si totiž trest na dvě minuty za vysokou hůl.
     
    06:03
    Velmi důležitý zákrok si připisuje Roman Verbík. Ten totiž dokázal za minutu dvanáct vypíchnout puk střílejícímu Davidu Šafránkovi. Pokud by puk prošel na brankáře Kobry, jednalo by se určitě o nebezpečnou střelu.
     
    05:12
    Kobra si připisuje další velkou šanci! Tentokrát stál na konci povedené kombinace David Matějka. Z bezprostřední blízkosti hostující branky už ale nedokázal mířit přesně, trefil pouze plexisklo za brankou
     
    04:19
    Další šance pro Kolín! Tentokrát se po chybné rozehrávce Kobry dostal k puku Marek Němec, nedokázal ale prostřelit domácího gólmana.
     
    03:20
    První velká šance pro Kozly! David Šafránek jel na osamoceného Davida Nováka, kličkou z blafáku zkušeného gólmana ale obelstít nedokázal. Ten mu totiž šikovně nastavil beton do střely.
     
    02:15
    A je další střela! Tentokrát v podání exsparťana Adama Chlapíka! Kolínský brankář si určitě nemůže stěžovat, že by ze začátku utkání neměl co na práci.
     
    01:30
    Tak to byla velká šance! Tomáš Šmerha našel povedenou přihrávkou svého spoluhráče před otevřenou brankou Kolína. Ten ale nedokázal skákavý puk usměrnit do branky.
     
    01:05
    Hráčům Kolína se podařilo vyhodit puk z pásma.
     
    00:51
    Jakub Semirád si půjde na dvě minuty odpočinout, dopustil se totiž hry vysokou holí. Tohle bude pro hráče Kobry velká šance.
     
    00:15
    A puk brzo skončil mimo ledovou plochu, mohla za to teč jednoho z hráčů Kobry.
     
    00:04
    Úvodní buly dnešního zápasu vyhráli domácí, konkrétně Martin Slabý.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    V brance domácího celku začíná David Novák, V bráně hostí Ondřej Martínek.
     
    Tribuny už se pomalu plný. V hledišti je vidět mnoho příznivců kolínského celku. Zápas začne do pěti minut.
     
    Kobra nastoupí v typické modro-žluté kombinace, hosté z Kolína ve sněhově bílých dresech.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Kobra Praha: Mouček (Novák) – Drahorád, Skočovský, Semrád, Schejbal, Verbík J., Verbík R. (A) – Pekárek, Matějka, Šmerha, Hanták, Jedlička, Nestrašil, Tuma, Šteiner Dom. (K), Slabý, Chlapík, Kasík, Šteiner Dav., Šťastný, Hlinka

    SC Kolín: Martínek (Sejpal) – Havelka, Jurnečka, Pýcha, Březina, Hanzl, Barták, Mlčoch – Mandrik, Kozák, Zumr (A), Němec, Semirád, Malý (K), Martínek, Kadlec, Netušil, Šafránek (A), Pilný

    Rozhodčí: Šperl – Marek, Tasch.
     
    SC KOLÍN
    3. místo, 12 bodů, 4-0-0-2, skóre 20:15

    Kozli si drží svůj vysoký standart. I v této sezóně se řadí k těm výkonnějším celkům a pomýšlejí na play- off. I když první dvě kola tomu nenapovídala, hráči středočeského celku v nich totiž podlehli nejdříve silnému Vrchlabí 0:1, následně Trutnovu 3:6.

    Ve zbývajících zápase už ale přišli pouze vítězství , nejdříve doma s celkem z Dvora Králové 4:2, následně s Letňany 4:2 a Nymburkem 5:2. Jako v poslední v řadě přišlo vítězství nad silným Jabloncem 4:2.

    Mezi nejlepší hráče kolínského celku patří Dominik Zumr, aktuálně čtvrtý nejproduktivnější hráč celé soutěže, který si drží bilanci jednoho gólu na zápas.
     
    HC KOBRA PRAHA
    6. místo, 5 bodů, 1-1-0-4, skóre 22:37

    Domácí nevstoupili do nové sezóny dobře. Jinak velmi silný celek je teď pod mocí jakéhosi uspávače hadů. Branický celek je v soubojích pozdě, chybí mu tvrdost.

    Začátek sezóny přitom vypadal poměrně slibně. V prvním kole přišla výhra 7:5 nad Bílinou, následně Kobry dokázaly ještě zvítězit v prodloužení 5:4 nad celkem z Mostu. Pak už ale přišli čtyři prohry. První s Klatovy 2:4, druhá v Děčíně 4:7, třetí doma se Sokolovem 1:11. Ta poslední byla na ledě Řisut, zápas skončil 3:6 pro Kobru.

    Mezi nejlepší hráče pražského celku patří například Adam Chlapík, Lukáš Tuma nebo Tomáš Šťastný.
     
    Do dnešního zápasu vstupují hosté z Kolína jako favorité. Kobra se nachází na chvostu tabulky skupiny "Sever", Kolín je naopak na třetím místě skupiny "Střed", navíc ukázal, že je schopen si vyšlápnout i na silné soupeře a favority celé druhé hokejové ligy. Díky užšímu kluzišti taktéž můžeme očekávat rychlejší hru-
     
    Krásné odpoledne! Vítáme Vás u on-line přenosu z 2. hokejové ligy! Dnes uvidíme mač mezi HC Kobra Praha a SC Kolín. Utkání začíná v 18:00.

    Libor Kokoška

    Branky a nahrávky: 31. Hlinka (Jedlička, Tuma), 47. Hlinka (Tuma, Jedlička), 48. Pekárek (Šťastný, Drahorád) – 16. Mlčoch (Hanzl, Malý), 27. Havelka, 32. Semirád (Pýcha, Kozák), 32. Zumr (Malý, Pilný), 34. Šafránek (Semirád, Kozák), 47. Šafránek (Pýcha, Semirad), 50. Kadlec (Němec, Mandrik)


    HC Kobra Praha: Novák (Mouček)– Drahorád, Skočovský, Semrád, Schejbal, Verbík J., Verbík R. (A) – Pekárek, Matějka, Šmerha, Hanták, Jedlička, Nestrašil, Tuma, Šteiner Dom. (K), Slabý, Chlapík, Kasík, Šteiner Dav., Šťastný, Hlinka
    SC Marimex Kolín: Martínek (Sejpal) – Havelka, Jurnečka, Pýcha, Březina, Hanzl, Barták, Mlčoch – Mandrik, Kozák, Zumr (A), Němec, Semirád, Malý (K), Martínek, Kadlec, Netušil, Šafránek (A), Pilný

    Rozhodčí: Šperl – Marek, Tasch
    ocianews.com