Waregem – Anderlecht 1:2 (kon.) | Standard – Club Brugge 3:1 (kon.) | Gent – Genk 1:5 (kon.)
konec
KAA Gent
1:5 (1:3)
KRC Genk
Neděle 07.10.2018, 20:00 • Ghelamco Arena, Gent • Belgická liga • 10. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný zbytek dne! (21:53:00)
     
    Držení míče: 35 % : 65 %.
    Střely na branku: 5:8. Střely mimo: 5:5. Rohy: 4:13.
     
    Je konec! Genk zvládl souboj na půdě Gentu ve velké pohodě a vítězí vysoko 5:1! Hostující Genk vlétl do zápasu jako velká voda. V 18. minutě otevřel skóre Samatta. O minutu později navíc přidal druhou branku Paintsil a domácí byli zralí na ručník. To však stále nebylo vše! Ve 28. minutě totiž přidal třetí branku Ndongala. Šanci pro domácí Gent vykřesal pět minut před přestávkou Bronn, jenže krátké poté musel Dejeagere po druhé žluté kartě do sprchy! Po změně stran už hosté pouze kontrolovali dění na trávníku. V 68. minutě se krásnou střelou k tyči prosadil Ruslan Malinovskyj a o dalších šest minut později napsal gólovou tečku za zápasem Paintsil.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Nastavují se dvě minuty!
     
    90
    Ruslan Malinovskyj dostal prostor na pravé straně a odcentroval do pokutového území. Domácí obránci však uspěli. Uvidíme, zda se vůbec bude nastavovat.
     
    89
    Na míč si po delší době sáhl také brankář Danny Vukovic. Hostující gólman balón nakopl na polovinu soupeře, kde jej nezískal nikdo v bílém.
     
    88
    Jere Uronen sprintoval za povedenou přihrávkou do pokutového území, jenže k zakončení mu scházely dva kroky. Domácí gólman bude odkopávat od branky.
     
    87
    Vadis Odjidja-Ofoe se krásně otočil na polovině hrací plochy. Fotbalisté Gentu však mají problémy s nacházením střeleckých pozic.
     
    86
    Dries Wouters odcentroval z pravé strany do pokutového území. Do zakončení se tlačil Malinovskyj, ale obrana Gentu si tentokrát poradila.
     
    85
    Střídání v týmu KRC Genk: ze hřiště odchází Sander Berge, přichází Dries Wouters.
     
    84
    Genk vybojoval míč na své kopačky. Ibrahima Seck si nabíhal na vysokou přihrávku z pravé strany, nicméně obránci Gentu jej nenechali zakončit.
     
    83
    Genk zahrával další rohový kop. Prudký centr se stáčel přímo do branky, ale Thoelen byl včas u přední tyče a ukryl míč do rukavic.
     
    82
    Joseph Paintsil si naběhl na povedenou přihrávku na pravou stranu, ale jeho pokus o oblouček vyrazil vyběhnutý Yannick Thoelen na rohový kop.
     
    81
    Domácí zahrávali standardní situaci v blízkosti pokutového území. Hráči Gentu rozehráli do kombinace, ale centr z levé strany skončil na kopačce prvního obránce.
     
    80
    Igor Plastun prošel po pravé straně až na hranici pokutového území, odkud vyslal prudkou střelu, jenže jeden z obránců jeho pokus srazil do rukavic připraveného Vukovice.
     
    79
    Giorgi Čakvetadze nyní pláchl svému strážci po pravé straně hrací plochy. Jeho centr směřoval na přední tyč, odkud balón odvrátil Jere Uronen.
     
    78
    Dnešní duel se už pouze dohrává. Fotbalisté Genku si jsou vědomi svého náskoku a nepouštějí hráče Gentu na vlastní polovinu.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 40. Bronn – 18. Samatta, 19. Paintsil, 28. Ndongala, 68. Malinovskyj, 74. Paintsil

    Karty:   23. Dejaegere (GNT), 50. Čakvetadze (GNT), 62. Odjidja-Ofoe (GNT)   42. Dejaegere (GNT)


    Držení míče: 35 % : 65 %.
    Střely na branku: 5:8. Střely mimo: 5:5. Rohy: 4:13.
    KAA Gent: L. Kalinić (46. Thoelen) – Bronn, Rosted, Plastun, Asare – B. Verstraete, Odjidja-Ofoe – Limbombe, Čakvetadze, Dejaegere – Awoniyi (68. Jaremčuk).
    Náhradníci: Thoelen, Coosemans – David, Esiti, Jaremčuk, Souquet, Derijck, Andrijašević, Dompé.

    KRC Genk: Vukovic – Maehle, Aidoo, Lucumi, Uronen – S. Berge (85. Wouters), Pozuelo, Malinovskyj – Ndongala (77. Seck), Samatta (75. Ingvartsen), Paintsil.
    Náhradníci: Jackers – Heynen, Gano, Ingvartsen, Seigers, Wouters, Déwaest, Seck, Piotrowski.

    Rozhodčí: Viser – de Rocker, de Weirdt
    thejrc.org