Waregem – Anderlecht 1:2 (kon.) | Standard – Club Brugge 3:1 (kon.) | Gent – Genk 1:5 (kon.)
konec
KAA Gent
1:5 (1:3)
KRC Genk
Neděle 07.10.2018, 20:00 • Ghelamco Arena, Gent • Belgická liga • 10. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný zbytek dne! (21:53:00)
     
    Držení míče: 35 % : 65 %.
    Střely na branku: 5:8. Střely mimo: 5:5. Rohy: 4:13.
     
    Je konec! Genk zvládl souboj na půdě Gentu ve velké pohodě a vítězí vysoko 5:1! Hostující Genk vlétl do zápasu jako velká voda. V 18. minutě otevřel skóre Samatta. O minutu později navíc přidal druhou branku Paintsil a domácí byli zralí na ručník. To však stále nebylo vše! Ve 28. minutě totiž přidal třetí branku Ndongala. Šanci pro domácí Gent vykřesal pět minut před přestávkou Bronn, jenže krátké poté musel Dejeagere po druhé žluté kartě do sprchy! Po změně stran už hosté pouze kontrolovali dění na trávníku. V 68. minutě se krásnou střelou k tyči prosadil Ruslan Malinovskyj a o dalších šest minut později napsal gólovou tečku za zápasem Paintsil.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Nastavují se dvě minuty!
     
    90
    Ruslan Malinovskyj dostal prostor na pravé straně a odcentroval do pokutového území. Domácí obránci však uspěli. Uvidíme, zda se vůbec bude nastavovat.
     
    89
    Na míč si po delší době sáhl také brankář Danny Vukovic. Hostující gólman balón nakopl na polovinu soupeře, kde jej nezískal nikdo v bílém.
     
    88
    Jere Uronen sprintoval za povedenou přihrávkou do pokutového území, jenže k zakončení mu scházely dva kroky. Domácí gólman bude odkopávat od branky.
     
    87
    Vadis Odjidja-Ofoe se krásně otočil na polovině hrací plochy. Fotbalisté Gentu však mají problémy s nacházením střeleckých pozic.
     
    86
    Dries Wouters odcentroval z pravé strany do pokutového území. Do zakončení se tlačil Malinovskyj, ale obrana Gentu si tentokrát poradila.
     
    85
    Střídání v týmu KRC Genk: ze hřiště odchází Sander Berge, přichází Dries Wouters.
     
    84
    Genk vybojoval míč na své kopačky. Ibrahima Seck si nabíhal na vysokou přihrávku z pravé strany, nicméně obránci Gentu jej nenechali zakončit.
     
    83
    Genk zahrával další rohový kop. Prudký centr se stáčel přímo do branky, ale Thoelen byl včas u přední tyče a ukryl míč do rukavic.
     
    82
    Joseph Paintsil si naběhl na povedenou přihrávku na pravou stranu, ale jeho pokus o oblouček vyrazil vyběhnutý Yannick Thoelen na rohový kop.
     
    81
    Domácí zahrávali standardní situaci v blízkosti pokutového území. Hráči Gentu rozehráli do kombinace, ale centr z levé strany skončil na kopačce prvního obránce.
     
    80
    Igor Plastun prošel po pravé straně až na hranici pokutového území, odkud vyslal prudkou střelu, jenže jeden z obránců jeho pokus srazil do rukavic připraveného Vukovice.
     
    79
    Giorgi Čakvetadze nyní pláchl svému strážci po pravé straně hrací plochy. Jeho centr směřoval na přední tyč, odkud balón odvrátil Jere Uronen.
     
    78
    Dnešní duel se už pouze dohrává. Fotbalisté Genku si jsou vědomi svého náskoku a nepouštějí hráče Gentu na vlastní polovinu.
     
    77
    Střídání v týmu KRC Genk: ze hřiště odchází Dieumerci Ndongala, přichází Ibrahima Seck.
     
    76
    Vadis Odjidja-Ofoe se zpoza hranice pokutového území opřel do odraženého míče. Jeho skákavý pokus levačkou prolétl daleko od branky Genku.
     
    75
    Střídání v týmu KRC Genk: ze hřiště odchází Mbwana Samatta, přichází Marcus Ingvartsen.
    74. Joseph PAINTSIL - 1:5
     
    74
    Genk právě vstřelil branku!
    Neskutečné! Exhibice nadále pokračuje! Genk přidává svou pátou branku v utkání. Po pěkné kombinaci na levé straně dostal přihrávku JOSEPH PAINTSIL, který s mírnou pomocí obránce uklidil míč do sítě!
     
    73
    Vadis Odjidja-Ofoe se prodral na hranici pokutového území, kam dostal krásnou přihrávku z pravé strany, ale v záklonu uklidil míč nad břevno.
     
    72
    Ndongala si při dalším náběhu na polovinu Gentu pomohl v souboji s Plastunem nedovoleným zákrokem. Domácí celek se může pokusit o útočný výpad.
     
    71
    Danny Vukovic se musel zapojit do rozehrávky hostujícího celku. Vukovic si počkal na nabídku svých spoluhráčů a rozehrál nákopem na pravou stranu.
     
    70
    Hosté jsou po další vstřelené brance pořádně nabuzení a znovu se ženou do útoku. Ndongala střílel z hranice pokutového území, ale trefil jen boční síť.
    68. Ruslan MALINOVSKYJ - 1:4
     
    68
    Genk právě vstřelil branku!
    Genk využívá přesilovku a přidává svou čtvrtou branku! Krásnou přihrávku proti noze dostal RUSLAN MALINOVSKYJ, jehož rána levou nohou zapadla ke vzdálenější tyči!
     
    68
    Střídání v týmu KAA Gent: ze hřiště odchází Taiwo Awoniyi, přichází Roman Jaremčuk.
     
    67
    Domácí brankář musel vystartovat ven z branky, aby před rozběhnutým Ndongalou odehrál míč pryč z pokutového území. To se mu povedlo na jedničku.
     
    66
    Dylan Bronn se prosmýkl na hranici pokutového území, kde si míč přehodil na levačku, jenže jeho přízemní pokus prolétl vedle branky.
     
    65
    Dylan Bronn podržel soupeře za dres a dopustil se nedovoleného zákroku. Sudí mu důrazně sdělil, že příště už to bude za žlutou kartu.
     
    64
    Vadis Odjidja-Ofoe se na polovině hřiště natahoval po prudké přihrávce, jenže pobídka byla příliš prudká a domácí záložník na ni nedosáhl.
     
    63
    Do rozehrávky Gentu se musel zapojit také brankář Yannick Thoelen. Domácí gólman míč nakopl na polovinu soupeře, kde se k němu nedostal nikdo v modrém.
     
    62
    Další žlutá karta! Za výroky směrem k hlavnímu rozhodčímu ji dostává Vadis Odjidja-Ofoe.
     
    61
    Jeden z hostujících hráčů zůstává po souboji ležet na polovině soupeře. Zraněným hráčem je nakonec Sander Berge, který se drží za obličej.
     
    60
    Je za námi hodina hry a hosté stále kontrolují dění na hrací ploše. Domácí se až nyní po delší době podívali na polovinu Genku, kde rychle přišli o míč.
     
    59
    Nana Asare si posunul míč před rozběhnutým soupeřem a hráč Genku jej trefil do nohy. Sudí ihned odpískal nedovolený zákrok. Gent bude rozehrávat.
     
    58
    Po rohovém kopu se do odraženého míče z otočky položil Jhon Lucumi, jehož přízemní střelu musel Yannick Thoelen vytěsnit mimo tři tyče na roh!
     
    57
    Ndongala se z pravé strany tlačil do pokutového území, jenže obránce domácího celku se mu položil pod nohy a srazil balón na rohový kop.
     
    56
    Dieumerci Ndongala zůstává po dalším souboji ležet na trávníku. Hostující hráč schytal ránu loktem do obličeje. Sudí zatím kartu nevytáhl.
     
    55
    Joseph Paintsil dostal krásnou přihrávku na levou stranu a odcentroval do pokutového území. Igor Plastun jeho pobídku prodloužil mimo šestnáctku.
     
    54
    Giorgi Čakvetadze si všiml vysokého postavení hostujícího brankáře a pokusil se o dalekonosný lob. Jeho pokus však rozvlnil pouze horní síť.
     
    53
    Hosté nyní zahrávali rohový kop. Jeho exekuce se však hráčům Genku vůbec nepovedla a domácí brankář na malém vápně ukryl míč do rukavic.
     
    52
    Jhon Lucumi dohnal nepovedený odkop soupeře a rozjel akci hostujícího mužstva. Obranu Gentu dnes ještě čekají hdoně těžké minuty.
     
    51
    Genk zcela kontroluje dění na hrací ploše. Hosté jsou všude o krok dříve a nepouštějí domácí hráče na svou polovinu.
     
    50
    Giorgi Čakvetadze zastavil skluzem rozběhnutého soupeře a za svůj faul vidí žlutou kartu.
     
    49
    Dieumerci Ndongala se z pravé strany tlačil do pokutového území, jenže na jeho hranici neustál souboj a poroučel se k zemi. Pokutový kop se nepíská.
     
    48
    Gent zahrával rohový kop. Prudký centr se snesl na malé vápno, kde si na míč naskočil Giorgi Čakvetadze, jehož hlavička prolétla daleko od branky.
     
    47
    Ruslan Malinovskyj vymyslel krásnou přihrávku na levou stranu, odkud aintsil odcentroval na malé vápno, ale nikdo v bílém se nedostal do zakončení.
     
    46
    Střídání v týmu KAA Gent: ze hřiště odchází Lovre Kalinić, přichází Yannick Thoelen.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas je minulostí! Úvodní pětačtyřicetiminutovka nabídla skvělou zábavu. Hostující Genk vlétl do zápasu jako velká voda. V 18. minutě otevřel skóre Samatta. O minutu později navíc přidal druhou branku Paintsil a domácí byli zralí na ručník. To však stále nebylo vše! Ve 28. minutě totiž přidal třetí branku Ndongala. Šanci pro domácí Gent vykřesal pět minut před přestávkou Bronn, jenže krátké poté musel Dejeagere po druhé žluté kartě do sprchy! Do kabin se proto odchází za stavu 1:3.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    Hráči Genku se vybojovali míč na levé straně hrací plochy a nikam nespěchají. Domácí fanoušci jejich styl hry odměňují pískotem.
     
    44
    Vadis Odjidja-Ofoe dotíral na obránce soupeře a snažil se je dostat pod tlak. Nikdo v modrém dresu mu nepomohl a zadáci Genku s přehledem rozehráli.
     
    43
    Genk se po vyloučení domácího záložníka usadil na polovině soupeře a přenáší těžiště hry z jedné strany na druhou. Hosté už chtějí dohrát poločas s klidem.
     
    42
    Další komplikace pro Gent! Brecht Dejaegere předvedl další nevybíravý skluz a po druhé žluté kartě musí do sprch!
    40. Dylan BRONN - 1:3
     
    40
    Gent právě vstřelil branku!
    Branka nakonec platí! Gent zahrával přímý kop v blízkosti pokutového území! Nadýchaný centr přiletěl na zadní tyč, kde se ve skluzu prosadil DYLAN BRONN!
     
    39
    Už to vypadalo, že se domácím fotbalistům podařilo snížit, jenže Stallone Limbombe, který dopravil balón do sítě stál v době přihrávky za hranicí ofsajdu! Celou akci však prozkoumává video!
     
    38
    Sander Berge se při návratu na vlastní polovinu dopustil nedovoleného zákroku a poslal k zemi rozběhnutého Čakvetadzeho. Gent bude zahrávat přímý kop z dobré pozice.
     
    37
    Joseph Paintsil si naběhl na přihrávku na pravou stranu hrací plochy a odcentroval do pokutového území. Na jeho centr nedosáhl nikdo v bílém dresu.
     
    36
    Danny Vukovic si zakřičel na své spoluhráče z obrany, aby mu pustili míč a s přehledem jej ukryl do rukavic. Hosté mohou rozjet další útočnou akci.
     
    35
    Brecht Dejaegere dostal krásnou přihrávku na levou stranu hrací plochy, ale musel přihrát za obranu, kde se Vadis Odjidja-Ofoe neprobil před Aidooa.
     
    34
    Dieumerci Ndongala zůstává po souboji ležet na polovině Gentu. Hostující střelec se drží za levou nohu, ale podle všeho bude schopen pokračovat.
     
    33
    Ruslan Malinovskyj táhl akci Genku středem hrací plochy. Hostující záložník dostal moře prostoru, jenže přenesení hry na levou stranu mu vůbec nevyšlo.
     
    32
    Na stadionu panuje parádní atmosféra. Domácí fanoušci jsou sice zaskočení průběhem zápasu, ale početná skupina příznivců Genku je slyšet dostatečně.
     
    31
    Hosté se usadili na polovině Gentu a přenášejí těžiště hry z jedné strany hrací plochy na druhou. Nikdo z hráčů Gentu rozehrávku soupeře neatakuje.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina dnešního utkání a hostující Genk zcela dominuje dění na hrací ploše. Hosté si během půlhodiny vypracovali tříbrankové vedení a jejich aktivita pokračuje.
    28. Dieumerci NDONGALA - 0:3
     
    28
    Genk právě vstřelil branku!
    Exhibice pokračuje! Genk předvedl domácím hráčům další rychlý přechod do útoku a navyšuje své vedení! Jere Uronen si naběhl na přihrávku za obranu, poslal prudký centr na malé vápno a DIEUMERCI NDONGALA doklepl míč do prázdné branky!
     
    27
    Hra je přerušena! Jeden z hráčů Genku nyní zůstává ležet na trávníku a drží se za záda. Uvidíme, zda bude schopen nadále pokračovat ve hře.
     
    26
    Brecht Dejaegere si z levé strany navedl míč na hranici velkého vápna, jenže obránci Genku proti němu skvěle vystoupili a zabránili mu v zakončení.
     
    25
    Igor Plastun se skvěle vrátil do pokutového území, kde bez problémů zastavil nebezpečný centr z levé strany. Domácí stoper se navíc nechal faulovat.
     
    24
    Další rychlý výpad hostujícího celku zastavuje zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Své postavení si tentokrát nepohlídal aktivní Ndongala.
     
    23
    Na světě je první žlutá karta! Za přestupek na polovině domácích ji dostává Brecht Dejaegere.
     
    22
    Giorgi Čakvetadze si naběhl na povedený centr do pokutového území, kde vrátil míč na malé vápno, ale nikdo z dvojice Limbombe Rosted nedokázal hlavičkovat mezi tři tyče.
     
    21
    Domácí celek se snaží rychle odpovědět. Gent zahrával rohový kop. Prudký centr přiletěl na malé vápno, kde bez problémů zasáhl obránce Joakim Maehle.
    19. Joseph PAINTSIL - 0:2
     
    19
    Genk právě vstřelil branku!
    Další branka Genku! Hosté během dvou minut odskakují na rozdíl dvou branek! Dieumerci Ndongala utekl obráncům po pravé straně a vymyslel krásnou přihrávku na malé vápno, kde už měl JOSEPH PAINTSIL snadnou práci!
    18. Mbwana SAMATTA - 0:1
     
    18
    Genk právě vstřelil branku!
    Genk přetavuje svůj tlak v úvodní branku a dostává se do vedení! Na povedený centr od rohového praporku si naběhl MBWANA SAMATTA, jehož první zakončení ještě Kalinič vyrazil, ale na dorážku už nedosáhl!
     
    17
    Joseph Paintsil dostal krásnou přihrávku na hranici pokutového území a bez přípravy zakončil. Jeho pokus však zablokoval hned první zadák Gentu.
     
    16
    Exekuce přímého kopu se fotbalistům Genku vůbec nepovedla. Centrovaný míč přiletěl na malé vápno, kam vyrazil Lovre Kalinić, jež schoval míč do rukavic.
     
    15
    Joseph Paintsil si pokryl míč tělem a dotírající Asare mu přišlápl kopačku. Po nedovoleném zákroku domácího zadáka budou hosté zahrávat přímý kop.
     
    14
    Mbwana Samatta si naběhl na přihrávku za obranu Gentu a dostal se do zakončení. Pod nohy se mu položil Asare, který jeho pokus skluzem srazil na roh.
     
    13
    Alejandro Pozuelo dostal přihrávku na hranici pokutového území, ale středopolař hostujícího celku se nedokázal otočit. Obránce jej obral o balón.
     
    12
    Ruslan Malinovskyj vhazoval na levé straně hrací plochy. Na jeho pobídku si naběhl Samata, jenže hostujícímu útočníkovi vůbec nevyšlo zpracování.
     
    11
    Jere Uronen se stáhl na vlastní polovinu a zapojil se do kombinace se stopery. Nikdo v modrém dresu rozehrávku zadáků soupeře neatakoval.
     
    10
    Obránce podle videorozhodčího rukou nezahrál a hosté kopali pouze rohový kop. Prudký centr přiletěl na malé vápno, kde zasáhl pozorný obránce.
     
    9
    Mbwana Samatta si naběhl na krásnou přihrávku do pokutového území a odcentroval na malé vápno. Obránce ve skluzu poslal míč na rohový kop. Ještě se zkoumá video, zda nešlo o ruku.
     
    8
    Mbwana Samatta si nepohlídal své postavení a pozorná obrana domácího celku jej vystavila do ofsajdu. Rozehrávat tak budou hráči Gentu.
     
    7
    Birger Verstraete neudržel míč v souboji u postranní čáry. Důrazný Sander Berge se mu vrhl pod nohy a ukopl míč do bezpečí.
     
    6
    Ruslan Malinovskyj se krásným zpracováním zbavil obránce a mohl rozjet akci Genku. Jeho následnou přihrávku na levou stranu zastavil Vadis Odjidja-Ofoe.
     
    5
    Taiwo Awoniyi uspěl v hlavičkovém souboji na polovině soupeře. Od jeho hlavy se míč odrazil k obráncům Genku, kteří balón bez problémů vyvezli do bezpečí.
     
    4
    Stallone Limbombe si naběhl na krásnou přihrávku mezi obránce, nicméně útočný výpad domácího celku zastavuje zdvižený praporek asistenta rozhodčího.
     
    3
    Genk zahrával další roh. Centr z opačné strany hrací plochy tentokrát přiletěl mezi malé vápno a značku pokutového kopu. Obrana včas zasáhla.
     
    2
    Hosté zahrávali první roh dnešního utkání. Prudký centr nebezpečně propadl na malé vápno, kde stačil zasáhnout obránce Igor Plastun.
     
    1
    Domácí fotbalisté obstarali výkop do prvního poločasu dnešního utkání. Gent se ihned vydal do útoku, ale prudkou přihrávku si pohlídala obrana Genku.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    KAA Gent: L. Kalinić – Bronn, Rosted, Plastun, Asare – B. Verstraete, Odjidja-Ofoe – Limbombe, Čakvetadze, Dejaegere – Awoniyi.
    Náhradníci: Thoelen, Coosemans – David, Esiti, Jaremčuk, Souquet, Derijck, Andrijašević, Dompé.

    KRC Genk: Vukovic – Maehle, Aidoo, Lucumi, Uronen – S. Berge, Pozuelo, Malinovskyj – Ndongala, Samatta, Paintsil.
    Náhradníci: Jackers – Heynen, Gano, Ingvartsen, Seigers, Wouters, Déwaest, Seck, Piotrowski.

    Rozhodčí: Viser – de Rocker, de Weirdt.
     
    KAA Gent

    Naopak domácí Gent se v letošním ročníku poněkud trápí. Dnešní domácí celek dosud vybojoval čtrnáct bodů a aktuálně mu patří až sedmá pozice. Gent byl přitom zvyklý hrát o nejvyšší příčky ligové tabulky. Obzlávšť doma Gent letos ztrácí. Poslední dva domácí zápasy se St. Truidene a Bruggami prohrál a vstřelil v nich jedinou branku. V minulém kole však remizoval 2:2 v Antverpách.
     
    KRC Genk

    Hostující Genk jde do dnešního utkání v pozici favorizovaného celku. Genk totiž vybojoval třiadvacet bodů a je na druhém místě. Na vedoucí Bruggy navíc ztrácí pouhé dva body. Hostující celek je navíc nesmírně produktivní. Dosud nasázel už dvacet šest branek. V minulém kole doma Genk rozstřílel vysoko 4:0 Waregem.
     
    Dobrý večer všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání belgické ligy mezi Gentem a Genkem. Výkop je stanoven na 20 hodin.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 40. Bronn – 18. Samatta, 19. Paintsil, 28. Ndongala, 68. Malinovskyj, 74. Paintsil

    Karty:   23. Dejaegere (GNT), 50. Čakvetadze (GNT), 62. Odjidja-Ofoe (GNT)   42. Dejaegere (GNT)


    Držení míče: 35 % : 65 %.
    Střely na branku: 5:8. Střely mimo: 5:5. Rohy: 4:13.
    KAA Gent: L. Kalinić (46. Thoelen) – Bronn, Rosted, Plastun, Asare – B. Verstraete, Odjidja-Ofoe – Limbombe, Čakvetadze, Dejaegere – Awoniyi (68. Jaremčuk).
    Náhradníci: Thoelen, Coosemans – David, Esiti, Jaremčuk, Souquet, Derijck, Andrijašević, Dompé.

    KRC Genk: Vukovic – Maehle, Aidoo, Lucumi, Uronen – S. Berge (85. Wouters), Pozuelo, Malinovskyj – Ndongala (77. Seck), Samatta (75. Ingvartsen), Paintsil.
    Náhradníci: Jackers – Heynen, Gano, Ingvartsen, Seigers, Wouters, Déwaest, Seck, Piotrowski.

    Rozhodčí: Viser – de Rocker, de Weirdt
    ocianews.com