Jenisej – Spartak 2:3 (kon.) | Groznyj – Machačkala 0:0 (kon.) | Zenit – FK Krasnodar 2:1 (kon.)
CSKA Moskva – Lok. Moskva 0:1 (kon.)
konec
FK Zenit Petrohrad
2:1 (0:0)
FK Krasnodar
Neděle 07.10.2018, 15:30 • Petrovskij, Petrohrad • Ruská Premier Liga • 10. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Zenit Petrohrad dokázal ve šlágru kola porazit druhý Krasnodar a na čele ruské ligy má šestibodový náskok. O osudu utkání rozhodli Arťom Dzjuba a slovenský záložník Robert Mák, na jehož gól sice devět minut před koncem odpověděl z penalty Pavel Mamajev, hostům se ale vyrovnat nepodařilo. Utkání navíc dohrávali o deseti poté, co Sergej Petrov úmyslně zahrál rukou. Výsledek. Zenit Petrohrad 2 Krasnodar 1. (17:30:35)
     
    90+4
    Konec zápasu.

     
    90+4
    Fotbalisté Krasnodaru se na pravé straně šestnáctky dostali ke střele, která byla zablokována, a po odvráceném centru z rohového kopu přišla prudká střela ze střední vzdálenosti, kterou Andrej Luněv skvěle vyrazil!

     
    90+3
    Střídání v týmu FK Zenit Petrohrad: ze hřiště odchází Róbert Mak, přichází Anton Zabolotnyj.
     
    90+3
    Rozeběhla se poslední minuta pohledného a dramatického zápasu a Zenit dělí sekundy od velké výhry.
     
    90+1
    Viktor Claesson fauloval v blízkosti středového kruhu unikajícího Róberta Maka a viděl žlutou kartu.
     
    90
    Nad rámec dnešního utkání byly nastaveny 3 minuty.

     
    89
    Střídání v týmu FK Zenit Petrohrad: ze hřiště odchází Arťom Dzjuba, přichází Emanuel Mammana.
     
    87
    Cristian Ramírez na levé straně šestnáctky zpracoval těžký míč a z úhlu napřáhl k přízemní střele, která minula přední tyč.
     
    86
    Leandro Paredes se rozhodl pro přímou střelu na bránu, která o pořádný kus minula levé horní roh brány.
    85. Sergej Petrov úmyslně zastavil míč rukou a byl vyloučen!
     
    85
    Arťom Dzjuba se na levém křídle parádně uvolnil a po sprintu posílal míč do šestnáctky, jenže jeho centr zastavil pravou rukou úmyslně Sergej Petrov a byl vyloučen!
     
    85
    Krasnodar na pravém křídle v rychlém sledu rozehrál dva rohový kop, ani jedna jeho rozehrávka ale nebezpečí pro bránu domácího Zenitu Petrohrad nepřinesla.
     
    83
    Leandro Paredes udeřil loktem jednoho z protihráčů a za surové počínání byl odměněn žlutou kartou.
    81. Pavel MAMAJEV - 2:1
     
    81
    Krasnodar právě vstřelil branku!
    PAVEL MAMAJEV si postavil míč na značku pokutového kopu a nekompromisní bombou vymetl levý horní roh brány! Krasnodar se vrátil zpět do zápasu a před koncem prohrává 2:1.
    80. Pencle! Branislav Ivanović v pokutovém území zahrál rukou
     
    80
    Branislav Ivanović chtěl ve skluzu zablokovat zpětnou přihrávku Cristiana Ramíreze a zahrál rukou, o které následovala žlutá karta a penalta. Krasnodar má šanci snížit.
     
    79
    Cristian Ramírez po faulu na vlastní osobu na pravé straně rozehrál standardní situaci a zřejmě se chtěl pokusit o přímou střelu, míč ovšem zamířil vysoko nad, div, že neopustil stadion Petrovskij.

     
    78
    Cristian Ramírez se rozebíhal podél pravé postranní čáry, kde ho ostrým skluzem sestřelil Luís Neto. Žlutá karta.
     
    77
    Střídání v týmu FK Krasnodar: ze hřiště odchází Charles Kaboré, přichází Tornike Okriašvili.
     
    76
    Róbert Mak je výborným fotbalistou ze Slovenska a dnes to dokonale potvrdil, jednu nebo dvě šance sice neproměnil, po rychlém protiútoku ale vzápětí udeřil.
     
    75
    V kotli domácího Zenitu vlají modrobílé vlajky a svěřenci Sergeje Semaka míří za důležitou výhrou.

     
    74
    Dnešní utkání sleduje 52576 diváků.
     
    72
    Střídání v týmu FK Krasnodar: ze hřiště odchází Maciel Wanderson, přichází Cristian Ramírez.
     
    72
    Zenit Petrohrad vyrazil do rychlého protiútoku, který na pravé straně zhatil nepřesnou přihrávkou Igor Smolnikov. Hosté mohli nepřesnost potrestat, Viktor Claesson ale tvrdou ránou zpoza šestnáctky napálil pouze jednoho z hráčů Zenitu.
     
    71
    Krasnodar před pár okamžiky sáhl k první změně v sestavě a vzápětí už chystá druhé střídání.
     
    70
    Střídání v týmu FK Krasnodar: ze hřiště odchází Mauricio Pereyra, přichází Christian Cueva.
     
    68
    Arťom Dzjuba si nabíhal do šestnáctky na centr z levého křídla, jenže Uroš Spajić ho dokázal dobře pokrýt.
     
    67
    Leandro Paredes se na levé straně šestnáctky ke střele nedostal a rozhodl se pro zpětnou přihrávku, o které se domácí sami vytlačili až k vlastní bráně.
    65. Róbert MAK - 2:0
     
    65
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    RÓBERT MAK se po nádherné kolmé přihrávce Sebastiána Driussiho řítil sám na bránu a na pravé straně šestnáctky se rozhodl pro tvrdou ránu, kterou míč napálil nekompromisně pod břevno – 2:0! Asistence: Sebastián Driussi.
     
    62
    Jeden z obránců Krasnodaru zůstal sedět na hrací ploše a hra byla přerušena, aby rozhodčí zkontroloval jeho zdravotní stav. Vše je v pořádku a zápas může pokračovat.
     
    61
    Krasnodar sice na první pokus nedokázal odvrátit nebezpečný centr Zenitu z pravé strany, na druhý už ale ano.
     
    60
    Igor Smolnikov se dostal na pravém křídle k centru, který trefil levou nohu clonícího fotbalisty Krasnodaru.
     
    58
    Viktor Claesson na pravé straně šestnáctky zalepil míč po kolmé přihrávce a zpětným pasem oslovil Maciela Wandersona, který ze druhé vlny vypálil vysoko nad.
     
    57
    Leandro Paredes sáhl ve středu hrací plochy k taktickému faulu, který nepříjemně odnesl Jurij Gazinskij. Hostující záložník Krasnodaru se ale rychle vrátil na nohy.
     
    56
    Krasnodar se snažil zahrozit dlouhým kolmým pasem podél levé postranní čáry, který zamířil do ofsajdu.
     
    55
    Leandro Paredes se na pravé straně hřiště postavil k rozehrání dalšího rohového kopu a jeho následný centr byl odvrácen.
    54. Daler Kuzjajev dokázal zakončit, přestože to neměl lehké
     
    54
    Daler Kuzjajev si naběhl na pravé straně šestnáctky na kolmý pas a z úhlu se snažil navýšit vedení Zenitu, jenže Stanislav Kricjuk výborně míč vyrazil do boční sítě!
     
    53
    Alexandr Kokorin na vzdálenější levé tyči patou pravé nohy sklepl diagonální pas z pravé strany hřiště čelem k bráně pro Sebastiána Driussiho, který si naběhl na míč ze druhé vlny a bez přípravy vypálil vysoko nad.
    50. Arťom DZJUBA - 1:0
     
    50
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    ARŤOM DZJUBA si na přední tyči naběhl na krásný centr Sebastiána Driussiho z levého křídla a hlavou poslal míč do sítě! Zenit Petrohrad krátce po přestávce vede ve šlágru kola nad Krasnodarem 1:0. Asistence: Sebastián Driussi.
     
    49
    Leandro Paredes na pravé straně hřiště rozehrál rohový kop a na vzdálenější levé tyči hlavičkoval z úhlu pouze do rukavic brankáře Stanislava Kricjuka volný Arťom Dzjuba.
     
    49
    Alexandr Kokorin se ocitl na levé straně šestnáctky ze střeleckého úhlu a před bránu poslal zpětný centr, který na vzdálenější pravé tyči nedokázal zpracovat Róbert Mak.
     
    48
    Arťom Dzjuba na pravém křídle vybojoval autové vhazování a Jurij Gazinskij viděl dodatečně žlutou kartu poté, co ve středu hřiště zezadu stáhl k zemi Leandra Paredese.
     
    47
    Alexandr Jerochin se těsně před výkopem druhého poločasu snažil v tunelu rozhýbat svalové zranění, poté dal ale najevo, že to nepůjde, a do druhé půle ho nahradil Alexandr Kokorin.

     
    46
    Střídání v týmu FK Zenit Petrohrad: ze hřiště odchází Alexandr Jerochin, přichází Alexandr Kokorin.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:32.

     
    Sebastián Driussi měl na kopačce několik slibných šancí, ani jedna ale gólem neskončila, stejně jako na opačné straně, kde Krasnodaru ukradl dva góly zkušený obránce Branislav Ivanović. Skóre po nadmíru atraktivním poločase. Zenit Petrohrad 0 Krasnodar 0.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Nad rámec prvního poločasu byla nastavena 1 minuta.
    45. Domácí Sebastián Driussi málem skóroval parádní patičkou!
     
    45
    Branislav Ivanović se dostal v pokutovém území k centru z pravé strany hřiště a z ostrého úhlu poslal před bránu nebezpečnou přihrávku, kterou se na přední tyči chytře patičkou snažil poslat směrem na bránu Sebastián Driussi, míč ale těsně minul vzdálenější levou tyč!
     
    44
    Róbert Mak si skvěle pohlídal protihráče na zádech a na pravé straně šestnáctky se snažil odcentrovat z brankové čáry, míč už byl ale v zámezí, a tak následoval rohový kop, který fotbalisté Krasnodaru opět hlavou bez problému odvrátili.
     
    43
    Leandro Paredes na pravém křídle tentokrát rozehrál standardní situaci z lepší pozice než před pár okamžiky, přesto byl ale jeho centr na přední tyči hlavou odvrácen.
     
    43
    Igor Smolnikov se snažil odcentrovat z pravého křídla a jeden z fotbalistů Krasnodaru ve výskoku zahrál rukou. Jednalo se ovšem o ruku mimo pokutového území.
     
    42
    Do konce prvního poločasu zbývá odehrát necelých pět minut a stále marně čekáme na úvodní gól. Dočkáme se ho?
     
    41
    Leandro Paredes na pravé straně hřiště rozehrál po faulu Maciela Wandersona standardní situaci a jeho centr v pohodě stáhl ze vzduchu do rukavic Stanislav Kricjuk.
     
    40
    Maciel Wanderson se pokusil vypálit ze střední vzdálenosti z nepřipravené pozice a podle toho také jeho pokus dopadl, když zamířil vysoko nad bránu Zenitu.
     
    39
    Dmitrij Stockij u postranní čáry fauloval v hlavičkovém souboji jednoho z hráčů Zenitu a za prohřešek byl odměněn žlutou kartou.
    38. Pavel Mamajev nebyl v ofsajdu a uvědomil si, co nedal
     
    38
    Alexandr Jerochin se vrátil na hřiště a zapomněl se vzadu, takže Pavel Mamajev mohl po krátké kolmé přihrávce na levé straně šestnáctky skórovat, jenže jeho prudká střela z úhlu zamířila těsně vedle vzdálenější pravé tyče!
     
    37
    Alexandr Jerochin sice kulhá, ale vypadá to, že bolest rozběhá a za pár okamžiků se vrátí zpět na hrací plochu.
     
    36
    Rozehrávka se ale o pár okamžiků opozdí, protože jeden z domácích hráčů Zenitu zůstal ležet na hrací ploše a je ošetřován. Alexandr Jerochin je tím ošetřovaným hráčem.
     
    35
    Viktor Claesson se snažil v blízkosti šestnáctky Zenitu vybojovat míč, jenže mu byl odpískán útočný faul a fotbalisté domácího celku mohou v klidu rozehrávat.
    31. Viktor Claesson byl hodně blízko vstřelení 5. gólu v lize!
     
    31
    Viktor Claesson si na vzdálenější pravé tyči parádně zpracoval přetažený centr z levé strany prvním dotykem do pohybu a z úhlu napřáhl k prudké střele, která se od pravé tyče podél brankové čáry odrazila vedle vzdálenější levé tyče!
    30. Nikoliv brankář, ale Branislav Ivanović zachraňuje Zenit!
     
    30
    Andrej Luněv se nedostal k centru ze standardní situace Krasnodaru a málem ho za to potrestal Jurij Gazinskij, který si míč rychle zpracoval a levačkou po zemi technický mířil k levé tyči, jenže do jeho střely na poslední chvíli vložil vpádu pravou nohu Branislav Ivanović a vykopl míč mimo bránu! Bývalý obránce Chelsea zabránil druhému gólu!
     
    29
    Trojice hráčů Krasnodaru se v blízkosti šestnáctky v rychlém sledu snažila dostat ke střele, ani jeden ovšem neuspěl.
     
    29
    Krasnodar odvrátil centr z rohového kopu na přední levé tyči a zpoza šestnáctky pohotově vypálil vysoko nad Jevgenij Černov. Následoval pouze odkop od brány.
     
    28
    Uroš Spajić vyhrál další souboj s Arťomem Dzjubou, kterému se na opačné straně hřiště tentokrát skvěle vrhl ve skluzu pod nohy, a odvrátil míč na rohový kop.
     
    27
    Arťom Dzjuba na pravém křídle bojoval vestoje o míč s Urošem Spajićem, kterého podle rozhodčího fauloval.
     
    26
    Krasnodar měl k dispozici rohový kop, centr z pravé strany byl ovšem odvrácen a Andrej Luněv odkopával od brány.
     
    24
    Sebastián Driussi na levém křídle prohrál sprinterský souboj a jeden z obránců hostů si pomohl přihrávkou na brankáře.
     
    23
    Hra se odehrává během posledních okamžiků mezi šestnáctkami a ani jeden z týmů si zatím další příležitost nevytvořil. Navzdory šancím, zatím na gól čekáme marně.
     
    21
    Dmitrij Stockij si na vzdálenější levé tyči naskakoval na přetažený centr z pravého křídla a ve výskoku fauloval.
    20. Sebastián Driussi měl na kopačce úvodní gól zápasu!
     
    20
    Sebastián Driussi si naběhl na pravé straně šestnáctky na dlouhý kolmý pas z vlastní poloviny Zenitu a pohotově mířil ke vzdálenější levé tyči, jenže Stanislav Kricjuk vytáhl fantastický reflexivní zákrok a pravou rukou míč dokázal vytěsnit mimo!
     
    19
    Následoval rohový kop Krasnodaru z levé strany hřiště, domácí hráči Zenitu ale následný centr v pohodě odvrátili.
    18. Branislav Ivanović na brankové čáře zabránil jistému gólu!
     
    18
    Fotbalisté Krasnodaru se po přetaženém centru na pravé straně šestnáctky dostali k pohotovému voleji z ostrého úhlu a na vzdálenější levé tyči už se jeden z hostů radoval z gólu, jeho střelu do prázdné brány ale přizvedl nad břevno dobře clonící Branislav Ivanovič!
     
    17
    Daler Kuzjajev se v pokutovém území k odraženému míči nedostal a poté navíc fauloval. Žlutá karta pro záložníka Zenitu.
     
    17
    Leandro Paredes na pravé straně rozehrál rohový kop a na míč si na přední tyči naskakoval Aljaxandr Martynovič, jenže na něj nedosáhl a fotbalisté Krasnodaru se ubránili.
     
    15
    Sebastián Driussi dokázal na přední tyči zpracovat zády k bráně těžký přízemní centr z levé strany hřiště a z otočky napřáhl pravačkou k prudké střele, která byla zablokována.
     
    14
    Daler Kuzjajev se rozebíhal podél levé postranní čáry a Aljaxandr Martynovič ho sestřelil ostrým skluzem. Žlutá karta.
     
    13
    Sebastián Driussi se pokusil vypálit po centru z pravé strany a jeho tvrdá přízemní střela byla na poslední chvíli zablokována.
    12. Branislav Ivanović hlavičkoval po standardní situaci mimo
     
    12
    Branislav Ivanović si naběhl v šestnáctce na kolmý pas ze standardní situace a jeho hlavička minula vzdálenější pravý horní roh brány! První větší šance Zenitu Petrohrad.
     
    11
    Na opačné straně hřiště pálil z podobné pozice a vzdálenosti Pavel Mamajev, jeho střela ale dopadla úplně stejně. Zamířila tedy doprostřed brány a náruče Andreje Luněva.
     
    10
    Leandro Paredes ani okamžik neváhal a ze střední vzdálenosti napřáhl k přízemní střele, která zamířila doprostřed brány, a Stanislav Kricjuk snadno sebral míč ze země.
     
    9
    Charles Kaboré zablokoval přízemní centr Zenitu Petrohrad z levého křídla a míč zamířil do náruče Stanislava Krickuje.
     
    8
    Mauricio Pereyra se snažil ve středovém kruhu vybojovat míč a po přistrčení protihráče mu byl odpískán faul. Na to, že sledujeme souboj dvou celků z čela tabulky, zatím hra příliš atraktivní není.
     
    7
    Stadion Petrovskij je dnes svědky velkého šlágru, ve kterém se střetává vedoucí celek s druhým týmem tabulky.
     
    6
    Fotbalisté Krasnodaru z levého křídla poslali do šestnáctky Zenitu centr, který bez problémů stáhl ze vzduchu Andrej Luněv.
     
    4
    Igor Smolnikov se pokusil na pravé straně šestnáctky vypálit z ostrého úhlu, nakonec z toho byla ale střela, která málem trefila rohový praporek na levé straně hřiště. Dmitrij Stockij vhazoval.
     
    3
    Zenit vstoupil do utkání o něco hůře a nyní málem čelil velké brankové příležitosti Krasnodaru, Mauricio Pereyra ale poslal do šestnáctky kolmou přihrávku, která byla příliš prudká.
     
    1
    Utkání právě začalo.

     
    Úvodní sestavy:

    FK Zenit Petrohrad: Luněv – Smolnikov, Ivanović (C), Neto, J. Černov – Mak, Paredes, Jerochin, Kuzjajev – Dzjuba, Driussi.
    Náhradníci: Lodygin, M. Keržakov – Aňukov, Kranevitter, Kokorin, Nabiullin, Šatov, M. Mevlja, Ozdojev, A. Zabolotnyj, Mammana, Hernani.

    FK Krasnodar: Kricjuk – Petrov, Martynovič (C), Spajić, Stockij – Gazinskij, Kaboré, Pereyra – Wanderson, Mamajev, Claesson.
    Náhradníci: S. Ješčenko, Sinicyn – Fjóluson, Ramírez, N. Markov, Cueva, Šiškin, Okriašvili, Sulejmanov.

    Rozhodčí: Alexej Eskov. Asistenti: T. Kalugin, D. Safjan. Čtvrtý rozhodčí: V. Bezborodov.

     
    Zenit Petrohrad po ligové prohře s Machačkalou v UEFA Europa League zvítězil ve čtvrtek večer nad Slavií a na pozitivní výsledek, nikoliv předvedou hru, se bude snažit navázat proti rozjetému Krasnodaru, který vyhrál ve všech soutěžích celkem sedm utkání v řadě, přičemž hned pětkrát udržel čisté konto. Krasnodar patří mezi obrovské překvapení letošní sezóny, když na čele tabulky stíhá právě Zenit Petrohrad. Domácí celek má náskok tří bodů. Největší hvězdou hostujícího celku je Viktor Claesson, který během úvodních devíti ligových kol vstřelil čtyři góly a na další tři góly přihrál.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

    Tomáš Reiner

    Branky: 50. Dzjuba (Driussi), 65. Mak (Driussi) – 81. Mamajev (pen.)

    Karty:   17. Kuzjajev (PET), 78. Neto (PET), 80. Ivanović (PET), 83. Paredes (PET) – 14. Martynovič (KRS), 39. Stockij (KRS), 48. Gazinskij (KRS), 90+1. Claesson (KRS)   85. Petrov (KRS)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 5:10. Rohy: 5:8. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 14:13.
    FK Zenit Petrohrad: Luněv – Smolnikov, Ivanović (C), Neto, J. Černov – Mak (90+3. A. Zabolotnyj), Paredes, Jerochin (46. Kokorin), Kuzjajev – Dzjuba (89. Mammana), Driussi.
    Náhradníci: Lodygin, M. Keržakov – Aňukov, Kranevitter, Kokorin, Nabiullin, Šatov, M. Mevlja, Ozdojev, A. Zabolotnyj, Mammana, Hernani.

    FK Krasnodar: Kricjuk – Petrov, Martynovič (C), Spajić, Stockij – Gazinskij, Kaboré (77. Okriašvili), Pereyra (70. Cueva) – Wanderson (72. Ramírez), Mamajev, Claesson.
    Náhradníci: S. Ješčenko, Sinicyn – Fjóluson, Ramírez, N. Markov, Cueva, Šiškin, Okriašvili, Sulejmanov.

    Rozhodčí: Alexej Eskov. Asistenti: T. Kalugin, D. Safjan. Čtvrtý rozhodčí: V. Bezborodov

    Diváci: 52576
    thejrc.org