Bordeaux – Nantes 3:0 (kon.) | Marseille – Caen 2:0 (kon.) | Monaco – Rennes 1:2 (kon.)
PSG – Lyon 5:0 (kon.)
konec
Girondins Bordeaux
3:0 (3:0)
FC Nantes
Neděle 07.10.2018, 15:00 • Matmut Atlantique, Bordeaux • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 9. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Krásný sobotní podvečer, vítám všechny příznivce fotbalu. Francouzská nejvyšší soutěž Ligue 1 pokračuje devátým kolem a my se společně zaměříme na utkání Bordeaux, které před domácím publikem přivítá Nantes.
     
    FC Nantes

    Nantes loňskou sezonu Ligue 1 zakončilo na solidním devátém místě, když zvítězila hned ve čtrnácti případech. Od Bordeaux na šestém místě dělilo Nantes pouhé tři body.

    V přípravě Nantes nejprve porazilo tři švýcarské celky z nižších soutěží. Poté však padlo s Marseille, vše ale rázem vylepšila výhra nad Vitre. V generálce se ale francouzskému celku nevedlo proti Brightonu se kterým prohrál 1:2, o jedinou branku Nantes se postaral Rongier.

    Celkem vydařená příprava se však nepodařilo přenést do nového ročníku nejvyšší francouzské soutěže. O zatím jediné tři body si Nantes řeklo na trávníku Štrasburku, kde zvítězilo 3:2. Od té doby přišly porážky s Lille i Nice. Před týdnem ale překvapivě Nantes remizovalo se silným Lyonem, který útočí na přední pozice. Zatím Nantes patří předposlední pozice, horší je se ziskem čtyř bodů pouze Guingamp.
     
    Girondins Bordeaux FC

    Francouzský celek bude ve čtvrtém předkole proti Gentu mírným favoritem na postup. Tým ze země čerstvých mistrů světa si povedeným závěrem loňské sezony v Ligue 1 vybojoval účast alespoň v předkolech Evropské ligy, kde si nejprve poradili s lotyšským Ventspils celkovým skóre 3:1. Ani Mariupol z Ukrajiny si ve třetím předkole na Bordeaux nepřišel a postup vydřel Jaroslav Plašil a další proti Gentu. V základní skupině si Bordeaux zahraje s Kodaní, Zenitem Petrohrad a pražskou Slavií.

    V přípravných zápasech je cenná je pro Bordeaux výhra 2:1 nad sokem ze Saint-Étienne, když se o branky postarali Kamano a Tchouameni. Generálka však celku Jaroslava Plašila příliš nevyšla. Proti Unionu Berlín z druhé Bundesligy zachraňoval jen remízu 1:1 po hodině hry Koundé.

    V Ligue 1 to ale tak slavné není. V osmi odehraných kolech se Bordeaux podařilo získat všechny tři body jen ve třech případech. Po zlepšených výkonech především v posledních týdnem ale Bordeaux i s Jaroslavem Plašilem stoupá tabulkou. V minulém kole ale Bordeaux ztratilo dva body na půdě nováčka z Reims po bezbrankové remíze.
     
    Poslední pět vzájemných zápasů

    20.01. 2018 Nantes – Bordeaux 0:1
    15.10. 2017 Bordeaux – Nantes 1:1
    16.04. 2017 Nantes – Bordeaux 0:1
    28.08. 2016 Bordeaux – Nantes 1:0
    10.02. 2016 Bordeaux – Nantes 3:4
     
    Úvodní sestavy:

    Girondins Bordeaux FC: Costil (C) – Palencia, Koundé, Jovanović, Sabaly – Lerager, Otávio, Sankharé – Karamoh, Cornelius, Kamano.
    Náhradníci: Poussin – Lewczuk, Poundjé, Youssouf, Briand, Kalu, de Préville.

    FC Nantes: Tătăruşanu – Fábio, Miazga, Diego Carlos, Lucas Lima – Krhin, Moutoussamy – Boschilia, Rongier (C), Waris – Sala.
    Náhradníci: Dupé – Mbodji, Ch. Traoré, Evangelista, A. Touré, Limbombe, K. Coulibaly.

    Rozhodčí: Letexier – Mugnier, Rahmouni.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Hlavní rozhodčí již přivádí obě úvodní jedenáctky na hrací plochu. Zápas devátého kola nejvyšší francouzské soutěže Ligue 1 tak může za několik málo okamžiků začít.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Nantes rozehrálo první poločas ze středového kruhu. Sala hledal velmi rychle na levém kraji Lucase Limu, který ale proti bránícímu Sabalymu v prví minutě neuspěl.
     
    2
    Hostující tým se udržel na útočné polovině. Boschilia společně se Salou se snažili přejít znovu přes levý kraj, ale i na druhý pokus se o úspěšnou obranu postaral Sabaly.
     
    3
    Tentokrát už Boschilia chyboval přihrávkou do autu a k míči se tak poprvé dostali také domácí. Sabaly několikrát vhazoval zpoza postranní lajny a vybojoval tak několik desítek metrů směrem dopředu.
     
    4
    Otávio získal míč ve středu pole a Bordeaux se hnalo do útoku. Leragerova přihrávka po pravé straně měla najít Karamoha. Ten si však neporadil se zpracováním.
     
    5
    Bordeaux vykombinovalo středu trávníku, poté Sankharé hledal rozběhnutého Sabalyho. Krajní obránce domácího celku ale míč už na hrací ploše nezachytil.
     
    6
    Sergi Palencia nebezpečně centroval po trávníku na Corneliuse. Diego Carlos musel pod tlakem odvrátit míč jen na rohový kop. Ten se ale domácím vůbec nevydařil.
     
    6
    Bordeaux právě vstřelilo branku!
    Neskutečná rána a Bordeaux vede! Lukas Lerager rozvinul útočnou akci na levou stranu, kde měl trochu prostoru YANN KARAMOH. Ten na nic nečekal, nakročil si více do osy trávníku a nechytatelně poslal míč do pravé šibenice.
    6. Yann KARAMOH - 1:0
     
    7
    Bordeaux právě vstřelilo branku!
    Bordeaux velmi rychle i druhou branku. Tatarusanu rozehrával na krátko s Limou, ten ale zaváhal, neměl čas si míč zpracovat a daroval soupeři brankovou příležitost. FRANCOIS KAMANO si obhodil branícího hráče a poté se hnal už jen na Tatarusana. Přesnou ránou pod břevno ale rumunskému brankáři nedal šanci.
    7. François KAMANO - 2:0
     
    9
    Nantes se pokouší odpovědět na neskutečný úvod domácího celku. Po rozehrávce volného přímého kopu však míč skončil jen za brankovou čárou.
     
    10
    Hostující celek se snaží uklidnit divoké první minuty zápasu. Boschilia se hnal do útoku, ale před vápnem ho zastavil Jovanović.
     
    11
    Emiliano Sala se dostal do nebezpečné pozice v pokutovém území. Hlavičku však posílal pouze vedle vzdálenější tyče. Bordeaux se zatím bez potíží brání.
     
    12
    Nantes to nyní zkoušelo po pravém kraji. Fábio společně s Boschiliou se prodrali přes Palenciu, následně už ale Sala míč nedostal přesně ke kopačkám.
     
    13
    Ve středu pole přišel o balonu Lerager. Hostující celek mohl jít do otevřené obrany, ale Krhin zazdil nadějnou akci nepřesnou přihrávkou na Warise.
     
    14
    Fábio ještě vhazoval zpoza postranní čáry, ale Bordeaux už následně vytlačilo soupeře až na polovinu trávníku. Nantes je ale v posledních minutách výrazně aktivnější.
     
    15
    Také domácím to v obraně pořádně zaskřípalo. Koundé posílal míč za sebe na brankáře Costila. Proti němu ale startoval Waris, který se jen tak tak k míči nedostal.
     
    16
    Bordeaux je stále pasivnější. Lima si výtečně zpracoval míč na levé straně, ale už se dostal za postranní čáru a musí tak balon odevzdat domácím.
     
    17
    Pohledná kombinace hostující celku končí pouze před vápnem Bordeaux. Rongierovi se nepodařilo prostrčit míč až do šestnáctky na Salu.
     
    18
    Po delší době se dostalo do útoku také Bordeaux. Kamano se tentokrát vžil do role nahrávače, přesným pasem oslovil Karamoha, který ale v záklonu hlavičkoval pouze nad.
     
    19
    Sala si výborně obhodil Jovanoviće. Ten se po něm následně ohnal skluzem, ale hlavní rozhodčí nechal hru pokračovat bez odpískaného faulu.
     
    20
    Úvodní dvacetiminutovka nabídla velmi vysoké tempo. I nyní se skácel na zem Boschilia, ale ani jeho pád není ohodnocen jako zaviněný protihráčem.
     
    21
    Sergi Palencia měl na pravém kraji solidní rychlost, dostal se před Limu, ale následný centr se již španělskému obránci vůbec nevyvedl. Poté fauluje po ztrátě míče Otávio.
     
    22
    A další faul Otávia. Nantes se tak po dvou rozehrávkách dostalo až do blízkosti vápna soupeře. Po Rongierově přihrávce pálil z nebezpečné pozice Waris, ale Costil byl připraven.
     
    23
    Tlak Nantes pokračoval od rohového praporku. K prvnímu centru se dostal jako první Costil, do protiútoku pádil střelec první dnešní branky Yann Karamoh, ale ve vápně ho stačil zblokovat Carlos.
     
    24
    Také Bordeaux mělo k dispozici rohový kop. Právě Karamoh posílal míč na přední tyč, kde byl ale připraven pouze hostující obránce Fábio.
     
    26
    Po divokých prvních minutách se zápas dostává do klidnější fáze. Bordeaux nyní kombinuje ve středu pole a čeká na vhodný okamžik k výpadu do útoku.
     
    27
    Lukas Lerager rozjel útočnou akci domácího celku. Přihrávkou k pravé straně vyzval k postupu do útoku Palenciu. Ten však proti Limovi neuspěl.
     
    28
    Do další útočné akce se zapojila kompletní útočné trio Bordeaux. Cornelius rozehrál na Kamana, který z druhého doteku našel Karamoha, ale poté už se k míči dostal pouze Miazga.
     
    29
    Sergi Palencia spolupracoval s Kamanem, následně se dostal do podobné pozice jako při první brance Karamoh, ale tentokrát proti němu bleskově vystoupil Lucas Lima.
     
    30
    Po první půlhodině hry vede domácí Bordeaux nad Nantes o dva branky. Oba zápasy schytal Tatarusanu již v první desetiminutovce druhého utkání.
     
    31
    Po Costilově nákopu se dostal do hlavičkového střetu Lerager s Krhinem. Právě domácí záložník se skácel k zemi, ale po přerušení se vrací na nohy a zápas může pokračovat.
     
    32
    Střídání v týmu FC Nantes: ze hřiště odchází Majeed Waris, přichází Anthony Limbombe.
     
    33
    Další nákop Benoita Costila směřoval do středu trávníku na Otávia. Tentokrát se po sklepnutí brazilského spoluhráče provinil faulem Lerager.
     
    34
    Po několika soubojích se dostali k míči domácí hráči. Kamano obešel z levé straně dva obránce, poté servíroval míč na zadní tyč, kde už už naskakoval Cornelius, ale Tatatusanu dokázal balon přizvednout.
     
    35
    Střídající Limbombe nyní vybojoval volný přímý kop, když se nechal faulovat u rohového praporku. Nantes má šanci na ohrožení Costilovy branky.
     
    36
    K centru se postavil Gabriel Boschilia. O první obrannou hlavičku se postaral Koundé, následně přišel ještě jeden centr do šestnáctky, ale ten už si sebral do rukavic Costil.
     
    37
    Při odkopu byl faulován Fábio napadajícím Kamanem. Nantes si tak může připravit útočnou akci po rozehrávce z klidové pozice.
     
    38
    Nantes to zkoušelo po delší době také z levé strany. Lucas Lima spolupracoval s Moutoussamym. Následně přišel prudký centr do pokutového území, ale před Salou se dostal k míči jen Jovanović.
     
    39
    René Krhin zkoušel prostrčit míč mezi dvěma protihráči. To se mu sice nepodařilo, ale balon se mu vrátil k nohám. Následně ale fauloval Boschilia a rozehrávat mohou domácí.
     
    40
    Francois Kamano je při chuti. Ze střední vzdálenosti se pokusil ohrozit Tatarusana, ale dělovka se nakonec vytočila jen vedle pravé tyče.
     
    41
    První poločas pomalu míří ke svému závěru. Nantes má v posledních chvílích častěji míč pod kontrolou, ale Benoita Costila se nepodařilo ještě ani jednou pořádně zaměstnat.
     
    43
    Yann Karamoh byl v dobrém pohybu směrem dopředu. Byl ale tak rychlý, že ho nestačili podpořit spoluhráči a jeho centr tak jen propadl vápnem k obráncům Nantes.
     
    43
    Pokutový kop pro Bordeaux! Kamanu utekl po levém kraji a jako poslední ho zastavil jen za cenu faulu Miazga.
    43. Penaltový zákrok
     
    44
    Bordeaux právě vstřelilo branku!
    Míč si na značku pokutového kopu postavil sám faulovaný FRANCOIS KAMANO. Dvaadvacetiletý útočník Bordeaux zvolil pomalý rozběh, počkal si na pohyb brankáře a poté umístil míč k pravé tyči.
    44. François KAMANO - 3:0
     
    45
    Domácí nebyli daleko od čtvrté vstřelené branky. Karamoh zatáhl míč do vápna z pravé strany, poté centroval nebezpečně na Corneliuse, před kterým ale zasáhl Tatarusanu.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje v prvním poločase jednu minutu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Šedesát nastavených sekund je minulostí stejně tak i celý první poločas je u konce. Rozhodně spokojeněji odcházejí do šaten domácí, kteří vedou nad Nantes 3:0.

    Fotbalisté Bordeaux vstoupili do zápasu neskutečně. V první desetiminutovce se nejprve prosadil nechytatelnou střelou Yann Karamoh, ihned po něm přidal i druhou branku Francois Kamano a Nantes bylo na kolenou. Postupem času se ale hra vyrovnávala a hosté se dostávali do útoku. Těsně před koncem poločasu ale fauloval Miazga unikajícího Kamana, který z následné nařízené penalty ještě navýšil vedení Bordeaux.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:01.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Domácí fotbalisté vstoupili do druhého poločasu rozehrávkou ze středového kruhu. Konundé vyvezl míč na útočnou polovinu, ale poté musel přihrávat na svého kolegu ze stoperské dvojice.
     
    47
    Bordeaux začíná o poznání opatrněji, než v úvodu prvního poločasu. Palencia centroval před vápno, kde si míč zpracovala Kamano. Jeho následná spolupráce s Karamohem už nebyla přesná.
     
    48
    Domácí celek se stále drží u balonu. Po levém kraji přes Sabalyho se dostali až do vápna, ale tam si Sabaly naběhl do ofsajdového postavení.
     
    49
    Pohledná spolupráce Otávii s Leragerem dospěla až k Sabalymu. Ten vstoupil do druhé půle v velkým nasazením, ale další pokus s centrem poslal jen k Carlosovi.
     
    50
    Nantes se stále nemůže dostat k míči. Palencia si narazil s Leragerem, poté byl vysunut Karamoh. Po přistrčení střelce první branky se dostal ke střele Cornelius, ale jeho pokus byl zblokován.
     
    52
    Bordeaux je i nadále natlačeno k pokutovému území soupeře. Karamohova přihrávka do šestnáctky měla najít Kamana, ale balon sebral pouze Tatarusanu.
     
    53
    Boschilia byl faulován na pravé straně od vápna domácího celku. Právě faulovaný se postavil k rozehrávce, ale ve vápně našel jen Jovanoviće.
     
    54
    Naopak do rychlého protiútoku se hnal znovu Karamoh. Před vápnem zvolnil, počkal na podporu, kterou obstaral Kamano. Kamanova rána zpoza vápna ale Tatarusanovi velké potíže nenadělala.
     
    55
    Costil rozehrával konstruktivně po trávníku k obráncům. Od Jovanoviće se dostal míč k Otáviovi, který ještě hledal na levé straně Sankharého. Aktivní napadání Nantes však donutilo domácí k přihrávce zpět.
     
    56
    Miazga si nyní poradil s náběhem Kamana. Kamano si to namířil mezi dva obránce, ale ke střele se už nedostal. Následně pálil Karamoh, ale jeho pokus šel jen mimo tři tyče.
     
    58
    Moutoussamy přihrával přesně do vápna na Salu. Ten se chtěl s míčem otočit směrem k brance, ale přes obrannou trojici nedokázal vystřelit.
     
    59
    Po sraženém balonu se dostal k nečekané střele Boschilia. Costil byl ale připraven a míč vyrazil na rohový kop.
     
    60
    Po hodině hry rozehrávali hosté rohové kop. Ke zadní tyče ještě vracel míč do ohně Krhin, ale Benoit Costil s klidem sebral míč do rukavic.
     
    61
    Po zmatcích v domácí obraně se míč rychle přesunul k vápnu Nantes. Otávio pálil po nepřesné přihrávce Karamoha jen v nouzi a Tatarusana nevystrašil.
     
    62
    I po více než hodině hry vede domácí Bordeaux nad Nantes o tři branky. Nantes se snaží o snížení ztráty, ale až k Costilovi se dostává pouze sporadicky.
     
    63
    Více a více se hra dostává až do blízkosti Costilovy branky. Nyní zkoušel zakončovat v pádu přes Palenciu Limbombe. Nakonec ale míč doplachtil jen mimo tři tyče.
     
    64
    Karamoh si skvěle zpracoval míč patou, poté se rozběhl po pravé straně, ale po lehkém kontaktu se skácel na zem. Podle nepříjemné grimasy to nevypadá s útočníkem Bordeaux nejlépe.
     
    66
    Yann Karamoh je v péči lékařů. Mezi tím ale hra pokračuje. Krhin spolupracoval ve středu pole s Rongierem. Kapitán Nantes přihrával do vápna, ale v něm si Sala neporadil.
     
    67
    Střídání v týmu FC Nantes: ze hřiště odchází Emiliano Sala, přichází Kalifa Coulibaly.
     
    68
    Střídání v týmu Girondins Bordeaux FC: ze hřiště odchází Yann Karamoh, přichází Samuel Kalu.
     
    69
    Kalu se ihned po svém příchodu na trávník představil tvrdou ránou zpoza pokutového území. Míč jen těsně prosvištěl kolem pravé tyče.
     
    70
    Lerager připravil střeleckou pozici pro Kalua. Ten ale příliš otálel se zakončením až se k němu stáhla dvojice bránících hráčů Nantes.
     
    71
    Tempo utkání se začíná výrazně snižovat. Domácí jsou si jisti ziskem třech bodů do ligové tabulky a už se tolik neženou do útočení.
     
    72
    Střídání v týmu FC Nantes: ze hřiště odchází Gabriel Boschilia, přichází Abdoulaye Touré.
     
    73
    Do vápna Bordeaux si nabíhal za obranu střídající Coulibaly. Nepřesnou přihrávkou se ale prezentoval Rongier a následná střela skončila po teči jen u Costila.
     
    74
    Střídání v týmu Girondins Bordeaux FC: ze hřiště odchází Andreas Cornelius, přichází Jimmy Briand.
     
    75
    Bordeaux i nadále kontroluje svůj náskok. Palencia ztratil míč a už to vypadalo, že se hosté poženou do útoku, ale s velkou prodlevou hlavní rozhodčí odpískal faul.
     
    76
    Otávio spolupracoval ve středu pole se Sankharém. Následně se do zdlouhavé kombinace domácích zapojil také Lerager, ale po jeho přihrávce se už dostali do hry také hosté.
     
    77
    Jovanović teď neodkopl míč ideálně a hosté zůstali v blízkosti domácího vápna. Po zblokovaném centru Fábia šel míč do autu, ale ještě před tím ho tečoval sám Fábio.
     
    78
    Jimmy Briand se také představil divákům po příchodu na trávník povedenou ránou. Tatarusanu se proletěl vzduchem a míč vyrazil na rohový kop. Ten už ze strany Bordeaux nestál za nic.
     
    79
    Lucas Lima byl faulován u středové lajny. Nantes se tak přesunulo až k vápnu domácího celku, ale po dlouhém nákopu Rongiera se nikdo k útočné hlavičce nedostal.
     
    80
    Valentin Rongier burcuje své spoluhráče. Následný rohový kop ale kapitán Nantes rozehrál mizerně k prvnímu bránícímu hráči.
     
    81
    Na Fábiův centr si naskočil pouze Benoit Costil. Domácí brankář s přehledem sebral balon ze vzduchu a nedal ani nejmenší šanci soupeřům k zakončení.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením pro oba týmy. Bordeaux i nadále kontroluje průběh zápasu. Po postupné kombinaci se protlačil k centru Sabaly.
     
    84
    Samuel Kalu pálil z nepřipravené pozice z pětadvaceti metrů, ale pořádně protáhl rumunského brankáře v dresu Nantes. Následně ale Kalu fauloval Rongiera a je potrestán žlutou kartou.
     
    85
    Lucas Lima rozehrával nařízený volný přímý kop. Brazilcova pobídka našla na zadní tyči Limbombeho, který ale křížnou hlavičkou přestřelil.
     
    86
    Nantes pokračovalo v tlaku rozehrávkou od rohového praporku. Další centru Lucase Limy šel ke Krhinovi, který ale nedokázal hlavičkovat.
     
    87
    Hostující tým je stále natlačen před Costilem. Dlouhý aut si ale brankář domácího celku sebral do rukavic a uklidnil tak celou situaci.
     
    88
    Samuel Kalu posílal míč do pokutového území kam mířil Kamano. Střelec dvou dnešních branek se natáhl skluzem po balonu, ale umístil ho pouze vedle tyče.
     
    89
    Fábio se hnal za míčem, ale zradila to stabilita. Před Sabalym pouze spadl na trávníku bez kontaktu s protihráčem. Nantes však pokračuje v kombinaci.
     
    90
    Anthony Limbombe posílal míč po trávníku do vápna domácího celku. Tam ale dnes hraje vynikající zápas Vukašin Jovanović, který si postaral i o tento balon.
     
    90
    Střídání v týmu Girondins Bordeaux FC: ze hřiště odchází François Kamano, přichází Zaydou Youssouf.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
     
    90+2
    Nantes se snaží alespoň o čestný zásah, ale snažení zatím není úspěšné. Coulibaly si narazil před vápnem s Tourém, ale to bylo vše. Poslední slovo měl totiž bránící Koundé.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Tři nastavené minuty jsou minulostí a zápas domácího Bordeaux s Nantes končí vítězstvím celku Jaroslava Plašila 3:0.

    Fotbalisté Bordeaux vstoupili do zápasu neskutečně. V první desetiminutovce se nejprve prosadil nechytatelnou střelou Yann Karamoh, ihned po něm přidal i druhou branku Francois Kamano a Nantes bylo na kolenou. Postupem času se ale hra vyrovnávala a hosté se dostávali do útoku. Těsně před koncem poločasu ale fauloval Miazga unikajícího Kamana, který z následné nařízené penalty ještě navýšil vedení Bordeaux. Ve druhém poločase tempo utkání výrazně kleslo, ale i tak bylo k vidění několik zajímavých střel. Ani jedna se ale až do sítě nepodívala a tak Bordeaux zvítězilo 3:0.
     
    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 6:5. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 19:15. (16:51:43)

    Vít Schück

    Branky: 6. Karamoh (Lerager), 7. Kamano, 44. Kamano (pen.)

    Karty:   84. Kalu (BOR) – 43. Miazga (NAT)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 6:5. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 19:15.
    Girondins Bordeaux: Costil (C) – Palencia, Koundé, Jovanović, Sabaly – Lerager, Otávio, Sankharé – Karamoh (68. Kalu), Cornelius (74. Briand), Kamano (90. Youssouf).
    Náhradníci: Poussin – Lewczuk, Poundjé, Youssouf, Briand, Kalu, de Préville.

    FC Nantes: Tătăruşanu – Fábio, Miazga, Diego Carlos, Lucas Lima – Krhin, Moutoussamy – Boschilia (72. A. Touré), Rongier (C), Waris (32. Limbombe) – Sala (67. K. Coulibaly).
    Náhradníci: Dupé – Mbodji, Ch. Traoré, Evangelista, A. Touré, Limbombe, K. Coulibaly.

    Rozhodčí: Letexier – Mugnier, Rahmouni
    thejrc.org