Boavista – Aves 1:0 (kon.) | Benfica – Porto 1:0 (kon.) | Portimonense – Sporting 4:2 (kon.)
konec
Boavista FC
1:0 (0:0)
CD Aves
Neděle 07.10.2018, 16:00 • Estádio do Bessa Século XXI, Porto (kapacita: 28.263 diváků) • Portugalská Primeira Liga • 7. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mne vše, děkuji Vám za pozornost a přeji hezký zbytek dne. (18:06:33)
     
    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 10:6. Rohy: 11:4. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 12:23.
     
    A je konec. Utkání nakonec vítězí domácí, díky nešťastné vlastní brance. Druhý poločas podstatě patřil domácím a svoji dominanci dokázali využít. Druhý poločas přinesl opět mnoho faulů a další velké zranění u kterého museli zasahovat i nosítka. Domácí podržel skvělý brankář Leite, který si po dlouhé době udržel čistý štít. Závěr utkání nám přinesl opravdu drama. Rozhodčí přezkoumával dvě penalty a nakonec ani jednu neuznal. Domácí trenér byl nakonec vyloučen na tribunu. Asistent již závěr odkoučoval na jedničku a domácím tak připisuje důležité vítězství.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Rozhodčí nastavil 7 minut a dal tak hostům ještě čas na srovnání, těm se to však nedaří a musí ještě bránit akce soupeře.
     
    90+5
    Rohový kop byl namířen do středu vápna, kde ho přímo ze vzduchu sbírá brankář.
     
    90+4
    Hosté nakonec ztratili na středu hřiště a domácí se tak dostali do protiútoku. Dnešní smolař Rochinha zkusil individuální akci a zpoza vápna vypálil poměrně dobrou střelu, tu mu však brankář se štěstím vyráží na roh.
     
    90+3
    Hosté se ještě drží na polovině soupeře, ti jim však nechtějí dovolit proniknout do vápna.
     
    90+1
    Žlutou kartu dostává Mato Miloš (CD Aves).
     
    88
    Tomu říkám závěr utkání. Vzápětí na to se na druhé straně sehrála totožná věc, akorát bez centru. Domácí útočník Koneh se snažil proplout mezi obránci, to se mu ovšem nepodařilo a nějaké to přistrčení tam bylo. Rozhodčí však penaltu nepískl a domácímu trenérovi se to nelíbilo. S rozhodčím diskutoval až tak moc, že ho poslal na tribunu. Domácí tak přebírá asistent trenéra.
     
    86
    Hosté měli také šanci. Costa poslal do vápna dobrý centr, na který vyskakoval Amilton, míč mu však po hlavě pouze přejel a dále si ho převzali domácí. Amilton byl však sražen domácím obráncem na zem a rozhodčí tak akci ještě zkoumal. Penaltu však nakonec nepískl.
     
    82
    Domácí mohli odskočit již o dva góly, ale Koneh selhal v koncovce. Lopes hlavičkoval míč a poslal tak Koneha do samostatného úniku, těsně před brankářem Koneh vypálil, ovšem střelu mu vůbec nevyšla a následuje odkop od brány.
     
    81
    Fauly ze strany hostů pokračují a přichází volný kop pro domácí.
     
    79
    Střídání v týmu Boavista FC: ze hřiště odchází Nwankwo Obiora, přichází Idrissa Mandiang.
     
    77
    Hostům se málem podařilo vyrovnat. Po centru, který do vápna přilétl, hlavičkoval Amilton, ten však trefil pouze pravou tyč.
     
    75
    Těžká rána pro hosty, kteří teď budou muset vyrovnat, pokud chtějí z utkání nějaké body.
     
    74
    Žlutou kartu dostává Braga (CD Aves).
    72. Bruno Gomes de Oliveira Conceição - 1:0
     
    72
    Boavista právě vstřelila branku!
    A je to gól. Domácí se nakonec dočkali a dostávají se do vedení po vlastním gólu. Domácí dostali výhodu přímého kopu, který byl namířen na zadní tyč, tam však míč tečoval Bruno Gomes de Oliveira Conceição a dává si tak vlastní gól.

    Gerard Filip

    Branky: 72. de Oliveira Conceição (vla.)

    Karty:   26. Neris (BOA), 43. Cardoso (BOA), 58. Rochinha (BOA) – 64. El Adoua (CDA), 65. Falcao (CDA), 74. Braga (CDA), 90+1. Miloš (CDA)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 10:6. Rohy: 11:4. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 12:23.
    Boavista FC: Leite – Talocha, Neris, Cardoso, Carraça – Obiora (79. Mandiang), Simão – Matheus Indio (60. Koneh), Espinho (71. Ra. Costa), Rochinha – R. Lopes.
    Náhradníci: Bracalli – Mateus, Koneh, E. Machado, Ra. Costa, Falcone, Mandiang.

    CD Aves: Beunardeau – Rodrigo, Ponck, Galo, Costa – M. Baldé (63. Miloš), El Adoua, Oliveira (71. Braga), Amilton – V. Gomes (17. Falcao), de Oliveira Conceição.
    Náhradníci: A. Ferreira – Miloš, Braga, Fariña, Lenho, Falcao, Derley.

    Rozhodčí: V. Ferreira – V. Maia, P. Fernandes
    ocianews.com