Sparta – Zlín 1:5 (kon.) | Litvínov – Mountfield HK 2:1 (kon.) | Pardubice – Chomutov 5:3 (kon.)
Třinec – Vítkovice 4:2 (kon.) | Kometa Brno – K. Vary 5:3 (kon.) | Plzeň – Mladá Boleslav 5:1 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
1:5 (0:1, 1:2, 0:2)
Berani Zlín
Neděle 07.10.2018, 15:00 • O2 arena, Praha 9 (Libeň) • Tipsport extraliga • 8. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:58
    Sudí tresty rozdali následovně: Michal Poletín (ZLN) dostává 2+2 minuty za hrubost, stejný trest si odnáší i Zach Sill (SPA). Jiří Černoch pak za stejný prohřešek dostává 5 minut a osobní trest do konce utkání.
     
    59:58
    Emoce tečou proudem! Dvě sekundy před koncem se před zlínskou brankou odehrála bitka mezi Černochem a jedním z hostů, pro kterého přijeli na led zdravotníci s nosítky.
     
    52:40
    Obrovskou šanci snížit měl teď Říčka, který ale přestřelil obrovský prázdný prostor ve zlínské svatyni! Velká škoda pro domácí.
     
    51:10
    Hostující kapitán Tomáš Žižka (ZLN) dostává menší trest za vysokou hůl a nejdéle dvě minuty si tak teď nezahraje.
     
    50:10
    Matěj Machovský odstupuje ze zápasu! Vůbec poprvé v letošní sezóně tak bude domácí brankoviště hájit David Honzík, který zatím letos nastoupil jen za Slavii.
    49:59 Jakub HERMAN - 1:5
     
    49:59
    Zlín právě vstřelil branku!
    Ševci bleskově využívají přesilovku, tentokrát jim stačilo jen pětadvacet sekund! U levé tyčky se uvolnil JAKUB HERMAN, který bez váhání poslal pryž za bezmocného Machovského. Spartu by už spasil asi jen zázrak. Asistence: Štěpán Fryšara, Ralfs Freibergs.
     
    49:34
    Další vyloučení, opět pro domácí. Ze hry na dvě minuty putuje Miroslav Forman (SPA), jenž od sudích dostal menší trest za krosček.
    45:25 Jiří ONDRÁČEK - 1:4
     
    45:25
    Zlín právě vstřelil branku!
    Berani přetavují početní výhodu ve čtvrtou branku a s nadějemi domácích už to začíná vypadat hodně bledě. Na konci dlouhé kombinace hostů stál JIŘÍ ONDRÁČEK, který střelou ze zadní hranice kruhu poslal svůj celek do tříbrankového vedení. Asistence: Jakub Šlahař, Ralfs Freibergs.
     
    43:38
    Jiří Černoch (SPA) sice protestuje, moc mu to ale nepomůže. Za napadení míří na dvě minuty za katr, Spartu čeká další oslabení. Dnes už čtvrté.
    39:48 Michal POLETÍN - 1:3
     
    39:48
    Zlín právě vstřelil branku!
    Berani využívají fatálního kolapsu domácí obrany a jdou do dvoubrankového vedení! Defenzíva si teď vůbec nepohlídala MICHALA POLETÍNA, který vyjel do pásma, zachytil Fryšarovu nabídku a střelou z voleje překonal Machovského – 1:3! Asistence: Štěpán Fryšara, Tomáš Valenta.
     
    32:38
    Obrovského kiksu defenzívy Beranů mohli využít Pech s Formanem, zakončení prvního jmenovaného ale výborný Sedláček vyrazil do ochranné sítě!
     
    30:40
    Pražanům se podařilo dostat kotouč do sítě, rozhodčí jej však neuznávají! Košťálek totiž puk smetl ze vzduchu rukou.
     
    28:48
    Nějakou dobu uvidíme hru ve čtyřech hráčích na obou stranách. Na trestnou lavici putují Matěj Beran (SPA) za napadení a Michal Popelka (ZLN) za nesportovní chování.
     
    26:24
    Pražané jdou do čtyř. Dvouminutový trest za zdržování hry dostává po vystřelení kotouče mimo hrací plochu útočník první formace Andrej Kudrna (SPA).
    23:17 Matěj BERAN - 1:2
     
    23:17
    Sparta právě vstřelila branku!
    Oplátky se pečou! Velmi podobným způsobem jako pár sekund před nimi hosté se nyní prosazují i domácí, Sedláček nedosáhl na šťouchnutí MATĚJE BERANA z bezprostřední blízkosti brankoviště. Sparta tak opět prohrává pouze o jediný gól. Asistence: Petr Vrána.
    22:46 Michal POPELKA - 0:2
     
    22:46
    Zlín právě vstřelil branku!
    Hosté jdou do dvoubrankového vedení, halou se nese celkem pochopitelný pískot. Před Machovského se nastěhovali snad všichni hráči na ledě a za bezmocného ležícího strážce svatyně puk asi na padesátý pokus konečně protlačil MICHAL POPELKA. Bez asistence.
    19:52 Štěpán FRYŠARA - 0:1
     
    19:52
    Zlín právě vstřelil branku!
    Hosté jdou po parádní souhře osm sekund před koncem do vedení! Edgars Kulda se zmocnil kotouče a téměř okamžitě nahrál volnému ŠTĚPÁNU FRYŠAROVI, který prudkou ranou z mezikruží prostřelil vše, co mu stálo v cestě, a vyprovodil tak Spartu do šaten hodně hořkým gólem. Asistence: Edgars Kulda.
     
    17:46
    Ondráček se dostal do obrovské šance před brankou, Matěj Machovský ale opět prokázal, že zvládne chytat i nechytatelné! Úžasný zákrok!
     
    16:51
    Košťálkovi (SPA) se na trestné lavici očividně líbí, okamžitě se na ní totiž vrací zpět. Na vražení na hrazení dostává 2+10 minut, menší trest odpyká Matěj Beran.
     
    14:05
    Hosté aktivitou nutí domácí k faulu. Nejproduktivnější bek extraligy Jan Košťálek (SPA) dostává dvouminutový trest za krosček, Zlín čeká přesilovka.
    Marken.cz

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 24. Beran (P. Vrána) – 20. Fryšara (E. Kulda), 23. Popelka, 40. Poletín (Fryšara, Valenta), 46. J. Ondráček (Šlahař, Freibergs), 50. Herman (Fryšara, Freibergs)


    HC Sparta Praha: Machovský (51. Honzík) – Gregorc, Košťálek, Blain, Tomáš Dvořák, Kalina, Delisle – Říčka, P. Vrána (C), Kudrna – Buchtele, Klimek, Jarůšek – Kumstát, Pech (A), Forman – Smejkal, Sill, Černoch – Beran.
    Berani Zlín: J. Sedláček (Štůrala) – Freibergs, Řezníček, Žižka (C), Gazda, Nosek (A), Valenta, Ferenc – Kubiš (A), Fořt, E. Kulda – Šlahař, Herman, J. Ondráček – Poletín, Fryšara, Karafiát – Werbik, P. Sedláček, Popelka.

    Rozhodčí: Lacina, Pražák – Brejcha, Klouček.

    Diváci: 6 778
    thejrc.org