Valladolid – Huesca 1:0 (kon.) | Atlético – Real Betis 1:0 (kon.) | Espanyol – Villarreal 3:1 (kon.)
Sevilla – Celta Vigo 2:1 (kon.) | Valencia – Barcelona 1:1 (kon.)
konec
Valencia CF
1:1 (1:1)
FC Barcelona
Neděle 07.10.2018, 20:45 • Estadio de Mestalla (Valencia) • Španělská LaLiga • 8. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Španělská nejvyšší soutěž má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Valencia CF a FC Barcelona.
     
    Valencia CF

    Fotbalisté Valencie neprožívají zrovna povedený start do letošního ročníku, ve své domácí soutěži se nacházejí až na čtrnácté pozici. Netopýři zatím nasbírali pouze osm bodů, pět posledních zápasů ale neucítili hořkost porážky. V posledním ligovém klání navíc Valencia poprvé v sezóně vyhrála, když na hřišti silného San Sebastianu vyhrála těsně 1:0. Domácí celek dnešního utkání se hodně trápí v útoku, ten zatím vstřelil pouze pět branek. Netopýři se rovněž kvalifikovali do základní skupiny Ligy mistrů, kde mají odehrané už dva zápasy. První utkání nevyšlo dle představ, neboť Valencie prohrála proti Juventusu 0:2, minulý zápas nabídl bezbrankovou remízu na Old Trafford proti místnímu Manchesteru United.
     
    FC Barcelona

    Na druhé straně stojí Barcelona, která se v posledních týdnech nenachází v dobré formě. Katalánci nevyhráli už ve třech po sobě jdoucích ligových zápasech, poslední vítězství se uskutečnilo 15. září proti Realu Sociedad. Od té doby Barcelona na domácím stadionu remizovala s Gironou, a aby toho nebylo málo, tak první letošní porážka přišla na hřišti posledního Leganés. Špatná forma pokračovala také v utkání s Athleticem Bilbao, baskický celek dlouho sahal po vítězství, šest minut před koncem ale srovnal na konečných 1:1 Munir. Liga mistrů nabízí odlišnou formu, Barcelona si v úvodním zápase smlsla nad PSV, které porazila poměrem 4:0. V týdnu navíc zajížděla na Wembley, kde se utkala s Tottenhamem. Kohouti dlouho sahali za kratší konec, nakonec z toho byla porážka 2:4.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Valencia CF: Neto – Piccini, Garay, Gabriel, Gayá – Soler, Parejo (C), Kondogbia, Guedes – Batshuayi, Gameiro.
    Náhradníci: Doménech – Coquelin, Čeryšev, Lato, Rodrigo, Murillo, Wass.

    FC Barcelona: ter Stegen – Semedo, Piqué, Vermaelen, Alba – Rakitić, Busquets, Arthur – Messi (C), L. Suárez, Coutinho.
    Náhradníci: Cillessen – Rafinha, O. Dembèlé, Munir, Denis Suárez, Lenglet, Arturo Vidal.

    Rozhodčí: González – Becerril, Rubio.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    2
    Valencia právě vstřelila branku!
    Tak to je hodně rychlá branka v podání domácího celku! Netopýři zahrávali rohový kop cvičeným signálem, jenomže Piqué prodlužoval míč přesně ke vzdálenější tyči, kde se nacházel zcela osamocený EZEQUIEL GARAY, který už měl snadnou práci.
    2. Ezequiel GARAY - 1:0
     
    3
    Barcelona naprosto prospala začátek utkání, nyní má dlouho dobu na to, aby otočila nepříznivý výsledek. V tuto chvíli je u míče Piqué.
     
    4
    Katalánci rozjeli klasickou zdlouhavou kombinaci v oblasti středového kruhu. Míč se postupně dostal z kopačky na kopačku všech obránců.
     
    5
    U postranní čáry zkoušel Alba prostrčit přihrávku na Coutinha, do dráhy letu míče se ale připletl Piccini, který odpravil balón pouze za postranní čáru.
     
    6
    Nejprve to vypadalo, že se Coutinho uvolní k zakončení pravou nohou, poté si ale tento záměr rozmyslel a raději přihrál vedle stojícímu Arthurovi.
     
    7
    Domácí vyrazili do rychlého protiútoku, po kterém se po míči natahoval ter Stegen. Batshuayi nakonec vypálil několik centimetrů vedle tyče.
     
    8
    Tohle bylo o poznání povedenější zakončení, které obstaral středopolař Kondogbia. Ten měl s míčem více prostoru, ránu poslal kousek vedle tyče.
     
    9
    Chvíli se nehrálo, neboť zdravotní problémy má Guedes, který nakonec odkulhal za postranní čáru. Uvidíme, zda se bude muset střídat.
     
    10
    Naprosto katastrofální přihrávka v podání Vermaelena našla adresáta až za postranní čárou, kde si s prudkým míčem poradil jeden z podavačů.
     
    11
    Obrana Barcelony tak trochu zaspala při bránění Gameira, který místo zakončení ještě kličkoval. Jednoznačně špatné řešení této akce.
     
    12
    Gayá to nyní rovněž nevyřešil zrovna nejlépe, v tísni totiž poslal míč pouze do zámezí. Mezitím se na hrací plochu vrátil domácí Guedes, který hned schytal další faul.
     
    12
    Střídání v týmu Valencia CF: ze hřiště odchází Gonçalo Guedes, přichází Denis Čeryšev.
     
    13
    Tak nakonec to dál nešlo, Guedes musel vystřídat, což si domácí lodivod určitě nepřál. Na hrací plochu zavítala ruská kometa, která se účastnila také uplynulého MS.
     
    14
    Gameiro hezky z první přichystal palebnou pozici pro Batshuayie, který svůj pokus namířil k pravé tyči. Ter Stegen předvedl velice jistý zákrok.
     
    15
    Suárez se snad poprvé v dnešním utkání dostal k míči, následně roztáhl hru na levou stranu, kde Coutinha skvěle dostoupil domácí Piccini.
     
    16
    Také Barcelona to zkoušela akcí na jeden dotek, Messi ale při snaze zachytit míč fauloval Solera. Hlavní sudí neváhal ani chvíli, volný kop pro domácí.
     
    17
    Domácí neúnavně napadají, což se zatím vyplácí. Alba totiž musel s přihrávkou na Coutinha spěchat, Soler míč zablokoval za postranní čáru.
     
    18
    Messi se pokoušel z první zrychlit kombinaci, jenomže Coutinho se nacházel v jasném ofsajdu. Předchozí přihrávce zřejmě předcházel faul Solera.
     
    19
    Barcelona začíná dominovat, její kombinace jsou velice přesné, nicméně obrana domácího celku zatím reaguje velice dobře.
     
    20
    Nejprve se centr nepovedl Čeryševovi, posléze to po pravé straně zkoušel Soler, který si ale na průnik kolem rychlonohého Alby vůbec nevěřil.
     
    21
    Máme za sebou něco málo přes dvacet minut, zatím sledujeme celkem vyrovnanou podívanou, v posledních minutách má optickou převahu Barcelona.
     
    22
    Arthur ještě zachytil míč před brankovou čárou, poté se hosté dostali k prvnímu kloudnějšímu zakončení, které ale směřovalo přímo doprostřed.
     
    23
    Gameirovi se podařilo obelstít Busquetse, jenomže poté marně hledal kolegu z útoku Batshuayie. Na druhé straně si Suaréz nevymodlil pokutový kop.
    23. Měla se pískat penalta?
     
    23
    Hlavní sudí ještě celou situaci řešil s videorozhodčím, ten ale rovněž penaltový zákrok neviděl. Netopýři si určitě museli oddychnout.
     
    23
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Jenomže nyní je srovnáno, Barcelona udeřila z první vážnější šance! Katalánci dlouho okupovali útočnou polovinu, nakonec se Arthur odvážil k přihrávce na LIONELA MESSIHO, který si před šestnáctkou narazil se Suárezem a poté levačkou nedal Netovi sebemenší šanci. Je vyrovnáno!
    23. Lionel MESSI - 1:1
     
    24
    Rázem tu máme pořádnou zápletku, výsledek je totiž opět nerozhodný. Barcelona najednou hraje hodně lehce, v tuto chvíli je na své polovině.
     
    25
    Arthur si všiml lépe postaveného Coutinha, který nejprve prošel kolem Solera, poté našel Suáreze, kterému ale zpracování příliš nevyšlo.
     
    26
    Katalánci už delší dobu pokrývají útočnou polovinu, k ničemu se zatím nedostali. Albův centr totiž nebyl dobrý, Neto si přesto hlídal vzdálenější konstrukci.
     
    27
    Tentokráte chtěl Messi najít parťáka Suáreze, který se nakonec k míči vůbec nedostal. Za domácí musel odkopávat celkem nenápadný Piccini.
     
    28
    Gayá si počkal na náběh od Čeryševa, který se přeci jenom dostal k centru. Ter Stegen si pro míč bezpečně dokráčel, následně ho vyhodil do strany.
     
    29
    Netopýři naprosto propadli na levém křídle, odkud se Semedo dostal až do šestnáctky, kde na jeho zpětnou přihrávku nestačil nikdo reagovat.
     
    33
    Barcelona zahrávala vůbec první rohový kop, který obstaral Messi. Jeho centr se snášel do malého vápna, kde byl včas u míče brankář Neto.
     
    34
    Jenomže domácí jsou směrem dopředu bezzubý, tentokráte si Čeryšev neporozuměl s Gameirem. Ter Stegen bude rozehrávat od své branky.
     
    35
    Suárez postupoval do pokutového území, kde povalil k zemi Gabriela, nicméně hlavní sudí faul neodpískal. Suárez ale i přesto nezakončil.
     
    36
    U rohového praporku se ocitl na zemi Semedo, kterého ve snaze dohrát situaci sejmul Čeryšev. Z ochozů se začíná ozývat pískot, faul to ale byl.
     
    37
    Coutinho celkem dlouho váhal s přihrávkou do strany, nakonec se mu podařilo najít Arthura, který se ale dostal do přehuštěného prostoru.
     
    38
    Valencia je v posledních vteřinách hodně pasivní, nyní si Arthur doslova došel pro faul, který spáchal aktivně napadající forvard Batshuayi.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    40
    Gameiro v osobním souboji předskočil Piquého a poté nádhernou přihrávkou našel Čeryševa, který trefil pouze dobře postaveného Semeda. Z druhé vlny se ještě ke střele dostal Gayá, jeho rána prosvištěla vedle tyče.
     
    41
    Nedovolených zákroků přibývá, tentokráte to schytal hostující Coutinho, který zákroku od Pareja neměl šanci uskočit. Barcelona okamžitě rozehrála volný kop.
     
    41
    Žlutou kartu dostává Luis Suárez (FC Barcelona).
     
    42
    Jeden z domácích si nyní pomohl nedovoleným zákrokem, Katalánci se tak standardní situaci ubránili. Ter Stegen si vyzkouší další odkop od branky.
     
    43
    Hlavní sudí vytasil další žlutou kartu, tentokráte pro domácího Solera, který hodně ostře přišlápl Albu.
     
    44
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta prvního poločasu. Zdá se, že třetí branku neuvidíme, zároveň uvidíme zda se dočkáme nastaveného času.
     
    45
    První poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    45+1
    Coutinho udělal manévr na pravou nohu, nakonec se ke střele z větší vzdálenosti neodhodlal. Následně zmatek před domácí brankou vyřešil Garay.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Máme za sebou první poločas, který nám nabídl celkem zajímavou podívanou. Už po necelých dvou minutách se domácí dostali do vedení, nicméně soupeř stačil během dvaceti minut reagovat, o vyrovnání se totiž postaral Messi. Barcelona byla i posléze aktivnější, avšak do žádné vyložené šance se už nedostala. Netopýři postupem času odešli ze hry, jejich rychlé protiútoky ale měly něco do sebe. Po jednom takovém nebezpečně pálil Gayá, který ale nakonec minul branku.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní slovo si tentokráte vzali hosté, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    48
    Semedo si hned několikrát vyměnil míč s Piquém, poté se do kombinace zapojil také Vermaelen, který se postaral o přenesení hry na Albu.
     
    49
    Na druhé straně se Piccini manévrem na levou nohu zbavil Arthura, poté ale musel přihrávat na vlastní polovinu, kde se nacházel Parejo.
     
    50
    Jeden z hostů odklidil míč pouze k Čeryševovi, který to zkoušel střelou šajtlí. Pohotové zakončení, které se nakonec nevešlo mezi tři tyče.
     
    51
    Batshuayi se otočil s míčem a poté se chystal najít kolegu Gameira, s čímž počítal také pozorný Vermaelen, jenž prudkou přihrávku hravě zachytil.
     
    52
    Nyní se k míči dostal Coutinho, který to zkoušel svým klasickým manévrem na pravou nohu, načež zamířil pouze do náruče brazilského brankáře Neta.
     
    53
    Vracející se Čeryšev si pomohl taktickým faulem, kterým zastavil rodící se akci soupeře. Dnes nenápadný Rakitić obstaral rozehrávku standardky.
     
    54
    Zničehonic měl Alba hodně času na přihrávku do ohně, střílenou nabídku ale dokázal Garay špičkou kopačky odvrátit alespoň na rohový kop.
     
    55
    Arthur si narazil s Messim, jenomže před šestnáctkou se zalekl bránícího Gabriela. Barcelona je i nadále u míče, domácí jsou čím dál více pasivnější.
     
    56
    Katalánci rozjeli naprosto špičkovou kombinaci, na jejíž konci byl Messi. Rána z velkého úhlu skončila přesně v náruči brankáře Neta.
    56. Messi prověřil brankáře.
     
    57
    Piquému se příliš nevyvedla rozehrávka, čehož se pokoušel využít Čeryšev. Ruský express pádil s míčem po levé straně, kde nakonec vybojoval rohový kop.
     
    58
    Nejprve žlutou kartu vyfasoval Coutinho, který možná trochu omylem uhodil Pareja. Ten rovněž uviděl žlutý kartónek, a sice za předchozí tahání za dres.
     
    59
    Parejo to zkoušel hodně kostrbatým centrem, který sice doskákal ke Kondogbiovi. Ten v těžké pozici ale neměl šanci na sebemenší úspěch.
     
    60
    Messi před pokutovým územím narazil do hustého bloku protihráčů, poté se míč dostal na pravou stranu, kde si Semedo nevěřil na centr do šestnáctky.
     
    61
    Valencia brání kolem svého vápna opravdu znamenitě, nyní se do ofsajdového postavení dostal Messi, který se zapomněl za Garayem.
     
    62
    Na druhé straně si Parejo hodil míč daleko od nohy, jenomže Gayá ještě zabojoval a s vypětím všech sil zachránil balón před postranní čárou.
     
    63
    Posléze Gameiro postupoval do šestnáctky, odkud vypálil. Jeho rána sice byla patřičně razantní, s přesnosností to už o poznání pokulhávalo.
     
    64
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry. Zdá se, že se v posledních minutách konečně probudili také domácí, tlak Barcelony je u konce.
     
    65
    Už se zdálo, že se Coutinho dostane k dalšímu zakončení, nakonec hlavní sudí odpískal předchozí faul, kterého se dopustil dnes nevýrazný Suárez.
     
    66
    Kondogbia šel do souboje s Busquetsem vysokou nohou, čehož si všiml také hlavní sudí. Domácí záložník se rozčiluje, naopak může být rád, že neuviděl žlutou kartu.
     
    67
    Střídání v týmu Valencia CF: ze hřiště odchází Kévin Gameiro, přichází Rodrigo.
     
    68
    Valencia postupně otočila hru na levou stranu, kde se k dalšímu centru dostal levý obránce Gayá. Jeho vzdušnou nabídku hravě odvrátil Piqué.
     
    69
    Ve druhém poločase je nezvykle hodně mimo hru Messi, kterého si velmi dobře střeží domácí obrana. Barcelona jakoby nemohla najít na defenzívu Valencie.
     
    74
    Messi dostal příležitost k rozehrávce přímého kopu. Argentinec pochopitelně vypálil přímo na bránu, jeho střela se ale snesla nad branku.
     
    75
    Rychlé autové vhazování našelo zapomenutého Rodriga, který ihned přihrával pod sebe, kde si ale jeho trojice spoluhráčů dávala přednost.
     
    76
    Suárez se probíjel do šestnáctky jako tank, prvního hráče doslova zboural, ten druhý mu míč ustřelil. Barcelona opět začíná svírat svého soupeře.
     
    77
    Už se zdálo, že se Coutinho dostane do vyložené šance, jenomže na poslední chvíli ho pohlídal Gayá, který si navíc pomohl čistým zákrokem.
     
    78
    Jenomže hře Barcelony chybí nějaký moment překvapení, domácí obrana si totiž rutinní přihrávky hlídá. Navíc ani Messi nemá na práci s míčem příliš času.
     
    78
    Střídání v týmu Valencia CF: ze hřiště odchází Geoffrey Kondogbia, přichází Francis Coquelin.
     
    79
    Až nyní to Arthur zkoušel individuálním průnikem, který nakonec přinesl zisk standardní situace. Tu Katalánci rozehráli hodně rychle.
     
    80
    Ani tentokráte se pokutový kop nepíská, Barcelona se ještě dožaduje videa, avšak hlavní sudí o tom nechci ani slyšet. Suárez tak bude muset vstát na nohy.
     
    81
    Rakitić posílal do šestnáctky polovysoký centr, který směřoval na Suáreze, jehož komické zakončení nebylo nebezpečné. Domácí jsou pod drtivým tlakem.
     
    82
    Až nyní si Messi hrudí zpracoval přihrávku od Busquetse, poté si potáhl míč na pravou nohu a následně vypálil pouze do boční sítě.
     
    83
    Přenesení hry našlo na levé straně Čeryševa, který to zkoušel z hodně těžké pozice. Rána levačkou nakonec zaplula do náruče brankáře.
     
    84
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Philippe Coutinho, přichází Ousmane Dembèlé.
     
    85
    Do konce zápasu zbývá něco málo přes pět minut, domácí i nadále drží nerozhodný výsledek. Barcelona se nadechuje k dalšímu drtivému náporu.
     
    86
    Messi nedokázal poslat míč kolem Pareja, což nemuselo tolik vadit. Odraz hrál do karet Busquetsovi, který oslovil vedle stojícího Arthura.
     
    87
    Poprvé se s míčem seznámil také Dembélé, který měl kolem sebe hlouček protihráčů. Proto jeho přihrávka směřovala na nekrytého Arthura. Barcelona stupňuje svůj nápor.
     
    88
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Arthur, přichází Rafinha.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Barcelona se směrem dopředu trápí, čtvrtý rozhodčí by měl nastavit alespoň tři minuty.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    90+1
    Barcelona je i nadále s míčem na útočné polovině, nicméně k ničemu vážnějšímu to nevede. Messiho družina marně hledá cestičku vpřed.
     
    90+2
    Vypadá to na dělbu bodů. Valencia je v kompletním složení na vlastní polovině, soupeř rozjíždí jednu z posledních útočných akcí.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí nerozhodným výsledkem 1-1, což znamená, že Barcelona nevyhrála ani ve čtvrtém po sobě jdoucím ligovým zápasem v řadě. Katalánci to dnes měli o to těžší, že od druhé minuty prohrávali o jednu branku. Barcelona se ale výrazně herně zvedla, výsledkem byla vyrovnávací trefa, kterou obstaral Messi. Druhý poločas nám dlouhou dobu nabízel stejný obrázek hry, Barcelona totiž marně dobývala opačnou šestnáctkou. Messiho družina se ale za celou dobu nedostala do žádné vyložené šance, to samé platí také o Valencii, která se pokoušela hrozit z rychlých protiútoků.
     
    Držení míče: 26 % : 74 %.
    Střely na branku: 1:3. Střely mimo: 3:2. Rohy: 3:1. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 6:1. (22:37:15)

    David Suchý

    Branky: 2. Garay – 23. Messi (L. Suárez)

    Karty:   43. Soler (VAL), 58. Parejo (VAL) – 41. L. Suárez (BAR), 58. Coutinho (BAR)


    Držení míče: 26 % : 74 %.
    Střely na branku: 1:3. Střely mimo: 3:2. Rohy: 3:1. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 6:1.
    Valencia CF: Neto – Piccini, Garay, Gabriel, Gayá – Soler, Parejo (C), Kondogbia (78. Coquelin), Guedes (12. Čeryšev) – Batshuayi, Gameiro (67. Rodrigo).
    Náhradníci: Doménech – Coquelin, Čeryšev, Lato, Rodrigo, Murillo, Wass.

    FC Barcelona: ter Stegen – Semedo, Piqué, Vermaelen, Alba – Rakitić, Busquets, Arthur (88. Rafinha) – Messi (C), L. Suárez, Coutinho (84. O. Dembèlé).
    Náhradníci: Cillessen – Rafinha, O. Dembèlé, Munir, Denis Suárez, Lenglet, Arturo Vidal.

    Rozhodčí: González – Becerril, Rubio
    thejrc.org