Valladolid – Huesca 1:0 (kon.) | Atlético – Real Betis 1:0 (kon.) | Espanyol – Villarreal 3:1 (kon.)
Sevilla – Celta Vigo 2:1 (kon.) | Valencia – Barcelona 1:1 (kon.)
konec
Valencia CF
1:1 (1:1)
FC Barcelona
Neděle 07.10.2018, 20:45 • Estadio de Mestalla (Valencia) • Španělská LaLiga • 8. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 26 % : 74 %.
    Střely na branku: 1:3. Střely mimo: 3:2. Rohy: 3:1. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 6:1. (22:37:15)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí nerozhodným výsledkem 1-1, což znamená, že Barcelona nevyhrála ani ve čtvrtém po sobě jdoucím ligovým zápasem v řadě. Katalánci to dnes měli o to těžší, že od druhé minuty prohrávali o jednu branku. Barcelona se ale výrazně herně zvedla, výsledkem byla vyrovnávací trefa, kterou obstaral Messi. Druhý poločas nám dlouhou dobu nabízel stejný obrázek hry, Barcelona totiž marně dobývala opačnou šestnáctkou. Messiho družina se ale za celou dobu nedostala do žádné vyložené šance, to samé platí také o Valencii, která se pokoušela hrozit z rychlých protiútoků.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Vypadá to na dělbu bodů. Valencia je v kompletním složení na vlastní polovině, soupeř rozjíždí jednu z posledních útočných akcí.
     
    90+1
    Barcelona je i nadále s míčem na útočné polovině, nicméně k ničemu vážnějšímu to nevede. Messiho družina marně hledá cestičku vpřed.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Barcelona se směrem dopředu trápí, čtvrtý rozhodčí by měl nastavit alespoň tři minuty.
     
    88
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Arthur, přichází Rafinha.
     
    87
    Poprvé se s míčem seznámil také Dembélé, který měl kolem sebe hlouček protihráčů. Proto jeho přihrávka směřovala na nekrytého Arthura. Barcelona stupňuje svůj nápor.
     
    86
    Messi nedokázal poslat míč kolem Pareja, což nemuselo tolik vadit. Odraz hrál do karet Busquetsovi, který oslovil vedle stojícího Arthura.
     
    85
    Do konce zápasu zbývá něco málo přes pět minut, domácí i nadále drží nerozhodný výsledek. Barcelona se nadechuje k dalšímu drtivému náporu.
     
    84
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Philippe Coutinho, přichází Ousmane Dembèlé.
     
    83
    Přenesení hry našlo na levé straně Čeryševa, který to zkoušel z hodně těžké pozice. Rána levačkou nakonec zaplula do náruče brankáře.
     
    82
    Až nyní si Messi hrudí zpracoval přihrávku od Busquetse, poté si potáhl míč na pravou nohu a následně vypálil pouze do boční sítě.
     
    81
    Rakitić posílal do šestnáctky polovysoký centr, který směřoval na Suáreze, jehož komické zakončení nebylo nebezpečné. Domácí jsou pod drtivým tlakem.
     
    80
    Ani tentokráte se pokutový kop nepíská, Barcelona se ještě dožaduje videa, avšak hlavní sudí o tom nechci ani slyšet. Suárez tak bude muset vstát na nohy.
     
    79
    Až nyní to Arthur zkoušel individuálním průnikem, který nakonec přinesl zisk standardní situace. Tu Katalánci rozehráli hodně rychle.
     
    78
    Střídání v týmu Valencia CF: ze hřiště odchází Geoffrey Kondogbia, přichází Francis Coquelin.
     
    78
    Jenomže hře Barcelony chybí nějaký moment překvapení, domácí obrana si totiž rutinní přihrávky hlídá. Navíc ani Messi nemá na práci s míčem příliš času.

    David Suchý

    Branky: 2. Garay – 23. Messi (L. Suárez)

    Karty:   43. Soler (VAL), 58. Parejo (VAL) – 41. L. Suárez (BAR), 58. Coutinho (BAR)


    Držení míče: 26 % : 74 %.
    Střely na branku: 1:3. Střely mimo: 3:2. Rohy: 3:1. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 6:1.
    Valencia CF: Neto – Piccini, Garay, Gabriel, Gayá – Soler, Parejo (C), Kondogbia (78. Coquelin), Guedes (12. Čeryšev) – Batshuayi, Gameiro (67. Rodrigo).
    Náhradníci: Doménech – Coquelin, Čeryšev, Lato, Rodrigo, Murillo, Wass.

    FC Barcelona: ter Stegen – Semedo, Piqué, Vermaelen, Alba – Rakitić, Busquets, Arthur (88. Rafinha) – Messi (C), L. Suárez, Coutinho (84. O. Dembèlé).
    Náhradníci: Cillessen – Rafinha, O. Dembèlé, Munir, Denis Suárez, Lenglet, Arturo Vidal.

    Rozhodčí: González – Becerril, Rubio
    thejrc.org