Plzeň – Banská Bystrica 6:4 (kon.) | Třinec – Storhamar 2:3 (kon.) | IFK Helsinky – Skellefteå 1:5 (kon.)
TPS – Junosť Minsk 3:1 (kon.) | Kärpät – Mountfield HK 3:2 (kon.) | Djurgården – Tappara 3:5 (kon.)
Växjö – Cardiff 3:1 (kon.) | Frölunda – Aalborg 6:0 (kon.) | Mnichov – Malmö Redhawks 3:2 (kon.)
Zürich – Vienna Capitals 7:4 (kon.) | Lugano – JYP 2:0 (kon.)
konec
Djurgårdens IF
3:5 (1:0, 1:3, 1:2)
Tappara Tampere
Úterý 09.10.2018, 18:30 • Hovet Arena, Stockholm • Hokejová Liga mistrů • Skupina E
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Statistiky zápasu:
    Střely na branku: 25 – 21.
    Zablokované střely: 5 – 6.
    Zákroky brankářů: 16 – 22.
    Vyloučení: 12 – 6.
    Buly: 31– 26. (20:49:49)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec nabídlo hned osm branek, pět z nich vsítila Tappara, která těžila z vynikající druhé periody. Vstup do třetí třetiny ale neproběhl dle představ, soupeř totiž dohnal dvoubrankové manko. Finský celek si ale vzal vedení zpět, zhruba sedm minut před koncem se podruhé v utkání trefil kapitán Kuusela. Djurgårdens to před koncem zápasu zkoušelo bez brankáře, to ale přineslo pouze pátou branku soupeře.
     
    Konec zápasu.
     
    59:11
    Domácí to opět zkouší bez brankáře, Djurgårdens rozjíždí další útočnou akci až od své svatyně.
     
    58:37
    Vyloučení v týmu Tappara (Otso Rantakari – 2 min., držení).
    58:06 MALINEN - 3:5
     
    58:06
    Tappara právě vstřelila branku!
    Je tu rozhodující branka tohoto zápasu! Domácí zkusili hru bez brankáře, která se jim vůbec nepodařila. K puku se totiž dostal Järvinen, který ještě našel lépe postaveného JARKKA MALINENA, jenž bezpečně zasunul puk do prázdné brány.
    Asistence: Jan-Mikael Järvinen.
     
    57:12
    Domácí se už delší dobu nedostali k ničemu nebezpečnému, soupeř hraje hodně zodpovědně. Nyní rozehrávku domácích napadá neúnavný Luoto.
     
    55:56
    Na druhé straně se Levtchi probíjel do zajímavé šance, nakonec ale ani nevystřelil. Aby toho nebylo málo, tak Jensen ukryl puk do lapačky.
     
    54:17
    Hulstromovi se podařilo obkroužit branku soupeře, poté se mu ale nepodařilo kloudně přihrát před Bäckströma. Tappara ihned spěchá na druhou stranu.
     
    53:31
    Nyní se Simontaival pokoušel natlačit před brankáře, který ale sevřel puk do své náruče. Poté ještě domácí obránci vyčistili prostor kolem svého brankoviště.
     
    52:32
    Strandberg tak dlouho váhal s přihrávkou na rozjetého kolegu, až nakonec sám vystřelil. Ránu zápěstím ale dokázal finský brankář vyrazit nad sebe.
    52:13 KUUSELA - 3:4
     
    52:13
    Tappara právě vstřelila branku!
    Hosté se dostávají zpět do vedení! Obrana domácího celku naprosto zaspala, soupeř se vydal do dalšího přečíslení, které hravě vyřešil KRISTIAN KUUSELA. Hostující forvard se nacházel sám před brankářem, kterého překonal střelou po ledě.
    Asistence: Jarkko Malinen, Jan-Mikael Järvinen.
     
    51:12
    Brodin zkoušel nahodit puk před bránu, kde se nacházela smečka protihráčů. Djurgårdens sevřelo soupeře, jenomže k zakončení nedošlo.
     
    49:30
    Najednou je domácí celek o poznání živější, hostující Simontaival ale zablokoval ránu do ochranné sítě. Posléze se strhla ještě menší mela.
    48:19 BERGFORS - 3:3
     
    48:19
    Djurgårdens právě vstřelilo branku!
    Domácí srovnávají krok, ochozy jsou ve varu! Parádní přihrávka směřovala mezi kruhy, kde číhal NICLAS BERGFORS, jehož rána z první putovala mimo dosah hostujícího brankáře Bäckströma. Hezká hokejová akce!
    Asistence: Sebastian Strandberg, Henrik Eriksson
     
    47:22
    Rantakari se sice zjevil v dobrém postavení na střelu, i tak ještě hledal lépe postaveného Kuuselu, kterému zakončení z první absolutně nesedlo.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 5. Bergfors (Axelsson), 40. Eriksson (Alsing, Norell), 49. Bergfors (Strandberg, Eriksson) – 25. Kuusela (Vitassmaki, Rautanen), 29. Luoto (Rauhala), 34. Malinen (Kuusela), 53. Kuusela (Malinen, Jan-Mikael Järvinen), 59. Malinen (Jan-Mikael Järvinen)


    Djurgårdens IF: Jensen (Reideborn) – Norell, Hultström, Nilsson, Alsing, J. Pettersson, Bernhardt, Widing, B. Petersson – Brodin, Josefson (C), Lilja – J. Davidsson, M. Davidsson, Possler – Bergfors, Strandberg, Axelsson – Bemström, Lundin Erikso
    Tappara Tampere: Bäckström (Heljanko) – Rantakari, Vitassmaki, Kemiläinen, J. Järvinen, Rautanen, Elorinne, Mäkinen, Utunen – Kuusela (C), Malinen, J. Järvinen – Ojamäki, M. Järvinen, Erkinjuntti – Levtchi, Rauhala, Luoto – Simontaival, Jasu, Moilanen

    Rozhodčí: Wiegand, Andersson – Dahmén, Wernström
    thejrc.org