Jihlava – Vsetín 1:2 (kon.) | Motor ČB – Litoměřice 4:5 (0:2 po s.n.) | Slavia – Poruba 2011 7:4 (kon.)
Přerov – Frýdek-M. 5:3 (kon.) | Prostějov – Třebíč 6:3 (kon.) | Kadaň – Ústí n/L 2:1 (kon.)
Kladno – Havířov 3:2 (kon.)
po s.n. (0:2)
Banes Motor České Budějovice
4:5 (0:2, 3:0, 1:2 - 0:0)
HC Stadion Litoměřice
Středa 10.10.2018, 17:30 • Budvar aréna • Chance liga • 12. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    text ČEZ Motor České Budějovice

    Jihočeští hráči si v dosavadním průběhu sezóny vedou velmi dobře. Celkem odehráli jedenáct utkání, ve kterých osmkrát slavili vítězství v základní hrací době. Jednou padli v prodloužení a pouze dvakrát prohráli po šedesáti minutách. Celkově hokejisté Motoru nasázeli 38 branek, zatímco jich inkasovali jen 24. Tento počet z nich dělá nejlepší obranu.

    Co se týče týmových statistik, jsou na tom České Budějovice jako na houpačce. Vůbec se jim nedaří přesilové hry, kterých využila jen 11,67%. To je druhé nejhorší číslo v lize! Oslabení jsou na tom o poznání lépe. Celkem Jihočeši ubránili 90% početních výhod soupeře, což je řadí na druhou příčku.

    Sestava z posledního utkání:
    Strmeň (Kváča) – Kutlák, Fillman, Pýcha, Pavlin, Vydarený, Plášil – M. Novák, Gilbert, Endál – Beránek, Dančišin, Babka – Šimánek, R. Přikryl, Z. Doležal – Kachyňa, Hrubec, Vaculík – Doktor.

    Nejproduktivnější hráči:
    Cody Bradley – 11 bodů (5+6)
    Lukáš Endál – 10 bodů (5+5)
    Martin Novák – 10 bodů (5+5)
    Žiga Pavlin – 10 bodů (4+6)
    David Gilbert – 10 bodů (1+9)
     
    text HC Stadion Litoměřice

    Severočeši jsou na tom hůře než České Budějovice. Taktéž odehráli jedenáct utkání, ve kterých zvítězili pětkrát v základní hrací době, jednou v prodloužení a pětkrát v šedesáti minutách. Celkem tedy získali sedmnáct bodů, které je řadí na deváté místo. Celkem Litoměřice nasázely 34 branek, zatímco jich inkasovaly 30.

    Co se týče týmových statistik, je hostující tým v průměru. Celkem využil 20,83% přesilových her, což ho řadí na slušné sedmé místo. Bránění početních výhod soupeře už je o něco horší. Severočeši jich ubránili 84,13% a toto číslo je řadí na deváté místo.

    Sestava z posledního utkání:
    Dvořák (Michajlov) – Marcel, Kvasnička, Smetana, Gaspar, Jebavý, Buchtela, Dajčar – Korkiakoski, J. Kloz, M. Zadražil – Voženílek, Válek, Rousek – Šik, Flynn, Pour – J. Dvořák, M. Havelka, Jirásek.

    Nejproduktivnější hráči:
    Jan Kloz – 14 bodů (5+9)
    Markus Korkiakoski – 13 bodů (2+11)
    Daniel Voženílek – 10 bodů (5+5)
    Aleš Pavlas – 10 bodů (2+8)
     
    Vzájemné zápasy z minulé sezóny:

    Litoměřice – České Budějovice 2:5
    Litoměřice – České Budějovice 2:3
    České Budějovice – Litoměřice 3:1
    České Budějovice – Litoměřice 1:0
     
    Úvodní sestavy:

    ČEZ Motor České Budějovice: Kváča (Strmeň) – Kutlák, Fillman, Pýcha, Pavlin, Vydarený, Plášil – M. Novák, Gilbert, Endál – Beránek, Dančišin, Babka – Z. Doležal, Šimánek, R. Přikryl – Kachyňa, Hrubec, Vaculík – Doktor.

    HC Stadion Litoměřice: Dvořák (Michajlov) – Kvasnička, Marcel, Smetana, Gaspar, Jebavý, D. Málek, Dajčar – Korkiakoski, J. Kloz, Rousek – Voženílek, Válek, M. Zadražil – Šik, Flynn, Pour – J. Dvořák, M. Havelka, Jirásek.

    Rozhodčí: Doležal, Valenta – Polonyi, Kreuzer.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:15
    A je to tu! Právě odstartovalo druhé utkání ve dvou dnech v Budvar aréně. Úvodní vhazování vyhrál hostující tým, který se ihned vydal do útočné třetiny.
     
    00:53
    Druhá lajna, která je složená z českobudějovických mladíků se dostala do útočné třetiny. Zde se však jen bila o kotouč, který nakonec ztratila.
     
    01:29
    A na druhé straně přišla první dobrá šance! Málek nahodil od modré a jeho pokus trefil Havelku někam do ramene, od něhož šel puk těsně vedle.
     
    01:54
    A fanoušci v českobudějovické aréně nejsou spokojení! Lukáš Endál nahodil puk a rozhodčí odpískali. kotouč byl ovšem vidět, ale následná dorážka do brány již neplatila.
     
    02:33
    A další dobrá šance pro Motor! Lukáš Endál získal kotouč v útočném pásmu a chtěl zasunout na přední tyč. Jeho pokus jen projel brankovištěm kousek od brankové čáry! moc nechybělo, aby Jihočeši vedli.
     
    02:51
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Hostující tým přežil dvě skvělé šance Motoru a sám se ujímá vedení! Flynn chytře našel žabičkou Gaspara, jehož střelu tečoval OTAKAR ŠIK přímo mezi betony domácího gólmana, který byl bez šance. Asistence: Michael Gaspar a Oscar Flynn.
     
    03:15
    Slušná střela v podání Zdeňka Kutláka. Na toho bylo čistě vyhrané buly, ovšem rána domácího kapitána byla sražena mimo tři tyče.
     
    03:37
    A mohlo být srovnáno! David Gilbert se dostal do úniku, kdy jel sám na gólmana. Chtěl si vymíchat Dvořáka, jenže ten se nenechal.
     
    03:57
    David Gilbert trefuje spojnici tyčí! Motor má v úvodu obrovský tlak, ale gól zatím nevstřelil. To se může ovšem brzy změnit, jelikož bude hrát přesilovou hru.
     
    03:57
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Patrik Marcel – 2 min., pozdní dohrání).
     
    04:11
    Zdeněk Doležal vyslal parádní střelu, kterou tečoval Roman Přikryl. Hostující gólman si připsal velmi důležitý zákrok.
     
    04:48
    Obrovská šance domácího týmu, který má opravdu velký tlak! Daniel Dvořák vyrazil puk jen vedle sebe, kde mohl dorážet Dančišin do prázdné. Kotouč ovšem netrefil!
     
    05:34
    Další velmi dobrá střela od modré, se kterou měl litoměřický gólman problémy. Nakonec jí vyrazil a jeho spoluhráči vyhodili přes všechny čáry.
     
    05:57
    Marcel je na ledě!
     
    06:23
    Dobrou práci odvedl v útočné třetině Martin Novák. Ten získal puk pro Babku a po krátké chvilce se touš dostal ke Gilbertovi. Jeho ránu Dvořák chytil.
     
    06:34
    Matouš Hrubec chtěl poslat přihrávku zpoza brány před branku. Jeho pas byl ovšem sražen do útočného pásma, kde se o něj strhl tuhý boj.
     
    07:07
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Jakub Doktor – 2 min., sekání).
     
    07:17
    Litoměřice se ihned usadily v útočném pásmu. Do dobré pozice si najel Lukáš Rousek, jenž mířil na přední tyč. Tam si to Kváča ovšem pohlídal.
     
    07:37
    Českým Budějovicím se poté podařilo dostat puk až za modrou čáru. Hosté se navíc poté dostali do ofsajdu. Vhazování na obranné modré Motoru.
     
    08:18
    Tentokrát si dva hostující hráči příliš neporozuměli a profitoval z toho Motor. Kutlák byl na dobrém místě a jemným obloučkem vyhodil za Dvořáka.
     
    09:07
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Přesně v této vteřině končí trest Jakuba Doktora a hosté střílí druhou branku! Ta by vůbec neměla být uznána! LUKÁŠ VÁLEK totiž kotouč do sítě naprosto jednoznačně kopl, přesto je branka uznána. Všemu ale předcházela chyba Kváči, který neudržel kotouč ve své výstroji a který mu vypadl po celkem jednoduché střele. Asistence: Matěj Zadražil.
     
    09:56
    Za Kváčou zazvonila tyč!
     
    10:41
    Pavel Pýcha v dobré šanci! Dvořák znovu vykopl puk jen vedle sebe, kde se objevil českobudějovický obránce, jehož rána z bekhendu byla vyražena betonem.
     
    10:45
    Domácí kapitán ukazuje, že má v ruce slušný dynamit. Znovu na něj bylo čistě vyhrané vhazování a jeho ránu musel hostující gólman vyrazit.
     
    11:13
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Zdeněk Doležal – 2 min., podrážení).
     
    11:32
    Renému Vydarenému se sice ještě nepodařilo kotouč vyhodit, když ho zastavil hostující hráč u mantinelu. Jeho práci ale dokončil David Gilbert.
     
    12:08
    Další vyhození na domácí straně. Tato početní výhoda se Litoměřicím zatím moc nedaří. nemohou se za žádnou cenu dostat do útočného pásma.
     
    12:36
    České Budějovice velmi dobře brání střední pásmo, přestože hrají ve čtyřech. Další vyhození, po kterém musí Severočeši začít útok od svého brankáře.
     
    13:14
    Doležal je na ledě, jenže znovu se bude vylučovat na domácí straně.
     
    13:14
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Jakub Doktor – 2 min., hákování).
     
    13:19
    Parádní začátek oslabení. David Gilbert vyhrál vhazování a Filmann poslal puk po mantinelu až za bránu hostujícího brankáře.
     
    13:57
    Tohle ovšem již zavánělo gólem! Kváča se dostal po zákroku mimo branku a litoměřický hráč posílal kotouč před bránu. Zde ho nikdo z hostí nedokázal dostat do prázdné sítě.
     
    14:38
    Severočeši teď celkem motali domácí tým v jeho obranném pásmu. Petr Kváča si ale našel puk a přerušil hru. Unavená čtyřka mohla vystřídat.
     
    15:14
    Jakub Doktor je na ledě!
     
    15:42
    Martin Novák dobře vystihl přihrávku přes střední pásmo. Sám si vzal kotouč, najel si k mantinelu a vypálil. Dvořák udržel puk mezi rukou a tělem.
     
    16:08
    Ne, Českým Budějovicím se v posledních minutách nedaří. Je vidět, že je srazila druhá branka a hostující tým je v posledních minutách lepší.
     
    16:59
    Dobře to myslel Jakub Babka, který chtěl poslat přihrávku z otočky zpoza branky. Hostující obrana ovšem jeho úmysl vystihla a puk odpálila pryč.
     
    17:47
    Již celkem dlouho se bojuje o kotouč v útočném pásmu a tento souboj stále není u konce.
     
    18:14
    René Vydarený ukázal, že není spokojený s vývojem zápasu! Nejdříve poslal dělovku z první, kterou schytal hostující hráč. Poté se do puku opřel ještě jednou, ale Dvořák našel kotouč ve výstroji.
     
    18:27
    Další vyhrané vhazování v podání Davida Gilberta. Pavlin měl poté ale těžkou pozici a jen nahodil kotouč před branku, kde nikdo z domácích nebyl.
     
    18:57
    Znovu centr první formace. tentokrát to zkusil sám a zakončoval bekhendem. Jeho střela na zadní tyč šla dobře, jenže Dvořák puk vyrazil.
     
    19:27
    České Budějovice na několik desítek vteřin zamkly svého soupeře v obranném pásmu a hosté zahráli jen na zakázané uvolnění.
     
    19:54
    Havelka posla puk svému spoluhráči, který byl naprosto sám v útočném pásmu na levé straně. Jeho střela Kváčovi vypadla, ale domácí gólman si toho všiml a schoval puk pod svou lapačku.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    No, je za námi zajímavá první třetina. Motor měl sice v úvodních minutách převahu, jenže jako první se radovali hosté. Gasparovo nahození šikovně tečoval Otakar Šik, který nedal domácímu týmu šanci zasáhnout. Následně Jihočeši měli tlak, ze kterého Gilbert trefil spojnici tyčí. Když se neprosadily České Budějovice, znovu se prosadily Litoměřice. Tento gól byl ovšem minimálně sporný, jelikož ho byl dosaženo jasným kopnutím Lukáše Válka. Branka však byla uznána, a tak vede po první periodě hostující tým o dvě branky.

    Další třetina začne přibližně v 18:26.
     
    Statistiky v první třetině:

    Střely na bránu: 20 – 6
    Střely mimo: 5 – 4
    Zblokované střely: 5 – 4
    Vhazování: 15 – 12
    Přesilové hry: 0/1 – 1/3
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:28
    Martin Novák to teď neudělal úplně chytře. Místo toho, aby jen protečoval puk do útočného pásma, tak ho zastavil a dostal do ofsajdu Lukáše Endála.
     
    21:13
    Vstup do druhé třetiny se Motoru zatím nedaří. Matěj Zadražil se dostal do dobré pozice, ale jeho střelu vyrazil Kváča levým betonem.
     
    21:30
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Jan Kloz – 2 min., hákování).
     
    21:38
    Zdeněk Kutlák chtěl poslat puk před branku, jenže zde byl jen blok hostujících hráčů, kteří vyhodili puk přes všechny čáry až za Kváču.
     
    21:58
    Ke střele od modré se dostal Mitch Fillman. Jeho střela byla ovšem dobře vidět a Daniel Dvorák si s jeho ránou bez potíží poradil.
     
    22:14
    Žiga Pavlin vyslal opravdu dobrou střelu od modré. Před bránou navíc dobře clonil domácí hráč, přesto si litoměřický gólman puk našel v lapačce.
     
    22:55
    Ne, tato početní výhoda se domácímu týmu opravdu nedaří. Litoměřice si ovšem našly puk a znovu vyhodily přes všechny čáry.
     
    23:30
    Kloz je na ledě!
     
    23:33
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Zdeněk Doležal – 2 min., nedovolené bránění).
     
    23:48
    Karel Plášil nevyhodil puk z obranného pásma, když ho dobře zachytil hostující obránce na modré. Po krátké odmlce ovšem domácí vyhodili.
     
    24:23
    Následně se hosté dostali do menšího tlaku v útočné třetině. Nakonec od modré pálil Ondřej Smetana, jehož pokus našel Kváča v lapačce.
     
    24:46
    Velmi dobrá práce Milana Dančišina, ten by sice pod tlakem, dokonce byl sražen na zem, přesto dostal kotouč až za Daniela Dvořáka.
     
    25:16
    Tentokrát dobře Mitch Fillman. Ten si nejrychleji našel kotouč a měl před sebou dálnici, tak ho vyvezl až do útočné třetiny, kde pošetřil cenné vteřinky.
     
    25:33
    Doležal je na ledě!
     
    26:20
    Zdeněk Doležal byl hodně nepříjemně sražen na mantinel, což se nelíbilo domácím fanouškům. Sudího píšťalka ovšem zůstala klidná.
     
    26:49
    Obrovský závar před brankou hostujícího gólmana! Tentokrát se rozhodčí neupískli, jelikož puk viděli. Nikdo z domácích hráčů nedokázal dostat puk do sítě. Nutno dodat, že před brankou vznikla spíše valná hromada.
     
    27:34
    Lukáš Endál si teď vůbec nerozuměl s Gilbertem. Ten jeho přihrávku jen přejel a domácí tým se díky tomu musí stěhovat z útočného pásma.
     
    28:08
    Voženílek se s tím moc nepáral, neměl komu nahrát, a tak vyhodil puk přesně na Kváču. Ten okamžitě rozehrál a domácí mohou do útoku.
     
    28:45
    Jenže dlouho se v něm neudržel a Litoměřice mohly vést o dvě branky! Voženílek pálil do prázdné, jenže bránu přestřelil!
     
    29:39
    Pavel Pýcha si sám dojel nahozený kotouč, jenže poté domácí propadli! Jakub Pour jel sám na Kváču, který ho vychytal svým levým betonem.
     
    30:17
    Gilbert si jako první našel kotouč, který byl sražen jedním z hostí. Sám do toho šlápl a mířil do šibenice. Jeho rána byla ovšem z dálky a Dvořák zasáhl.
     
    30:59
    V posledních minutách vidíme spoustu nepřesností na obou stranách. Což vyhovuje více hostujícímu týmu. Kotouč se teď ocitl mimo mantinely.
     
    31:28
    Další nepřesnost, tentokrát na litoměřické straně. Velmi prudký pas nenašel nikoho v bílooranžovém dresu a píská se zakázané uvolnění.
     
    31:32
    Znovu předvedl čistě vyhrané buly David Gilbert. Ihned z první pálil Pavel Pýcha, jenže střela mu nesedla, navíc byla sražena do ochranné sítě.
     
    31:56
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Motor sice není v utkání lepším týmem, konečně ovšem střílí branku! Pýcha poslal puk po mantinelu na DAVIDA GILBERTA, který trefil Dvořáka do ramene, od něhož se kotouč odrazil za brankovou čáru. Asistence: Pavel Pýcha a Žiga Pavlin.
     
    32:11
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    A po patnácti vteřinách máme srovnáno, v Budvar aréně propuká euforie! JIŘÍ ŠIMÁNEK se dostal s Doktorem do přečíslení dva na jednoho. Celou akci vzal na sebe a jeho dělovka na zadní tyč byla úspěšná. Asistence: Ondřej Kachyňa a Petr Kváča.
     
    32:28
    Tak to bylo neskutečné, co se stalo v poslední minutě na ledě v Budvar aréně! Domácí srovnali stav utkání během patnácti vteřin a Litoměřice jsou na ručník. Následuje komerční přestávka.
     
    32:28
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Daniel Dvořák – 2 min., zdržování hry / padnutí na puk).
     
    32:47
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Neskutečné, Motor jde do vedení! Budvar aréna skoro praská v základech. Martin Novák poslal puk na LUKÁŠE ENDÁLA, jehož rána z první zapadla až do branky! Asistence: Martin Novák a Zdeněk Kutlák.
     
    33:36
    Na hostující straně se hnal do zakončení litoměřický hráč, jenže byl odzbrojen. Na druhé straně pálil Doležal, ale Dvořák jeho střelu vyrazil.
     
    34:20
    A Českým Budějovicím narostly křídla a je jich plné hřiště! Tentokrát Litoměřice otřely své vyhození o plexisklo a vhazovat se bude v jeho obranném pásmu.
     
    34:36
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Dominik Málek – 2 min., podrážení).
     
    34:51
    Martin Novák se snažil dostat k puku, jak nejrychleji uměl. Měl to přece jen o něco dál než jeho protihráč, jenž se do puku opřel a poslal ho za Kváču.
     
    35:31
    V tomto oslabení se Litoměřice zatím brání velmi dobře. vyhazují jeden puk za druhým a nepouštějí svého soupeře do tlaku v útočném pásmu.
     
    36:09
    S tím chtěl něco udělat Žiga Pavlin, jenž se dostal až k bráně. Poté střílel a Dvořák jeho střelu vyrazil jen do brankoviště, kde kotouč nikdo z domácích nedokázal dorazit.
     
    36:36
    Málek je na ledě.
     
    37:35
    Roman Přikryl dobře přečetl úmysl jeho soupeřů. zastavil cestu přihrávce, díky čemuž získal puk. Poté se hosté navíc dostali do ofsajdu.
     
    37:58
    Skvěle zapracoval Martin Novák v útočném pásmu, kde vypíchl soupeři puk za brankou. poté se ovšem dostal do souboje a Litoměřice získaly puk.
     
    38:36
    Konečně se také trochu připomněl hostující tým, který úplně vypadl z role v posledních minutách. Jeho střela ovšem mířila hodně mimo.
     
    39:18
    Máme zde necelou minutu do konce první třetiny. V té se dostal ke střele hostující hráč, jenže Kváča puk dobře viděl a schoval ho v lapačce.
     
    39:30
    Dobře to udělal Milan Dančišin, který nevzdal boj o kotouč, díky kterému se nepískalo zakázané uvolnění a Motor je ještě v útočném pásmu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Tak to byla síla, co viděli fanoušci v Budvar aréně v druhé polovině druhé třetiny, kdy Motor během minuty otočil stav utkání z 0:2 na 3:2. Nejprve se trochu se štěstím prosadil David Gilbert, který otřel svou střelu o Dvořáka, od něhož se puk odrazil za brankovou čáru. Uběhlo patnáct vteřin a bylo srovnáno. Jiří Šimánek se s tím nepáral a jeho dělovka v přečíslení málem protrhla síť. Po dalších třiceti vteřinách se Budvar aréně otřásala v základech. Lukáš Endál se do puku opřel v přesilové hře a obrat byl dokonán. Budějovice poté naprosto převzaly roli dominujícího týmu, ale další gól již nepřidaly.

    Další třetina začne přibližně v 19:22.
     
    Statistiky po dvou třetinách:

    Střely na branku: 31 – 12
    Střely mimo: 9 – 7
    Zblokované střely: 10 – 5
    Vhazování: 32 – 20
    Přesilové hry: 1/4 – 1/4
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:12
    Ihned po vhazování se dostali domácí hokejisté do útočné třetiny. Z první pálil Zdeněk Kutlák, jenže střela mu nesedla a šla vedle.
     
    40:35
    Po jedné ze střel Daniel Dvořák vůbec nevěděl, kde je puk. Ten se nakonec objevil v rohu útočného pásma a hostující brankář si oddychl.
     
    41:06
    Petr Kváča to teď nevymyslel zrovna dobře. Chtěl pomoci svému týmu s rozehrávkou. Jenže k puku se dostal Zadražil, proti jehož ráně se stihl vrátit.
     
    42:01
    Milan Dančišin ještě zachytil puk v útočné třetiny. Z první se do něj ovšem trefit nedokázal. Poté ho raději poslal do rohu útočného pásma.
     
    42:34
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Filip Jirásek – 2 min., hrubost).
     
    42:46
    Zdeněk Kutlák dvakrát trefil soupeře v hostujícím dresu. Martin Havelka schytal obě rány a měl poté problémy se postavit. Je otázkou jestli bude pokračovat.
     
    43:06
    Hodně tuhý souboj probíhal u mantinelu. Zde ovšem nakonec vyhráli domácí hráči souboj a kotouč poslali daleko za Kváčovu branku.
     
    43:39
    Obrovská šance! Lukáš Endál dobře vyslal střelu, kterou Dvořák jen vyrazil. Ani jeden z domácích ovšem neodkázal dostat puk do sítě!
     
    44:02
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Patrik Marcel – 2 min., vysoká hůl).
     
    44:16
    Škoda, že si domácí hráč nevšiml Martina Nováka, který byl úplně sám na zadní tyčce. Kdyby tam dostal přihrávku, dával by do prázdné.
     
    44:34
    Jirásek je na ledě, Litoměřice hrají ve čtyřech!
     
    45:04
    Žiga Pavlin pálil od modré, ale střela mu ani trochu nesedla. Šla hodně nad branku, navíc se poté puku zmocnili hosté, kteří vyhodili.
     
    45:45
    Šimánek mohl přidat druhou branku! Střela Pavlina byla sražena na hranici brankoviště, kkde si puk našel jako první hráč s číslem dvacet dva, který přestřelil.
     
    46:02
    Patrik Marcel je na ledě!
     
    46:22
    Do slibné pozice si sjel Karel Plášil! Tomu se povedlo zakončit, jenže obětavě mu skočil do střely protihráč, jenž střelu srazil mimo.
     
    47:15
    Zdeněk Kutlák se teď zachoval jako správný kapitán. Motor byl pod tlakem, ale domácí hráč zachytil kotouč, který jemné poslal za modrou čáru.
     
    47:48
    Jakub Doktor hodně dobře napadal hostujícího hráče, který s tím měl problémy. Nakonec mu musel pomoci s rozehrávkou Daniel Dvořák.
     
    48:57
    René Vydarený ukazuje, že má ofenzivní choutky. Dobře si objel bránu, jenže jeho přihrávku nikdo nedokázal trefit a zakončit.
     
    49:15
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    A už je to o dvě branky! motor ukazuje, že je lepším týmem a střílí čtvrtou branku. Po zákroku Dvořáka vznikl závar před brankou Dvořáka. Tam se nejlépe zorientoval ZDENĚK DOLEŽAL, jenž zasunul puk k tyči. Asistence: David Gilbert.
     
    49:54
    Na druhé straně se snažily dostat do útoku Litoměřice. Ke střele se ovšem nedostaly, jenže České Budějovice poslaly puk jen na zakázané uvolnění.
     
    50:13
    Další útočnou akci domácího tým zastavil ofsajd. Zároveň byla ohlášena poslední komerční přestávka dnešního zápasu.
     
    50:13
    V Budvar aréně je 5016 diváků!
     
    50:59
    Nepřesná přihrávka Litoměřic je připravila o velmi zajímavou šanci. Díky ní se totiž vystavily do ofsajdu a nemohly jet do přečíslení.
     
    51:57
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Obrovská chyba Motoru a je to zase jen o gól! Oscar Flynn vyslal do samostatného nájezdu JAKUBA POURA, který rychlou střelou překonal domácího gólmana. Asistence: Oscar Flynn.
     
    52:41
    Dobře to vymyslel Jakub Babka! Ten sice padal, ale poslal skvělý pas před bránu, kde byl David Gilbert, jehož rychlou střelu Dvořák vyrazil!
     
    52:56
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Lukáš Endál.
     
    53:53
    České Budějovice se zpočátku oslabení brání velmi dobře, dokonce zaútočily. Dančišinovu střelu Dvořák vyrazil, ale Beránek se k dorážce nedostal.
     
    54:17
    Litoměřice se snaží se zápase něco udělat, jenže zatím tomu něco chybí. Tentokrát je v útočném snažení zastavil ofsajd.
     
    54:57
    Endál je na ledě!
     
    55:14
    Lukáš Endál dobře zablokoval pokus hostí. Do útoku se ještě hnal Jakub Doktor, jenže byl na ledě dlouho, a tak nakonec jel raději střídat.
     
    56:09
    Petr Kváča nevyprodukoval zrovna přesvědčivý zákrok. Ránu svou lapačkou jen vyrazil do rohu hřiště, kde se puku ujali hostující hokejisté.
     
    56:23
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Zdeněk Doležal – 2 min., podrážení).
     
    56:52
    Skvěle Karel Plášil! Litoměřice sice neměly nějaký tlak v útočné třetině, ale domácí obránce získal kotouč, který poslal do střední třetiny.
     
    57:27
    No, tohle již vypadalo zajímavě! Litoměřický hráč se snažil poslat puk zpoza branky, ovšem kotouč nenašel nikdo z hostujících hráčů.
     
    57:42
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Severočeši využívají svou druhou přesilovou hru v zápase a je srovnáno! Jan Kloz našel DAVIDA KVASNIČKU, který si najel někam mezi kruhy a jeho rána k tyči skončila v bráně! Asistence: Jan Kloz a Daniel Voženílek.
     
    58:12
    Motor by chtěl ihned odpovědět a vyhrát ještě v základní hrací době. Litoměřice se dobře brání a raději poslaly puk až na zakázané uvolnění.
     
    58:34
    Dobrá situace pro Jakuba Babku, který si jí sám zařídil! Obtočil se kolem pár hráčů, navedl si puk na střed, ale jeho ránu Dvořák viděl a lapil!
     
    58:52
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Karel Plášil – 2 min., zásah do hlavy nebo krku + 10 min. osobní trest, zásah do hlavy nebo krku). Trest odpyká Matouš Hrubec.
     
    58:55
    Toto se již dnes párkrát podařilo a dnes znovu. David Gilbert vyhrál vhazování přesně na hůl Fillmana, který poslal kotouč po mantinelu přes všechny čáry.
     
    59:23
    V následném útoku zastavil hostující hráče ofsajd. Vypadá to, že se nejspíše dnes bude hrát prodloužení. Zbývá nám půl minutka do konce periody.
     
    59:43
    Jan Kloz vyslal dobrou střelu z okraje kruhu! Kváča ji vyrazil pravým betonem, ale nikdo z hostujících hráčů nedokázal dostat puk do sítě.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Jsou za námi tři třetiny utkání mezi domácími Českými Budějovicemi a hostujícími Litoměřicemi. Jihočechům se podařilo vstřelit čtvrtou branku a šli si pro vítězství. Severočeši ovšem v posledních deseti minutách dvakrát skórovali a jde se do prodloužení. Do toho již jistě nezasáhne Karel Plášil, který dostal osobní desetiminutový trest.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:22
    Jakub Babka odvedl dobrou práci v početní výhodě soupeře! Několika rychlými údery hokejkou vystrnadil soupeře pryč z útočného pásma.
     
    60:52
    Martin Beránek je na ledě!
     
    61:03
    Matouš Hrubec nedostal přesnou přihrávku, díky které by mohl jít sám na Dvořáka. Zároveň o puk nezabojoval a je pískáno zakázané uvolnění.
     
    61:40
    Lukáš Válek se dostával do zakončení, jenže byl dobře odzbrojen. Diváci spíše koukali na osobní souboj, který byl na hraně faulu hostí.
     
    62:17
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Lukáš Rousek – 2 min., držení).
     
    62:17
    Oddechový čas pro domácí.
     
    62:31
    Zdeněk Kutlák vyslal dobrou ránu, kterou těsně před gólmanem tečoval Šimánek. Jeho teč šla jen těsně vedle brány Daniela Dvořáka.
     
    63:04
    Další střela v podání Zdeňka Kutláka, jeho rána Dvořák vyrazil do rohu kluziště.
     
    63:28
    Budvar arénou to jen zahučelo! David Gilbert totiž z první trefil jen boční síťku. Škoda pro domácí, to byla zajímavá šance.
     
    64:17
    Lukáš Rousek je na ledě!
     
    64:35
    Jakub Babka jel se svým spoluhráčem do přečíslení! Domácí hráč s číslem čtrnáct ovšem celou akci trochu překombinoval a jeho rána nešla na bránu.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Ani prodloužení nerozhodlo o vítězi a poprvé v této sezóně uvidíme v Budvar aréně samostatné nájezdy!
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:0
    Jako první se k puku postavil David Gilbert, kterému se v poslední době daří. Zkoušel střelu nad vyrážečku, jenže Dvořák odolal.
     
    1. série
    0:0
    Válek zkoušel bekhendový blafák, jenže ho nezvedl dostatečně a Kváča ho vychytal!
     
    2. série
    0:0
    Jakub Babka měl velkou rychlost, chtěl rozpohybovat Dvořáka, jenže to se mu nepovedlo.
     
    2. série
    0:1
    Marcus Korkiakoski předvedl parádní akci! Vymíchal si Kváču a dával do prázdné.
     
    3. série
    0:1
    Šimánek trefuje horní tyčku!
     
    3. série
    0:2
    A Litoměřice jdou do vedení o dva nájezdy! Lukáš Rousek udělal bekhendový blafák, který proměnil.
     
    4. série
    0:2
    A Litoměřice dnešní zápas vyhrávají! Milan Dančišin toho moc nevymýšlel. Chtěl poslat rychlou střelu, jenž lapačka Dvořáka byla dnes rychlejší.
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Stadion Litoměřice.
    Autorem vítězné branky je MARCUS KORKIAKOSKI.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní dramatické utkání nakonec ovládly Litoměřice, které si z dnešního utkání odváží dva body a jako první porazily České Budějovice na jejich ledě.
     
    Ode mě to je pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek večera a někdy zase u onlajnu na počtenou! (20:20:21)
    Marken.cz

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 32. Gilbert (Pýcha, Pavlin), 33. Šimánek (Kachyňa, Kváča), 33. Endál (M. Novák, Kutlák), 50. Z. Doležal (Gilbert) – 3. Šik (Gaspar, Flynn), 10. Válek (M. Zadražil), 52. Pour (Flynn), 58. Kvasnička (J. Kloz, Voženílek), rozh. náj. Korkiakoski

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   David Gilbert (CEB)
    0:0   Lukáš Válek (LTM)
    2. série:
    0:0   Jakub Babka (CEB)
    0:1   Marcus Korkiakoski (LTM)
    3. série:
    0:1   Jiří Šimánek (CEB)
    0:2   Lukáš Rousek (LTM)
    4. série:
    0:2   Milan Dančišin (CEB)


    Banes Motor České Budějovice: Kváča (Strmeň) – Kutlák, Fillman, Pýcha, Pavlin, Vydarený, Plášil – M. Novák, Gilbert, Endál – Beránek, Dančišin, Babka – Z. Doležal, Šimánek, R. Přikryl – Kachyňa, Hrubec, Vaculík – Doktor.
    HC Stadion Litoměřice: Dvořák (Michajlov) – Kvasnička, Marcel, Smetana, Gaspar, Jebavý, D. Málek, Dajčar – Korkiakoski, J. Kloz, Rousek – Voženílek, Válek, M. Zadražil – Šik, Flynn, Pour – J. Dvořák, M. Havelka, Jirásek.

    Rozhodčí: Doležal, Valenta – Polonyi, Kreuzer
    bahis siteleri