Magnitogorsk – Jekatěrinburg 1:4 (kon.) | Jokerit – Viťaz 4:1 (kon.) | CSKA Moskva – Dynamo Moskva 5:1 (kon.)
Petrohrad – Jaroslavl 0:1 (po pr.)
konec
CSKA Moskva
5:1 (1:0, 1:1, 3:0)
Dynamo Moskva
Středa 10.10.2018, 18:30 • CSKA Ice Palace • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Statistiky utkání:
    Střely na branku – 28:20.
    Zblokované střely – 11:17.
    Vyloučení – 5:4.
    Využití přesilovek 0/4 – 1/5.
    Vhazování – 30:19. (20:40:26)
     
    Je konec! Dnešní moskevské derby nakonec končí pohodlným vítězstvím CSKA, které si s Dynamem poradilo poměrem 5:1. Dlouhou dobu jsme ale sledovali celkem vyrovnanou podívanou, utkání se začalo lámat až ve třetí třetině, ve které domácí vstřelili hned tři rychlé branky. Dynamo v poslední periodě nepředvedlo zrovna zodpovědný výkon, navíc se nedostalo k ničemu vážnějšímu. CSKA tak splnilo roli favorita tohoto utkání a pochopitelně bere dva body, Dynamo odjíždí s prázdnou.
     
    Konec zápasu.
     
    59:30
    Koivisto sice zavezl puk k levému mantinelu, tam ale neuspěl se zadovkou na Indrašise. Dynamu se absolutně nedaří usadit v útočném pásmu.
     
    58:20
    Sorokin nyní pokryl střelu od pravého kruhu, posléze to z rychlého protiútoku zkoušel Kalinin, který narazil hned na prvního protihráče.
     
    57:55
    Vyloučení v týmu CSKA Moskva (Michail Grigorenko – 2 min., podrážení).
     
    57:28
    Šalunov přihrál dozadu na Popova, který tak dlouho kroužil za bránou, až nakonec našel Nestěrova, jehož rána z těžké pozice nebyla nejpřesnější.
     
    56:13
    První formace Dynama musela na střídačku, akci tak základal až člen ten druhé. Volkov si vybral rozjetého Alexejeva, který vyprášil pouze beton.
     
    55:07
    Nejprve si Sorokin poradil s nahozením od Mojsejeva, jenomže puk mu vypadl z lapačky, což tolik nevadilo. Hlavní sudí totiž už předtím přerušil hru.
     
    54:18
    Tentokráte se do zajímavé šance dostal hostující Brjukvin, který se nacházel zcela sám před bránou. Sorokin ho ale dokázal vychytat.
     
    53:23
    Koivistovi se rozehrávka u středové čáry zrovna nepovedla, k puku se tak dostal domácí Kalinin, který u pravého mantinelu narazil na Menšikova.
     
    52:35
    Tarasov neúnavně napadal na rozehrávajícího Dahlbecka, který nakonecc vyvezl puk až na druhou stranu, kde tentokráte proti brankáři neuspěl Popov.
     
    51:20
    Veyovi se podařilo dostat s pukem do útočného pásma, kde ho předal lépe postavenému Kaprizovovi, jehož tentokráte vychytal nový brankář Bočarov.
     
    49:33
    Zajcev nastřeloval puk do útočné třetiny, kde se jako první k němu dostal Kuljomin, který ho ale moc dlouho neudržel. Domácí se ženou kupředu.
     
    48:15
    Střídání v týmu Dynamo Moskva: ze hřiště odchází Alexandr Jerjomenko, přichází Ivan Bočarov.
    48:15 Kirill KAPRIZOV - 5:1
     
    48:15
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Tady se schyluje k pořádnému debaklu! Hráči v červeném nejprve přečkali šanci soupeře, poté se CSKA vydalo do rychlého protiútoku, který táhl KIRILL KAPRIZOV. Člen první formace to vzal sám na sebe, střelou příklepem nakonec překonal hostujícího brankáře, který se pakuje z brány.
    Asistence: Linden Vey, Michail Grigorenko.
    47:00 Sergej ANDRONOV - 4:1
     
    47:00
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Další branka na sebe nenechala dlouho čekat! Domácí totiž zavezli puk do útočného pásma, tam si SERGEJ ANDRONOV počkal na přihrávku od Slepyševa, aby posléze bezpečně překonal Jerjomenka počtvrté. Dynamo absolutně nezvládá poslední vteřiny.
    Asistence: Anton Slepyšev.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 3. Andronov (Slepyšev, Pašnin), 23. Kaprizov (Vey, Grigorenko), 47. Šalunov (Al. Popov), 47. Andronov (Slepyšev), 49. Kaprizov (Vey, Grigorenko) – 38. Menšikov (Kagarlickij, Šipačov)


    CSKA Moskva: I. Sorokin (L. Johansson) – Dahlbeck, M. Robinson, Pašnin, Marčenko, Romanov, Nestěrov (A), Blažijevskij – Kaprizov, Grigorenko, Vey – Kalinin, Andronov (C), Slepyšev – Šalunov, Okulov, Al. Popov – Rtiščev, Scott (A), Tělegin – Světlakov.
    Dynamo Moskva: Jerjomenko (49. Bočarov) – J. Zajcev, Hietanen (A), Volkov, I. Nikulin (C), Menšikov, Koivisto, Pribylskij – Šipačov (A), Tarasov, Kagarlickij – Indrašis, Petunin, Alexejev – Brjukvin, Igumnov, I. Makarov – Pankratov, Mojsejev, V. Kuljomin – Sidljarov.

    Rozhodčí: Olenin, Rogačjov – Sadovnikov, Bersenjov
    thejrc.org