Tychy – Bolzano 5:3 (kon.) | Kometa Brno – Zug 2:3 (kon.) | Eisbären – Něman Grodno 4:1 (kon.)
Bern – Salzburg 2:1 (2:1 po s.n.) | Rouen – Norimberk 4:2 (kon.)
konec
Eisbären Berlín
4:1 (1:1, 2:0, 1:0)
HK Něman Grodno
Středa 10.10.2018, 19:30 • Mercedes Benz Arena • Hokejová Liga mistrů • Skupina D
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:30.
     
    Hezký středeční večer přeji všem příznivcům ledního hokeje. Dnes jsou na programu opět další zápasy hokejové Ligy mistrů a my prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat duel ve skupině D mezi týmy Eisbären Berlín (Německo) a HK Něman Grodno (Bělorusko).
     
    Eisbären Berlín (Německo)

    Hokejisté berlínského Eisbärenu jsou už ze hry o postup do vyřazovacích bojů. Na svém kontě mají nulový bodový zisk, všechna čtyři utkání prohráli. Zbývá tak odehrát dva zápasy a i kdyby oba Berlínští vyhráli, na druhé místo by to už nestačilo. Německý celek tak už jen dohrává letošní Ligu mistrů a po odehrání skupinové fáze se tak poté budou soustředit už jen na utkání v německé DEL lize. Doma před svými diváky však budou chtít uspět a běloruský celek porazit.

    Nejproduktivnější hráči Berlína

    Brendan Ranford – 3 body (0+3)
    Sean Backman – 2 body (1+1)
    Martin Buchwieser – 2 body (1+1)
     
    HK Něman Grodno (Bělorusko)

    To hosté z běloruského Němanu Grodno mají stále šanci na postup do vyřazovacích bojů. Na svém kontě mají pět bodů a jsou zatím třetí ve skupině. Na druhou Kometu Brno ztrácejí čtyři body a v případě, že by hokejisté Grodna ze dvou posledních duelů ve skupině získali plný počet bodů a Brněnští by klopýtli, šance stále je. Dnes by se rádi pokusili získat na berlínském ledě tři body, aby šanci na play-off stále živili. Čeká nás tak zajímavý duel, který si nenechte ujít.

    Nejproduktivnější hráči Grodna

    Arťom Levša – 5 bodů (2+3)
    Sergej Smurov – 4 body (3+1)
    Arťom Kislyj – 3 body (3+0)
     
    Vzájemná utkání

    Oba celky se spolu dosud neutkaly, bude to tak pro ně premiéra a jedna velká neznámá.
     
    Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty tak rozhodně nepřijdete. Přeji Vám příjemnou počtenou.
     
    Úvodní sestavy:

    Eisbären Berlín: Franzreb (Poulin) – Dupont (A), Adam, Richmond, Kettemer, Hördler, Baxmann, Cundari – Backman, Sheppard, MacQueen – Busch, Smith, Ranford (TS) – Rankel (C), Aubry, Noebels (A) – Hessler, Jahnke, Fischbuch

    HK Něman Grodno: Samankov (Trus) – Lebeděv, Petrov, Choromando, Kryškin, Šuba, Děrljuk (C), Molotkov, Gřišanov – Maljavko S., Smurov, Maljavko A. – Kislyj, Remězov (A), Levša (TS) – Malinovskij, Bojarčuk (A), Jelisejenko – Kozjachij, Savinov, Varivončik

    Rozhodčí: Hribik (Česko), Iwert – Ponomarjow, Gerth (všichni Německo).
     
    Hráči obou celků jsou už na hrací ploše a po zaznění oficiální hymny hokejové Ligy mistrů a hymen obou zemí tak bude moci utkání začít.
     
    Oficiality zápasu jsou za námi a pomalu, ale jistě bude moci zápas i náš textový přenos začít. Utkání ponese českou stopu, jako jeden z hlavních rozhodčích bude duel řídit Jan Hribik.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    Vyloučení v týmu HK Něman Grodno (Alexandr Maljavko – 2 min., podrážení).
     
    00:30
    Domácí hráči tak mají hned v úvodu zápasu přesilovou hru a mají tak šanci velmi brzy otevřít účet tohoto zápasu.
     
    00:53
    Jamison MacQueen střílel z prostoru pravého kruhu a jeho pokus vyrazil betonem brankář hostů do bezpečí.
     
    01:34
    Hosté zatím oslabení hrají dobře a puky vyhazují do bezpečí. Domácí se k pořádné střele ještě nedostali a navíc je tu další vyhození puku daleko od branky Grodna.
     
    02:05
    Hosté jsou už v plném počtu.
     
    02:23
    Vyloučení v týmu Eisbären Berlín (Florian Busch – 2 min., sekání).
     
    03:45
    Také hosté hrají početní výhodu, dlouho se drželi v pásmu Eisbärenu, kde od modré čáry pálil Roman Malinovskij, jehož projektil semaforem chytil domácí brankář. Hra je přerušena.
     
    04:04
    A hned na to se domácí osvobozují a vypadá to vypadá, že i Berlínští své první oslabení zvládnou.
     
    04:23
    Berlín je v plném počtu.
     
    04:52
    Hráči Eisbärenu se protlačili znovu na polovinu Grodna a operovali před Samankovem. Ovšem střela Busche skončila pouze v jeho lapačce. Nicméně domácí hokejisté stále drží útočné pásmo.
     
    05:40
    Domácí hráči byli opět hodně aktivní a nabruslili si zpět před Samankovova, brankář běloruského týmu však střelu Shepparda pokryl dalším přesným zákrokem.
     
    06:25
    Nyní následuje první komerční přestávka.
     
    06:34
    Po ní se v pásmu Berlína uhnízdili hosté z Grodna, ale příliš dlouho tam nepobyli. Puk se dostal do středního pásma a za ním se už ženou Berlínští.
     
    07:13
    Obrana Grodna zastavila u modré čáry další pokus domácího celku a hned na to založili hosté další útočnou akci. Před Franzrebem ale nic nevymysleli.
     
    07:32
    Nyní už vyslal střelu Sergej Maljavko a po ní musel zasahovat Maximilian Franzreb a ukryl puk v lapačce. Hru nechal plynout a kotouč už mají jeho spoluhráči.
     
    09:06
    Další pokus hostů a pozorný brankář Berlína, který likviduje další šanci běloruského týmu. Následně je hra přerušena a vhazovat se bude po levé ruce Franzreba.
     
    09:59
    Hosté čím dál více ožívají a hned se znovu dostali před branku domácích. Tam vyslal tvrdou ránu Arťom Kislyj, ale brankář Berlína si znovu poradil.
     
    11:05
    Marcel Noebels číhal na pravém kruhu a klepal si o přihrávku, do souhry domácího celku však vložil hůl jeden z obránců hostů a zabránil tak další možné akce Eisbärenu.
     
    12:24
    James Sheppart se napřahoval na pravém kruhu ke střele, ale poté se nechtěně srazil se soupeřem a oba se pakovali k ledu. Další možná akce Berlína tak velmi rychle skončila.
     
    13:05
    Po Baxmannově střele musel zasahovat pohotově Samankov a ukryl pak kotouč ve své lapačce. Následně přerušil hru a vhazovat se bude po jeho pravé ruce. To vše až po komerční pauze, která právě následuje.
     
    13:28
    Domácí se nastěhovali do pásma hostů, kde chvilku kombinovali, poté však znovu o puk přišli. Do rychlé akce na druhé straně tak jde Grodno.
     
    14:48
    Eisbären právě vstřelili branku!
    Domácí se ujímají vedení. Ve zmatcích před brankou Grodna se puk odrazil od branky do předbrankového prostoru, kde ho na několik pokusů nakonec protlačil za Samankovova záda BRENDAN RANFORD – 1:0. Situaci ještě posoudili videorozhodčí. Asistence: Colin Smith a Florian Busch.
    14:48 Brendan RANFORD - 1:0
     
    15:39
    Berlínští opět zahrozili před brankou běloruského týmu, tentokráte byl Samankov pozorný a podržel dalším zákrokem svůj tým.
     
    16:13
    V obranném pásmu získali puk hosté a hned s ním míří do útočného pásma, pokusí se srovnat stav zápasu.
     
    16:29
    Něman Grodno právě vstřelil branku!
    A tak se také děje. ANTON JELISEJENKO zvolil střelu zpoza obránce domácích na pravém kruhu, kotouč zvedl a ten zapadl přesně za Franzrebova záda – 1:1. Je vyrovnáno a začínáme znovu od začátku. Asistence: Pavel Bojarčuk.
    16:29 Anton JELISEJENKO - 1:1
     
    18:16
    Domácí se rozjeli velmi rychle do pásma hostů a pokusili se znovu strhnout vedení na svou stranu. Ovšem jejich pokus zastavila pozorná obrana Grodna.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:21
    Z levého kruhu poslal pozdrav na hostující branku Daniel Richmond, ale brankář Grodna nastavil svoji hůl a kotouč vyrazil do bezpečí.
     
    19:47
    Vyloučení v týmu HK Něman Grodno (Sergej Maljavko – 2 min., hákování).
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je za námi. V ní se domácí v patnácté minutě ujali vedení, když dnešní Top Scorer Brendan Ranford protlačil na několik pokusů puk do hostující branky. Jenže hokejisté Grodna našli odpověď za necelé dvě minuty. Pěknou střelou zpoza obránce Berlína se prezentoval Anton Jelisejenko a ten stanovil konečný stav první třetiny. Uvidíme, co nám přinese ta druhá, která začne přibližně ve 20:20.
     
    Střely na branku: 12 – 18
     
    Oba celky se už chystají zpět na ledovou plochu a za malý okamžik tak začne druhé dějství tohoto zápasu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Berlínští lední medvědi se nastěhovali hned v úvodu druhé periody do pásma hostů, ovšem jejich střela skončila mimo tři tyče.
     
    20:40
    Hosté se pak osvobodili, ale domácí hráči se vrátili rychle zpět do útočné třetiny a zakládají další přesilovkovou akci.
     
    21:01
    Znovu přišli o kotouč, který obrana Grodna poslala až před domácí branku. Hosté tak pošetřili cenné vteřiny ze svého oslabení.
     
    21:47
    Grodno se ubránilo a je už v plném počtu.
     
    21:58
    Avšak domácí stále byli v pásmu hostů, kde se ke střele od modré čáry napřáhl Mark Cundari, ale jeho pokus zablokovala obrana Grodna znovu mimo ohrožení branky Samankovova.
     
    22:24
    Na druhé straně roztáhli akci v útočném pásmu hosté a od modré čáry vyslal dělovku Pavel Bojarčuk, jenže jeho střelu zastavil pozorný Franzreb.
     
    23:05
    Po něm to zkoušel z pravého kruhu Igor Varivončik, ale také on si počínal nepřesně. Po ztrátě puku pak míří na opačnou stranu zase berlínští hokejisté.
     
    23:44
    Vyloučení v týmu Eisbären Berlín (Frank Hördler – 2 min., nedovolené bránění).
     
    24:01
    Hráči Grodna mají k dispozici přesilovou hru a už se nastěhovali do útočné třetiny. Jenže tam došlo k dalšímu domácímu faulu a hosté mají ponechanou výhodu.
     
    24:09
    Vyloučení v týmu Eisbären Berlín (Maximilian Adam – 2 min., vysoká hůl).
     
    24:31
    Grodno hraje pět na tři a má velkou možnost strhnout vedení na svou stranu. Z levé strany střílel Jelisejev, ale pohotovým zákrokem proti němu zakročil Franzreb.
     
    24:54
    Po vhazování v obranné třetině domácích se právě hráči Berlína dostali ke kotouči a ten vyhazují až před hostující branku.
     
    25:25
    Další pěkná kombinace na straně Grodna, ale obrana domácích je zatím velmi pozorná a pomáhá svému brankáři, který tak nemusel zasahovat.
     
    25:44
    Domácí celek je ve čtyřech hráčích.
     
    26:09
    A nyní už také v plném počtu.
     
    26:16
    Eisbären ubránil dvojnásobné oslabení a to je rozhodně vzpruha pro ně. Hned se pokusí zahrozit před hostující klecí.
     
    26:53
    Po nenápadné akci zakončoval hostující Michail Choromando, jeho pokus vykryl Franzreb a podržel svůj tým. Hru poté přerušil a vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    26:53
    Nyní následuje další komerční přestávka.
     
    27:00
    Domácí nahodili puk do středního pásma a odcházejí střídat. Na led tak naskočí čerstvá pětice hráčů.
     
    27:32
    Bojarčuk operoval před obráncem domácích, snažil se ho obrat o kotouč, to mu však nevyšlo. Poté se hned do útočného pásma dostal Jens Baxmann a jeho jedovku z levého kruhu pokryl Samankov.
     
    28:01
    Po vhazování v obranné třetině Grodna získal puk Malinovskij a poslal ho dopředu. Před Franzrebem pak vystřelil Molotkov, jeho pokus však byl sražen mimo tři tyče.
     
    28:59
    Florian Busch se natlačil před branku hostů, jeho přízemní střelecký pokus skončil na betonu Samankova a ten ho posílá na hokejky svých spoluhráčů.
     
    29:15
    Nikita Remězov se ocitl tváří v tvář domácímu brankáři, ale proti němu neuspěl. Franzreb vytasil svoji lapačku a puk do ní ukryl. Dobrá šance hostů.
     
    29:47
    Daniel Richmond si nabruslil do prostoru mezi kruhy, klepl si o přihrávku. Ta ale přijít nemohla, protože hosté dobrým obranným zákrokem berlínské hráče o puk připravili.
     
    30:41
    Zápas se přehoupl do své druhé poloviny a stále je stav nerozhodný. Nyní musel znovu zasahovat brankář Berlína, který lapil střelu Choromanda.
     
    30:54
    Z druhé vlny se do akce dostali zase domácí a Sean Backman vyslal jedovatý projektil z levého kruhu, který skončil na brankáři Grodna.
     
    31:20
    Eisbären právě vstřelili branku!
    Nyní už se to ale povedlo a domácí jdou znovu do vedení. Dupont vypálil od modré čáry a jeho ránu tečoval před brankou hostů JAMES SHEPARD – 2:1. Asistence: Jamison MacQueen a Michael Dupont.
    31:20 James SHEPARD - 2:1
     
    32:08
    Eisbären právě vstřelili branku!
    A během chvilky je to už o dva góly. MARCEL NOEBELS dostal na pravou stranu přihrávku a poté pohotovou střelou zavěsil – 3:1. Hosté tak budou muset dohánět dvougólové manko. Asistence: André Rankel a Mark Cundari.
    32:08 Marcel NOEBELS - 3:1
     
    34:40
    Domácí hráči byli v další dobré šanci, kterou ale pokryl hostující gólman. Tentokráte svůj tým podržel.
     
    35:15
    Hosté se dopustili zakázaného uvolnění a hra se tak stěhuje před jejich branku.
     
    35:23
    Hosté se dostali do akce, jejich pokus však zastavil pozorný domácí brankář, který udržel slibný náskok domácího celku.
     
    36:08
    Vyloučení v týmu Eisbären Berlín (Mark Cundari – 2 min. + 2 min., vražení na hrazení).
     
    36:25
    Hosté mohou snížit na rozdíl jediné branky, mají k dispozici čtyřminutovou přesilovou hru. A nyní orazítkovali tyčku domácí klece!
     
    36:59
    Domácí získali puk a hned ho vyhodili až před branku hostů. Další jejich osvobození a šetření cenných vteřin ze svého oslabení.
     
    37:34
    Znovu se Berlínští dokázali osvobodit a hosty před svou brankou k ničemu nepustili. Ubránili tak prozatím své dvoubrankové vedení.
     
    38:08
    Trma-vrma před Franzrebem. Ten nadvakrát schoval kotouč někde pod sebou a hra je přerušena. Tlak hostů nyní domácí hráči ustáli. Vhazovat se bude po pravici domácího brankáře.
     
    38:33
    Grodno opět drží útočnou třetinu a kombinuje před Franzrebem. Tomu notně pomáhá obrana Berlína, která tak opět pečlivě brání před ním.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:26
    Stále hráči Grodna tlačí před domácí brankou, ale nic z toho opět nebylo. Přichází tak po delší době zase osvobození domácího celku.
     
    39:55
    Hosté se ještě dostali do útočného pásma, už to ale nestihnou. I druhá třetina tak spěje do zdárného konce.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhé dějství je za námi. V něm dokázali hráči Berlína odskočit na rozdíl dvou branek a mají tak zápas velmi dobře rozehraný. V závěru třetiny dokázali domácí hráči ubránit podstatnou část dlouhého oslabení, ze kterého už zbývá pouze osm vteřin. Uvidíme, co nám přinese třetí třetina, která bude zajímavá. Ta začne přibližně ve 21:13.
     
    Střely na branku: 19 – 31
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:08
    Domácí celek je už v plném počtu.
     
    40:22
    A hned se natlačil před branku Grodna, kde střílel Baxmann, jeho projektil šel ale mimo tři tyče.
     
    41:15
    Nikita Remězov se dostal ke střele kousek od modré čáry, ale tu zablokovala pozorná obrana domácích.
     
    41:39
    Eisbären právě vstřelili branku!
    A hned z dalšího protiútoku domácí zahrozili počtvrté. COLIN SMITH sklepl před hostující brankou stelu od modré čáry a Berlín už má daleko pohodlnější náskok – 4:1. Asistence: Florian Kettemer a Brendan Ranford.
    41:39 Colin SMITH - 4:1
     
    43:24
    S hosty to v tuto chvíli nevypadá vůbec dobře. Navíc se nyní dopustili ofsajdu a do ohrožení domácí branky se nedostali. Hra se stěhuje do středního pásma.
     
    44:41
    Domácí fanoušci neustále ženou své hráče dopředu. Ti je vyslyšeli a založili další akci v útočném pásmu. Ale hostující obrana byla pozorná.
     
    45:30
    Vyloučení v týmu Eisbären Berlín (Colin Smith – 2 min., hrubost).
     
    45:42
    Hosté mají k dispozici další přesilovou hru. Dokáží ji využít a dostat se částečně zpět do zápasu?
     
    45:59
    Remězov nahodil z levého kruhu puk na branku domácích, kde ho ze vzduchu lapil do lapačky domácí brankář Franzreb.
     
    46:34
    Následně pak se domácí celek osvobozuje a posílá puk až před hostující klec. Šetří tak další vteřiny ze svého oslabení.
     
    47:30
    Berlín je v plném počtu.
     
    47:53
    Anton Grišanov střílel z pravého kruhu a jeho projektil opět chytá brankář Franzreb. Ten poté přerušil hru a vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    47:53
    Komerční přestávka.
     
    48:18
    Domácí unikli bleskově do útočného pásma, kde se ke střele dostal Sean Backman, jenže jeho přízemní střela z pravého kruhu skončila jen vedle hostující branky.
     
    48:56
    Hessler operoval těsně před brankou Samankovova, ale ten příložníkem pokryl další pokus domácího celku.
     
    49:38
    Remězov objel Franzrebovu branku, do zakončení se ale nedostal. Podklouzl a rázem tak skončila slibná akce hostujícího celku.
     
    50:39
    Jsme za polovinou třetí třetiny a domácí mají stále pohodlný náskok o tři branky. Směřují tak pomalu za tříbodovou výhrou.
     
    51:12
    Noebels z pravého kruhu vyslal střelu švihem, tu pokryl lapačkou znovu pozorný Maxim Samankov.
     
    51:38
    Na druhé straně pak zasahoval také Franzreb, který si také připsal přesný zákrok. Hru přerušil a vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    52:19
    James Sheppard zblízka vyslal přízemní střelu, tu ale znovu kryje Samankov. Hned posílá puk svým spoluhráčům a ti míří do útočného pásma.
     
    53:10
    Domácí se už příliš nikam neženou, jejich náskok je stále velmi slibný a snaží se hru jenom kontrolovat. Hosté to naopak ještě zkoušejí čím dál více před domácí klecí.
     
    54:46
    Nyní vyhodili puk ze středního pásma do toho útočného domácí hráči a odcházejí střídat.
     
    55:18
    Následuje ještě jedna komerční přestávka.
     
    55:30
    Domácí se natlačili před hostující branku, kde střílel po zemi Cundari, jeho pokus byl však sražen do ochranné sítě.
     
    55:47
    Vyloučení v týmu HK Něman Grodno (Alexandr Maljavko – 2 min., držení).
     
    55:55
    Florian Busch vyslal z levé strany střelu, kterou obrana hostů srazila k zadnímu mantinelu. Domácí stále drží útočné pásmo a kombinují před Samankovem.
     
    56:53
    Po něm to zkusil Colin Smith, leč jeho pokus pokryl Samankov a raději pak přerušil hru. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    57:15
    Hosté se osvobozují a posílají kotouč až před domácí branku. Šetří tak cenné vteřiny ze svého oslabení.
     
    57:47
    Grodno je v plném počtu.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:31
    Domácí se ještě vrhají do jedné z posledních akcí utkání a pomalu vyhlížejí konec. Jejich tři body jim už hosté nemohou vzít.
     
    59:01
    Hráči Grodna neudrželi puk v útočné třetině a Berlín tak míří na opačnou stranu. Znovu se však do žádného zakončení už nehnali.
     
    59:50
    Ještě jedna střela na straně domácích a už se nic nestane. Zápas je tak u samého konce.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Domácí nakonec přidali ještě jednu branku ve třetí části hry a v pohodě tak dokráčeli ke třem bodům, vůbec prvním v letošní Lize mistrů, kterou už pouze dohrávají. Na vyřazovací boje to nestačí, stejně tak jako na hostující straně. Hosté z berlínského ledu odjedou s prázdnou. Oba celky svedou ještě jedno utkání, příští týden na ledě Grodna a tím uzavřou letošní pouť Ligou mistrů.
     
    Střely na branku: 25 – 39
     
    Utkání sledovalo 4 110 diváků.
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek středečního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (21:43:23)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 15. Ranford (Smith, Busch), 32. Shepard (MacQueen, Dupont), 33. Noebels (Rankel, Cundari), 42. Smith (Kettemer, Ranford) – 17. Jelisejenko (Bojarčuk)


    Eisbären Berlín: Franzreb (Poulin) – Dupont (A), Adam, Richmond, Kettemer, Hördler, Baxmann, Cundari – Backman, Sheppard, MacQueen – Busch, Smith, Ranford (TS) – Rankel (C), Aubry, Noebels (A) – Hessler, Jahnke, Fischbuch
    HK Něman Grodno: Samankov (Trus) – Lebeděv, Petrov, Choromando, Kryškin, Šuba, Děrljuk (C), Molotkov, Gřišanov – Maljavko S., Smurov, Maljavko A. – Kislyj, Remězov (A), Levša (TS) – Malinovskij, Bojarčuk (A), Jelisejenko – Kozjachij, Savinov, Varivončik

    Rozhodčí: Hribik (Česko), Iwert – Ponomarjow, Gerth (všichni Německo)

    Diváci: 4 110
    ocianews.com