Ottawa – Philadelphia 4:7 (kon.) | Washington – Vegas 5:2 (kon.) | Anaheim – Arizona 2:3 (0:1 po s.n.)
konec
Ottawa Senators
4:7 (1:1, 2:3, 1:3)
Philadelphia Flyers
Čtvrtek 11.10.2018, 01:30 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto atraktivního zápasu už je to vše, mějte se fajn. (04:55:49)
    Jakub Voráček poprvé v kariéře posbíral v jednom utkání pět bodů a v kabině převzal tradiční ocenění pro nejlepšího hráče

     
    Československá stopa v utkání:
    Radko Gudas (PHI)
    0+3, 3 střely, čas na ledě 17:17
    Jakub Voráček (PHI) 2+3, 6 střel, čas na ledě 19:28.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Jakub Voráček (PHI) 2+3
    2. Brady Tkachuk (OTT) 2+1
    3. Claude Giroux (PHI) 1+1.
     
    Střely na branku: 35 – 45 (14:16, 12:9, 9:20).
     
    Začátek nové sezóny baví a nejinak tomu bylo i v utkání Ottawy s Philadelphií, ve kterém diváci viděli hned jedenáct branek! Senators se v úvodu dvakrát dostali do vedení, od 27. minuty už ale tahali za kratší konec provazu a nakonec musí překousnout porážku 4:7. V pěti ze sedmi gólů Flyers měl prsty Jakub Voráček, který zaznamenal dva góly a měl i několik šancí na zkompletování hattricku. K tomu všemu si připsal i tři nahrávky a vynikajícím výkonem tak zastínil i domácího útočníka Bradyho Tkachuka, jenž vstřelil první dva góly v kariéře a na jeden další přihrál. Kaňkou za hostujícím vítězství zůstává zranění Nolana Patricka, jenž kvůli zranění v horní polovině těla odstoupil ze hry už v první třetině.
     
    Konec zápasu.
    59:25 Scott LAUGHTON - 4:7
     
    59:25
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Z velkých zmatků před prázdnou brankou Ottawy resultuje definitivní tečka za hostujícím vítězstvím! Voráček mohl zaútočit na hattrick, místo toho přihrál do mezikruží Couturierovi, kterého vychytal zaskakující gólman Wideman. Radko Gudas poté znovu vracel puk doprava Voráčkovi, ten i napodruhé přihrával a SCOTT LAUGHTON jeho pas do levého kruhu už zužitkoval. Asistence: Jakub Voráček, Radko Gudas.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:34
    Raffl ze středního pásma minul odkrytou branku. Voráčkovi se střela z červené čáry také nepovedla a Senátoři mají nadále velké starosti s přechodem do útoku.
     
    58:09
    Chabot přihrál na osu Dzingelovi, kterému střela golfákem úplně nesedla, ale o to více to bylo horší pro Pickardai, který musel rychle reagovat.
     
    57:58
    Craig Anderson zmizel na střídačku. Senators to zkouší v šesti proti pěti!
     
    57:26
    Voráček dal puk doleva Girouxovi, který mu ho vrátil, nicméně Anderson střelu z osy kluziště úspěšně vyrazil.
    57:08 Maxime LAJOIE - 4:6
     
    57:08
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Domácí velmi rychle využívají přesilovku a ještě se dostávají do hry o body! Bødkerovu přihrávku z pravé strany Tkachuk přesměroval do brankoviště, kde Pickard sice rychle zasáhl pravým betonem, ale na dorážku už nestačil. Svůj druhý gól si připsal obránce MAXIME LAJOIE. Asistence: Chris Tierney, Mikkel Bødker.
     
    56:58
    Vyloučení v týmu Philadelphia Flyers (Jori Lehterä – 2 min., nedovolené bránění brankáři).
     
    56:47
    Konecny těžil z dobré předávky od Lindbloma a dostal se za domácí obranu. Bekhendovým blafákem na Andersona ale nevyzrál.
     
    56:27
    Provorov na sebe vzal založení útoku a přechod do útočného pásma. Jeden z jeho spoluhráčů ale byl trochu netrpělivý a proto vjel do ofsajdu.
     
    55:44
    Oba týmy střídaly a domácí delší dobu čekali u vlastní branky. Po Borowieckého nahození je sváděn velký boj o puk v útočném pásmu Sens.
     
    55:18
    Hosté v plném počtu.
     
    54:58
    Bødker hrubě pokazil rutinní přihrávku na pravou stranu. Puk si vzal Couturier a vydal se do útoku, aby střelou tahem prověřil Andersonovu reakci.
     
    54:21
    Letci vyhodili a udělali si časovou kapsu pro vystřídání. Tierney pak přenesl hru doleva, ale Tkachuk střelou zápěstím minul cíl.
     
    53:58
    Dzingel si rozmyslel přihrávku přes zahuštěnou osu hřiště. Zprava zakončoval sám, ale narazil na Provorova.
     
    53:35
    Domácí si vyměnili několik přihrávek na levé straně. Pickard si vše pohlídal na bližší tyči a potom jenom sledoval vyhození Laughtona.
     
    53:18
    Vyloučení v týmu Philadelphia Flyers (Dale Weise – 2 min., nedovolené bránění).
    52:37 Claude GIROUX - 3:6
     
    52:37
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Senators opět inkasují v oslabení a sedm minut před koncem už to s nimi vypadá hodně špatně. Vše začalo u Voráčka, který se na pravém mantinelu zbavil Pääjärviho a přenesl hru doleva. CLAUDE GIROUX poté přihrál Gostisbeheremu na modrou čáru a vydal se před brankoviště, kde se dostal k dorážce a zvýšil vedení Letců na rozdíl tří branek. Asistence: Shayne Gostisbehere, Jakub Voráček.
     
    52:23
    Jakub Voráček minimálně pošesté prověřil Andersona. Nyní tak učinil z vrcholku pravého kruhu, kam mu dal puk Gostisbehere.
     
    51:58
    Senators si vytvořili solidní tlak v útočném pásmu. Zack Smith během něj trefil vysokou holí do obličeje Hägga a daroval tím hostům přesilovku.
     
    51:28
    Wideman pálil z dálky nepřesně. Ryan pak ze zadního mantinelu dával puk do ohně, ale po zásahu Borowieckého se rozvlnila jen ochranná síť.
     
    51:10
    Hra se ve třetí třetině poměrně dost kouskuje. Znovu se přerušuje po zásahu Pickarda proti neškodnému nahození od Marka Borowieckého.
     
    50:49
    DeMelo to zkoušel bez přípravy z pravého kruhu. Pickard však nemusel zasahovat, protože puk se zastavil o Michaela Raffla.
     
    50:32
    Stone byl ve středním pásmu podražený Rafflem. Místo očekávaného vyloučení se ale přerušuje kvůli ofsajdu Senators.
     
    50:29
    Domácí v plném počtu.
     
    50:21
    Shayne Gostisbehere musel použít něco z basketbalu, aby zachytil vyhozený puk. To se mu sice povedlo, ale podle čárového tak učinil až ve středním pásmu, takže je pískán ofsajd.
     
    50:06
    Znovu v akci domácí gólman a konkrétně jeho betony, které vyrazily další pokus Jakuba Voráčka do rohu.
     
    49:53
    Provorov to udělal chytře, když zadovkou přihrál ještě volnějšímu Sanheimovi. Proti jeho ráně od modré znovu zasáhla Andersonova lapačka.
     
    49:45
    Senators vyhodili a alespoň na pár vteřin se dostali z nepříjemného tlaku.
     
    49:13
    Voráček znovu nabil Girouxovi, nicméně Anderson se stihl přesunout k pravé tyči. Posléze vyrazil i dělovku od Gostisbehereho.
     
    48:57
    Právě Anderson si vychutnal střelu Girouxe z vrcholku levého kruhu, puk si nekompromisně schoval do lapačky.
     
    48:47
    Ze souboje mezi Pyattem a Voráčkem vyletěl puk na střídačku Ottawy. Znovu se bude vhazovat po levici Craiga Andersona.
     
    48:29
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Mark Stone – 2 min., podrážení).
     
    48:18
    Vorobjov se před hitem od Zacka Smithe zmohl jenom na nahození z červené čáry, které skončilo u domácích obránců.
     
    47:44
    Několik posledních střídání rozhodně lépe vyšlo domácím, kteří za nepříznivého stavu ještě rozhodně nesložili zbraně.
     
    47:01
    Další blok od Andrew MacDonalda, na jehož těle tentokrát skončil pokus Toma Pyatta. Vzápětí se už Flyers dostali do klidnějších vod.
     
    46:48
    Voráček ztratil puk v obranné třetině. Tierney díky tomu objel branku a přihrál Cecimu, který však nepropálil MacDonalda.
     
    46:12
    Pickard se vydal za vlastní branku za nahozením od DeMela. Flyers se nedostali ven z obranné třetiny, ale pomohla jim odpískaná přihrávka rukou.
     
    45:55
    Radko Gudas se už několikrát ukázal v útočném pásmu. Teď ale dobře zapracoval i před vlastním brankovištěm, když zablokoval střelu Stonea po špatné rozehrávce Vorobjova.
     
    45:12
    Duchene dostal od Ceciho přihrávku do jízdy, z pravé strany pak na Pickarda nevyzrál, hostující gólman zvedl puk do ochranné sítě.
    44:08 Robert HÄGG - 3:5
     
    44:08
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Flyers další přesilovku sice nevyužili, ale chvíli po ní přesto odskakují na rozdíl dvou branek! Tvrdou střelu ROBERTA HAGGA Anderson jenom vyrazil k Rafflovi, který ho vylákal mimo brankoviště a s trochou štěstí vrátil puk švédskému obránci, který už měl před sebou naprosto prázdnou branku. Asistence: Michael Raffl, Dale Weise.
     
    43:29
    Domácí v plném počtu.
     
    43:09
    Ivan Provorov dostal od Sanheimu pobídku k tvrdé střele golfákem. Andersonovu branku zpoza pravého kruhu ale hodně minul.
     
    42:42
    Anderson vyjel pro puk za vlastní branku, odkud nešikovně rozehrál na Lindbloma. Toho nastalá situace trochu zaskočila a nestihl zakončit do odkryté branky.
     
    42:12
    Voráčkovu střelu už musel likvidovat Anderson. Český útočník je dnes hodně vidět a v příštích minutách určitě znovu zaútočí na hattrick.
     
    41:48
    Simmonds krásně přesměroval přihrávku od Girouxe před brankoviště, nicméně Couturier se zblízka netrefil do požadovaného prostoru.
     
    41:29
    Brady Tkachuk se mimo hru dostal do křížku z s Laughtonem a k nelibosti domácího kouče dostal 2+2 minuty, zatímco hostující útočník jen poloviční trest.
     
    41:13
    MacDonald se opřel do tvrdé střely zpoza kruhů. Branku netrefil, ale útočné snažení Philadelphie tím ještě zcela nekončí.
     
    40:53
    Pickard přesně rozehrál na Laughtona, který se dostal do útočného pásma, ale zleva neodcentroval přesně na Simmondse.
     
    40:13
    Aktivní vstup do třetí části od Ottawy. Hned po třinácti vteřinách musel Pickard zasahovat proti Ceciho nepříjemnému vysokému nástřelu z pravého mantinelu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Střely na branku po 2. třetině: 26 – 25 (14:16, 12:9).
     
    Tak to byla parádní druhá třetina, ve které se toho stalo opravdu hodně! Tkachuk svým druhým gólem nejprve vrátil domácím vedení, ale to znovu dlouho nevydrželo. Následovaly trefy Couturiera a Voráčka, po kterých poprvé vedli Flyers. Ve dvaatřicáté minutě na 3:3 srovnal Lajoie, ale na to zase odpověděl Laughton a zajistil Philadelphii těsné vedení 4:3. Kromě gólů na ledě nechyběly ani emoce, v jednu chvíli se na trestných lavicích tísnilo hned osm hráčů.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:48
    Domácí okamžitě přešli do protiútoku, Chris Tierney z první posunul puk k brankovišti, kudy zrovna projížděl Ryan, ale v rychlosti ho za Pickarda neusměrnil.
     
    39:30
    Zajímavá spolupráce mezi Girouxem a Voráčkem, který od hostujícího kapitána dostal hned dvakrát přihrávku do dobré palebné pozice, ovšem ani jedné z nich nedokázal využít.
     
    39:00
    Poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:36
    Vorobjov z pravého mantinelu našel na ose kluziště Simmondse, který si na malém prostoru připravil střelu bekhendem, jenže ji mezi tyče nenasměroval.
     
    38:18
    White z pravé strany centroval do prostoru nikoho. Senators si znovu museli dávat pozor na případný brejk.
     
    37:40
    Nechybělo moc a poprvé to bylo o dva góly! Lajoie ztratil puk v útočném pásmu a pak chyběl vzadu. Konecny dostal přihrávku do jízdy a z pravé strany vypálil švihem do tyče!
     
    37:25
    Simmonds přihrál na modrou Provorovovi. Jeho hodně nepřesná střela nadělala Andersonovi poměrně velké starosti, kotouč totiž ze zadního mantinelu do brankoviště vracel Couturier a americký gólman si musel dát velký pozor, aby nesrazil puk do sítě.
     
    37:04
    Domácí v plném počtu.
     
    36:59
    Mezitím se rozjela krátká přesilovka Flyers. Hostující hráči na její využijí moc času ale nemají.
     
    36:28
    Chabot se jel podívat na útočný výlet zakončený golfákem z vrcholku levého kruhu. Pickard s ním ale počítal a připsal si relativně snadný zákrok.
     
    36:17
    Hosté v plném počtu.
    35:45 Scott LAUGHTON - 3:4
     
    35:45
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Nesmírně zajímavý průběh zápasu pokračuje čtvrtým golem Flyers! Dale Weise objížděl branku, ale puk za pravou tyč nezasunul. Anderson ho pohotovým zákrokem vyrazil do místa, kam jako první dojel SCOTT LAUGHTON a bekhendovou dorážkou upravil skóre na 3:4. Asistence: Dale Weise, Andrew MacDonald.
     
    35:20
    Ofsajd Senators. Všichni hráči i fanoušci se mezitím koukají na kostku, kde běží záznam údajného faulu Dzingela. Z ochozů se ozývá hlasité bučení.
     
    35:04
    Na trestnou lavici putuje už osmý borec! Za nedovolené bránění brankáři Pickardovi je vyloučen Ryan Dzingel.
     
    34:44
    Opět dobrá práce od Seana Couturiera, který zachytil jednu z přihrávek a nahodil puk do útočného pásma Flyers, kde dokonce dostával kotouč do mezikruží, ale vystřelit se mu vůbec nepovedlo.
     
    34:24
    Couturier vyhrál vhazování nad Duchenem a Provorov ihned odpálil kotouč přes všechny čáry do bezpečí.
     
    34:17
    Menší trest za hrubost vyfasovalo hned šest hráčů. Za domácí budou sedět Tierney, Wideman a Formenton. Za hosty pak Lehterä, Lindblom a Hägg. Posledně jmenovaný ještě dostal dvojku za nedovolené bránění, takže z toho všeho resultuje přesilovka pro Senátory.
     
    34:17
    Zápasu nechybí ani emoce, kterých nyní bylo na ledě až příliš. Po přerušení hry se do sebe pustilo hned několik dvojic a rozhodně se to neobejde bez vyloučení.
     
    34:04
    Borowiecki přerušil rozehrávku Flyers a posunul puk na Formentona, který zakončoval bekhendem, ovšem na překonání Pickarda to nestačilo.
     
    33:45
    Nolan Patrick se kvůli zranění v horní polovině těla do zápasu už nevrátí. Flyers si tak musí poradit s jedenácti forvardy.
     
    33:32
    Girouxovi utekl puk, kterého se zmocnil Bødker a chtěl se vracet do útočného pásma. Jeho spoluhráč se z něj ale pomalinku loudal ke střídačce a zavinil ofsajd.
     
    33:11
    Simmons se nenápadně prodral po levé straně do útočného pásma, odkud přihrál do druhé vlny Gostisbeheremu. Na jeho ránu Anderson dobře viděl a bezchybně ji zastavil.
     
    32:46
    Anderson přesměroval střelu od Sanheima do rohu. V následných bojích domácí dostali puk do středního pásma.
     
    32:24
    Další starosti pro Letce můžou nastat po nepřesné rozehrávce a zakázaném uvolnění. Vhazuje se po levici Calvina Pickarda.
    31:13 Maxime LAJOIE - 3:3
     
    31:13
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Druhý přesilovkový zásah pro Senátory, kteří srovnávají na 3:3! Tkachuk si řekl o přihrávku před brankoviště a rychle posunul puk za sebe na Chrise Tierneyho. Ten se ještě neprosadil, ale přesto se může radovat, neboť následovala gólová dorážka, kterou se prosadil MAXIME LAJOIE. Asistence: Chris Tierney, Brady Tkachuk.
     
    30:52
    Bødker prudce vypálil z pravého křídla. Pickard puk jenom vyrazil a měl co dělat i s dorážkou Tkachuka, který rovněž usiluje o hattrick.
     
    30:19
    Je z toho přesilovka pro Ottawu! Jori Lehterä vyfasoval menší trest za krosček i hrubost, za kterou pyká také Formenton.
     
    30:19
    Jori Lehterä se mezi střídačkami ohnal po Formentonovi, který předtím zboural Lindbloma. Následovala menší potyčka, ze které asi vzejdou i vyloučení.
     
    29:54
    Sanheimovo tečované nahozené od modré čáry neletělo mezi tři tyče. Gudas na druhé straně kotouč ještě zachytil a útok Flyers pokračuje.
     
    29:10
    Giroux tušil, že Voráček přijede do pásma z osy hřiště a tam také adresoval přihrávku z pravého mantinelu. Na hattrick si český útočník ale bude muset počkat, neboť tentokrát trefil jen DeMela.
     
    28:36
    Simmonds nedal moc razance do střely z otočky, kterou si Anderson pohlídal. O pár vteřin později k němu puk opět doklouzal a donutil rozhodčího zastavit čas.
     
    28:08
    Senátoři neprošli přes střední pásmo, Stoneovu přihrávku sebrali hostující obránci, kteří se znovu ženou na Andersona.
     
    27:35
    Oskar Lindblom se snažil dostat k puku, který putoval směrem k levé tyči domácí klece. Tam raději zasáhl Anderson a přerušil hru.
     
    27:09
    Haggovu tvrdou střelu z osy hřiště bolestivě zablokoval Borowiecki, jenž nepustil puk k Andersonovi.
    26:35 Jakub VORÁČEK - 2:3
     
    26:35
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Hosté se poprvé dostávají do vedení! Radko Gudas přihrál k červené čáře JAKUBU VORÁČKOVI, jenž vedl puk v situaci dva na jednoho. Přihrávku na napřaženého Girouxe český útočník neriskoval a raději sám nechytatelně pálil z pravého kruhu. Asistence: Radko Gudas.
     
    25:58
    Chris Tierney se za brankou neprosadil a dostal se do čisté kolize s Gudasem. Oba skončili zaklínění do sebe a chvíli trvalo, než se postavili zpět na nohy.
     
    25:28
    Rušno ale bylo i na druhé straně. Lajoie nejprve pálil z levého kruhu a pak i od modré čáry. Na druhý pokus už Pickard kotouč zmrazil.
     
    24:57
    Domácím se nepodařilo vyvézt puk do bezpečí a musí čelit zajímavě rozjeté kombinaci Letců, kteří krouží kolem Andersonovy klece.
     
    24:12
    Borowiecki ztratil puk při zakládání útoku a pak riskoval menší trest za dosti neobratný zákrok, jehož terčem se stal Travis Konecny.
     
    23:52
    DeMelo jenom nahodil puk do rohu útočného pásma a odjel střídat. Z následných soubojů vzešli vítězné hosté.
    23:04 Sean COUTURIER - 2:2
     
    23:04
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Netrvalo to dlouho a Flyers opět srovnávají! Jakub Voráček nezvykle přihrával před sebe Gudasovi, který to opět zkusil. Anderson rychlou střelu z pravé strany jenom vyrazil a na následnou bekhendovou dorážku SEANA COUTURIERA už neměl nárok. Asistence: Radko Gudas, Jakub Voráček.
     
    22:45
    Další dvě zakončení od Gudase. První z nich bylo nepřesné a to druhé skončilo na blokujícím obránci Senators.
     
    22:21
    O rychlou odpověď se pokusil český zadák Radko Gudas. Anderson jeho pokus zpoza pravého kruhu ale kontroloval a nepustil Letce k dorážce.
    21:20 Brady TKACHUK - 2:1
     
    21:20
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Tak to je snový domácí debut pro BRADYHO TKACHUKA, který si vzal kotouč od Bødkera, jednoduše s ním projel do útočného pásma a nesmírně rychlou střelou zápěstím z pravého kruhu zaskočil Pickarda. Tomu zhoršil výhled jeho vlastní spoluhráč, který se marně snažil talentovaného mladíka blokovat. Asistence: MIkkel Bødker, Thomas Chabot.
     
    20:55
    Zničehonic jeli domácí ve čtyřech proti dvěma! Ceciho nepřesná střela se od zadního mantinelu odrazila na Tkachuka, který měl před sebe poloprázdnou branku, ale Pickard se stihl natáhnout ke své pravé tyči!
     
    20:26
    Na střídačce Flyers chybí Nolan Patrick. Doufejme, že se v průběhu zápasu ještě do hry vrátí.
     
    20:05
    Hosté v plném počtu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Střely na branku po 1. třetině: 14 – 16.
     
    Je za námi první třetina, ve které byly hodně vidět zejména speciální týmy, neboť oba celky měly k dispozici hned několik přesilových her. Právě v nich padly také oba dosavadní góly. Ten první vstřelil v deváté minutě Brady Tkachuk, nicméně o chvíli později se díky přesné teči Jakuba Voráčka mohli radovat také hosté.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:56
    Tierney opět střílel z pravého kruhu. Pickard neměl moc dobrý přehled o situaci, ale intuitivně vyrazil puk svým pravým betonem.
     
    19:35
    MacDonald obětavě padl do střely Lajoieho a domácím už po vyhození Flyers moc času na útok nezbývá.
     
    19:09
    Tierney dostal puk od Bødkera a zprava tlačil puk k vzdálenější tyči, kde ale přišel Pickardův zákrok vyrážečkou.
     
    19:00
    Poslední minuta první třetiny.
     
    18:49
    Ryan měl pomalejší start na puk, u kterého byla jako první obrana Philadelphie, jež se znovu snadno osvobodila.
     
    18:29
    Flyers díky vyhranému buly od Girouxe dostali možnost vyhodit puk z obranného pásma tu nakonec využili hned dvakrát během pár vteřin.
     
    18:05
    Vyloučení v týmu Philadelphia Flyers (Michael Raffl – 2 min., vysoká hůl).
     
    17:30
    Widemanova tvrdá střela od modré rozduněla Pickardovy betony. Ty byly připraveny i na dorážku Smithe, ale ten branku minul.
     
    17:04
    Duchene z levého mantinelu neúspěšně hledal Bødkera. Hosté vyhodili puk přes celé hřiště, ale o icing se nejednalo.
     
    16:40
    Sean Couturier hned třikrát v řadě vyhrál buly v útočném pásmu. Hagg a MacDonald hned zakončovali, ale Anderson byl ve všech případech pozorný.
     
    16:21
    Laughtonovu přihrávku z krátkého mantinelu sebral DeMelo a puk po chvilce vycestoval ven ze hřiště.
     
    15:55
    Další velké zmatky před domácí brankou způsobila Gudasova rána od modré. Konecny se ani tentokrát neprosadil a domácí vyhazují.
     
    15:24
    Provorov nebezpečně nahazoval od modré čáry. Sražený puk se snažil dorážet Konecny, ale Andersonovu branku netrefil.
    14:44 Jakub VORÁČEK - 1:1
     
    14:44
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Také hosté se prosazují v početní převaze a dorovnávají stav na 1:1! Giroux připravil střelu z první pro Gostisbeherea, jehož dělovku zpoza pravého kruhu na hranici brankoviště ještě tečoval JAKUB VORÁČEK a Anderson už neměl sebemenší šanci na reakci. Asistence: Shayne Gostisbehere, Claude Giroux.
     
    14:27
    Vyhrané buly se stalo základem pro domácí vyhození kotouče do bezpečného prostoru. Další akce Flyers na sebe ale nenechala dlouho čekat.
     
    14:15
    Anderson si nebyl úplně jistý proti Voráčkově rychlé střele z pravého mantinelu. Puk přesto zkrotil a přerušil hru.
     
    14:09
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Chris Wideman – 2 min., hákování).
     
    13:48
    Philadelphia se v ponechané výhodě usadila v útočném pásmu. Hagg zpoza levého kruhu ale nemířil přesně a puk se postupně poodrážel až k Pickardovi.
     
    13:23
    Tkachukovi se nepovedlo zkrotit puk, který ale skončil kousek vedle něj u Bødkera. Toho si obrana Flyers nepohlídala a musela se spolehnout až na nelehké zákroky Pickarda.
     
    13:08
    Couturier se nenápadně uvolnil do situace dvou na jednoho, ve které ještě našel Girouxe, ale tomu se zakončení zblízka do branky nevešlo.
     
    12:55
    Formenton vracel puk na modrou Chabotovi, který z dálky minul. O chvíli později to zkoušel i DeMelo, jenže Gostisbehere přesměroval kotouč do ochranné sítě.
     
    12:18
    Scott Laughton dělal co šlo a sprintoval za kotoučem. Včas ho ale nedostihl a nezabránil tak zakázanému uvolnění svého týmu.
     
    12:05
    Gudas se před hostující střídačkou srazil s Ryanem, který byl navíc v ofsajdovém postavení. Následuje reklamní pauza.
     
    11:48
    U nahozeného puku byl jako první Wideman a Mark Stone ho nepříliš podařenou přihrávkou dostal alespoň do středního pásma.
     
    11:26
    Senators nemohli hrát kvůli signalizovanému postavení mimo hru. Letci tak mají více času na rozehrávku.
     
    11:01
    Domácí v plném počtu.
     
    10:54
    Patrick nechal puk na modré čáře operujícímu Sanheimovi, který mířil ze svého pohledu k pravé tyči, ale kotouč poslal jen do rohu.
     
    10:31
    Shayne Gostisbehere dostal od Voráčka přihrávku před kruhy a rychle vypálil krátkým nápřahem. Puk nebyl nikým tečován a přistál až na výstroji Andersona.
     
    09:58
    Giroux přenesl hru doprava na Voráčka a ten ihned nahodil puk k brankovišti, kde neuspěl důrazný Wayne Simmonds.
     
    09:01
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Dylan DeMelo – 2 min., podrážení).
    08:38 Brady TKACHUK - 1:0
     
    08:38
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Domácí využívají přesilovou hru a dostávají se do vedení! Lajoie z levé strany přihrával puk do mezikruží, kde ho Tierney nohou posunul před brankoviště. Tam došlo k další teči nohou, tentokrát od BRADYHO TKACHUKA, který trochu šťastně přišel k prvnímu gólu v kariéře! Asistence: Chris Tierney, Maxime Lajoie.
     
    08:18
    Laughton vyhrál buly ve středním pásmu a Senátoři tak nejsou schopni usadit se přes Calvinem Pickardem.
     
    08:07
    Bobby Ryan v obležení několika protihráčů nezkrotil kotouč a ten se vzápětí vydal na výlet na hostující střídačku.
     
    07:29
    Duchene uspěl na buly proti Rafflovi, ale Flyers aktivní hrou stále drží hráče kanadského týmu u Craiga Andersona.
     
    07:13
    Chabot zastavil pokus o vyhození a ještě udržel puk v útočném pásmu Ottawy. Netrvalo to ale dlouho a Laughton chytře vyjel do středního pásma a nahozením do Andersona získal buly právě před domácím gólmanem.
     
    06:57
    Ivan Provorov v rohu obranného pásma podrazil Duchenea a je z toho další přesilová hra pro domácí Senátory.
     
    06:45
    Alex Formenton měl kotouč na bekhendu a zprava ho centroval do ohně. Od obránce Flyers se však kus gumy přestěhoval pod Pickardovu lapačku.
     
    06:24
    Giroux nepotrestal chybu v domácí rozehrávce, z osy hřiště sice nepálil švihem špatně, ale Anderson kotouč vyrazil do vzduchu.
     
    05:49
    Jeden z hostů si neuvědomil, že oslabení už skončilo a vyhodil na icing. Následné buly ale vyhrál Laughton a puk se stěhoval hodně daleko od Pickarda.
     
    05:42
    Hosté v plném počtu.
     
    05:29
    Stone si zblízka na Pickarda nepřišel a to už se Flyers povedlo vyhodit puk do relativního bezpečí.
     
    05:10
    Ottawa si vytvořila dobrý tlak a drží soupeřovu čtveřici v šachu. Ani Dzingel však neměl přesně seřízená mířidla.
     
    04:32
    Chabotova dělovka od modré byla nepřesná. O chvíli později Duchene dostal od Ryana nabito do pravé strany, ale z dobré pozice taktéž minul.
     
    04:06
    Hosté začínají oslabení bezpečným vyhozením přes celé kluziště. Zároveň rychle střídají.
     
    03:42
    Vyloučení v týmu Philadelphia Flyers (Andrew MacDonald – 2 min., hákování).
     
    03:41
    Duchene přihrál ze zadního mantinelu na faulovaného Tkachuka, který z bezprostřední blízkosti Pickarda nepropálil.
     
    03:24
    Weise z pravé strany na Andersona nevyzrál. Po zablokované střele z delší vzdálenosti se už Sens vysvobodili.
     
    03:04
    Domácí v plném počtu.
     
    02:36
    Dobrý forčeking od Formentona zabránil Letcům rychle se vrátit do útoku. Jejich přesilovka už pomalu končí.
     
    02:09
    Opět se puk vrací až k Pickardovi, který zastavil vyhození od Marka Borowieckého.
     
    01:47
    Cody Ceci zablokoval Voráčkovu střelu a Smith pak úspěšně vyhodil puk přes všechny čáry.
     
    01:27
    Rychlá souhra hostujících hokejistů skončila před brankovištěm u Simmonse, který ani nadvakrát neprotlačil puk za Andersona. Ten pak lapil i Gostisbehereho pokus od modré.
     
    01:04
    Nolan Patrick dostal facku od hokejky Mikkela Bødkera, který putuje na trestnou lavici za vysokou hůl.
     
    00:15
    Smithovo nahození Pickard vyrazil a umožnil pokračování domácího útoku. Lajoie z osy hřiště minul, ale proti Dzigelově střele z úhlu se už musel hostující gólman rychle přesouvat k levé tyči.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Ottawa Senators: C. Anderson (Condon) – DeMelo, Chabot, Ceci, Lajoie, Ch. Wideman, Borowiecki (A) – Mark Stone (A), Z. Smith, Dzingel – Bødker, Duchene (A), B. Tkachuk – B. Ryan, Tierney, Formenton – Pyatt, White, Pääjärvi.

    Philadelphia Flyers: Pickard (Elliott) – Gostisbehere, Provorov, MacDonald, Hägg, Gudas, Sanheim – Voráček, Couturier (A), Giroux (C) – Konecny, Patrick, Lindblom – Simmonds (A), M. Vorobjov, Weise – M. Raffl, Lehterä, Laughton.

    Rozhodčí: Furlatt, Lambert – Baker, Driscoll.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Československá stopa v utkání

    Radko Gudas (PHI)

    Obránce, 28 let, 2 zápasy, 1 bod (0+1)

    Jakub Voráček (PHI)
    Útočník, 29 let, 3 zápasy, 3 body (0+3).
     
    Vzájemné zápasy

    24.02.2018 Ottawa – Philadelphia 3:5
    03.02.2018 Philadelphia – Ottawa 3:4 sn.
    27.10.2017 Ottawa – Philadelphia 5:4
    29.03.2017 Philadelphia – Ottawa 3:2 sn.
    02.12.2016 Ottawa – Philadelphia 2:3 pp.
     
    Philadelphia Flyers

    Od pensylvánského klubu se každým rokem očekává o malinko více. V minulé sezóně Letci neměli až do úplného závěru základní části jistotu, že se podívají do play-off. Ve Východní konferenci nakonec obsadili šestou příčku, přičemž získali o jediný bod více než devátá Florida. V prvním kole vyřazovacích bojů tým Jakuba Voráčka a Radka Gudase narazil na největšího rivala z Pittsburghu. Nad Tučňáky však vyhrál jen dvakrát a mezi nejlepších osm se tak pošesté za sebou nepodíval.

    Mužstvo vedené hlavním trenérem Ronem Hextallem v mezisezónním období neprošlo žádným větším zemětřesením. Přišlo jen o brankáře Petra Mrázka a útočníky Matta Reada s Valtterim Filppulou. Místo této dvojice se do Philadelphie vrátil James van Riemsdyk, který několik let působil v Torontu. Další dvě nové tváře posílily obranné řady. Z Los Angeles přišel Christian Folin a nováčkovskou smlouvu si za velmi dobrou přípravu vysloužil i osmnáctiletý nedraftovaný Rus Jegor Zamula.

    Po nováčkovském kempu měli Flyers v plánu sedm přípravných zápasů, ve kterých měli kolísavé výsledky. Po úvodní prohře nad Islanders totiž přišly tři výhry a pak zase tři porážky. Generálka Letcům ale vyšla na výbornou, když porazili 4:1 Boston. První soutěžní zápas odehráli v Las Vegas a vybojovali cennou výhru 5:2. Po neúspěchu v Coloradu si Philadelphia poprvé zahrála i na domácím ledě. Premiéra to byla ale hodně nepovedená, od San Jose totiž vyfasovala debakl 2:8.

    Aktuálně třináctý tým Východní konference má na marodce hned dvojici gólmanů, kromě Alexe Lyona má další zdravotní problémy i Michal Neuvirth, kterého trápí třísla. Z hráčů do pole chybí již zmíněný zadák Samuel Morin a také forvard James van Riemsdyk, jehož absence způsobená zraněním ve spodní polovině těla by však měla trvat jen pár dní.

    Nejproduktivnější hráči:
    • W. Simmonds – 4 body (3+1)
    • C. Giroux – 4 body (0+4)
    • J. Voráček – 3 body (0+3).
     
    Ottawa Senators

    Tým z kanadského hlavního města na jaře loňského roku téměř postoupil až do finále Staney Cupu. Následující sezóna se mu ale vůbec nepovedla, když vyhrál pouhých osmadvacet zápasů a v rámci celé NHL skončil na předposledním třicátém místě s ohromnou ztrátou třiceti bodů na play-off. Když už bylo jasné, že se Senátoři do vyřazovacích bojů nepodívají, tak během pár týdnů přišli o hráče jako Dion Phaneuf, Nate Thompson, Derick Brassard, Johnny Oduya a Nick Shore.

    Kdo čekal, že během léta pořídí generální manažer Pierre Dorion do svého týmu nové opory, tak se šeredně mýlil. Ottawa si z trhu volných hráčů nevzala nikoho, kdo by měl hrát v prvním týmu nějakou větší roli. Pár dní před začátkem sezóny naopak přišla o svého kapitána Erika Karlssona, který byl vyměněn do San Jose. Z Kalifornie přišly jako náhrady Chris Tierney, Josh Norris a Dylan DeMelo. V rámci draftu pak do organizace přibyl nadějný útočník Brady Tkachuk.

    V rámci přípravy Senators odehráli šest utkání. První čtyři z ních prohráli a zlepšení přišlo až v posledních dvou proti Chicagu a Montrealu. Ostrou základní část svěřenci Guye Bouchera odstartovali rovněž solidně, doma získali proti Chicagu bod za porážku v prodloužení a o dva dny později překvapivě vyhráli v Torontu 5:3. Naposledy se Ottawě ale nezadařilo v Bostonu, odkud si odvezla porážku 3:6.

    Do dnešního zápasu proti Philadelphii naskočí v brankovišti devátého týmu Východní konference Craig Anderson. K dispozici naopak nebudou Marián Gáborík, Jean-Gabriel Pageau a Clarke MacArthur, kteří jsou na listině dlouhodobě zraněných hráčů. Chybět bude také s menším zraněním laborující Max McCormick. Menší otazník visel i nad Ryanem Dzingelem, jenž by ale měl s největší pravděpodobností naskočit.

    Nejproduktivnější hráči:
    • T. Chabot – 5 bodů (2+3)
    • R. Dzingel – 4 body (2+2)
    • Z. Smith – 4 body (1+3).
     
    Všem hokejovým příznivcům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu kanadsko-americké NHL. od jedné hodiny a třiceti minut se můžeme těšit na střetnutí mezi Ottawou Senators a Philadelphií Flyers!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:30.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 9. B. Tkachuk (Tierney, Lajoie), 22. B. Tkachuk (Bødker, Chabot), 32. Lajoie (Tierney, B. Tkachuk), 58. Lajoie (Tierney, Bødker) – 15. Voráček (Gostisbehere, Giroux), 24. Couturier (Gudas, Voráček), 27. Voráček (Gudas), 36. Laughton (Weise, MacDonald), 45. Hägg (M. Raffl, Weise), 53. Giroux (Gostisbehere, Voráček), 60. Laughton (Voráček, Gudas)


    Ottawa Senators: C. Anderson (Condon) – DeMelo, Chabot, Ceci, Lajoie, Ch. Wideman, Borowiecki (A) – Mark Stone (A), Z. Smith, Dzingel – Bødker, Duchene (A), B. Tkachuk – B. Ryan, Tierney, Formenton – Pyatt, White, Pääjärvi.
    Philadelphia Flyers: Pickard (Elliott) – Gostisbehere, Provorov, MacDonald, Hägg, Gudas, Sanheim – Voráček, Couturier (A), Giroux (C) – Konecny, Patrick, Lindblom – Simmonds (A), M. Vorobjov, Weise – M. Raffl, Lehterä, Laughton.

    Rozhodčí: Furlatt, Lambert – Baker, Driscoll

    Diváci: 13 215
    bahis siteleri