Ottawa – Philadelphia 4:7 (kon.) | Washington – Vegas 5:2 (kon.) | Anaheim – Arizona 2:3 (0:1 po s.n.)
konec
Washington Capitals
5:2 (1:0, 1:1, 3:1)
Vegas Golden Knights
Čtvrtek 11.10.2018, 02:00 • Capital One Arena, Washington • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.
     
    Od triumfu Washingtonu uplynuly čtyři měsíce, po kterých nás čeká repríza finále Stanley Cupu. Capitals ve čtvrtek v noci přivítají na svém ledě hráče Golden Knights, kteří nebyli daleko od toho, aby během své inaugurační sezóny v NHL vybojovali svůj první titul. Šestým zápasem finále Stanley Cupu jsem Vás měl provázet osobně, jenže jsem o tuhle možnost byl ochuzen, a tak si mohu nyní alespoň částečně spravit chuť. Washington porazil Vegas ve finále Stanley Cupu 4:1 na zápasy, přičemž poslední krok družina Alexe Ovečkina udělala v městě hříchů, kde vyhrála 4:3.
     
    WASHINGTON CAPITALS

    Washington v čele s kapitánem Alexem Ovečkinem během loňské sezóny dosáhl na dlouho vytoužený Stanley Cup. Capitals bojovali o hokejový grál ve finále s Vegas, nováčkem NHL, které porazilo 4:1 na zápasy. Ačkoliv by se mohlo zdát, že jednotlivé zápasy tým z hlavního města USA vyhrál jednoznačně, vůbec tomu tak nebylo. Zejména v závěru finálové série Golden Knights dělali vše možné i nemožné, aby ji prodloužili, mnohokrát si ale vybrali smůlu, když v úvodu zápasu několikrát orazítkovali tyč. Na druhou stranu ale nutno uznat, že Washington měl perfektně složený tým a ve finále zkrátka ukázal větší sílu a touhu po vítězství. Zároveň mu během celého playoff pomohl fakt, že na rozdíl od předchozích sezón nebyl pod tak obrovským mediálním tlakem a hráči se mohli soustředit na sebe.

     
    VEGAS GOLDEN KNIGHTS

    Vegas už není jen městem hříchů, ale také městem hokeje, kterým tamní obyvatelé výrazně žijí. Obzvlášť poté, co Golden Knights předvedli jeden z největších úspěchů v historii sportu. Nikdy předtím se totiž nestalo, aby nově vzniklý tým během své inaugurační sezóny sahal po Stanley Cupu, jenže Vegas se to povedlo a jeho suverénní jízdu ukončil až Washington, proti němuž Golden Knights došel střelecký prach. Zatímco trenér Barry Trotz odešel z Washingtonu do New Yorku Islanders, Gerard Gallant na lavičce Golden Knights zůstal, aby se pokusil zopakovat velký úspěch.

     
    Úvodní sestavy:

    Washington Capitals: Holtby (Copley) – Kempný, Carlson, Orlov, Niskanen, Orpik (A), Djoos – Ovečkin (C), Kuzněcov, Connolly – J. Vrána, Bäckström (A), Oshie – Burakovsky, Eller, Stephenson – Jaškin, Dowd, Smith-Pelly. Hlavní trenér: Todd Reirden.

    Vegas Golden Knights: M.-A. Fleury (M. Subban) – McNabb, C. Miller, Theodore, Engelland (A), Merrill, Holden – Marchessault, W. Karlsson, R. Smith (A) – Pacioretty, Haula, Nosek – O. Lindberg, Eakin, Carpenter – Carrier, Bellemare (A), Reaves. Hlavní trenér: Gerard Gallant.

    Rozhodčí: TJ Luxmore, Dean Morton. Čároví: James Tobias, Steve Miller.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:01
    Nicklas Bäckström vyhrál úvodní vhazování zápasu a ve Washingtonu začala repríza finále Stanley Cupu 2018.
     
    00:43
    Jakub Vrána si krásně vybruslil zpoza brány a u pravé tyče se z otočky dostal ke střele, která po ledě mířila ke vzdálenější levé tyči, Marc-André Fleury ji ale vyrazil pravým betonem a hned v úvodu utkání si připsal první ostrý zákrok!
     
    01:50
    Golden Knights se pokusili poprvé zahrozit po pravém křídle, jejich akci ale zastavilo postavení mimo hru.
     
    02:07
    Chandler Stephenson na levém křídle napřáhl na vrcholu levého kruhu k rychlé střele zápěstím, kterou na přední tyči Marc-André Fleury bez problému vyrazil.
     
    02:20
    Další střela Capitals přišla z bodu levého kruhu pro vhazování a bývalý brankář Pittsburghu tentokrát podržel puk v náručí.
     
    02:49
    Deryk Engelland se snažil na levém křídle od modré čáry nahodit puk směrem na bránu, jeho pokus byl ale zablokován a Capitals dostali kotouč z obranného pásma.
     
    03:29
    Jakub Vrána posílal před bránu zpoza její sítě nebezpečnou zpětnou přihrávku, jeden ze spoluhráčů na ni ale neměl šanci dosáhnout, jelikož mu mířila na paty bruslí.
     
    03:58
    Jakub Vrána je v úvodu zápasu hodně vidět, nyní ale byla hra přerušena, protože Capitals se nepodařilo rozehrát a vyhodili puk na zakázané uvolnění.
     
    04:04
    Deryk Engelland na pravém křídle od modré čáry nahodil puk směrem na přední tyč, Tomáš Nosek se ale k teči nedostal, a tak kotouč minul bránu Bradena Holtbyho.
     
    04:48
    Capitals vyhodili puk za bránu Marca-Andrého Fleuryho poté, co v obranném pásmu předvedl skvělou práci domácí kapitán a zkušený střelec Alex Ovečkin.
     
    05:18
    Ryan Carpenter si u pravé tyče najel na krásnou diagonální přihrávku Pierrea-Édouarda Bellemarea z levého kruhu pro vhazování a dobře mířil nad lapačku Bradena Holtbyho, jenže puk místo v pravém horním rohu brány skončil na tyči!
    05:18 Ryan Carpenter z blízkosti orazítkoval pravou tyč!
     
    05:29
    Michal Kempný odpověděl tvrdou střelou od modré čáry s příklepem, která našla pouze náruč brankáře Vegas.
     
    06:18
    Jakub Vrána napřáhl na vrcholu k prudké střele, která minula bližší pravý horní roh brány Marca-Andrého Fleuryho.
     
    06:57
    A znovu český útočník Jakub Vrána, který si v mezikruží najel na přihrávku T.J. Oshieho z pravého kruhu pro vhazování a dobře se natáhl po puku, holí ho ale usměrnil vedle vzdálenější levé tyče brány Marca-Andrého Fleuryho.
     
    07:17
    Reilly Smith si najel mezi kruhy na přihrávku Williama Karlssona zpoza brány, střelou zápěstím ale u pravé tyče našel pouze otevřenou náruč Bradena Holtbyho! Komerční přestávka.
    07:17 Reilly Smith zblízka našel pouze náruč Bradena Holtbyho
     
    08:12
    Jevgenij Kuzněcov na pravém křídle nedosáhl na prudkou přihrávku podél střídaček a pískalo se zakázané uvolnění.
     
    08:40
    Brett Connolly fauloval u hrazení a dostal dvě minuty za podražení. Vegas si zahraje první přesilovou hru zápasu.
     
    08:59
    Lars Eller se dostal na vrcholu levého kruhu k prudké střele během oslabení, která mířila nad lapačku Marca-Andrého Fleuryho, zároveň ale mimo vzdálenější pravý horní roh brány.
     
    09:27
    William Karlsson vystřelil z pravého kruhu pro vhazování a Braden Holtby si prohodil puk ve své lapačce.
     
    09:48
    Capitals vyhodili puk a navíc tak, že donutili Marca-Andrého Fleuryho k zákroku. Vegas se v početní převaze nedaří a zatím marně čekáme na úvodní gól utkání.
     
    10:28
    Brooks Orpik vyhodil puk za bránu Vegas a Golden Knights mají poslední možnost ohrozit bránu Bradena Holtbyho během přesilové. Brett Connolly už se chystá na návrat.
     
    10:40
    Vyloučený Brett Connolly je zpět na ledě a hokejisté Washingtonu úspěšně přečkali první hru v oslabení.
     
    11:13
    Brett Connolly si krásně potáhl puk v mezikruží doleva a poté se snažil puk bekhendem po ledě zamést do odkryté části brány, ležící Marc-André Fleury ale neinkasoval, protože těsně před ním byl spoluhráč, který vleže puk zablokoval! Následuje komerční přestávka a první přesilová hra Caps.
    11:13 Brett Connolly krásně zamíchal s pukem, ale neskóroval
     
    11:13
    Ryan Carpenter vyfasoval dvě minuty za hákování poté, co před bránou fauloval Bretta Connollyho.
     
    11:33
    Golden Knights čelili v letošní sezóně NHL celkem osmi oslabením, z nichž šest dokázali úspěšně přečkat.
     
    12:11
    T. J. Oshie se ocitl v postavení mimo hru a útok Capitals v početní převaze zastavilo postavení mimo hru.
     
    12:35
    Alex Ovečkin napřáhl v pravém kruhu ke tvrdé ráně s příklepem, která minula vzdálenější levý horní roh brány a od ochranného skla se odrazila až do pásma Caps.
     
    13:13
    Vyloučený Ryan Carpenter je zpět na ledě a Capitals se během přesilové hry nedostali ke střele na bránu.
     
    14:46
    Chandler Stephenson napřáhl na pravém křídle k prudké ráně, která skončila v ochranné síti. Za bezbrankového stavu ve Washingtonu následuje reklamní přestávka.
     
    15:18
    Alex Ovečkin na pravém křídle podél střídaček rychle zatáhl puk do útočného pásma a z jeho pravé strany si parádně sjel před bránu, na vzdálenější levé tyči ale ani nadvakrát bekhendem poslat puk přes pravý beton přesouvajícího se Marca-Andrého Fleuryho do sítě ale ani nadvakrát nedokázal!
     
    16:16
    Brooks Orpik za vlastní bránou schytal nepříjemný hit, o který se postaral forčekující William Carrier. Bývalý obránce Pittsburghu s bolestivou grimasou zamířil na střídačku.
    16:16 Brooks Orpik schytal hodně nepříjemný hit za bránou
     
    17:04
    Dmitrij Orlov se pokusil od modré čáry vystřelit zápěstím poté, co ho Jakub Vrána našel po rychlém objetí brány zpětnou přihrávkou z pravého křídla, jenže rychle k němu přistoupil William Karlsson, který kotouč zablokoval.
     
    17:45
    Capitals se nepodařilo rozehrát a po zakázaném uvolnění se hra vrátila zpět před bránu Bradena Holtbyho.
     
    17:59
    Braden Holtby si v rychlém sledu připsal dva zákroky, když nejprve vyrazil střelu Nicka Holdena z vrcholu pravého kruhu pro vhazování a poté pokus Maxe Paciorettyho, který před bránou nebezpečně tečoval nahození z levého křídla. Brankář Capitals zřejmě vykopl puk levým betonem.
     
    18:04
    Tomáš Nosek fauloval na obranné modré čáře a dostal dvě minuty za držení. Druhá přesilová hra Capitals, přičemž během první se k žádné střele na bránu nedostali.
     
    18:10
    Dmitrij Orlov ihned po vhazování a přihrávce z pravého křídla napřáhl před vrcholem mezikruží bez přípravy ke tvrdé střele s příklepem, kterou Marc-André Fleury skvěle vykopl levým betonem!
     
    19:00
    Do konce úvodní části utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    19:25
    Washington právě vstřelil branku!
    Nicklas Bäckström na vnějším oblouku pravého kruhu pro vhazování skvěle podržel puk a ve správný čas ho poslal před bránu, kde do jeho přihrávky vložil hůl JEVGENIJ KUZNĚCOV a mezi betony Marca-Andrého Fleuryho poslal puk v přesilové hře do sítě! Capitals vedou 1:0. Asistence: Nicklas Bäckström a John Carlson.
    19:25 Jevgenij KUZNĚCOV - 1:0
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Ryan Carpenter v úvodu zápasu orazítkoval tyč, zatímco na opačné straně se několik marně snažil prosadit Jakub Vrána, Capitals se ale nakonec těsně před přestávkou dočkali, když Jevgenij Kuzněcov 35 sekund před koncem první třetiny využil přesilovou hru a poslal úřadující šampióny v repríze finále Stanley Cupu do vedení. Skóre po první třetině dnešního klání. Washington Capitals 1 Vegas Golden Knights 0.

     
    Druhá třetina začne přibližně v 3:05.
     
    Statistiky po první třetině: Střely na bránu: 9-4; Zablokované střely: 6-2; Vhazování: 61%-39%; Hity: 5-11; Přesilové hry: 1/2-0/1; Trestné minuty: 2-4.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:08
    V Capital One Areně začala druhá třetina a hned v jejím úvodu se Capitals dostali ke střele v levém kruhu pro vhazování, puk ale minul bližší horní roh brány.
     
    20:29
    Matt Niskanen po pokračujícím tlaku Capitals napřáhl na pravém křídle k prudké střele s příklepem, která od modré čáry mířila ke vzdálenější levé tyči, brankář Vegas ji ale výborně vyrazil svým pravým betonem.
     
    21:21
    Tomáš Nosek se snažil na pravém křídle forčekovat, ani tvrdý hit mu ale k zisku kotouče nepomohl.
     
    21:42
    Vegas rychle otočilo hru a nahození Oscara Lindberga od modré čáry na levém křídle skončilo v ochranné síti poté, co jeden z hráčů Caps kotouč přizvedl do vzduchu.
     
    21:53
    Jon Merrill na pravém křídle prudce vypálil od modré čáry a jeho rána skončila po vhazování na ochranném skle. Braden Holtby tedy zasahovat nemusel.
     
    22:37
    Chandler Stephenson na levé straně útočného pásma nabral obrovskou rychlost, kterou chtěl využít k objetí brány, jenže v rohu ledové plochy ho dvojice hráčů Vegas přišpendlila na hrazení a nenechala ho dýchat.
     
    23:39
    Colin Miller nepřesně rozehrál podél střídaček a Capitals se snadno dostali k puku v obranném pásmu.
     
    23:59
    Nicklas Bäckström dobře mířil z levého kruhu pod horní tyč, Nick Holden ale puk přizvedl do ochranného skla.
     
    24:16
    William Karlsson si najel před brankoviště na parádní přihrávku Jonathana Marchessaulta zpoza brány a střelu po ledě otřel o pravou tyč brány Bradena Holtbyho!
    24:16 William Karlsson ve velké šanci otřel puk o pravou tyč!
     
    25:00
    Max Pacioretty od střídaček nahodil puk na přední tyč, kde ho vkleče zmrazil pod lapačkou Braden Holtby.
     
    25:59
    Trojice hráčů Capitals dokázala v levém rohu útočného pásma vybojovat puk a Lars Eller se s ním nebezpečně otáčel v kruhu pro vhazování, nakonec se ale z levé strany před bránu Vegas protáhnout nedokázal.
     
    26:48
    Capitals napálili puk do útočného pásma a provinili se proti pravidlům. Zakázané uvolnění.
     
    26:55
    William Carrier na pravém křídle vystřelil z nulového úhlu a Braden Holtby po odrazu kotouče za jeho bránou u své levé tyče zmrazil puk pod lapačkou. Komerční přestávka.
     
    27:13
    Dmitrij Jaškin se dostal na vrcholu pravého kruhu pro vhazování ke krásné střele zápěstím, která mířila do bližšího pravého rohu, Marc-André Fleury ale skvěle zasáhl vyrážečkou a puk vyrazil do ochranné sítě!
     
    28:17
    Jonathan Marchessault ihned po vhazování vypálil na vrcholu pravého kruhu směrem na přední tyč, od které se puk po drobné teči Williama Karlssona odrazil pod Bradena Holtbyho, a brankář Capitals poté puk zasedl!
    28:17 Třetí tyč VGK! Tentokrát ji trefil Jonathan Marchessault
     
    29:19
    T. J. Oshie na pravém křídle nabral velkou rychlost a jeho střela zápěstím z úhlu minula vzdálenější levou tyč.
     
    29:38
    Braden Holtby a jeho další zákrok, tentokrát proti střele Maxe Paciorettyho z vrcholu pravého kruhu pro vhazování.
     
    29:41
    Vegas na pravém křídle vystřelilo znovu ihned po vhazování a Braden Holtby opět puk podržel v náručí.
     
    29:58
    A další přerušení hry, tentokrát ovšem po zakázaném uvolnění domácích hokejistů Washingtonu.
     
    30:18
    Washington právě vstřelil branku!
    ALEXANDR OVEČKIN zakončil parádní přečíslení dva na jednoho v levém kruhu pro vhazování po přihrávce Jevgenije Kuzněcova přes šířku útočného pásma tvrdou ránou bez přípravy, kterou propálil Marca-Andrého Fleuryho – 2:0! Asistence: Jevgenij Kuzněcov a Brett Connolly.
    30:18 Alexandr OVEČKIN - 2:0
     
    30:49
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    CODY EAKIN byl sice u levé tyče zezadu faulován Christianem Djoosem, jenže v poskytnuté výhodě rychle objel bránu a u pravé tyče zametl puk z otočky do prázdné sítě! Vegas obstaralo bleskovou odpověď a snížilo rychle na 1:2!
    30:49 Cody EAKIN - 2:1
     
    31:20
    Michal Kempný byl vyloučen za nedovolené bránění a Vegas po komerční přestávce může vyrovnat, protože bude hrát podruhé v zápase v přesilové hře.
     
    32:09
    Střela Jonathana Marchessaulta z vrcholu mezikruží nad ledem těsně minula pravou tyč a Braden Holtby si odražený kotouč pohlídal, když ho přikryl lapačkou.
     
    32:53
    Devante Smith-Pelly osvobodil Capitals a Marc-André Fleury vyjel z brány, aby pomohl spoluhráčům rozehrát.
     
    33:20
    Bývalý obránce Chicaga je zpět na ledě a Capitals po návratu Michala Kempného hrají v plném počtu.
     
    33:37
    Vegas na levém křídle vystřelilo z ostrého úhlu a po zákroku Bradena Holtbyho skončili před bránou v objetí Brooks Orpik a William Carrier. Nevylučovalo se.
     
    34:13
    Brett Connolly se v rychlém sledu ocitl před bránou ve třech obrovských šancích, jenže první střelou do prázdné sítě neskončila, protože jeden z hráčů Vegas puk zablokoval, zatímco druhá ztroskotala na vyrážečce Marca-Andrého Fleuryho, který nejprve po skvělém přesunu a rozštěpu zasáhl proti střele z ostrého úhlu a vzápětí si poradil i s dorážkou, kterou podržel v kleče v náručí! Capitals nevyužili tři obrovské příležitosti a následuje komerční přestávka. Neskutečné, co domácí Brett Connolly nedal.
    34:13 Brett Connolly se ani natřikrát nedokázal prosadit!
     
    35:13
    Capitals se nepodařilo rozehrát po třech obrovských šancích a pískalo se vzápětí zakázané uvolnění.
     
    37:00
    Pierre-Édouard Bellemare stál na konci nádherné a rychlé kombinační akce čtvrté útočné formace Vegas, jenže po bekhendové přihrávce Ryana Reavese z levého kruhu pro vhazování bekhendem z blízkosti skórovat nedokázal! Braden Holtby předvedl úžasný rozštěp a levým betonem puk vyrazil.
    37:00 Braden Holtby a jeho famózní zákrok po rozštěpu!
     
    37:47
    Alex Ovečkin si v levém kruh najel na krásnou přihrávku přes šířku útočného pásma, střelou zápěstím ale našel pouze náruč Marca-Andrého Fleuryho.
     
    38:37
    Golden Knights se marně snaží vyrovnat a nyní jejich útok zastavilo postavení mimo hru.
     
    39:00
    Do konce druhé třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    39:06
    Nick Holden na pravém křídle vystřelil od modré čáry a jeho střela po teči minula vzdálenější levou tyč.
     
    39:25
    Tomáš Nosek se u pravé tyče snažil prosadit z ostrého úhlu bekhendem a Braden Holtby puk pravým betonem vyrazil.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Útočník Cody Eakin sice v polovině zápasu bleskově odpověděl na gól kapitána Alexe Ovečkina po krásně sehraném přečíslení dva na jednoho, Capitals ale drží nadále těsný náskok a i do závěrečné třetiny budou vstupovat s jednobrankovým vedením. Golden Knights v průběhu zápasu třikrát trefilo tyč, zatímco na opačné straně v obrovské šanci neuspěl ani natřikrát Brett Connolly. Skóre po druhé třetině reprízy finále Stanley Cupu. Washington Capitals 2 Vegas Golden Knights 1.

     
    Třetí třetina začne přibližně v 4:04.
     
    Statistiky po druhé třetině: Střely na bránu: 17-20; Zablokované střely: 13-4; Vhazování: 47%-53%; Hity: 22:16; Přesilové hry: 1/2-0/2; Trestné min.: 4-4.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:20
    Jakub Vrána v levém kruhu útočného pásma otáčel hru a Colin Miller ho zezadu sekl přes ruce. Jasné dvě minuty a Vegas má v úvodu třetí třetiny problém.
     
    41:05
    Alex Ovečkin si zpracoval puk na střelu a před vrcholem levého kruhu napřáhl po přihrávce z pravého křídla k prudké ráně s příklepem, kterou mířil pod horní tyč, Marc-André Fleury ale puk pravým ramenem vyrazil před sebe a poté ho přikryl lapačkou.
     
    41:19
    Jevgenij Kuzněcov vystřelil na bodu pravého kruhu zápěstím a brankář Vegas zachytil puk do náruče.
     
    41:41
    V téměř samém místě se dostal do zakončení také T. J. Oshie, jehož střela byla po ledě sražena vedle vzdálenější levé tyče brány Golden Knights.
     
    42:16
    Další šanci měl Jevgenij Kuzněcov, jenže jeho střela z levého kruhu byla přizvednuta do ochranné sítě.
     
    42:24
    André Burakovsky se ocitl v mezikruží po přihrávce z levého rohu útočného pásma ve slibné střelecké pozici, střelou zápěstím ale trefil pouze hruď připraveného Marca-Andrého Fleuryho poté, co se vyloučený Colin Miller vrátil zpět na led. Vegas hraje v plném počtu.
     
    43:34
    Christian Djoos se pokusil před vrcholem pravého kruhu o drzou stahovačku, jenže jeden z hráčů Golden Knights se nenechal nachytat na švestkách.
     
    44:07
    Christian Djoos vyvážel puk zpoza vlastní brány a Erik Haula ho zezadu zbytečně podrazil. Další dvě minuty na konto Vegas a přesilová hra pro domácí Capitals.
     
    44:27
    Jevgenij Kuzněcov mohl po krásné diagonální přihrávce z pravé strany na vzdálenější levé tyči skórovat do prázdné brány a Marc-André Fleury měl minimum času na reakci, přesto pravým betonem puk vyrazil!
     
    45:08
    Washington právě vstřelil branku!
    NICKLAS BÄCKSTRÖM si na vzdálenější levé tyči počkal na přihrávku Jevgenije Kuzněcova z pravého křídla a ostrého úhlu a o brankovou konstrukci puk po ledě poslal do sítě! Kotouč nakonec možná orazítkoval levou i pravou tyč, Capitals ale zajímá především to, že využili druhou přesilovou hru a vedou znovu o dva. Asistence: Jevgenij Kuzněcov a John Carlson.
    45:08 Nicklas BÄCKSTRÖM - 3:1
     
    47:08
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Nick Holden byl v pravém kruhu pro vhazování po chybě Capitals podražen, jenže se dokázal zvednout a zpětnou přihrávkou našel před bránou REILLYHO SMITHA, který z blízkosti zametl puk do sítě! Vegas přesně po dvou minutách odpovědělo na třetí inkasovaný gól. Asistence: Nick Holden a William Karlsson.
    47:08 Reilly SMITH - 3:2
     
    47:25
    Max Pacioretty si sjel z levé strany za bránu a parádní zpětnou přihrávkou našel Erika Haulu, který mohl vyrovnat na 3:3, jenže puk netrefil a Braden Holtby ho zmrazil. Následuje krátká komerční přestávka.
     
    48:11
    Vegas nedokázalo propasírovat puk z blízkosti do sítě a po zákroku Bradena Holtbyho pravým betonem přišel faul Michala Kempného, který byl vyloučen podruhé v zápase, tentokrát dostal dvě minuty za hákování.
     
    48:51
    Jonathan Marchessault po krásné bekhendové přihrávce Williama Karlssona z pravého křídla přes šířku útočného pásma napřáhl v levém kruhu pro vhazování bez přípravy ke tvrdé ráně s příklepem, která se od horní tyče odrazila do ochranné sítě! Čtvrtá tyč hostů!
    48:51 Jonathan Marchessault mohl vyrovnat, trefil ale tyč!
     
    49:20
    Capitals vyhodili puk z obranného pásma s přispěním teče, takže vylučovat se podruhé nebude.
     
    49:52
    Erik Haula si z pravého rohu útočného pásma vybruslil na bod pravého kruhu pro vhazování, kde z otočky napřáhl ke střele zápěstím a našel hruď Bradena Holtbyho.
     
    50:05
    Colin Miller na vrcholu levého kruhu pro vhazování po přihrávce Shea Theodorea od modré čáry napřáhl bez přípravy ke tvrdé střele s příklepem, kterou Braden Holtby nedokázal na přední tyči podržet! A poté měl brankář Capitals štěstí, že ho Ryan Carpenter trefil vleže z úhlu!
    50:05 Braden Holtby znovu podržel Capitals nad vodou!
     
    50:33
    Washington právě vstřelil branku!
    Jevgenij Kuzněcov po kolmé přihrávce Bretta Connollyho udělal v levém kruhu krásnou stahovačku a na vzdálenější pravé tyči našel najíždějícího ALEXANDRA OVEČKINA, který bez přípravy napálil puk z úhlu pod horní tyč odkryté brány! Vegas i přes obrovské šance nevyužilo přesilovou hru a draze za to zaplatilo. Asistence: Jevgenij Kuzněcov a Brett Connolly.
    50:33 Alexandr OVEČKIN - 4:2
     
    51:12
    Dmitrij Jaškin se vehementně snažil prosadit v mezikruží, jenže Marc-André Fleury vyjel rychle z brány, aby puk zmrazil pod svou lapačkou. Komerční přestávka.
     
    51:40
    Jakub Vrána se dostal v pravém kruhu ke střele, kterou Marc-André Fleury vykopl úspěšně pravým betonem.
     
    52:24
    Marc-André Fleury chtěl rychle rozehrát a Jakub Vrána po vystižený jeho přihrávky mohl znovu skórovat, brankář Vegas ale na přední tyči vkleče puk zastavil!
    52:24 Jakub Vrána se málem zadarmo dostal k brance
     
    52:35
    Lars Eller vystřelil na vrcholu pravého kruhu a jeho střela s příklepem skončila v náruči brankáře Vegas.
     
    53:49
    Tomáš Nosek po rychlém objetí brány sice nedokázal zasunout puk do sítě, když mu sjel z hole, na vzdálenější levé tyči ho ale z úhlu zametl do brány Max Pacioretty! Capitals si ovšem vzali Coach Challenge kvůli postavení mimo hru a uspěli!
    53:49 Max Pacioretty se nemohl radovat z gólu. Ofsajd!
     
    54:10
    Max Pacioretty na pravém křídle vystřelil od hrazení a jeho pokus z úhlu minul přední tyč brány Capitals.
     
    54:38
    Colin Miller na levém křídle vyrazil do přečíslení dva na jednoho a střelou zápěstím z levého kruhu orazítkoval horní tyč, od které se puk odrazil do ochranné sítě! Vegas popáté trefilo brankovou konstrukci! Komerční přestávka.
     
    55:59
    Vegas ve finále Stanley Cupu doplatilo na nevyužité brankové příležitosti a v dnešní repríze je to naprosto stejné. Herně je to dobré, výsledkově špatné.
     
    56:40
    Vegas už těžko sbírají síly na obrat a nyní vyhodili puk podél střídaček na zakázané uvolnění.
     
    56:52
    Nick Holden si z levého křídla krásně sjel před bránu, po rychlém zamíchání s pukem ale nedokázal mezi betony Bradena Holtbyho zamířit do sítě!
     
    57:34
    T. J. Oshie vystřelil z pravého kruhu a Shea Theodore srazil puk do rohu ledové plochy.
     
    57:53
    Marc-André Fleury naskočil na střídačku a Vegas se pokouší zdramatizovat zápas bez brankáře!
     
    58:05
    Washington právě vstřelil branku!
    T. J. OSHIE si přesně před boxem časoměřičů zpracoval puk a z poloviny hrací plochy poslal puk zápěstím po ledě do prázdné brány! Asistence: Matt Niskanen a Dmitrij Orlov.
    58:05 T. J. Oshie - 5:2
     
    59:00
    Do konce dnešního utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    Konec zápasu.
     
    Vegas z závěru finálové série Stanley Cupu několikrát orazítkovalo brankovou konstrukci a dnešní zápas byl v tomto směru úplně stejný. Golden Knights v repríze finále Stanley Cupu hned pětkrát orazítkovali tyč a doplatili na nevyužité brankové příležitosti, zatímco Capitals ukázali zkušenosti a zásluhou dvou gólů Alexe Ovečkina vyhráli. Konečný výsledek krásného klání. Vegas Golden Knights 5 Vegas Golden Knights 2.

     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Jevgenij Kuzněcov (WSH) 1+3
    2. Alex Ovečkin (WSH) 2+0
    3. Nicklas Bäckström (WSH) 1+1
     
    Československá stopa v utkání:

    Jakub Vrána (WSH) 0+0, 5 střel, čas na ledě 14:31
    Dmitrij Jaškin (WSH) 0+0, 2 střely, čas na ledě 11:20
    Michal Kempný (WSH) 0+0, 1 střela, čas na ledě 16:41
    Tomáš Nosek (VGK)0+0, 4 střely, čas na ledě 15:56 (05:00:16)

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 20. Kuzněcov (Bäckström, Carlson), 31. Ovečkin (Kuzněcov, Connolly), 46. Bäckström (Kuzněcov, Carlson), 51. Ovečkin (Kuzněcov, Connolly), 59. Oshie (Niskanen, Orlov) – 31. Eakin, 48. R. Smith (Holden, W. Karlsson)


    Washington Capitals: Holtby (Copley) – Kempný, Carlson, Orlov, Niskanen, Orpik (A), Djoos – Ovečkin (C), Kuzněcov, Connolly – J. Vrána, Bäckström (A), Oshie – Burakovsky, Eller, Stephenson – Jaškin, Dowd, Smith-Pelly. Hlavní trenér: Todd Reirden.
    Vegas Golden Knights: M.-A. Fleury (M. Subban) – McNabb, C. Miller, Theodore, Engelland (A), Merrill, Holden – Marchessault, W. Karlsson, R. Smith (A) – Pacioretty, Haula, Nosek – O. Lindberg, Eakin, Carpenter – Carrier, Bellemare (A), Reaves. Hlavní trenér: Gerard Gallant.

    Rozhodčí: TJ Luxmore, Dean Morton. Čároví: James Tobias, Steve Miller

    Diváci: 18506
    bahis siteleri