Ottawa – Philadelphia 4:7 (kon.) | Washington – Vegas 5:2 (kon.) | Anaheim – Arizona 2:3 (0:1 po s.n.)
konec
Washington Capitals
5:2 (1:0, 1:1, 3:1)
Vegas Golden Knights
Čtvrtek 11.10.2018, 02:00 • Capital One Arena, Washington • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:05 T. J. Oshie - 5:2
     
    58:05
    Washington právě vstřelil branku!
    T. J. OSHIE si přesně před boxem časoměřičů zpracoval puk a z poloviny hrací plochy poslal puk zápěstím po ledě do prázdné brány! Asistence: Matt Niskanen a Dmitrij Orlov.
     
    57:53
    Marc-André Fleury naskočil na střídačku a Vegas se pokouší zdramatizovat zápas bez brankáře!
     
    56:52
    Nick Holden si z levého křídla krásně sjel před bránu, po rychlém zamíchání s pukem ale nedokázal mezi betony Bradena Holtbyho zamířit do sítě!
     
    54:38
    Colin Miller na levém křídle vyrazil do přečíslení dva na jednoho a střelou zápěstím z levého kruhu orazítkoval horní tyč, od které se puk odrazil do ochranné sítě! Vegas popáté trefilo brankovou konstrukci! Komerční přestávka.
    53:49 Max Pacioretty se nemohl radovat z gólu. Ofsajd!
     
    53:49
    Tomáš Nosek po rychlém objetí brány sice nedokázal zasunout puk do sítě, když mu sjel z hole, na vzdálenější levé tyči ho ale z úhlu zametl do brány Max Pacioretty! Capitals si ovšem vzali Coach Challenge kvůli postavení mimo hru a uspěli!
    52:24 Jakub Vrána se málem zadarmo dostal k brance
     
    52:24
    Marc-André Fleury chtěl rychle rozehrát a Jakub Vrána po vystižený jeho přihrávky mohl znovu skórovat, brankář Vegas ale na přední tyči vkleče puk zastavil!
    50:33 Alexandr OVEČKIN - 4:2
     
    50:33
    Washington právě vstřelil branku!
    Jevgenij Kuzněcov po kolmé přihrávce Bretta Connollyho udělal v levém kruhu krásnou stahovačku a na vzdálenější pravé tyči našel najíždějícího ALEXANDRA OVEČKINA, který bez přípravy napálil puk z úhlu pod horní tyč odkryté brány! Vegas i přes obrovské šance nevyužilo přesilovou hru a draze za to zaplatilo. Asistence: Jevgenij Kuzněcov a Brett Connolly.
    50:05 Braden Holtby znovu podržel Capitals nad vodou!
     
    50:05
    Colin Miller na vrcholu levého kruhu pro vhazování po přihrávce Shea Theodorea od modré čáry napřáhl bez přípravy ke tvrdé střele s příklepem, kterou Braden Holtby nedokázal na přední tyči podržet! A poté měl brankář Capitals štěstí, že ho Ryan Carpenter trefil vleže z úhlu!
    48:51 Jonathan Marchessault mohl vyrovnat, trefil ale tyč!
     
    48:51
    Jonathan Marchessault po krásné bekhendové přihrávce Williama Karlssona z pravého křídla přes šířku útočného pásma napřáhl v levém kruhu pro vhazování bez přípravy ke tvrdé ráně s příklepem, která se od horní tyče odrazila do ochranné sítě! Čtvrtá tyč hostů!
     
    48:11
    Vegas nedokázalo propasírovat puk z blízkosti do sítě a po zákroku Bradena Holtbyho pravým betonem přišel faul Michala Kempného, který byl vyloučen podruhé v zápase, tentokrát dostal dvě minuty za hákování.
     
    47:25
    Max Pacioretty si sjel z levé strany za bránu a parádní zpětnou přihrávkou našel Erika Haulu, který mohl vyrovnat na 3:3, jenže puk netrefil a Braden Holtby ho zmrazil. Následuje krátká komerční přestávka.
    47:08 Reilly SMITH - 3:2
     
    47:08
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Nick Holden byl v pravém kruhu pro vhazování po chybě Capitals podražen, jenže se dokázal zvednout a zpětnou přihrávkou našel před bránou REILLYHO SMITHA, který z blízkosti zametl puk do sítě! Vegas přesně po dvou minutách odpovědělo na třetí inkasovaný gól. Asistence: Nick Holden a William Karlsson.
    45:08 Nicklas BÄCKSTRÖM - 3:1
     
    45:08
    Washington právě vstřelil branku!
    NICKLAS BÄCKSTRÖM si na vzdálenější levé tyči počkal na přihrávku Jevgenije Kuzněcova z pravého křídla a ostrého úhlu a o brankovou konstrukci puk po ledě poslal do sítě! Kotouč nakonec možná orazítkoval levou i pravou tyč, Capitals ale zajímá především to, že využili druhou přesilovou hru a vedou znovu o dva. Asistence: Jevgenij Kuzněcov a John Carlson.
     
    44:27
    Jevgenij Kuzněcov mohl po krásné diagonální přihrávce z pravé strany na vzdálenější levé tyči skórovat do prázdné brány a Marc-André Fleury měl minimum času na reakci, přesto pravým betonem puk vyrazil!
     
    44:07
    Christian Djoos vyvážel puk zpoza vlastní brány a Erik Haula ho zezadu zbytečně podrazil. Další dvě minuty na konto Vegas a přesilová hra pro domácí Capitals.
     
    40:20
    Jakub Vrána v levém kruhu útočného pásma otáčel hru a Colin Miller ho zezadu sekl přes ruce. Jasné dvě minuty a Vegas má v úvodu třetí třetiny problém.
    37:00 Braden Holtby a jeho famózní zákrok po rozštěpu!
     
    37:00
    Pierre-Édouard Bellemare stál na konci nádherné a rychlé kombinační akce čtvrté útočné formace Vegas, jenže po bekhendové přihrávce Ryana Reavese z levého kruhu pro vhazování bekhendem z blízkosti skórovat nedokázal! Braden Holtby předvedl úžasný rozštěp a levým betonem puk vyrazil.
    34:13 Brett Connolly se ani natřikrát nedokázal prosadit!
     
    34:13
    Brett Connolly se v rychlém sledu ocitl před bránou ve třech obrovských šancích, jenže první střelou do prázdné sítě neskončila, protože jeden z hráčů Vegas puk zablokoval, zatímco druhá ztroskotala na vyrážečce Marca-Andrého Fleuryho, který nejprve po skvělém přesunu a rozštěpu zasáhl proti střele z ostrého úhlu a vzápětí si poradil i s dorážkou, kterou podržel v kleče v náručí! Capitals nevyužili tři obrovské příležitosti a následuje komerční přestávka. Neskutečné, co domácí Brett Connolly nedal.
     
    31:20
    Michal Kempný byl vyloučen za nedovolené bránění a Vegas po komerční přestávce může vyrovnat, protože bude hrát podruhé v zápase v přesilové hře.
    30:49 Cody EAKIN - 2:1
     
    30:49
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    CODY EAKIN byl sice u levé tyče zezadu faulován Christianem Djoosem, jenže v poskytnuté výhodě rychle objel bránu a u pravé tyče zametl puk z otočky do prázdné sítě! Vegas obstaralo bleskovou odpověď a snížilo rychle na 1:2!
    30:18 Alexandr OVEČKIN - 2:0
     
    30:18
    Washington právě vstřelil branku!
    ALEXANDR OVEČKIN zakončil parádní přečíslení dva na jednoho v levém kruhu pro vhazování po přihrávce Jevgenije Kuzněcova přes šířku útočného pásma tvrdou ránou bez přípravy, kterou propálil Marca-Andrého Fleuryho – 2:0! Asistence: Jevgenij Kuzněcov a Brett Connolly.
    28:17 Třetí tyč VGK! Tentokrát ji trefil Jonathan Marchessault
     
    28:17
    Jonathan Marchessault ihned po vhazování vypálil na vrcholu pravého kruhu směrem na přední tyč, od které se puk po drobné teči Williama Karlssona odrazil pod Bradena Holtbyho, a brankář Capitals poté puk zasedl!
     
    27:13
    Dmitrij Jaškin se dostal na vrcholu pravého kruhu pro vhazování ke krásné střele zápěstím, která mířila do bližšího pravého rohu, Marc-André Fleury ale skvěle zasáhl vyrážečkou a puk vyrazil do ochranné sítě!
    24:16 William Karlsson ve velké šanci otřel puk o pravou tyč!
     
    24:16
    William Karlsson si najel před brankoviště na parádní přihrávku Jonathana Marchessaulta zpoza brány a střelu po ledě otřel o pravou tyč brány Bradena Holtbyho!
    19:25 Jevgenij KUZNĚCOV - 1:0
     
    19:25
    Washington právě vstřelil branku!
    Nicklas Bäckström na vnějším oblouku pravého kruhu pro vhazování skvěle podržel puk a ve správný čas ho poslal před bránu, kde do jeho přihrávky vložil hůl JEVGENIJ KUZNĚCOV a mezi betony Marca-Andrého Fleuryho poslal puk v přesilové hře do sítě! Capitals vedou 1:0. Asistence: Nicklas Bäckström a John Carlson.
     
    18:10
    Dmitrij Orlov ihned po vhazování a přihrávce z pravého křídla napřáhl před vrcholem mezikruží bez přípravy ke tvrdé střele s příklepem, kterou Marc-André Fleury skvěle vykopl levým betonem!
     
    18:04
    Tomáš Nosek fauloval na obranné modré čáře a dostal dvě minuty za držení. Druhá přesilová hra Capitals, přičemž během první se k žádné střele na bránu nedostali.
     
    17:59
    Braden Holtby si v rychlém sledu připsal dva zákroky, když nejprve vyrazil střelu Nicka Holdena z vrcholu pravého kruhu pro vhazování a poté pokus Maxe Paciorettyho, který před bránou nebezpečně tečoval nahození z levého křídla. Brankář Capitals zřejmě vykopl puk levým betonem.
    16:16 Brooks Orpik schytal hodně nepříjemný hit za bránou
     
    16:16
    Brooks Orpik za vlastní bránou schytal nepříjemný hit, o který se postaral forčekující William Carrier. Bývalý obránce Pittsburghu s bolestivou grimasou zamířil na střídačku.
     
    15:18
    Alex Ovečkin na pravém křídle podél střídaček rychle zatáhl puk do útočného pásma a z jeho pravé strany si parádně sjel před bránu, na vzdálenější levé tyči ale ani nadvakrát bekhendem poslat puk přes pravý beton přesouvajícího se Marca-Andrého Fleuryho do sítě ale ani nadvakrát nedokázal!
     
    11:13
    Ryan Carpenter vyfasoval dvě minuty za hákování poté, co před bránou fauloval Bretta Connollyho.
    11:13 Brett Connolly krásně zamíchal s pukem, ale neskóroval
     
    11:13
    Brett Connolly si krásně potáhl puk v mezikruží doleva a poté se snažil puk bekhendem po ledě zamést do odkryté části brány, ležící Marc-André Fleury ale neinkasoval, protože těsně před ním byl spoluhráč, který vleže puk zablokoval! Následuje komerční přestávka a první přesilová hra Caps.
     
    08:40
    Brett Connolly fauloval u hrazení a dostal dvě minuty za podražení. Vegas si zahraje první přesilovou hru zápasu.
    07:17 Reilly Smith zblízka našel pouze náruč Bradena Holtbyho
     
    07:17
    Reilly Smith si najel mezi kruhy na přihrávku Williama Karlssona zpoza brány, střelou zápěstím ale u pravé tyče našel pouze otevřenou náruč Bradena Holtbyho! Komerční přestávka.
    05:18 Ryan Carpenter z blízkosti orazítkoval pravou tyč!
     
    05:18
    Ryan Carpenter si u pravé tyče najel na krásnou diagonální přihrávku Pierrea-Édouarda Bellemarea z levého kruhu pro vhazování a dobře mířil nad lapačku Bradena Holtbyho, jenže puk místo v pravém horním rohu brány skončil na tyči!
     
    00:43
    Jakub Vrána si krásně vybruslil zpoza brány a u pravé tyče se z otočky dostal ke střele, která po ledě mířila ke vzdálenější levé tyči, Marc-André Fleury ji ale vyrazil pravým betonem a hned v úvodu utkání si připsal první ostrý zákrok!

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 20. Kuzněcov (Bäckström, Carlson), 31. Ovečkin (Kuzněcov, Connolly), 46. Bäckström (Kuzněcov, Carlson), 51. Ovečkin (Kuzněcov, Connolly), 59. Oshie (Niskanen, Orlov) – 31. Eakin, 48. R. Smith (Holden, W. Karlsson)


    Washington Capitals: Holtby (Copley) – Kempný, Carlson, Orlov, Niskanen, Orpik (A), Djoos – Ovečkin (C), Kuzněcov, Connolly – J. Vrána, Bäckström (A), Oshie – Burakovsky, Eller, Stephenson – Jaškin, Dowd, Smith-Pelly. Hlavní trenér: Todd Reirden.
    Vegas Golden Knights: M.-A. Fleury (M. Subban) – McNabb, C. Miller, Theodore, Engelland (A), Merrill, Holden – Marchessault, W. Karlsson, R. Smith (A) – Pacioretty, Haula, Nosek – O. Lindberg, Eakin, Carpenter – Carrier, Bellemare (A), Reaves. Hlavní trenér: Gerard Gallant.

    Rozhodčí: TJ Luxmore, Dean Morton. Čároví: James Tobias, Steve Miller

    Diváci: 18506
    thejrc.org