Ufa – Čeljabinsk 5:0 (kon.) | Kazaň – Spartak Moskva 1:0 (kon.) | N.Novgorod – Soči 2:3 (po pr.)
Omsk – HC Slovan 2:3 (po pr.)
po prodl.
Torpedo Nižnij Novgorod
2:3 (1:0, 0:2, 1:0 - 0:1)
HK Soči
Čtvrtek 11.10.2018, 18:00 • Nagorny Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Statistiky utkání:
    Střely na branku – 27:40.
    Zblokované střely – 16:14.
    Vyloučení – 5:5.
    Využití přesilovek 0/5 – 1/5.
    Vhazování – 32:39. (20:35:03)
     
    Je dobojováno! Dnešní utkání nakonec muselo rozhodnout až prodloužení, ve kterém uspělo Soči. Napomohlo tomu vyloučení domácího forvarda Galuzina, který ale musel zatáhnout za záchrannou brzdu. Nutno dodat, že jsme sledovali celkem vyrovnané utkání, které bylo bohaté na vyložené šance. Nakonec jsme viděli pět branek, avšak brankáři obou celků podali velice zodpovědný výkon. Soči bylo v dnešním utkání mírně aktivnější, za což si odváží dva body.
     
    Konec zápasu.
     
    62:07
    Soči právě vstřelilo branku!
    Je hotovo, hosté totiž využili přesilovou hru! Rykov si vyměnil pozice s protihráčem, poté vymyslel přihrávku na Auvita, jehož rána nadělala brankáři natolik velké problémy, že se puk odrazil k volnému ROBERTU ROSÉNOVI, který už měl lehkou práci.
    Asistence: Yohann Auvitu, Eric O'Dell.
     
    61:22
    Hokejisté Soči se dlouho ke střele neměli, nakonec to pořádnou dělovkou zkoušel finský obránce Jokipakka, který nastřelil pouze protihráče.
     
    60:45
    Vyloučení v týmu Torpedo Nižnij Novgorod (Vladimir Galuzin – 2 min., sekání).
     
    60:45
    Prodloužení začalo hodně opatrně. Do útočného pásma nejprve zavítal Paršin, který si ale neporozuměl s Galuzinem. Nyní uháněl sám na bránu Rosén, který byl ale faulován.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:15
    Od pravého kruhu to zkoušel Paršin, který ale nenašel cestičku do brány. Hosté opět vyhodili kotouč, do konce základní hrací doby už moc nezbývá.
     
    58:15
    Torpedo hraje přesilovou hru hodně opatrně. Nyní musel Šikin zasahovat, avšak se nejednalo o nic nebezpečného. Posléze Soči vyhodilo puk na druhou stranu.
     
    57:25
    Vyloučení v týmu HK Soči (Robert Rosén – 2 min., nedovolené bránění).
     
    57:24
    Rosén nejprve napálil pouze tyč, poté neubrzdil svoje brusle a narazil do brankáře, za což si vysloužil dvě minuty. Velká šance pro domácí.
     
    57:22
    Makarenko nabral rychlost, díky které se dostal až za všechny protihráče. Poté se ale zjevil příliš blízkosti Šikinovi, kterého logicky nepřekonal.
     
    56:43
    Setdikov se nyní dostal do volnějšího prostoru, zpětnou přihrávku ale nedokázal procedit na Saboliče. Na druhé straně musel opět zasahovat Tichomirov.
     
    55:25
    Soči to opět muselo zkoušet až od vlastní brány, Vorobjov se ale k rozehrávce dlouho neměl. Nakonec si výborně počínal domácí Sergijenko.
     
    54:04
    Tichomirov nyní vyrazil střelu od modré čáry pouze před sebe, kde se s dorážkou snažil uspět Collins. Domácí brankář byl i v tomto případě úspěšný.
     
    53:23
    Soči se tato přesilová hra příliš nedaří. Hosté se sice dostali do útočné třetiny, dlouho ale nepřišla žádná střela. Nakonec vedle brány pálil Jokipakka.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 17. Sabolič (Miele, Setdikov), 43. Žafjarov – 37. R. Rosén (Archipov), 40. Kapustin, 63. R. Rosén (Auvitu, O'Dell)


    Torpedo Nižnij Novgorod: Tichomirov (D. Kostin) – Orlov, Barancev (A), Holm, Sergijenko, Korobov, Volčenkov, Rodionyčev – Varnakov (C), Galuzin (A), Paršin – Miele, Sabolič, Setdikov – Šenfeld, Makarenko, Žafjarov – Verjajev, D. Iljin, Urakov.
    HK Soči: Šikin (Barulin) – Ščitov (C), Jokipakka, D. Musin, Auvitu, K. Vorobjov, Rykov, Alexandrov – Archipov, R. Rosén, O'Dell – Šmeljov, Collins (A), Polunin – Bočarov, Chlopotov, Mosaljov (A) – Starkov, Točickij, Kapustin.

    Rozhodčí: Cyplakov, Gusev – Šadrin, Smirnov
    thejrc.org