Liberec – Jihlava 4:1 (kon.) | Kobra – PZ Kladno 2:1 (po pr.) | Vítkovice – Warriors Brno 13:1 (kon.)
Zlín – Technika Brno 3:1 (kon.) | Plzeň – Třemošná 4:0 (kon.) | HC Litvínov – Slavia 2:5 (kon.)
Mountfield HK – Žďár n/S 8:0 (kon.) | Mladá Boleslav – Havlíčkův Brod 5:3 (kon.) | Č. Budějovice – Kometa Brno 4:14 (kon.)
Chomutov – K. Vary 4:3 (po pr.) | Sparta – Kladno 2:4 (kon.) | Havířov – Třinec 5:0 (kon.)
Tábor – Pardubice 3:6 (kon.) | Olomouc – Vsetín 6:4 (kon.) | Přerov – HK MD Šumperk 5:2 (kon.)
po prodl.
HC Kobra Praha
2:1 (0:0, 1:1, 0:0 - 1:0)
PZ Kladno
Čtvrtek 11.10.2018, 16:00 • ZS HC Kobra Praha • Extraliga dorostu • Skupina Západ
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Zdravím vás u osmého kola ELIOD extraligy dorostu. Na ledě v pražském Braníku proti sobě nastoupí domácí HC Kobra Praha, která vyzve PZ Kladno. Přeji příjemné hokejové počtení.
     
    Oba týmy nevstoupily do sezóny zrovna nejlépe. Kobra ale dokázala vyválčit o několik bodů více. V současnosti je na předposledním devátém místě se sedmi body na kontě. Jednou výhrou ale může odskočit až o dvě pozice výše, neboť na sedmou Spartu ztrácí Kobra pouhé dva body. To kladenské Pracovní zálohy jsou v trochu odlišné situaci. Z dosavadních sedmi utkání všech sedm prohráli, jediný bod získali v nadstavbovém prodloužení. Z toho důvodu musí velmi dohánět své soupeře výše. Na Kobru ztrácí šest bodů.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Kobra Praha: Tuček (Černý) – Kalajev, Šnajberk, Bucek, Šesták, Bartoň, Frydrich, Capoušek – Král, Tichý, Výkruta, Rajilič, Sekula, Valenta, Halfar, Strnad, Pražák, Kvasnička.

    PZ Kladno: Kubík (Gabriška) – Danda, Burger, Hříbal, Malý, Horn, Hvězda – Jirák, Rejna, Hurta, Cihelka, Šulár, Kulich, Pišinger, Vimmer, Redlich, Bašta, Štěpánek.

    Rozhodčí: Vidim – Horký, Kubíček.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:13
    Po úvodním vhazování se chopili útočné situace kladenští hokejisté. Obranným zákrokem ale získal kotouč pro svůj tým Jan Bartoň, který započal rychlý kobří protiútok.
     
    01:05
    PZ se dokázal zatlačit před branku Kobry. Filip Tuček se musí držet dosti na pozoru, přestože obrana Pražanů zvládá roztahovat hru do rohů.
     
    02:26
    Vyloučení v týmu PZ Kladno (Adam Horn – 2 min., sekání).
     
    03:02
    Počátek úvodní přesilovky zvládá Kobra velice aktivně. Po celou dobu se drží před kladenskou branku, kde se snaží prokombinovat se ke střeleckému zakončení.
     
    03:48
    Tomáš Bucek dlouho držel puk u své branky. Nakonec zvolil dlouhou křižnou rozehrávku až k druhé modré čáře. Kobra se tak opětovně dostala do útoku.
     
    04:26
    Hosté v plném počtu.
     
    04:56
    Branický celek se drží i nadále na útočné třetině. Většinu času ale tráví na jejím kraji, držen kladenskými obránci u mantinelu.
     
    05:34
    Lukáš Strnad prověřil od modré kladenského gólmana Gabrišku! Jeho obloukovitá střela ale letěla příliš pomalu, čímž měl strážce svatyně Pracovních záloh hodně času na zpracování.
     
    06:49
    Nepřesné rozehrávky Pražanů chtěl využít Štěpán Vimmer. Ovšem nestačil se ani rozjet a hned si domácí ukradli kotouč pro sebe. Tím pádem Kobra neustává v tlaku na branku Kladenských.
     
    07:35
    Nadějný kladenský průnik zastavil ofsajd. Následné vhazování vyhráli opět hosté a Pavel Šugár se vydal k vlastní brance započít další rozehrávku.
     
    08:41
    Souhra Kladnu nyní nevyšla. Křižná přihrávka Štěpána Vimmera na Lukáše Kulicha sice mířila tím správným směrem, ovšem příjemce puku nenastavil hokejku přesně a nechal jej projít dále.
     
    09:44
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (Ondřej Výkruta – 2 min., krosček).
     
    10:05
    Velmi slibnou šancí zahájily PZ přesilovku! Kombinační akcí se dostal kotouč k mezikruží stojícímu Pavlu Šugárovi. Ten si ale nedokázal obbruslit Tomáše Bucka, čímž byl nucen odevzdat puk soupeři.
     
    11:23
    Velmi dlouho čekalo Kladno na možnost průniku dále. Nakonec se zadařilo Lukáši Kulichovi, ovšem podél mantinelu jej zastavil Lukáš Strnad.
     
    11:44
    Domácí v plném počtu.
     
    12:02
    Nahození přes dva hráče Alexi Štěpánkovi nevyšlo. I přesto se Kladno dokázalo probít do útočného pásma, kde čeká na každý volný centimetru na ledě.
     
    13:07
    Velkou šanci měl nyní Mark Jefferson Rejna! Nejprve si dokázal obhodit Lukáše Strnada, následně vypálil zprava na Tučka. Puk ale vypálil pod příliš velkým úhlem a gólman Kobry puk vyrazil.
     
    14:01
    Vyloučení v týmu PZ Kladno (Adam Jirák – 2 min., podrážení).
     
    14:15
    Vyloučení v týmu PZ Kladno (Ondřej Danda – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    14:44
    Dvojnásobná přesilovka dává Kobře velkou šanci na kombinaci v útočném pásmu. Proti té se ale Kladno sveřepě brání a vytlačuje domácí z prostoru kolem Gabriškovy branky.
     
    15:26
    Kobra rozehrála souhru na vnější hranici útočné třetiny.
     
    16:01
    Kladno pokračuje ve čtyřech mužích na ledové ploše.
     
    16:15
    Hosté v plném počtu.
     
    16:23
    Po vyrovnání početních sil je Kobra nucena vydat se zpět ke své brance, kde zahájila další přechod směrem na opačnou stranu.
     
    16:35
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (Stefan Rajilič – 2 min., nedovolené bránění).
     
    16:59
    Počáteční kladenský tlak na branku vzal rychle za své. Kobře se podařilo vyhodit kotouč na opačnou stranu, za kterým se musel vrátit až za svou branku Matyáš Malý.
     
    17:38
    Pracovní zálohy opět rozehrávají od své branky. I tentokrát jim ale průnik příliš daleko nevyšel, již ve středním pásmu dokázali domácí zabojovat v obraně.
     
    18:33
    Velkou akci na využití přesilovky měl Štěpán Vimmer! Z levé strany vyslal krátkou, leč tvrdou a přímou střelu na Tučka. Domácí gólman ale nakonec zůstal ve střehu a puk nekompromisně lapl.
     
    18:35
    Domácí v plném počtu.
     
    19:26
    Vyrovnání početních sil opět přineslo větší zatlačení domácích před branku Kladna. Ani tentokrát si ale domácí nevytvořili větší akci.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Vyrovnaný stav na ledě, i výsledkově. Oba týmy se velmi snažily. Vždy jim ale chyběl malý kousek ke skórování. O to se budou muset snažit v následujícím průběhu utkání.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:09
    Úvodní buly druhé třetiny získali domácí hokejisté, kteří se ihned a velmi tvrdě vydali do útočného pásma. Kladnu se sice daří je blokovat, už ne ale je vytlačit zcela mimo ohrožení.
     
    21:14
    Na modré čáře na přechodu do kobřího útočného pásma došlo k velmi tvrdému souboji o kotouč. Ten nakonec ukončili sudí díky velmi těsnému zachycení kladenského hráče v ofsajdovém postavení.
     
    22:10
    Kladno se snaží držet se před brankou Kobry. V pravém kruhu ale narazilo na skálu s jménem Tomáš Bucek, jehož obranný zákrok znamenal přenesení hry na opačný konec ledové plochy.
     
    23:26
    Kobra se přesunula do útočného pásma. Zde ale naráží na hustý kladenský obranný blok.
     
    23:36
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (Filip Sekula – 2 min., podrážení).
     
    24:01
    Přesilovka pomohla Kladnu v zabydlení se před brankou Kobry. Filip Tuček tak musí čelit opravdu enormnímu množství střeleckých pokusů z různých vzdáleností a úhlů. Svůj tým ale drží famózními zákroky nad vodou.
     
    24:50
    Kobře se podařilo vytlačit kladenské hokejisty až ke své brance. Ti se musí velmi složitě dostávat zpět.
     
    24:58
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (Tomáš Bucek – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    25:06
    Kladno rozehrálo přesilovkovou kombinaci a čeká na vhodnou příležitost pro střelu. Ta vyšla na Matyáše Malého, jeho puk ale Tuček vyrazil betony.
     
    25:36
    Kobra pokračuje ve čtyřech na ledě.
     
    25:58
    Nahození Tomáše Frydricha srazil rukavicí k zemi Vojtěch Hříbal. Kladenský hráč ale nakonec poslal kotouč až příliš daleko, čímž se dočkal již druhého zakázaného uvolnění v řadě pro svůj tým.
     
    26:42
    Daniel Král si obhodil Ondřeje Dandu. I přes oslabení se tak Kobra dostala po delší době do útočné příležitosti.
     
    26:58
    Domácí v plném počtu.
     
    27:33
    Vyloučení v týmu PZ Kladno (Vojtěch Hříbal – 2 min., nedovolené bránění).
     
    27:47
    Kobra kombinuje ve středním pásmu a čeká na příležitost pro přechod dále. Ta se otevřela, ovšem s tím, že Kladenští osídlili prostor kolem brankoviště a to také sevřeli.
     
    28:50
    Adam Horn dokázal obehrát Sebastiana Pražáka za brankou Gabrišky. I tak ale nezabránil Kobře v pokračování útočné akce, byť ani tentokrát z ní gólová akce nevyšla.
     
    29:33
    Hosté v plném počtu.
     
    29:51
    Kladno pozvolna kombinuje zpoza vlastní branky. Daleko větší rychlostí si ale Kobra ukradla puk pro sebe a zakončila. Gabriška zvládl střelu na střed pokrýt.
     
    30:28
    Ondřej Výkruta si povedeně najel k levé hranici brankoviště, odkud prudce vypálil proti Gabriškovi. Kladenský gólman ale vytáhl famózní zákrok a puk udržel před brankovou čarou.
     
    31:04
    Kobra právě vstřelila branku!
    Dlouhé snažení nakonec Kobře vyšlo! Z velmi těsné blízkosti brankoviště dokázal po mnoha pokusech prostrčit kotouč za Gabrišku DANIEL KRÁL, který v polovině utkání otevírá skóre. Asistence: Stanislav Tichý, Ondřej Šesták.
     
    32:00
    Vstřelený gól Kobru ještě více nabudil. Pražané tak již prakticky neopouštějí útočné pásmo. Na to konto ale Kladenští ještě více sevřeli prostor před svou branku, kde odráží jakoukoliv střelu domácího týmu.
     
    34:20
    Matyáš Malý se z rohu kluziště dokázal vybruslit směrem k Tučkovi. Celkem neomylně si to zamířil za jeho branku, kde ale o kotouč přišel.
     
    35:20
    Tomáš Bucek se pokouší o rozehrávku, byť v sevření kladenského hráče. Ta se mu nakonec povedla, ovšem Kobra i nadále velmi dlouho čekala, než se jí povedlo uvolnit se z obranné třetiny.
     
    36:32
    PZ Kladno právě vstřelilo branku!
    Je srovnáno! První střelu Adama Hvězdy sice Tuček vyrazil, následně v hloučku hráčů před svou branku nestačil na dorážku ADAMA JIRÁKA zleva. Asistence: David Bašta.
     
    37:25
    Ondřej Výkruta projížděl křižmo útočným pásmem. Narazil ale na Pavla Šugára, který mu znemožnil v pokračování střelecké příležitosti.
     
    38:08
    Kobra se po zakázaném uvolnění velmi rychle dostala do protiútoku. Ondřej Gabriška znovu musel čelit většímu napětí, ovšem ani na množství střel v podání Sebastiana Pražáka a Matěje Kvasničky nestačil.
     
    39:00
    Kladno ve čtyřech ubránilo jediného pronikajícího hráče Kobry.
     
    39:22
    V přečíslení dva na jednoho se do střely opřel Ondřej Šesták. Obránce Kobry vyslal tvrdou střelu z větší vzdálenosti, která se ale pouze odrazila o mantinel za brankou Kladna.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    I po druhé třetině je vyrovnáno! Oba týmy pokračovaly ve vyrovnané hře, přičemž nyní se oba dostaly ke skórování.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:07
    Hned z vhazování nahodila Kobra puk na branku Gabrišky. Z toho důvodu se ale dostala k zakázanému uvolnění.
     
    41:08
    Kobra musí bránit svůj prostor před gólmanem. Kladno se v ní celkem dlouho drží, byť nedokáže přesně vystřelit.
     
    42:21
    Vyloučení v týmu PZ Kladno (David Bašta – 2 min., podrážení).
     
    42:49
    Přesilovku zahájila Kobra rozehrávkou od své branky. Ta první se jí ale nevydařila, musela se od modré vrátit zpět. Druhá akce již byla úspěšnější, domácí přenesli hru před kladenského gólmana.
     
    43:43
    Kobra se snaží z velké vzdálenosti ostřelovat kladenskou branku. Neúspěšně.
     
    44:02
    Velmi rychlý protiútok Lukáše Kulicha! Sám se vyřítil proti Tučkově brance, kterou z mezikruží netrefil.
     
    44:21
    Hosté v plném počtu.
     
    44:52
    Další obrovská kladenská šance! Vojtěch Hurta si vybruslil z dvojnásobného sevření a z pravé strany vypálil na branku domácích. Při Tučkovi ale stáli všichni svatí, neboť pouze zacinkala pravá tyč jeho branky.
     
    45:52
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (Daniel Král – 2 min., držení).
    Vyloučení v týmu PZ Kladno (Vojtěch Hříbal – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    46:25
    Ve hře čtyři na čtyři je Kladno o něco aktivnější. Hosté ostřelují nadále branku Tučka, proti tomu ale Kobra vytáhla řadu povedených obranných zákroků.
     
    47:47
    Lukáš Strnad vypálil z mezikruží na Ondřeje Gabrišku. Kladenský gólman sice vyrazil kotouč trochu nepřesně, nicméně vedle něj nestál žádný z hráčů ve žlutém, který by dorážel.
     
    47:52
    Oba týmy hrají v plném počtu.
     
    49:19
    Proti čtveřici bránících hráčů se vydal Stefan Rajilič. Cestu mu ale spíše zkřížilo zastavení se v útoku, čehož hosté využili v ukořistění si kotouče pro sebe.
     
    50:27
    Filip Sekula procházel podél mantinelu. I on ale nevyzrál na specifický kladenský obranný blok. PZ brání každého protijedoucího hráče vždy v kompaktní čtveřici.
     
    50:30
    Vyloučení v týmu PZ Kladno (Jiří Burger – 2 min., podrážení).
     
    51:07
    I během přesilovky pokračuje Kladno ve stejné obranné taktice. Kobra se ale posouvá stále blíže a blíže ke Gabriškově brance.
     
    51:38
    Denis Valenta stál v celkem slibné pozici na středu na modré. Taky se dočkal přihrávky na svou osobu. Ta mu ale projela pod hokejkou, čímž se otevřela příležitost k protiútoku pro Pavla Šugára.
     
    52:21
    Filip Tuček zbrzdil kotouč u své branky. Posléze nasměroval Kobru do další akce. Pražané se ale nedostali dále než do středního pásma.
     
    52:30
    Hosté v plném počtu.
     
    53:30
    Ondřej Výkruta si neobehrál hráče Kladna před brankovištěm. Místo střely se tak musel dostat do dalšího, tvrdého souboje o puk na různých částech branické ledové plochy.
     
    55:15
    Kobra se natlačila za kladenskou branku. Z velkého boje mnoha hráčů ale vyjeli vítězně hosté, jimž se otevřela cesta na opačný konec ledové plochy.
     
    56:09
    Kladno kombinuje ve středním pásmu. Tam vyčkává na vhodnou příležitost pro přesun dále. Ta ale nepřichází.
     
    57:28
    Hosté jsou v závěru daleko aktivnějším celkem. Filip Tuček se musí držet hodně na pozoru. Přesto zvládá držet svůj tým ve vyrovnaném stavu.
     
    58:39
    Kobře se povedlo ubránit tlak před svou brankou. Důrazná hra se tím pádem přenesla na střed hřiště, kde oba celky bojují o každý milimetr volného prostoru.
     
    59:43
    Kladno se drží u kobří branky. Je ale příliš daleko, aby jí dokázalo bezprostředně ohrozit.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Velmi vyrovnané utkání stále nenašlo vítěze. Ani jeden z týmů se přes velké množství šancí nedostal ke skórování, čímž následuje prodloužení.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:10
    Prodloužení zahájila aktivněji Kobra. Ihned po vhazování se Pražané vydali do útočného pásma, ovšem nevymanili se z rychlého sevření v rohu.
     
    61:00
    Kladno kombinuje od své branky. Nahození ale bylo až příliš dlouhé, dolétlo až na zakázané uvolnění.
     
    61:22
    Vyloučení v týmu PZ Kladno (Adam Hvězda – 2 min., hákování).
     
    61:22
    Oddechový čas pro domácí.
     
    61:24
    V přesilovce pokračuje Kobra ve velké aktivitě v útočném pásmu. Stále však naráží na propracovaný blok kladenského celku, který odráží jakýkoliv pokus.
     
    62:31
    Ondřej Gabriška se nyní vyznamenal! Střelu z těsné blízkosti chytil až v posledním momentu, kdy vytáhl proti puku lapačku, jedinou část výstroje, kterou na kotouč dosáhl.
     
    63:12
    Obraz hry se stále nemění. Kobra se tlačí na branku, Kladno zvládá vyhazovat puky rychle a daleko.
     
    63:22
    Hosté v plném počtu.
     
    64:16
    Krátkou chvíli zaútočilo i Kladno. Kobra znovu ubránila a vydala se na opačnou stranu.
     
    64:57
    Kobra právě vstřelila branku!
    Jsou to tři sekundy před koncem, kdy Kobra vstřelila vítěznou branku! LUKÁŠ STRNAD si najel sám před branku Gabrišky, jehož ležícího prostřelil. Asistence: Stanislav Tichý.
     
    Konec zápasu.
     
    Boj až do posledního dechu! Až v posledním momentu domácí skórovali, čímž získávají velmi cenné dva body.
     
    Pro dnešek je to ode mne vše. Těším se u dalších online přenosů na počtenou! (18:07:39)
    Marken.cz

    Vít Trubička

    Branky a nahrávky: 32. Král (Tichý, Šesták), 65. Strnad (Tichý) – 37. Jirák (Bašta)


    HC Kobra Praha: Tuček (Černý) – Kalajev, Šnajberk, Bucek, Šesták, Bartoň, Frydrich, Capoušek – Král, Tichý, Výkruta, Rajilič, Sekula, Valenta, Halfar, Strnad, Pražák, Kvasnička.
    PZ Kladno: Gabriška (Kubík) – Danda, Burger, Hříbal, Malý, Horn, Hvězda – Jirák, Rejna, Hurta, Cihelka, Šulár, Kulich, Pišinger, Vimmer, Redlich, Bašta, Štěpánek.

    Rozhodčí: Vidim – Horký, Kubíček
    thejrc.org