Boston – Edmonton 4:1 (kon.) | Buffalo – Colorado 1:6 (kon.) | NY Rangers – San Jose 3:2 (po pr.)
Pittsburgh – Vegas 4:2 (kon.) | New Jersey – Washington 6:0 (kon.) | Florida – Columbus 4:5 (kon.)
Montreal – Los Angeles 0:3 (kon.) | Detroit – Toronto 3:5 (kon.) | Tampa – Vancouver 1:4 (kon.)
St. Louis – Calgary 5:3 (kon.) | Nashville – Winnipeg 3:0 (kon.) | Minnesota – Chicago 4:3 (po pr.)
konec
Detroit Red Wings
3:5 (1:1, 0:2, 2:2)
Toronto Maple Leafs
Pátek 12.10.2018, 01:30 • Little Caesars Arena, Detroit • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:39 Ron HAINSEY - 3:5
     
    59:39
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto, Maple Leafs na ledě Detroitu zvítězí. RON HAINSEY vyhodil po mantinelu kotouč a ten se po šťastném odrazu nasměroval do branky. Asistence: John Tavares a Nikita Zajcev.
     
    55:38
    Abdelkader se před brankou pustil do křížku s Marinčinem a rozhodčí raději přerušili hru. Oba hráči jsou vyloučeni na dvě minuty.
    53:56 Dylan LARKIN - 3:4
     
    53:56
    Detroit právě vstřelil branku!
    V Detroitu je to znovu pouze o jednu branku. Nahození DYLANA LARKINA propadlo za Andersena a nakonec se zastavilo těsně za brankovou čárou. Celou akci muselo ještě posoudit video. Asistence: Tyler Bertuzzi a Filip Hronek.
     
    51:50
    Detroit bude mít šanci tento zápas znovu zdramatizovat. Hainsey sekl Larkina a putuje na trestnou lavici.
    51:11 Auston MATTHEWS - 2:4
     
    51:11
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Maple Leafs přesilovou hru okamžitě využívají a znovu vedou o dvě branky. Tavares s pomocí teče Kadriho našel na levém kruhu volného AUSTONA MATTHEWSE a ten svým druhým gólem v zápase uklidňuje svůj tým. Asistence: Nazem Kadri a John Tavares.
     
    51:01
    Toronto se dostalo do útočného pásma a vybojovalo přesilovou hru. Za držení je vyloučen na dvě minuty DeKeyser.
    50:18 Nick JENSEN - 2:3
     
    50:18
    Detroit právě vstřelil branku!
    V Detroitu to možná ještě bude drama. Glendening před brankou tečoval střelu od modré čáry, kterou Andersen odrazil před sebe. Tam se ke kotouči šťastně dostal NICK JENSEN a následně uklidil kotouč do odkryté branky. Pro beka Detroitu je to druhý gól v dnešním zápase. Asistence: Luke Glendening a Anthony Mantha.
     
    44:47
    Velká smůla pro domácí družinu. Vanek se dostal do úniku, který zakončil střelou do tyčky. Red Wings mají více ze hry a je otázkou času, kdy se dokáží prosadit.
     
    36:28
    Libor Šulák si při bránění pomohl hákováním a putuje na trestnou lavici. Velká šance pro Maple Leafs přidat další branku.
     
    36:20
    Toronto dostalo svého soka pod tlak a byla z toho nastřelená tyčka. Kadri vypálil z mezikruží a trefil břevno!
     
    28:33
    Tentokrát je Matthews v roli trestaného hráče. Americký útočník je vyloučen na dvě minuty za hákování.
    27:30 Auston MATTHEWS - 1:3
     
    27:30
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Přesilová hra je využita a Toronto vede o dvě branky. Na levém kruhu se kotouč dostal na hůl AUSTONA MATTHEWSE a ten si již věděl rady. Asistence: Morgan Rielly a Nazem Kadri.
     
    26:03
    Toronto si zahraje přesilovou hru. Za podražení putuje na trestnou lavici na dvě minuty Šulák.
    22:00 Mitchell MARNER - 1:2
     
    22:00
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Maple Leafs se dostávají na ledě Detroitu do vedení. Obrana Detroitu zcela nepohlídala MITCHELLA MARNERA, který si najel k tyčce, obdržel pas od Hymana a pohotově zakončil. Asistence: Zach Hyman a John Tavares.
     
    18:40
    Obrovská šance Detroitu gól nepřinesla. Vanek parádním pasem našel u tyčky zcela volného Athanasioua, který však střelou z první nedokázal překonat Andersena. Dánský brankář úžasně zasáhl.
    15:48 Morgan RIELLY - 1:1
     
    15:48
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Chyba v obraně Red Wings je potrestána. Domácí špatně střídali a ztratili kotouč, tudíž mohl Tavares vyslat do útočného pásma Marnera, jenž celou akci vyšperkoval ještě pasem na MORGANA RIELLYHO, který střelou z první propálil Howarda. Asistence: Mitchell Marner a John Tavares.
     
    09:49
    Na ledové ploše se zničehonic strhla bitka mezi DeKeyserem a Leivem. Oba hráči rozdali pár ran, celkově tento pěstní souboj skončil remízou.
     
    07:38
    Nedovolené bránění DeKeysera dává Torontu rychlou možnost na odpověď. A přesilovky Toronta jsou v letošní sezóně neuvěřitelně nebezpečné.
    07:18 Nick JENSEN - 1:0
     
    07:18
    Detroit právě vstřelil branku!
    Domácí se po přesilové hře dostávají do vedení. Red Wings zvládli parádně vyyřešit přečíslení tří na jednoho, Helm podržel kotouč na levé straně, posléze našel rozjetého NICKA JENSENA a ten střelou zápěstím prostřelil Andersena. Asistence: Darren Helm a Christoffer Ehn.
     
    04:45
    Kadri se nechal v útočném pásmu vyprovokovat a krosčekoval Bertuzziho. Detroit si zahraje přesilovou hru.

    Jan Šlapáček

    Branky a nahrávky: 8. Jensen (Helm, Ehn), 51. Jensen (Glendening, Mantha), 54. D. Larkin (Bertuzzi, Hronek) – 16. Rielly (Marner, Tavares), 22. Marner (Hyman, Tavares), 28. Matthews (Rielly, Kadri), 52. Matthews (Kadri, Tavares), 60. Hainsey (Tavares, N. Zajcev)


    Detroit Red Wings: Howard (J. Bernier) – Hronek, DeKeyser, Šulák, Hicketts, Jensen, Kronwall – Mantha, D. Larkin (A), Nyquist – Vanek, Athanasiou, Abdelkader (A) – Rasmussen, Nielsen (A), Bertuzzi – Glendening, Ehn, Helm.
    Toronto Maple Leafs: Andersen (Sparks) – Hainsey, Rielly (A), N. Zajcev, Gardiner, Marinčin, Dermott – Kapanen, Matthews, Marleau (A) – Marner, Tavares (A), Hyman – Co. Brown, Kadri, P. Lindholm – Ennis, F. Gauthier, Leivo.

    Rozhodčí: Watson, South – Devorski, Kovachik

    Diváci: 19 515
    thejrc.org