Chorvatsko – Anglie 0:0 (kon.) | Belgie – Švýcarsko 2:1 (kon.)
konec
Chorvatsko
0:0 (0:0)
Anglie
Pátek 12.10.2018, 20:45 • Stadion HNK Rijeka, Chorvatsko • Liga národů UEFA - Liga A • Skupina 4
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Krásný páteční večer, vítám všechny příznivce fotbalu. Liga národů pokračuje druhým cyklem zápasů a my se společně zaměříme na utkání skupiny číslo 4. Chorvati přivítají v souboji bez diváků Anglii.
     
    Šlágr mezi Chorvatskem a Anglií se odehraje bez diváků! UEFA potrestala chorvatskou reprezentaci za rasistické chování fanoušků v zápase proti Itálii v roce 2015 tím, že ve dvou duelech musí hrát na domácím stadionu bez diváků. První část trestu si Chorvati odpykali ještě v roce 2015 při kvalifikaci na EURO v utkání proti Bulharsku. Od té doby však v domácím prostředí v zápase pod hlavičkou UEFA Chorvatsko nehrálo a tak druhý zápas spadl až na souboj s Anglií po více než třech letech od incidentu.
     
    Nominace Chorvatska na utkání proti Anglii a Jordánsku

    Brankáři: Dominik Livaković (Dinamo Záhřeb/CRO), Karlo Letica (Bruggy/BEL), Simon Sluga (Rijeka/CRO)

    Obránci: Domagoj Vida (Besiktas/TUR), Dejan Lovren (Liverpool/ENG), Josip Pivarić (Dynamo Kyjev/UKR), Tin Jedvaj (Leverkusen/GER), Matej Mitrović (Bruggy/BEL), Antonio Milić (Anderlecht/BEL), Karlo Bartolec (Nordsjaelland/DEN)

    Záložníci: Luka Modrić (Real Madrid/ESP), Ivan Rakitić (Barcelona/ESP), Mateo Kovačić (Chelsea/ENG), Milan Badelj (Lazio/ITA), Marko Rog (Neapol/ITA), Mario Pašalić (Atalanta/ITA), Filip Bradarić (Cagliari/ITA)

    Útočníci: Ivan Perišić (Inter Milán/ITA), Andrej Kramarić (Hoffenheim/GER), Ante Rebić (Frankfurt/GER), Marko Pjaca (Fiorentina/ITA), Ivan Santini (Anderlecht/BEL), Marko Livaja (AEK/GRE)

    Vypadli z nominace: Šime Vrsaljko (zranění kolene), Marcelo Brozović, Lovre Kalinić, Duje Čop, Borna Barišić (všichni svalová zranění)
     
    Nominace Anglie na utkání proti Chorvatsku a Španělsku

    Brankáři: Marcus Bettinelli (Fulham/ENG), Jack Butland (Stoke City/ENG), Alex McCarthy (Southampton/ENG), Jordan Pickford (Everton/ENG)

    Obránci: Trent Alexander-Arnold (Liverpool/ENG), Joe Gomez (Liverpool/ENG), Harry Maguire (Leicester/ENG), Danny Rose (Tottenham/ENG), Luke Shaw (Manchester United/ENG), John Stones (Manchester City/ENG), Kieran Trippier (Tottenham/ENG), Kyle Walker (Manchester City/ENG), Lewis Dunk (Brighton/ENG)

    Záložníci: Ross Barkley (Chelsea/ENG), Nathaniel Chalobah (Watford/ENG), Eric Dier (Tottenham/ENG), Jordan Henderson (Liverpool/ENG), James Maddison (Leicester/ENG), Mason Mount (Derby County/ENG), Jadon Sancho (Borussia Dortmund/GER), Harry Winks (Tottenham/ENG)

    Útočníci: Harry Kane (Tottenham/ENG), Marcus Rashford (Manchester United/ENG), Raheem Sterling (Manchester City/ENG), Danny Welbeck (Arsenal/ENG)

    Vypadl z nominace: James Tarkowski
     
    Anglie

    Ani Angličané nepatřili na šampionátu v Rusku k největším favoritům. Do vyřazovacích bojů se tým trenéra Garetha Southgatea probojoval po povinných vítězstvích nad Tuniskem a Panamou. V závěrečném souboji s Belgičany už šlo "pouze" o nasazení do playoff. V osmifinále zlomila Anglie prokletí penaltových rozstřelů a poslala z turnaje Kolumbijce. Cesta The Three Lions pokračovala hladkým vyřazením Švédska. Do boje o bronz poslal Angličany rozdílovou brankou v semifinále Mario Mandžukić ve 109. minutě. V duelu zklamaných semifinalistů se Anglie postavila opět proti Belgičanům a ani na druhý pokus je nedokázala porazit, navíc nevstřelila ani gól a na Ostrovy se vracela s nepopulárním čtvrtým místem.

    Svěřenci Garetha Southgatea podobně jako Chorvatsko nezačali Ligu národů nejlépe. V domácím prostředí na londýnském Wembley prohráli 1:2 se Španělskem, když na vedoucí branku Marcuse Rashforda ještě do poločasu odpověděli Saúl s Rodrigem. Do základní sestavy proti Španělům se vešli dva hráči, kteří se na mistrovství světa nepodívali. Na levém kraji se představili Joe Gomes s Lukem Shawem.

    Čtrnáct hráčů ze současného výběru bylo i na šampionátu v Rusku. Trenér Anglie nenominoval do svého kádru zkušené obránce Cahilla, Jonese, Younga nebo Delpha. V útoku poté chybí Jamie Vardy. Kdo naopak v sestavě nechybí je kapitán Harry Kane společně s dalšími střelci Sterlingem, Welbeckem a Rashfordem.
     
    Chorvatsko

    Chorvati nevstupovali do mistrovství světa v roli největších kandidátů na medaile. Poctivými výkony v základní skupině proti Nigérii, Argentině a Islandu se pasovali do role černých koňů. Vše vyvrcholilo z pohledů Vatrenů ve vyřazovací části, kdy vyřadili Dány i Rusy po penaltovém rozstřelu, v semifinále dali Angličanům postupový gól v prodloužení. V bitvě o zlato už ale parta kolem Luky Modriće nestačila na skvěle připravené Francouze, i tak ale získané stříbro bylo pro výběr Zlatka Daliće historickým úspěchem.

    Vstup do Ligy národů ale chorvatské reprezentaci hrubě nevyšel. Ještě v medailovém opojení schytali Chorvati debakl na trávníku Španělska 0:6! Nutno dodat, že trenér Chorvatska neměl k dispozici elitní sestavu, z různých důvodů chyběli v zápase proti Španělsku Subašić, Strinić, Ćorluka, Lovren, Kramarić nebo Mandžukić.

    V aktuálním kádru je hned čtrnáct hráčů, kteří si z Ruska odvezli stříbro. Nechybí ani čerstvý vítěz The Best FIFA Men's Player Luka Modrić, ten byl také vyhlášen nejlepším hráčem MS. Zlato Dalić povolal také elitní útočníky Perišiće, Kramariće, Rebiće i Pjacu, ze stříbrného kádru tak chybí "jen" Mario Mandžukić z Juventusu.
     
    Úvodní sestavy:

    Chorvatsko: Livaković – Jedvaj, Lovren, D. Vida, Pivarić – Kovačić, Rakitić – Kramarić, Modrić (C), Perišić – Rebić.
    Náhradníci: Sluga – Bartolec, Milić, Mitrović, Rog, Livaja, Bradarić, Pašalić, Santini, Badelj, Pjaca.

    Anglie: Pickford – Walker, Stones, Maguire – Sterling, Henderson, Dier, Barkley, Chilwell – Rashford, Kane (C).
    Náhradníci: Butland, Bettinelli – Trippier, Alexander-Arnold, Dunk, Joe. Gomez, Winks, N. Chalobah, Mount, Maddison, Sancho.

    Rozhodčí: Felix Brych – Mark Borsch, Stefan Lupp (všichni GER).
     
    Trenér vicemistrů světa Zlato Dalić posílá od úvodní minuty na trávník osvědčenou dvojici stoperů Dejan Lovren a Domagoj Vida. V základní jedenáctce nechybí ani dalších pět hráčů, kteří si zahráli ve finále mistrovství světa! Kapitána Luku Modriće budou v ofenzivě doplňovat Rakitić, Kramarić, Perišić a Ante Rebić na hrotu. Prostor v brance dostává při absenci Danijela Subašiće a Lovre Kaliniće gólman Dinama Záhřeb Dominik Livaković.

    To Gareth Southgate zvolil pro Anglii už tradiční rozestavení 3-5-2. Pravou stranu ovládají fotbalisté Manchesteru City Walker, Stones a Sterling. Naopak na levém kraji budou operovat Harry Maguire s Benem Chilwellem z Leicesteru. Pro jednadvacetiletého Chilwella je to teprve druhý zápas v dospělé reprezentaci, úvodních dvanáct "seznamovacích" minut odehrál před měsícem v přípravném utkání proti Švýcarsku! V základní jedenáctce nechybí ani nejlepší střelec nedávno skončeného mistrovství světa Harry Kane z Tottenhamu.
     
    Německý hlavní rozhodčí Felix Brych již se svými asistenty přivádí obě úvodní jedenáctky před zcela prázdné tribuny stadionu v chorvatské Rijece. Odveta semifinálového duelu mistrovství světa může v rámci Ligy národů za několik okamžiků začít.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Rozehrávky se ujali domácí fotbalisté. Po několika soubojích ve středu pole se hnal s míčem u nohy do útoku Perišić. Jeho pokus z levé strany ale dokázal pokrýt Walker.
     
    2
    Domácí zatím nikam nespěchají. Na Modrićovu přihrávku si nabíhal Kramarić, ale ještě před domácím útočníkem se zmocnil balonu John Stones.
     
    3
    Také Angličané se poprvé vysunuli s míčem na útočnou polovinu. Eric Dier hledal lehkým lobem na hranici vápna Hendersona. Záložník Liverpoolu byl ale skryt za dvěma obránci Chorvatska.
     
    4
    Modrić spolupracoval na středu trávníku s Rakitićem. Následně ale fotbalista Barcelony zcela namazal přihrávkou po trávníku Barkleymu. Angličané ale zisku nedokázali využít.
     
    5
    Velmi ospalé první minuty zápasu pokračují. Maguire našel sice dlouhým pasem Sterlinga, ale ten už se nedokázal prosmýknout od pravé postranní lajny až do pokutového území.
     
    6
    Modrić si došel pro míč až mezi stopery. Právě kreativní hráč Realu Madrid se pokoušel kolmicí uvolnit Rebiće. Před Rebiće se ale dostal skvělým vystoupením John Stones.
     
    7
    Ben Chilwell zachytil míč před vápnem, poté ho ale velmi rychle ztratil a celou akci musel hasit ve střední části trávníku Jordan Henderson, který navíc vyfasoval také žlutou kartu.
     
    8
    Chorvati drželi balon na útočné polovině, ale přes staženou obranu Angličanů se ne a ne dostat. Modrić znovu dirigoval své spoluhráče, ale přihrávka na Perišiće znovu neprošla.
     
    9
    Pickford vyřešil složitou situaci ve vlastním vápně. Brankář Anglie dostal nepříjemnou malou domů od Stonese, ale dokázal odkopnout balon ještě před dotírajícím Rebićem.
     
    10
    Úvodní desetiminutovka příliš vzruchu nepřinesla. Vatreni jsou sice více u balonu, ale až před Pickforda se s míčem nepropracovali. Na druhé straně chyboval při zpracování Kyle Walker.
     
    11
    Od Domagoje Vidy začínala akce Chorvatska. Po pravém kraji kombinoval Jedvaj s Kramarićem, poté se zapojil i Rakitić, ale ten byl také posledním domácím hráčem, který se dotkl míče.
     
    12
    Rakitić nyní našel Modriće na u pravé postranní lajny. Kapitán Chorvatska si chtěl narazit s Jedvajem, ale ten už mu míč nevrátil přesně do kroku a obrana Angličanů stačila zasáhnout.
     
    13
    Maguire povedenou přihrávkou našel Chilwella, následně přiletěl přesný centr do šestnáctky, ale Rashford se nedokázal prosadit před Lovrena ke střele. Dominik Livaković se tak ani nyní nemusel dotknout míče.
     
    14
    Stones našel přihrávkou po ose trávníku Kanea. Kapitán Angličanů byl přistrčen a tak The Three Lions budou moci pokračovat rozehrávkou z klidové pozice.
     
    15
    Chilwellova pobídka do pokutového území měla najít Stonese, ale míč přeletěl celé vápno a skončil daleko za brankovou lajnou. Stones se po míči jen ohlédl.
     
    16
    Ante Rebić byl podobně jako před chvílí Kane faulován zhruba na pětatřiceti metrech od obrany. Exekuce se ujal Modrić, ale ani mozek týmu nedokázal najít centrem do vápna spoluhráče.
     
    17
    Vida si několikrát vyměnil míč s Lovrenem. Maguire chyboval při obranném zákroku, ale Perišiće společně s Rebićem zaváhali při přihrávce do ofsajdu.
     
    18
    Angličané se kombinací dostali jen do zámezí. Domácí tak velmi lehce získali míč ještě na útočné polovině. Po Jedvajově vhazování se ale míč přisunul až ke stoperům Chorvatska.
     
    19
    Domagoj Vida se vydal na útočný výlet. Středem trávníku dokázal obejít hned dva hráče, poté posílal ale jen přetaženou přihrávku na Rebiće a ten z úhlu už Pickforda neohrozil.
     
    20
    Chorvatsko rozehrávalo vůbec první rohový kop zápasu. Luka Modrić poslal míč jen na krátko ke Kramarićovi, následně pálil z nadějné pozice Perišić, ale jen do obranné hráze před sebou.
    20. Perišićova rána po rozehrávce rohového kopu
     
    21
    Angličané rozehrávají bez velké aktivity. To je mohlo pořádné mrzet, ale napadající hráči domácího celku se u míče příliš dlouho neudrželi. Přesto si musí Anglie dávat pořádný pozor.
     
    23
    Dominik Livaković vykopával daleko od své branky. Míč se mu ale rychle vrátil do rukavic. Dalekonosnou střelou z nouze se totiž prezentoval Raheem Sterling.
     
    24
    Marcus Rashford si to namířil po skvělém zpracování na domácí branku, ale je pískán ofsajd. Domácí čtveřice obránců teď měla štěstí, Rashford už by šel sám na Livakoviće.
     
    25
    Stones si pohlídal míč tělem před napadajícím Modrićem. Poté se stoper Manchesteru City rozhodl přihrávat přes celou šířku trávníku na Walkera, míč ale od krajního obránce Anglie šel deset metrů daleko.
     
    26
    Mateo Kovačić poslal skluzem na trávník unikajícího Rashforda a i on je potrestán žlutou kartou. Pro Angličany navíc vzniká nebezpečná pozice pro centr do vápna.
     
    27
    Ben Chilwell centroval na zadní tyč kam si nabíhal Maguire, ale ten už se k míči přes bránícího Pivariće nedostal. Nakonec bude vykopával Dominik Livaković.
     
    28
    Barkley našel na levém kraji Rashforda. Ten byl v obležení hned tří bránících Chorvatů a tak raději přihrával zpět. Modrić nakonec akci Anglie ukončil faulem ve středovém kruhu.
     
    29
    Útočné kombinace dnes zatím nefungují ani na jedné straně. Chorvati se pokoušeli rozehrávat konstruktivně i pod velkým tlakem Kanea s Rashfordem. Ofenzivní esa hostujícího týmu se ale k míči nedostaly.
     
    30
    Ani první půlhodina hry nepřinesla první střelu mezi tři tyče. Maguire kombinoval na levé straně s Chilwellem, následně se zapojil do hry také Sterling. Walkerův centr byl zblokován Vidou na rohový kop.
     
    31
    K rozehrávce rohového kopu se postavil Jordan Henderson. Ve vápně bylo hned několik kvalitních hlavičkářů, ale k míči se dostal pouze Dejan Lovren. Následně ale právě Lovren fauloval při vyvážení balonu.
     
    32
    Centr Bena Chilwella se ze třiceti metrů nekonal. Po krátké přihrávce na Hendersona přišel prudký pas na levou stranu, ale hlavní rozhodčí ukončil útočné snažení Anglie odpískaným faulem.
     
    34
    Perišić poslal míč do nebezpečného prostoru těsně před vápno. Před Rebićem se ale stačil zatáhnout do obrany John Stones a ve spolupráci s Pickfordem stačil akci Chorvatska utnout.
     
    35
    Ani deset minut před koncem první půle se tempo utkání nezvyšuje. Vatreni se pokoušeli probít na útočnou polovinu po pravé straně. Po ruce Chilwella se jim podařilo vybojovat volný přímý kop.
     
    36
    Pas Luky Modriće putoval před malé vápno, ale John Stones stačil míč odhlavičkovat do bezpečí. Následný Perišićův pas naopak pohltil Harry Maguire.
     
    37
    Ivan Perišić měl na levém kraji soustu prostoru. Nakonec centroval do vápna, ale před Rebićem byl znovu rychleji u balonu Maguire. Chorvati ale zůstávají na útočné polovině.
     
    38
    Andrej Kramarić se dostal zatím do největší šance zápasu. Po přízemním pasu z levé strany pustil míč za sebe Rebić, před Kramarićem se tak otevřel prostor v šestnáctce, ale střela z prvního doteku nebyla dostatečně umístěná ani razantní.
    38. Andrej Kramarić pálil z nadějné pozice jen do Pickforda
     
    39
    Tin Jedvaj spolupracoval na pravé straně s Kovačićem. Záložník Chelsea se skácel k zemi, ale hlavní rozhodčí neodpískal ve prospěch Chorvatů a domácí se tak museli vracet do obrany.
     
    41
    Walker si narazil na pravém kraji se Sterlingem. Následně putoval míč od Rashforda do vápna, ale ihned po odvrácení nebezpečí fauloval Walker rozehrávajícího Modriće.
     
    42
    První poločas pomalu míří ke svému závěru. Po pádu Marcuse Rashforda hlavní rozhodčí raději přerušil hru. Útočník Manchesteru United schytal zásah od Pivariće.
     
    43
    Angličané velmi sportovně odevzdali míč domácím hráčům. Livaković rozehrával dlouhým nákopem, ale po Rakitićovi se zmocnil balonu pouze Jordan Henderson.
     
    44
    Minutu před pauzou měla Anglie k dispozici rohový kop. Hendersonova pobídka do pokutového území našla na přední tyči Erica Diera, který hlavičkoval ideálně k zadní tyči, ale míč nakonec právě orazítkoval pouze brankovou konstrukci.
    44. Dierova hlavička do tyče
     
    45
    Angličané přece jen v závěru první půle přidali v nasazení. Maguire měl potíže s napadajícím Rakitićem, následně se zkoušel prodrat po lajně Sterling, ale Lovren ho zastavil tvrdým skluzem a dostává žlutou kartu.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Hlavní rozhodčí Felix Brych nenastavil v prvním poločase ani sekundu navíc a tak odchází oba týmy do šaten při bezbrankovém skóre.

    Utkání zatím postrádá veškerý náboj. V souboji bez diváků diktovali v úvodních minutách tempo domácí fotbalisté. Po rozehrávce rohového kopu pálil do obranné hráze Perišić. Následně do šestnáctky prošel i přízemní pas, ale Andrej Kramarić v nadějné pozici selhal. Také na druhé straně vznikla jedna branková šance. Po rohu Hendersona hlavičkoval Dier do vzdálenější tyče.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 21:47.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Druhou polovinu zápasu odstartoval rozehrávkou ze středového kruhu Harry Kane. Angličané se pokoušeli ihned jít do útoku po pravém kraji, ale zastavila jen hora jménem Domagoj Vida.
     
    47
    Henderson ve středu pole spolupracoval se Sterlingem. Walker si ještě řekl o prudkou přihrávku na pravé stranu, ale ani obránce Manchesteru City už míč na hrací ploše nezastavil.
     
    48
    Opět byl u balonu Kyle Walker. Tentokrát se dostal včas k centru, ale zpětným pasem na hranici vápna našel pouze vracejícího se Kovačiće. Střela z nouze od Diera už Livakoviće vyděsit nemohla.
     
    49
    Ani ve druhém poločase se tempo hry příliš nezvedá. Stones měl potíže se zpracováním přihrávky od Maguirea. Následně si ale pomohl narážečkou s Hendersonem. Nakonec ale lehký centr Kramariće sebral ze vzduchu Pickford.
     
    50
    Ivan Perišić zničehonic pálil ze střední vzdálenosti a Pickford musel položit své tělo na trávník. Nakonec ale brankář Evertonu vyrazil balon daleko z vápna.
     
    51
    Po faulu na Walkera se rozehrávalo od pravé postranní lajny. Harry Kane se dostal k hlavičce, ale kapitánovi Anglie se postavilo proti břevno domácí branky.
    51. Kaneova hlavička do břevna chorvatské branky
     
    53
    Angličané vyvinuli tlak na branku Chorvatska. Henderson centroval do šestnáctky, Livaković sice vyběhl z branky, ale míč nezasáhl, poté se hosté dožadovali penalty, ale hlavní rozhodčí zákrok na Barkleyho neodpískal. Následně dostává žlutou kartu za protesty Stones.
     
    54
    Hra se po několika minutách přesunula na polovinu Anglie. Luka Modrić posílal míč do šestnáctky od rohového praporku. V pokutovém území ale vládne John Stones.
     
    55
    Akce Marcuse Rashforda symbolizovala dosavadní průběh zápasu. Stále jen dvacetiletý útočník Manchesteru United pálil zcela osamocen, ale pouze do rukavic Livakoviće.
     
    57
    Rashford nyní vysunul přihrávkou na pravou stranu Sterlinga. Ten se ale bál jít do pokutového území a tak raději přihrával zpět. Nakonec se do další šance dostal Rashford, ale ani tentokrát Livakoviće nepřekonal.
    57. Marcus Rashford zazdil druhou jasnou šanci během dvou minut
     
    58
    Tin Jedvaj zajel skluzem do Diera. Hlavní rozhodčí trestá krajního obránce Chorvatska žlutou kartou.
     
    60
    Po hodině hry je stav zápasu stále bezbrankový. Pickford musel před dotírajícím Rebićem odkopával míč pouze do zámezí.
     
    61
    Chorvati přežili nepříjemné chvíle v obraně a nyní už se znovu snaží útočit. Pivarić parádně zpracoval míč hrudí, následně ho předal Kovačićovi, který ale hru výrazně zpomalil.
     
    62
    Domácí uklidňují hru postupnou kombinací ve středu pole. Modrić bojoval ze všech sil o balon i na trávníku, ale nakonec se musel do rozehrávky zapojit i Livaković.
     
    63
    Angličané jsou znovu u míče. Ross Barkley se ujal rozehrávky, ale nic převratného nevymyslel. Hosté se ale udrželi na útočné polovině, spolupráce Sterlinga s Walkerem však nepřinesla ani rohový kop.
     
    64
    Tentokrát vletěl do souboje s nepřiměřenou silou Kovačević. Felix Brych bleskově přerušil hru a hosté pokračují kombinací ze středového kruhu.
     
    66
    Po rychlé rozehrávce domácího celku se dostal k míči Modrić. Kapitán Chorvatska byl ale vytlačen z pokutového území a zpětnou přihrávkou dostal do hry Lovrena i s Livakovićem.
     
    67
    Od Diera se odvíjela další útočná akce Anglie. Kane ještě přistrkával míč do běhu Rashfordovi, ale to už se k míči dostali domácí. Z protiútoku pálil v běhu Kramarić, ale míč mu na poslední chvíli sjel z kopačky.
     
    68
    Střídání v týmu Chorvatsko: ze hřiště odchází Ivan Perišić, přichází Marko Pjaca.
     
    69
    Akci Angličanů nyní přerušil hvizd rozhodčího Brycha. Walker si podle něj pomohl při souboji s Pivarićem rukou.
     
    70
    Luka Modrić se snaží něco vymyslet ve středu pole, ale nedostává se mu potřebné podpory. Rebić nakonec pálil tvrdou střelou, ale míč se vykroutil těsně za vzdálenější tyč.
     
    71
    Harry Kane sice měl proti sobě dva bránící hráče, ale i tak se pokusil přenést míč na Rashforda. Vida společně s Lovren ale balon dokázali udržet ještě mimo vápno.
     
    72
    Raheem Sterling dostává také žlutou kartu. Po odpískání útočného faulu odpálil míč na prázdné tribuny stadionu v Rijece.
     
    73
    S Kovačićem to nevypadá nejlépe. Záložník londýnské Chelsea opouští trávník za doprovodu lékařů.
     
    74
    Střídání v týmu Chorvatsko: ze hřiště odchází Mateo Kovačić, přichází Milan Badelj.
     
    75
    K Modrićovi se odrazil míč u středového kruhu, následně kapitán Chorvatska přešel blíže k vápnu soupeře, ale střelou ze třiceti metrů Pickforda nepřekonal.
     
    76
    Naopak na druhé straně se třepotal míč v síti. Kane převzal přihrávku po trávníku, poté chladnokrevně zakončil k zadní tyči, ale ještě před tím byl pískán ofsajd.
    76. Branka Harryho Kanea není uznána pro ofsajd
     
    77
    Hlavní rozhodčí odhalil díru v síti v brance Dominika Livakoviće. Do zápasu tak zasahují také technici, kteří se snaží dostat síť do původního stavu.
     
    78
    Střídání v týmu Anglie: ze hřiště odchází Raheem Sterling, přichází Jadon Sancho.
     
    79
    Angličanům se podařilo získat balon u středové čáry. Následně se střídající Sancho dopustil chyby při rozehrávce, ale zachránil ho odpískaný lehký faul Modriće.
     
    80
    Hostující obrana byla pod tlakem napadajících soupeřů. Stones však zapeklitou situaci vyřešil spoluprací s Pickfordem.
     
    81
    Ross Barkley chyboval podobně jako před malou chvílí Sancho, ale domácím se nepodařilo přejít až do útoku na stranu soupeře.
     
    82
    Střídání v týmu Chorvatsko: ze hřiště odchází Ante Rebić, přichází Marko Livaja.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá týmům do konce utkání. Tentokrát dostal do problémů Modriće nepřesnou přihrávkou Rakitić. Nakonec ale vše z pohledu domácího celku vyřešil Livaković.
     
    84
    Ivan Rakitić spolupracoval s Pjacou, další střídající fotbalista Livaja už ale na přihrávku Modriće nedosáhl. Domácí ale zůstávají v držení balonu.
     
    85
    V poslední desetiminutovce zápasu jsou zatím o poznání aktivnější domácí hráči. Modrić nyní zkoušel prostrčit míč na Kramariće, ale do cesty se mu postavil Joh Stones.
     
    86
    Stones se vžil do role rozehrávajícího hráče. Nyní stoper anglické reprezentace hledal Erica Driera, poté se zapojil do hry také Ben Chiwell, ale ani tomu se projít do vápna nepodařilo.
     
    87
    Ben Chiwell se snažil vybojovat míč u rohového praporku hned proti dvěma soupeřům. Nakonec si obránce Leicesteru pomohl zatáhnutím za dres protihráče.
     
    88
    Jedvaj po Modrićově přihrávce obešel bránícího Maguirea, následná nabídka na střelu už ke Kramarićovi nedoputovala a Pickford tak zasahovat nemusel.
     
    89
    Ani se závěrem zápasu se tempo nezvyšuje. Zdá se, že oběma týmům stačí z dnešního souboje bod. Modrić nedokázal zpracovat dlouhý pas od stoperů.
     
    90
    Jadon Sancho kouzlil s míčem na pravé straně, do jeho centru ale vložil hlavu Domagoj Vida. Následná akce končí jen faulem Walkera na Pivariće.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase čtyři minuty.
     
    90+2
    Kyle Walker vhazoval míč do hry zpoza postranní lajny. Dlouhým autem poslal balon až do vápna, ale jen na hruď Andreje Kramariće. Následný centr už zpracoval Livaković.
     
    90+3
    Právě od Dominika Livakoviće začínala akce Vatrenů. Kramarić se pokoušel přelobovat obrannou linii hostujícího celku, ale Stones se stačil otočit a ještě odkopl míč před Livajou.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Čtyři nastavené minuty uplynuly a zápas končí bez branek. Chorvatsko i Anglie si tak do skupiny 4 připisují po bodu.

    Bez branek, bez šance, bez nasazení, i tak by se dal charakterizovat duel Chorvatska s Anglií. Tempu zápasu rozhodně neprospěly ani prázdné tribuny. V souboji bez diváků diktovali v úvodních minutách tempo domácí fotbalisté. Po rozehrávce rohového kopu pálil do obranné hráze Perišić. Následně do šestnáctky prošel i přízemní pas, ale Andrej Kramarić v nadějné pozici selhal. Také na druhé straně vznikla v prvním poločase jedna branková šance. Po rohu Hendersona hlavičkoval Dier do vzdálenější tyče.

    Druhá půle pokračovala v nastaveném trendu. Angličané se přece jen více zapojovali do útoku a vznikly z toho dvě stoprocentní šance Marcuse Rasforda, ani jednu však útočník Manchesteru United neproměnil. Také Harry Kane hlavičkoval do břevna a když už dostal kapitán The Three Lions míč do sítě, tak byl pískán ofsajd.
     
    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 6:5. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 15:14. (22:43:30)

    Vít Schück

    Branky:

    Karty:   26. Kovačić (CRO), 45. Lovren (CRO), 58. Jedvaj (CRO) – 7. Henderson (ENG), 53. Stones (ENG), 72. Sterling (ENG)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 6:5. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 15:14.
    Chorvatsko: Livaković – Jedvaj, Lovren, D. Vida, Pivarić – Kovačić (74. Badelj), Rakitić – Kramarić, Modrić (C), Perišić (68. Pjaca) – Rebić (82. Livaja).
    Náhradníci: Sluga – Bartolec, Milić, Mitrović, Rog, Livaja, Bradarić, Pašalić, Santini, Badelj, Pjaca.

    Anglie: Pickford – Walker, Stones, Maguire – Sterling (78. Sancho), Henderson, Dier, Barkley, Chilwell – Rashford, Kane (C).
    Náhradníci: Butland, Bettinelli – Trippier, Alexander-Arnold, Dunk, Joe. Gomez, Winks, N. Chalobah, Mount, Maddison, Sancho.

    Rozhodčí: Felix Brych – Mark Borsch, Stefan Lupp (všichni GER)
    thejrc.org