Chorvatsko – Anglie 0:0 (kon.) | Belgie – Švýcarsko 2:1 (kon.)
konec
Chorvatsko
0:0 (0:0)
Anglie
Pátek 12.10.2018, 20:45 • Stadion HNK Rijeka, Chorvatsko • Liga národů UEFA - Liga A • Skupina 4
Předzápasové kurzy
     
    72
    Raheem Sterling dostává také žlutou kartu. Po odpískání útočného faulu odpálil míč na prázdné tribuny stadionu v Rijece.
     
    58
    Tin Jedvaj zajel skluzem do Diera. Hlavní rozhodčí trestá krajního obránce Chorvatska žlutou kartou.
     
    53
    Angličané vyvinuli tlak na branku Chorvatska. Henderson centroval do šestnáctky, Livaković sice vyběhl z branky, ale míč nezasáhl, poté se hosté dožadovali penalty, ale hlavní rozhodčí zákrok na Barkleyho neodpískal. Následně dostává žlutou kartu za protesty Stones.
     
    45
    Angličané přece jen v závěru první půle přidali v nasazení. Maguire měl potíže s napadajícím Rakitićem, následně se zkoušel prodrat po lajně Sterling, ale Lovren ho zastavil tvrdým skluzem a dostává žlutou kartu.
     
    26
    Mateo Kovačić poslal skluzem na trávník unikajícího Rashforda a i on je potrestán žlutou kartou. Pro Angličany navíc vzniká nebezpečná pozice pro centr do vápna.
     
    7
    Ben Chilwell zachytil míč před vápnem, poté ho ale velmi rychle ztratil a celou akci musel hasit ve střední části trávníku Jordan Henderson, který navíc vyfasoval také žlutou kartu.

    Vít Schück

    Branky:

    Karty:   26. Kovačić (CRO), 45. Lovren (CRO), 58. Jedvaj (CRO) – 7. Henderson (ENG), 53. Stones (ENG), 72. Sterling (ENG)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 6:5. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 15:14.
    Chorvatsko: Livaković – Jedvaj, Lovren, D. Vida, Pivarić – Kovačić (74. Badelj), Rakitić – Kramarić, Modrić (C), Perišić (68. Pjaca) – Rebić (82. Livaja).
    Náhradníci: Sluga – Bartolec, Milić, Mitrović, Rog, Livaja, Bradarić, Pašalić, Santini, Badelj, Pjaca.

    Anglie: Pickford – Walker, Stones, Maguire – Sterling (78. Sancho), Henderson, Dier, Barkley, Chilwell – Rashford, Kane (C).
    Náhradníci: Butland, Bettinelli – Trippier, Alexander-Arnold, Dunk, Joe. Gomez, Winks, N. Chalobah, Mount, Maddison, Sancho.

    Rozhodčí: Felix Brych – Mark Borsch, Stefan Lupp (všichni GER)
    thejrc.org