Chorvatsko – Anglie 0:0 (kon.) | Belgie – Švýcarsko 2:1 (kon.)
konec
Chorvatsko
0:0 (0:0)
Anglie
Pátek 12.10.2018, 20:45 • Stadion HNK Rijeka, Chorvatsko • Liga národů UEFA - Liga A • Skupina 4
Předzápasové kurzy
     
    82
    Střídání v týmu Chorvatsko: ze hřiště odchází Ante Rebić, přichází Marko Livaja.
     
    78
    Střídání v týmu Anglie: ze hřiště odchází Raheem Sterling, přichází Jadon Sancho.
    76. Branka Harryho Kanea není uznána pro ofsajd
     
    76
    Naopak na druhé straně se třepotal míč v síti. Kane převzal přihrávku po trávníku, poté chladnokrevně zakončil k zadní tyči, ale ještě před tím byl pískán ofsajd.
     
    74
    Střídání v týmu Chorvatsko: ze hřiště odchází Mateo Kovačić, přichází Milan Badelj.
     
    72
    Raheem Sterling dostává také žlutou kartu. Po odpískání útočného faulu odpálil míč na prázdné tribuny stadionu v Rijece.
     
    68
    Střídání v týmu Chorvatsko: ze hřiště odchází Ivan Perišić, přichází Marko Pjaca.
     
    58
    Tin Jedvaj zajel skluzem do Diera. Hlavní rozhodčí trestá krajního obránce Chorvatska žlutou kartou.
    57. Marcus Rashford zazdil druhou jasnou šanci během dvou minut
     
    57
    Rashford nyní vysunul přihrávkou na pravou stranu Sterlinga. Ten se ale bál jít do pokutového území a tak raději přihrával zpět. Nakonec se do další šance dostal Rashford, ale ani tentokrát Livakoviće nepřekonal.
     
    55
    Akce Marcuse Rashforda symbolizovala dosavadní průběh zápasu. Stále jen dvacetiletý útočník Manchesteru United pálil zcela osamocen, ale pouze do rukavic Livakoviće.
     
    53
    Angličané vyvinuli tlak na branku Chorvatska. Henderson centroval do šestnáctky, Livaković sice vyběhl z branky, ale míč nezasáhl, poté se hosté dožadovali penalty, ale hlavní rozhodčí zákrok na Barkleyho neodpískal. Následně dostává žlutou kartu za protesty Stones.
    51. Kaneova hlavička do břevna chorvatské branky
     
    51
    Po faulu na Walkera se rozehrávalo od pravé postranní lajny. Harry Kane se dostal k hlavičce, ale kapitánovi Anglie se postavilo proti břevno domácí branky.
     
    45
    Angličané přece jen v závěru první půle přidali v nasazení. Maguire měl potíže s napadajícím Rakitićem, následně se zkoušel prodrat po lajně Sterling, ale Lovren ho zastavil tvrdým skluzem a dostává žlutou kartu.
    44. Dierova hlavička do tyče
     
    44
    Minutu před pauzou měla Anglie k dispozici rohový kop. Hendersonova pobídka do pokutového území našla na přední tyči Erica Diera, který hlavičkoval ideálně k zadní tyči, ale míč nakonec právě orazítkoval pouze brankovou konstrukci.
    38. Andrej Kramarić pálil z nadějné pozice jen do Pickforda
     
    38
    Andrej Kramarić se dostal zatím do největší šance zápasu. Po přízemním pasu z levé strany pustil míč za sebe Rebić, před Kramarićem se tak otevřel prostor v šestnáctce, ale střela z prvního doteku nebyla dostatečně umístěná ani razantní.
     
    26
    Mateo Kovačić poslal skluzem na trávník unikajícího Rashforda a i on je potrestán žlutou kartou. Pro Angličany navíc vzniká nebezpečná pozice pro centr do vápna.
     
    7
    Ben Chilwell zachytil míč před vápnem, poté ho ale velmi rychle ztratil a celou akci musel hasit ve střední části trávníku Jordan Henderson, který navíc vyfasoval také žlutou kartu.

    Vít Schück

    Branky:

    Karty:   26. Kovačić (CRO), 45. Lovren (CRO), 58. Jedvaj (CRO) – 7. Henderson (ENG), 53. Stones (ENG), 72. Sterling (ENG)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 6:5. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 15:14.
    Chorvatsko: Livaković – Jedvaj, Lovren, D. Vida, Pivarić – Kovačić (74. Badelj), Rakitić – Kramarić, Modrić (C), Perišić (68. Pjaca) – Rebić (82. Livaja).
    Náhradníci: Sluga – Bartolec, Milić, Mitrović, Rog, Livaja, Bradarić, Pašalić, Santini, Badelj, Pjaca.

    Anglie: Pickford – Walker, Stones, Maguire – Sterling (78. Sancho), Henderson, Dier, Barkley, Chilwell – Rashford, Kane (C).
    Náhradníci: Butland, Bettinelli – Trippier, Alexander-Arnold, Dunk, Joe. Gomez, Winks, N. Chalobah, Mount, Maddison, Sancho.

    Rozhodčí: Felix Brych – Mark Borsch, Stefan Lupp (všichni GER)
    thejrc.org