Olympia Radotín – Převýšov 0:1 (kon.) | Vltavín – Karlovy Vary 4:1 (kon.) | Vyšehrad – Štěchovice 1:1 (4:3 po pen.)
Králův Dvůr – Benešov 4:0 (kon.) | Litoměřicko – Jirny 3:0 (kon.) | Domažlice – Velvary 4:0 (kon.)
Ústí n/O – Písek 1:0 (kon.) | Živanice – Brozany 4:0 (kon.)
konec
FK Litoměřicko
3:0 (0:0)
SK Viktorie Jirny
Sobota 13.10.2018, 14:30 • Litoměřice • Česká fotbalová liga • 10. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec nabídlo hned tři branky, o všechny se postaral domácí celek. Litoměřicko hrálo celý druhý poločas bez vyloučeného Luonga, avšak to na herním projevu nebylo znát. Domácí totiž bojovali a navíc měli většinu času výraznou územní převahu. Výkon Jiren zůstal za očekáváním, ve druhém poločase totiž nepřinesl očekávaný tlak, nýbrž spousta nepřesností. Pechatý tak neměl moc práce, hosté si vypracovali pouze jednu vyloženou šanci. (16:21:35)
     
    90
    Konec zápasu.
    90. DURA - 3:0
     
    90
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Domácí jsou střelecky při chuti! Viktorka opět zanevřela na jakékoliv vážnější bránění, k míči se tak dostal místní odchovanec DAVID DURA, jehož rána z otočky slavila úspěch. Kafka se míče možná ještě dotkl, nakonec ale hrací předmět zapadl ke vzdálenější tyči.
     
    89
    Střídání v týmu FK Litoměřicko: ze hřiště odchází Jan Štefko, přichází David Dura.
     
    89
    Štefkova další šance, tentokráte z kategorie tutových! Tentokráte vypálil levou nohou, jeho rána se nakonec snesla kousek vedle brány.
     
    88
    Obrana Jiren jakoby nefungovala. Štefko se totiž individuálním způsobem probil až k hranici malého vápna, kde jeho zakončení ale srazil obránce.
     
    88
    Střídání v týmu FK Litoměřicko: ze hřiště odchází Jakub Šimkovský, přichází Antonio Lauricella.
    87. ČAJKOVSKÝ - 2:0
     
    87
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Je tu druhá branka v hostující síti! Velký podíl na této brance má střídající Zdržálek, který postupoval podél brankové čáry, aby následně předložil LUKÁŠI ČAJKOVSKÉMU, který z první propálil marně se natahujícího Kafku.
     
    83
    Do konce zápasu zbývá něco málo přes deset minut. Jirny se i nadále nemůžou dostat k ničemu nebezpečnějšímu, domácí drží hubené vedení.
     
    82
    Šimkovský táhl další nadějnou akci svého celku, nicméně ve finální fázi si ukopl míč daleko od kopačky. Domácí kapitán posléze ještě fauloval.
     
    82
    Střídání v týmu FK Litoměřicko: ze hřiště odchází Michal Macháček, přichází Lukáš Čajkovský.
     
    81
    Urostlý Holík se ještě pokoušel zachytit míč před postranní čárou, nakonec se mu to ale nepovedlo. Macháček se ale vzápětí nedostal k padajícímu míči.
     
    80
    Jeníček naprosto zbytečně chyboval v rozehrávce, do vyložené šance se dostal domácí Verner, který ale levačkou mířil metr vedle tyče.
     
    79
    Další ofsajd, tentokráte se v něm zjevil jeden z hráčů Jiren. K míči se pochopitelně staví brankář Pechatý, který si s rozehrávkou dává hodně načas.
     
    78
    Stöckner se daleko s míčem nedostal, naopak pochvalu si zaslouží Šimkovský, který to hravě zvládl ve vlastním pokutovém území.
     
    77
    Na hrací ploše se začíná přiostřovat. Žlutou kartu nejprve vyfasoval hostující Kozel, který dost ostře zajel do Zdržálka. Emoce naopak neudržel domácí Valenta, který se ještě pustil do pošťuchované.
     
    76
    Na opačném pólu hrací plochy se v ofsajdovém postavení zjevil domácí Zdržálek. Litoměřicko je i nadále aktivnější, nyní Valenta málem zastihl prudkou přihrávku.
     
    75
    Borkova přihrávka na pravé křídlo přeci jenom doletěla na patřičné místo, tam ale byl včas brankář Pechatý, jenž vystartoval ze své brány.
     
    74
    Střídání v týmu SK Viktorie Jirny: ze hřiště odchází David Zoubek, přichází Tomáš Holík.
     
    73
    Jirny se ihned připravily o balón, neboť došlo k další zbytečné nepřesnosti. Autového vhazování se ujal Valenta, který si vybral střídajícího Cháberu.
    71. MACHÁČEK - 1:0
     
    71
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Domácí se dostávají do vedení! Litoměřicko zahrávalo rohový kop, v pokutovém území se nejlépe zorientoval MICHAL MACHÁČEK, který bezpečně dopravil míč do sítě. Domácí sice hrají v desíti, na herním projevu to ale není vůbec znát!
     
    69
    Střídání v týmu FK Litoměřicko: ze hřiště odchází David Surmaj, přichází Dominik Zdržálek.
     
    68
    Held zatáhl za dres jednoho z protihráčů, následovat bude standardní situace z levé strany. Do šestnáctky míří zadáci Litoměřicka.
     
    67
    Zoubkovi se povedlo zastavit křižnou přihrávku od Surmaje, míč mu ale uskočil daleko od kopačky, což nemuselo vadit, neboť soupeř opět přišel o balón.
     
    66
    Jenomže přízemní centr odklidil hned první protihráč, poté si s míčem zahrál také Pechatý, který nerozehrál vůbec dobře. Z vlastní poloviny se ho pokoušek překvapit jeden z protihráčů, dalekonosný lob ale skončil vedle brány.
     
    65
    Luxusní zakončení předvedl Verner, který zkusil štěstí z dobrých třiceti metrů. Táhlou ránu nakonec Kafka vyrazil do strany, roh pro domácí.
     
    64
    Rozehrávky se ujal Šimkovský, kterému se podařilo najít Macháčka, jehož zpracování míče bylo ukázkové. Jenomže kolem sebe neměl potřebnou podporu.
     
    64
    Střídání v týmu SK Viktorie Jirny: ze hřiště odchází Serhii Honcharenko, přichází Jakub Andrle.
     
    62
    Surmaj tentokráte vyhrál hlavičkový souboj, prodloužený míč málem našel naběhnuvšího Macháčka. Posléze na zemi skončil domácí Valenta.
     
    61
    Střídání v týmu FK Litoměřicko: ze hřiště odchází Šimon Havrda, přichází Jakub Chábera.
     
    61
    Žlutou kartu dostává David Zoubek (SK Viktorie Jirny).
     
    60
    Husenský na poslední chvíli ukopl míč jednomu z protihráčů, poté Litoměřicko podnikli rychlý protiútok, který ale dokázal odrazit Kozel.
     
    59
    Žlutou kartu dostává Tomáš Borek (SK Viktorie Jirny).
     
    58
    Šance také na druhé straně! Stöckner se z úhlu hnal sám na brankáře, jehož slabé zakončení ale dokázal Pechatý vyrazit před sebe.
     
    57
    Hosté tak přečkali krušný moment, stav je ale i nadále bezbrankový. Kafka okamžitě rozehrál do strany, v tuto chvíl je u míče zkušený Borek.
     
    56
    Stoprocentní šance domácích! Verner výborně prošel středem hrací plochy, poté předal zcela osamoceného Surmajovi, který ale vůbec netrefil branku.
     
    55
    Nyní si obrannou povinnost splnil Šustr, který odhlavičkoval centr z pravé strany do bezpečí. K dalšímu autovému vhazování se postaví Tokar.
     
    54
    Ten našel hlavu Macháčka, který hlavičkoval pouze do protihráče, od kterého se míč odrazil zpět za brankovou čáru. Další roh pro domácí.
     
    53
    Havra doběhl za zdánlivě ztraceným míčem, který ještě otřel o napadající Kozla. Litoměřicko si pro změnu vyzkouší rozehrávku rohového kopu.
     
    53
    Střídání v týmu SK Viktorie Jirny: ze hřiště odchází Radek Skuhravý, přichází Vladimír Pokorný.
     
    51
    Surmaj se tentokráte probíjel z pravé strany, posléze jeho přihrávka směřovala na Štefka, který patičkou pouze prodlužoval za sebe.
     
    50
    Na dalekonosný aut si naběhl Surmaj, který sice prodlužoval za sebe, tam se ale nacházel pouze jeden z protihráčů. Domácí ale sevřeli soupeře.
     
    49
    Jeníček nedokázal ideálně trefit míč, napadající Surmaj poté zatlačil protihráče k rohovému praporku. Litoměřicko má k dispozici aut.
     
    48
    Valenta se dostal nejvýše do vzduchu, poté se ale nejlépe zorientoval hostující Held, který ale nepřesně rozehrál na druhou stranu hrací plochy.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hosté, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nenabídl žádnou přesnou trefu. Sledovali jsme celkem vyrovnanou podívanou, avšak diváci neviděli ani jednu vyloženou šanci, což svědčí o méně záživnější partii. Litoměřicko mělo navrch v úvodních minutách, nicméně ke konci poločasu převzaly otěže zápasu Jirny, které se ale nedokázaly probít přes skálopevnou obranu soupeře. Jeden zásadní moment se přeci jenom udál, pět minut před koncem poločasu totiž vyfasoval červenou kartu domácí Luong, který zastavil unikajícího protihráče.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    44
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta prvního poločasu. Zatím to vypadá, že oba celky odejdou do kabin za nerozhodného stavu.
     
    42
    Na opačném pólu hrací plochy to po levém křídle zkoušel Valenta, který ale neměl potřebnou podporu spoluhráčů. Poté ještě vedle brány vypálil Havrda.
     
    41
    Jirny navíc měly k dispozici standardku z velice dobré vzdálenosti od branky. Přímo na Pechatého to zkoušel Zoubek, domácí brankář ale jeho střelu vyrazil.
     
    41
    Tak pozor, domácí totiž budou dohrávat v desíti! Za záchrannou brzdu totiž zatáhl Luong, který automaticky vyfasoval přímo červenou kartu.
     
    40
    Verner neodhadl správně dráhy letu míče, proto se ho kulatý nesmysl ani nedotkl. Nicméně Kafka špatně rozehrál, Litoměřicko ale tuto chybu nevyužilo.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    38
    Nyní ale hosté vybojovali rohový kop, který z pravé strany obstaral Štefko. Centr opět směřoval do malého vápna, kde v poklidu zakročil Kafka.
     
    37
    Macháček se pokoušel prodloužit míč za svá záda, Surmaj měl k němu hodně daleko. Litoměřicku vázne přechodová fáze, Kafka se v brance nudí.
     
    36
    Až nyní jsme se dočkali střeleckého pokusu, kterým se prezentoval hostující Zoubek. Ani jeho rána nesměřovala mezi tři tyče.
     
    35
    V tuto chvíli sledujeme fotbal plný nepřesností. Ani jedno z mužstev se nemůže dostat k ničemu kloudnějšímu, Jirny budou vhazovat.
     
    34
    Valenta si pokryl náběh Kozla, který se navíc nacházel v ofsajdu. Pechatý se postaví k rozehrávce, kterou zřejmě pošle daleko na druhou stranu.
     
    33
    Havrda naprosto odkláfkl přihrávku na vedle postaveného kolegu, což přineslo protiútok soupeře. K ráně z dálky se dostal Held, jenž pálil vedle brány.
     
    32
    Nedovoleným zákrokem si pomohl vracející se Skuhravý, který evidentně nestíhal Vernera. Centr do hostujícího vápna ale odvrátil pozorný Borek.
     
    31
    Stöckner to nejprve zkoušel střelou, která mu ale nevyšla. Poté se prohnal kolem obránce, jenomže teatrální pád na zem nepřinesl standardní situaci.
     
    30
    Na druhé straně zkoušel Valenta vysunout Surmaje, který se ale v době přihrávky nacházel v ofsajdu. To pochopitelně potvrdil pomezní rozhodčí.
     
    29
    Hosté jsou v posledních vteřinách o něco aktivnější, nicméně obrana soupeře je pozorná. Všechny centry jsou hodně rychlé odklizeny.
     
    24
    Verner se špatným prvním dotykem s míčem vyhnal ze střeleckého postavení, Jirny následně vyvezly balón do příjemnějšího prostoru.
     
    23
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, zatím na první branku stále čekáme. O něco aktivnější jsou domácí, kteří ale marně hledají cestičku ke Kafkovi.
     
    22
    Kozel se neprezentoval zrovna dobrou rozehrávkou, k míči se totiž dostal Macháček, který ale neodcentroval na kýženého adresáta.
     
    21
    Standardku si vzal na starost Verner, jehož centr nebyl vůbec špatný. Míč ale směřoval přímo ke Kafkovi, který ho vyboxoval do bezpečí.
     
    20
    Štefko to zkoušel rychlostním způsobem podél autové čáry, kde ho neúnavně stíhal Held. Nakonec si hostující hráč pomohl drobným faulem.
     
    19
    Stöckner se důrazem dostával za Husenského, který nakonec zakročil za cenu rohového kopu. Jirny rozehrávku naprosto zpackaly.
     
    18
    Pechatý ani tentokráte neodkopl vzduchem, nýbrž rozehrál do strany na naběhnuvšího kolegu. Litoměřicko to zkouší tak trochu po Barcelonsku.
     
    17
    Skuhravý si nevěřil na přenesení hry na levou stranu, raději přihrál zpět na Kozla, který posléze nakopl míč pouze do ofsajdového postavení.
     
    16
    Surmaj to tentokráte zkoušel přímo na bránu, jeho nikterak prudká střela skončila v rukavicích Kafky. První zakončení směřující na branku soupeře.
     
    15
    K rohu se nakonec postavil Honcharenko, který centr posílal na přední tyč. Tam se jeden z kolegů dostal k hlavičce, ta ale mířila vedle brány.
     
    14
    Kafka si musel dát pozor, při rozehrávce ho totiž atakoval Surmaj, který nakonec odkop nezablokoval. Na opačné straně budeme sledovat rohový kop.
     
    13
    Surmaj postupoval s míčem po pravém křídle, následně ještě předal lépe postavenému Vernerovi, kterému se ale nepodařilo kloudně vypálit.
     
    12
    Šimkovský posílal do šestnáctky dlouhý aut, jenomže jeho kolega Štefko nevybojoval ani roh. Kafka si vyzkouší rozehrávku od své svatyně.
     
    11
    K míči se postavil Štefko, který se snažil kroutit míč směrem do brány. Na vlastním malém vápně zasáhl Stöckner, jenž prodlužoval pouze do autu.
     
    10
    Litoměřice to zkoušely dalekonosným nákopem na Surmaje, který se nakonec k míči nedostal. Posléze zakončující Husenský vybojoval rohový kop.
     
    9
    Held se postaral o autové vhazování od pravé postranní čáry. Jeho dalekonosná nabídka zaplula pouze na hlavu domácího Surmaje.
     
    8
    Valenta ještě zabojoval, nakonec se mu podařilo vydolovat zdánlivě ztracený míč. Poté ale směřovala přihrávka na Štefka pouze do ofsajdu.
     
    7
    Jirny si vybojovaly standardní situaci zhruba ze třiceti metrů. K rozehrávce se postavil Zoubek, jehož centr našel pouze domácího Vernera.
     
    6
    Luong se musel vracet pro míč hluboko na vlastní polovinu, kde raději ještě spolupracoval s Pechatým. Domácí brankář konstruktivně rozehrál do strany.
     
    5
    Borek trochu zariskoval, avšak klička kolem protihráče mu vyšla. Poté roztáhl hru na levou stranu, kde s centrovanou nabídkou neuspěl Zoubek.
     
    4
    Nyní omylem zahrál rukou hostující Skuhravý, čehož si pochopitelně všiml také hlavní sudí. Litoměřicko okamžitě rozehrálo standardní situaci.
     
    3
    Napadající Honcharenko se marně dožadoval autového vhazování pro svůj celek, nakonec se ho od levé postranní čáry ujal domácí Valenta.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Litoměřicko: Pechatý – Luong, Havrda, Husenský, Macháček, Surmaj, Šimkovský (C), Štefko, Šustr, Valenta, Verner
    Náhradníci: Ordelt – Čajkovský, Dura, Chábera, Lauricella, Zdržálek

    SK Viktorie Jirny: Kafka – Borek, Held, Honcharenko, Jeníček, Klein (C), Kozel, Skuhravý, R. Stockner, Tokar, Zoubek
    Náhradníci: Kundrát – Andrle, Holík, Kočí, Kupriianov, Pokorný, M. Stockner

    Rozhodčí: Šulcová – Šafránková, Žáková.
     
    SK Viktorie Jirny

    Na opačné straně se nachází šestý celek uplynulé sezóny, kterému nyní patří poslední pozice. Jirny se stále herně hledají, nicméně od předposledních Živanic je dělí pouze horší skóre. Jirny letos vyhráli pouze ve čtyřech případech, naposledy tomu tak bylo v posledním zápase, kdy po penaltovém rozstřelu porazily právě Živanice. Jirny se ale nebývale trápí v ofenzívě, která z jedenácti odehraných zápasů nastřílela pouze sedm branek, což je vůbec nejméně v celé lize. Zároveň se ideálně nejeví ani obrana, která si drží průměr dvou obdržených branek na zápas.
     
    FK Litoměřicko

    Fotbalisté Litoměřicka neprožili zrovna povedený vstup do letošní sezóny, v jeden okamžik se dokonce nacházeli na samostatném chvostu tabulky. Domácí celek se ale herně zvedl, v tuto chvíli mu patří třináctá pozice, což je stále spodní polovina tabulky. Litoměřicko doposud nasbíralo třináct bodů, nicméně právě na poslední Jirny mají náskok pouhých tří bodů. Litoměřicko se nachází celkem v dobrém rozpoložení, neboť vyhrálo tři z posledních pěti utkání. Ba co víc, Litoměřicko dokonce porazilo druhý celek tabulky Dobrovice. Zároveň je Litoměřicko už tři zápasy na domácí půdě bez porážky, naposledy se tomu stalo 1. září proti Královu Dvoru.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Česká fotbalová liga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi FK Litoměřicko a SK Viktorie Jirny.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.

    David Suchý

    Branky: 71. Macháček, 87. Čajkovský, 90. Dura

    Karty:   77. Valenta (LTM) – 59. Borek (JIR), 61. Zoubek (JIR), 77. Kozel (JIR)   41. Luong (LTM)


    FK Litoměřicko: Pechatý – Luong, Havrda (61. Chábera), Husenský, Macháček (82. Čajkovský), Surmaj (68. Zdržálek), Šimkovský (C) (88. Lauricella), Štefko (89. Dura), Šustr, Valenta, Verner
    Náhradníci: Ordelt – Čajkovský, Dura, Chábera, Lauricella, Zdržálek

    SK Viktorie Jirny: Kafka – Borek, Held, Honcharenko (64. Andrle), Jeníček, Klein (C), Kozel, Skuhravý (53. Pokorný), R. Stöckner, Tokar, Zoubek
    Náhradníci: Kundrát – Andrle, Holík, Kočí, Kupriianov, Pokorný, M. Stöckner

    Rozhodčí: Šulcová – Šafránková, Žáková

    Diváci: 210
    thejrc.org