Gruzie – Andorra 3:0 (kon.) | Lotyšsko – Kazachstán 1:1 (kon.) | Arménie – Gibraltar 0:1 (kon.)
S. Makedonie – Lichtenštejnsko 4:1 (kon.)
konec
Gruzie
3:0 (1:0)
Andorra
Sobota 13.10.2018, 18:00 • Boris Paichadze Dinamo Arena (Tbilisi) • Liga národů UEFA - Liga D • Skupina 1
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 77 % : 23 %.
    Střely na branku: 8:1. Střely mimo: 8:3. Rohy: 12:0. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 11:14. (19:54:48)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí očekávaným vítězstvím Gruzie, která svého soupeře porazila výsledkem 3:0. Gruzie měla celé utkání výraznou územní převahu, navíc si vytvořila také velkou řadu zajímavých šancí, které bud končily na pozorném Gomesovi, nebo vedle brány. Andorra útočila spíše v prvním poločase, kde jednou pořádně protáhla Loriu. Ve druhém poločase se hosté pouze bránili, o čemž svědčí pohled na statistiky utkání. Loria se ve druhém poločase hodně nudil, za celou dobu na něj neletěla žádná střela.
     
    90+5
    Konec zápasu.
    90+4. KANKAVA - 3:0
     
    90+4
    Gruzie právě vstřelila branku!
    Tak přeci jenom ještě jedna branka v hostující síti! Zdánlivě nenápadná akce směřovala po pravém křídle, kde se k centur dostal Kakabadze. Jeho nabídka našla hlavu JABY KANKAVY, který hlavičkou na přední tyč překonal brankáře.
     
    90+3
    Utkání se spíše už jen dohrává, domácí jsou s míčem na útočné polovině.
    90+2. Červená karta
     
    90+2
    Tak pozor, hosté totiž budou dohrávat v desíti! Vieira přiběhl do hlavičkového souboje pozdě, následně loktem poslal k zemi Čaunturišviliho, za což okamžitě obdržel červenou kartu.
     
    90+2
    Posléze si nedovoleným zákrokem pomohl domácí Vako, který fauloval napadajícího Limu. Andorra má jednu z posledních šancí na snížení.
     
    90+1
    Kankava si přehodil míč na svojí silnější nohu, poté vyprodukoval nadýchaný centr, který ale skončil na pozorné obraně soupeře.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    89
    Střídání v týmu Gruzie: ze hřiště odchází Giorgi Čakvetadze, přichází Vakhtang Čanturišvili.
     
    89
    Posléze se do operativní pozice dostal Ananidze, který se hned několikrát setkal s kulatým nesmyslem. Gruzie se snaží vytáhnout zataženou obranu soupeře.
     
    88
    Hráči ve světlých dresech jsou i nadále aktivnější, nyní to nákopem na levou stranu zkoušel Navalovski, který zamířil pouze na nohu Rubia.
     
    87
    Střídání v týmu Andorra: ze hřiště odchází Jesus Rubio, přichází Jordi Rubio.
    84. VAKO - 2:0
     
    84
    Gruzie právě vstřelila branku!
    Domácí se přeci jenom dočkali rozhodující druhé branky! Gruzie zahrávala další roh, po kterém se ale dostala s míčem až ke středovému kruhu. Tam se parádní přihrávkou prezentoval Kvekveskiri, který našel naběhnuvšího VAKA. Střelec úvodní branky pouze přehodil Gomese, který podruhé kapituloval.
     
    84
    Nyní Čakvetadze čelil hned dvojici protihráčů, která ho hravě obrala o míč. Domácí křídelník se ještě dožadoval rohu, konat se ale bude odkop od brány.
     
    83
    Čakvetadzemu se podařilo zachytit míč před autovou čárou, poté ho ale vzorně dohrál Cervós, který ale pouze odpálil balón na druhou stranu.

    David Suchý

    Branky: 33. Vako, 84. Vako (Kvekveskiri), 90+4. Kankava (Kakabadze)

    Karty:   38. Kiteišvili (GRU) – 28. Alejo (ANR), 33. Rebés (ANR), 52. Emili Garcia (ANR), 59. Rodríguez (ANR)   90+2. Vieira (ANR)


    Držení míče: 77 % : 23 %.
    Střely na branku: 8:1. Střely mimo: 8:3. Rohy: 12:0. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 11:14.
    Gruzie: Loria – Kakabadze, Kvěrkvelia, Kašia, Navalovski – Kvekveskiri, Kankava (C) – Čakvetadze (89. Čanturišvili), Kiteišvili (68. Ananidze), Vako – Katčavara (81. Gvilia)
    Náhradníci: Kupatadze, Kvašvadze – Aburjania, Ananidze, Dvali, Gvilia, Čanturišvili, Jigauri, Chocholava, Merebašvili, Tabidze, Zarandia

    Andorra: Gomes – Je. Rubio (87. Jo. Rubio), Llovera (45. E. Garcia), Lima (C), Nicolas – Rodríguez, Rebés (77. Pujol), Vales, Cervós – Vieira, Alejo
    Náhradníci: Pires, Pol – Clemente, Ferré, E. Garcia, M. Garcia, Moreno, Pujol, Rubio, Sánchez

    Rozhodčí: Trattou – Soteriou, Petrou (všichni Kypr)
    thejrc.org