Saúdská Arábie – Irák 1:1 (kon.) | Chorvatsko – Jordánsko 2:1 (kon.)
konec
Chorvatsko
2:1 (1:0)
Jordánsko
Pondělí 15.10.2018, 20:45 • Stadion HNK Rijeka (Rijeka) • Mezinárodní přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 8:3. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 25:15. (22:34:33)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí očekávaným vítězstvím Chorvatska, které svého soupeře porazilo poměrem 2:1. Na úvodní branku tohoto zápasu jsme čekali něco málo přes dvacet minut, prosadil se domácí Vida. Chorvatsko přidalo druhou trefu po hodině hry, s Jordánskem to v tu chvíli nevypadlo příliš optimisticky. Hosté se ale přeci jenom dočkali kontaktní branky, která jim jakoby vlila krev do žil. Chorvatsko si muselo dát na hubené vedení pozor, nakonec se vicemistr světa dočkal kýženého vítězství.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Nakonec se bude ještě jednou žlutit, nedovoleným zákrokem si totiž pomohl domácí Rog, který u středového kruhu skolil Baniateyaha.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    90
    Střídání v týmu Jordánsko: ze hřiště odchází Musa Al Taamari, přichází Saleh Rateb.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, Chorvatsko stále drží hubené vedení. Jordánsko se nemůže dostat k tlaku.
     
    88
    Yassen si vybral volného Mareie, který byl ihned v péči několika protihráčů. Jordánsko se dostalo k souvislejší kombinaci, Livaja ale bezpečně ubránil Al Araba.
     
    87
    Vida předal míč vedle stojícímu Pivarićovi, který pro změnu na pravém křídle našel Jedvaje, kterého včas dohrál Rawashdeh.
     
    86
    Nakonec to zpoza pokutového území zkoušel Santini, který rovněž mířil pouze doprostřed branky, kde si s jeho střelou poradil Yassen.
     
    85
    Žlutou kartu dostává Tareq Khattab (Jordánsko).
     
    83
    Al Taamari byl v souboji jeden na jednoho včas u míče, nicméně hlavní sudí nedovolený zákrok neviděl. Kompletně celá lavička Jordánska "vyletěla" do vzduchu.
     
    82
    Do konce zápasu zbývá něco málo přes deset minut. Jordánsko najednou vycítilo šanci, domácí určitě nečekali takhle dramatický konec zápasu.
     
    81
    Do vzdušného prostoru se dokázal vyškrábat Vida, který ale nezamířil mezi tři tyče, nýbrž pouze nad branku. Yassen nemusel vůbec zasahovat.
     
    80
    Domácí záložník se přeci jenom dostal k dalšímu centr, avšak s totožným výsledkem. Nakonec Al Murjan hrál rukou, následovat bude standardka.
     
    79
    Žlutou kartu dostává Tin Jedvaj (Chorvatsko).
     
    78
    Nakonec jsme sledovali sedmý rohový kop domácího celku. I tentokráte se k míči postavil Rog, který svým centrem našel pouze hlavu Khattaba.
     
    77
    Hra se ale hodně rychle otočila na druhou stranu, kde se do zakončení natlačil Baniateyah. Jeho ránu ale dokázal zastavit pozorný Pašalić.
     
    76
    Na druhé straně dostal míč proti noze Yassen, který ale odkopl pouze do zámezí. Chorvatsko se dostane k autu, který si vzal na starost Jedvaj.

    David Suchý

    Branky: 24. Vida, 63. Mitrović – 73. Faisal

    Karty:   45. Bartolec (CRO), 79. Jedvaj (CRO), 90+1. Rog (CRO) – 40. Al Mardi (JOR), 85. Khattab (JOR)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 8:3. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 25:15.
    Chorvatsko: Livaković – Bartolec (64. Jedvaj), Lovren (46. Mitrović), Vida (C), Milić (46. Pivarić) – Rog, Badelj (46. Bradarić), Pašalić – Pjaca, Rebić (64. Livaja), Kramarić (66. Santini)
    Náhradníci: Sluga – Bradarić, Livaja, Jedvaj, Mitrović, Santini, Pivarić

    Jordánsko: Yassen (C) – Khattab, Marei, Arab – Shilbaya, Attiah Bani, Al-Samarneh (64. Al Murja), Al Bakhit – Al Mardi (72. Rawashdeh) – Khadr (64. Faisal), Al Taamari (90. Rateb)
    Náhradníci: Al Zoubii – Abdeliarouf, Al-Ersan, Al Murjan, Al Naber, Al Rawashdeh, Al Saify, Daldoum, Nawwas, Rateb, Tamimi

    Rozhodčí: Szabo
    thejrc.org