Norsko – Bulharsko 1:0 (kon.) | Slovinsko – Kypr 1:1 (kon.)
konec
Norsko
1:0 (1:0)
Bulharsko
Úterý 16.10.2018, 20:45 • Ullevaal Stadion, Oslo • Liga národů UEFA - Liga C • Skupina 3
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto utkání je to vše, přeji Vám hezký zbytek večera. (22:41:42)
     
    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 1:2. Střely mimo: 5:2. Rohy: 6:1. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 15:16.
     
    Je dobojováno! Norsko před pár dny na svém hřišti porazilo Slovince 1:0 a naprosto stejným způsobem dnes udolalo také Bulhary. Právě přes svého dnešního soupeře se seveřané dostávají do čela tabulky, ve které všem týmům zbývají odehrát ještě dva zápasy. O třetí vítězství Norů se dnes zasloužil Mohamed Elyounoussi, jehož branka z 31. minuty byla tou první a zároveň i poslední. Bulhaři po změně stran hru výrazně vyrovnali, ale žádnou větší šanci ke skórování neměli.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Ivelin Pomov zmařil asi poslední možnost na vyrovnání, svůj nákop totiž přetáhl až k nikým neobtěžovanému Jarsteinovi.
     
    90+3
    Kraevova kolmice byla hodně nepřesná, Aleesami ji zachytil a přihrál Jarsteinovi, který se postaral o dlouhý výkop do bezpečí.
     
    90+2
    King se vrátil do obrany a donutil faulovat Nikolaje Bodurova. Bulhaři tím přichází o velký počet vteřin, kterých do konce zápasu už moc nezbývá.
     
    90+1
    Nordtveit dával malou domů Jarsteinovi, který byl přitom vyběhnutý až k hranici vápna a musel se rychlými kroky vracet k brance, aby odvrátil hrozbu hodně laciného vlastence.
     
    90
    Nad rámec druhého poločasu jsou přidány další čtyři minuty.
     
    89
    Bandalovského centr z hloubi pole byl hodně krátký. Domácí okamžitě přešli do ofenzivy, jenže Mohamed Elyounoussi z devatenácti metrů o hodně přestřelil.
     
    88
    Norové lacino přišli o míč na vlastní polovině. Následný centr do vápna ale eliminovali a zahnali hosty aspoň k půlící čáře.
     
    86
    Mohamed Elyounoussi už toho má plné zuby. Po posledním skluzu zůstává ležet na hřišti a asi si tím říká o střídání.
     
    85
    Kristijan Malinov moc dobře věděl, že svým skluzem netrefí míč, ale rozběhnutého Mohameda Elyounossiho. I tato žlutá karta je udělena naprosto po zásluze.
    84. Joshua King (NOR)
     
    84
    Jeden z Norů výtečně sklepl nákop Mohameda Elyounossiho k malému vápnu, kde byl Joshua King úplně sám, jenže při snaze vypálit z voleje promáchl! Zatímco King nevěřícně ležel, tak domácí akce ještě pokračovala, dokud Henriksen neposlal střelu vedle levé tyče Ilievovy branky.
     
    83
    Až na několikátý pokus dostali Norové míč do bezpečí. Mohamed Elyounoussi v trochu pomalejším tempu razil do protiútoku, který Nedělev zastavil faulem za žlutou kartu.
     
    81
    Bulhaři se usadili na útočné polovině, drží se kousek před pokutovým územím a způsobují tím mírnou nervozitu mezi domácími fanoušky.
     
    80
    Božikov se s menším zdravotním problémem musel snažit zastavit aktivního Kinga, kterému míč trochu ukopl a zabránil ohrožení Ilievovy brány.
     
    79
    Tarik Elyounoussi byl u míče pozdě a místo kulatého nesmyslu nakopl jen koleno Božikova. Případné vážnější zranění by bylo velkým problémem pro Bulhary, kteří už vyplýtvali všechny tři střídání.

    Michal Břuchanský

    Branky: 31. M. Elyounoussi (Elabdellaoui)

    Karty:   21. Selnæs (NOR) – 14. Bandalovski (BUL), 35. Zanev (BUL), 45+1. Čorbadžijski (BUL), 72. Bodurov (BUL), 83. Nedělev (BUL), 85. Malinov (BUL)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 1:2. Střely mimo: 5:2. Rohy: 6:1. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 15:16.
    Norsko: Jarstein – Elabdellaoui, Nordtveit, Rosted, Aleesami – S. Johansen (C) (78. Fossum), Selnæs, Henriksen – M. Elyounoussi, King, T. Elyounoussi.
    Náhradníci: Nyland, E. Johansen – Hovland, Forren, Sørloth, Midtsjø, Ødegaard, Svensson, Linnes, Dæhli, Johnsen, Fossun.

    Bulharsko: Iliev – Božikov, Bodurov, Čorbadžijski (49. Vasilev), Zanev – Bandalovski, Kostadinov (78. Kraev), Slavčev (58. Malinov), Nedělev – Despodov, I. Popov (C).
    Náhradníci: Petkov, Makendžiev – S. Popov, Vasilev, Kraev, Nedjalkov, Kovačev, Milanov, Ivanov, Goranov, Malinov, Dimitrov.

    Rozhodčí: Beaton – Connor, Potter (všichni SCO)
    bahis siteleri