New Jersey – Dallas 3:0 (kon.) | NY Rangers – Colorado 3:2 (2:1 po s.n.) | Philadelphia – Florida 6:5 (2:1 po s.n.)
Pittsburgh – Vancouver 2:3 (po pr.) | Tampa – Carolina 4:2 (kon.) | Minnesota – Arizona 2:1 (kon.)
Winnipeg – Edmonton 4:5 (po pr.) | Vegas – Buffalo 4:1 (kon.)
po prodl.
Pittsburgh Penguins
2:3 (1:2, 0:0, 1:0 - 0:1)
Vancouver Canucks
Středa 17.10.2018, 01:05 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že Vancouver zvítězil se s vámi loučím. Opět se na vás budu těšit u dalšího zápasu Pittsburghu, který vyzve v dalším zápase Toronto. Pro tentokrát je to opravdu vše, dobrou noc nebo dobré ráno, jak chcete. (03:45:53)
     
    Československá stopa

    Dominik Simon (PIT) 0 bodů (0+0), 1 střela, 6:54 čas na ledě
     
    Hvězdy utkání:

    1. Brock Boeser (VAN) 1+0
    2. Carl Hagelin (PIT) 1+0
    3. Brandon Sutter (VAN) 1+0
     
    Dnešní utkání sledovalo 18 492 diváků.
     
    Z vítězství se raduje Vancouver, který si připsal vítězství v prodloužení. Ze strany Pittsburghu je hra hodně upracovaná a Tučňákům chybí lehkost z minulých sezón. Dalo by se říct, nedaří se kapitánu, nedaří se týmu. Ačkoliv se Sidney Crosby snaží prolomit střeleckou smůlu, tak jeho čekání na gól pokračuje. Vraťme se ke hře Vancouver, který ve třetí části hrál velmi jednoduše a soustředil se na bránění předbrankového prostoru. Hostující hráči zastavili hodně pokusů soupeře, čímž pomohli Andersu Nilssonovi.

    Střely na branku: 28:26.
    Střely v prodloužení: 1:1.
     
    Konec zápasu.
    60:34 Brock BOESER - 2:3
     
    60:34
    Vancouver právě vstřelil branku!
    O vítězi je rozhodnuto! Z levého kruhu pro vhazování vystřelil přes obránce BROCK BOESER, jehož pokus skončil v brance. Zdálo se, že Casey DeSmith toho moc neviděl, a tak zasáhnout nemohl. Asistence: Christopher Tanev.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Šedesát minut vítěze nenašlo, a tak půjdeme do prodloužení. Už to vypadalo, že Vancouver těsné vedení udrží. Ovšem po propadnutí ve středním pásmu jeli dva domácí do přečíslení a byl to Carl Hagelin, jenž vyrovnal.

    Střely na branku: 27:25.
    Střely v této třetině: 10:6.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:36
    Alexander Edler nabídl kotouč soupeři. Bryan Rust s ním okamžitě přejel do útočné třetiny, ale jeho pokus byl přizvednutý do ochranné sítě.
     
    58:42
    Ben Hutton přenechal kotouč do tandemu na Brandona Suttera. Jeho pokus z levé strany schoval do výstroje Casey DeSmith.
    56:46 Carl HAGELIN - 2:2
     
    56:46
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    To byla hokejová lahoda a je opět vyrovnáno! Jevgenij Malkin zachytil puk a vyslal dva spoluhráče do přečíslení. Phil Kessel naznačoval, že bude střílet, ale dal přihrávku na zlatém podnose pro CARLA HAGELINA. Švédský útočník měl situaci už velmi jednoduchou. Asistence: Phil Kessel a Jevgenij Malkin.
     
    56:24
    Domácímu týmu chybí lehkost a vše je takové upracované. Tučňáci se ke střeleckým pokusům dostávají stěží. Ovšem Vancouver vyhazuje na další icing.
     
    55:33
    Ze středního pásma nahodil puk na branku Kris Letang. Anders Nilsson vyrazil puk před sebe a ze vzduchu ho schoval do lapačky.
     
    55:27
    Kotouč sice končí v brance, ale hokejka Jaka Guentzela byla hodně vysoko. Ani hráči domácího celku se neradovali, protože moc dobře věděli, že branka platit nemůže.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 7. Guentzel, 57. Hagelin (Kessel, Malkin) – 9. B. Hutton (M. Granlund, Schaller), 19. B. Sutter (Schaller, Motte), 61. Boeser (Ch. Tanev)


    Pittsburgh Penguins: DeSmith (M. Murray) – Letang (A), Dumoulin, Oleksiak, J. Johnson, Riikola, Määttä – Brassard, Crosby (C), Guentzel – Kessel, Malkin (A), Hagelin – Rust, Sheahan, Hörnqvist – Sprong, Cullen, Simon.
    Vancouver Canucks: A. Nilsson (Markström) – Ch. Tanev, Edler (A), Gudbranson, B. Hutton, Stecher, D. Pouliot – Boeser, Horvat (A), Bärtschi – Eriksson, Gaudette, Goldobin – Virtanen, B. Sutter, Roussel – Motte, M. Granlund, Schaller.

    Rozhodčí: Brenk, Pollock – Amell, Brisebios

    Diváci: 18 492
    thejrc.org