Tábor – Pelhřimov 6:5 (kon.) | Žďár n/S – Písek 7:4 (kon.) | Mor. Budějovice – Havlíčkův Brod 4:2 (kon.)
Nový Jičín – Kopřivnice 3:1 (kon.) | Opava – Šumperk 2:1 (2:1 po s.n.) | Orlová – SHK Hodonín 0:8 (kon.)
konec
SKLH Žďár nad Sázavou
7:4 (1:0, 5:2, 1:2)
IHC Králové Písek
Středa 17.10.2018, 18:00 • Bouchalky • 2. liga - Jih a Východ (ČR) • 10. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Druhá hokejová liga pokračuje desátým kolem. Mimo jiné utkání se dnes představí vedoucí celek druhé hokejové ligy. Domácí SKLH Žďár nad Sázavou přivítá před vlastními fanoušky jihočeský IHC Písek.
     
    IHC PÍSEK loni obsadil ve skupině Střed poslední příčku, ale letos se zdá být daleko konkurenceschopnější. Ve skupině Jih je s jedenácti body na čtvrtém místě. Mimochodem, během osmi utkání získal Písek letos už více než polovinu bodů, co za celou loňskou sezonu. Písečtí hokejisté mají za sebou tři těžké domácí zápasy. Jihočeský celek nejprve o branku prohrál s Havlíčkovým Brodem, v mezidivizním zápase ale porazil tehdejšího lídra skupiny Východ Šumperk. V posledním kole završili domácí trojzápas písečtí hokejisté těsnou porážkou s Moravskými Budějovicemi.
     
    SKLH ŽĎÁR NAD SÁZAVOU je prozatímním lídrem druhé hokejové ligy. Skupinu Jih ovládá se čtyřbodovým náskokem na čele s nejlepším skóre v celé lize. Poslední domácí zápas byl pro Plameny jako jediný v letošní sezoně ztrátový, když podlehly Opavě v prodloužení. Navázat na vítěznou vlnu se žďárským hokejistům povedlo o víkendu v Pelhřimově, kde zvítězili jednoznačně 6:1. Dnes nečeká svěřence Michala Konečného lehký soupeř, neboť Písek letos dokazuje, že favorita umí řádně potrápit.
     
    Úvodní sestavy:

    SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma (Kulich) – Kolda, Půža, Koželuh, Havlín, Lojek, Pleva, Peslar – Tlačil, Gregar, Kovářů, Prokš, Kunstmüller, Bureš, Jícha, Kuřítko, Franek, Stehlík, Kališ, Wasserbauer

    IHC Písek:Hauser (Buchta) – Turek, Hora, Parýzek, Červinský, Bílek, Houdek, Hanus, Pelant – Hučko, Šuhaj V., Sýbek, Rod, Polata, Koupal, Marcilis, Strnad, Jabůrek, Šuhaj J.

    Rozhodčí: Pokorný – Křivohlavý, Klouda.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    02:13
    K prví střele zápasu se dostal na hostující straně Hučko. Puk Sláma, ale dobře viděl a přerušil tak hru. Bude se vhazovat před domácím brankářem.
     
    03:35
    Nadvakrát se ke střele dostal mezi kruhy Polata, ale Sláma předvedl dva parádní zákroky.
     
    04:02
    Vyloučení v týmu IHC Písek (Koupal – 2 min., podrážení).
     
    04:27
    Úplně osamocený se ve vlastním oslabení k puku dostal mezi kruhy Hučko, ale kotouč nastřelil vedle Slámovy brány. Teď měli domácí velkou kliku.
     
    05:30
    Až teď se v přesilovce prokličkoval ke střele jeden z domácích útočníků, ale Hauser si v jeho šancí v pohodě poradil.
     
    06:02
    Hosté v plném počtu.
     
    06:53
    Vyloučení v týmu SKLH Žďár nad Sázavou (Wasserbauer – 2 min., nedovolené bránění).
     
    07:28
    Od modré se k dobré šanci dostal po Polatově nahrávce Parýzek, ale pálil nad Slámovu bránu. Písek se dál drží v útočném pásmu.
     
    08:45
    Dobře se podél levého mantinelu až před Slámu prokličkoval Červinský, ale Sláma jeho střelu beckhendem přečetl a schoval ji na ledu pod lapačkou.
     
    10:20
    Konečně se ke střele dostali i domácí. Na levém kruhu dostal nabito Půža. ale mířil vedle.
     
    11:50
    A s další střelou si musel poradil Hauser. Tentokrát od modré vystřelil Jícha, ale na puk měl hostující brankář dobrý výhled.
     
    13:28
    Z levého kruhu se dostal ke střele Šuhaj J., ale nastřelil jen Slámův levý beton. Puk se pak odrazil na hokejku Plevy, který okamžitě přenesl hru na druhou stranu, kde teď domácí kombinují.
     
    14:39
    Od modré pálil další z domácích. Tentokrát Pleva, ale Hauser opět bezchybný. Bude se vhazovat v útočném pásmu Plamenů.
     
    15:33
    Tentokrát musel zasahovat na druhé straně Sláma. Se střelou Polaty si, ale stejně jak na druhé straně Hauser opět v klidu poradil. Oba brankáři si zatím drží tak čisté konto.
     
    17:15
    Žďár právě vstřelil branku!
    Plameny jdou do vedení. Za bránou stojící Gregar našel na levém kruhu najetého hodně svátečního střelce MARTINA LOJKA, který tvrdou střelou z první propálil Hausera a poslal tak domácí do vedení – 1:0. Asistence: Jan Wasserbauer.
     
    19:10
    V poslední minutě první třetiny se ke střele prokličkoval Marcilis, ale Sláma vyrazil puk pravým betonem mimo.
     
    19:39
    Vyloučení v týmu SKLH Žďár nad Sázavou (Kolda – 2 min., podrážení).
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:54
    Dobře se v přesilovce prokličkoval ke střele mezi kruhy Polata, ale puk nastřelil mimo.
     
    22:46
    Pod tlakem Plamenů se Písek osvobodil jen za cenu zakázaného uvolnění. Na vhazování se staví Jabůrek s Wasserbauerem a bude s tak hrát před Hauserem.
     
    25:53
    Do výborné šance ujel Šuhaj V., ale střelou z levé strany Slámu nepřekvapil. K puku se potom dostali opět hosté, kteří se dál drží v útočném pásmu.
     
    27:35
    Písek právě vstřelil branku!
    Písek vyrovnává na – 1:1. Střelou beckhendem se trefuje JAN MARCILIS. Asistence: Jakub Šuhaj, Dominik Bílek.
     
    30:43
    Po střele jednoho z hostujících končí puk v ochranné síti za Slámou. Je přerušeno a vhazovat se bude v útočném pásmu Písku.
     
    31:05
    Žďár právě vstřelil branku!
    Plameny jdou opět do vedení – 2:1. Stehlík našel si před Hauserem výborně najíždějícího MARKA PROKŠE, který střelou na brankářům pravý beton poslal domácí do vedení – 2:1. Asistence: Ondřej Stehlík, Martin Lojek
     
    31:46
    Vyloučení v týmu IHC Písek (Hučko – 2 min., hákování).
     
    32:26
    K puku se dostal Prokš a vyhazuje. Následně se hosté ještě dostali do útočného pásma, když Slámovu pozornost prověřil Polata, ale bez úspěchu.
     
    33:12
    Žďár právě vstřelil branku!
    Domácí jdou do vedení už na – 3:1. Z mezikruží se trefuje domácí kapitán MARTIN PLEVA. Asistence: Lukáš Bureš, Lukáš Jícha.
     
    33:48
    Žďár právě vstřelil branku!
    A v krátkém sledu hned Žďár navyšuje vedení již na – 4:1. Po Wasserbauerově nahrávce se střelou z první z mezikruží trefuje TOMÁŠ FRANEK. Asistence: Jan Wasserbauer, Luboš Kunstmüller
     
    34:54
    Písek právě vstřelil branku!
    Písek hned zápětí snižuje – 4:2. Po úniku se trefuje do levého horního rohu JAN SÝBEK. Asistence: Petr Hučko, Jan Polata.
     
    35:06
    Žďár právě vstřelil branku!
    A Žďár si bere svoje tříbrankové vedení vedení zpět – 5:2. Do horního rohu Hauserovy brány se trefuje ONDŘEJ HAVLÍN. Asistence: Jan Tlačil, Luboš Kunstmüller.
     
    37:14
    Do nebezpečné šance se mohli dostat hosté, ale poslední nahrávku jim vybral mezi kruhy Peslar. K puku se okamžitě dostali tak domácí, kteří momentálně kombinují před brankářem.
     
    38:33
    Žďár právě vstřelil branku!
    A domácí jsou při chuti. Vedou už – 6:2. Nad brankářův pravý beton se parádně trefuje JAKUB PESLAR. Asistence: Marek Prokš.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:25
    Písek právě vstřelil branku!
    Písek hned v úvodu 3 tř. snižuje – 6:3. Trefuje Se JAN SÝBEK. Asistence: Tomáš Rod
     
    43:35
    Žďár právě vstřelil branku!
    A další branka. Tentokrát zas pro domácí – 7:3. Mezi kruhy si na Burešovu nahrávku parádně sjel MARTIN KUŘÍTKO. Ten střelou nad pravý beton propálil Hausera. Asistence: Lukáš Bureš, Jakub Peslar
     
    45:35
    Vyloučení v týmu IHC Písek (Sýbek – 2 min., nedovolené bránění).
     
    47:23
    Od modré vypálil dobře Lojek, ale střílel mimo. Puk se pak odrazil na hokejku jednoho z hostí, který ho okamžitě vyhodil na druhou stranu.
     
    50:02
    Dobře si mezi kruhy sjel na střelu Gregar, ale netrefil bránu. K puku se pak dostal opět domácí hráč konkrétně Peslar, který momentálně drží puk na modré čáře.
     
    51:14
    Vyloučení v týmu SKLH Žďár nad Sázavou (Tlačil – 2 min., hákování).
     
    51:53
    Od modré vystřelil Parýzek. Sláma puk, ale dobře viděl a přerušil hru.
     
    52:50
    Písek právě vstřelil branku!
    Písek snižuje na – 7:4. Z dorážky se trefuje MARTIN PARÝZEK. Asistence: Jan Polata, Jan Marcilis.
     
    Dnešní utkání sleduje 644 diváků.
     
    55:44
    V pěkném zmatku před Hauserem se snažil dorážet do brány Prokš, ale ani jeden z jeho pokusu nebyl úspěšný. Plameny teď, ale v posledních minutách předvádí pěkný tlak v útočném pásmu, ale bez úspěchu.
     
    58:00
    Začaly poslední dvě minuty ve třetí třetině a Plameny se proviňují zakázaným uvolněním.
     
    59:28
    Po střele jednoho z obránců se snažil před gólmanem tečovat Gregar, ale místo toho puk ztečoval jeden z hostujících obránců do ochranné sítě.
     
    Konec zápasu. (20:12:27)

    Jakub Janů

    Branky a nahrávky: 18. Lojek (Wasserbauer), 32. Prokš (Stehlík, Lojek), 34. Pleva (Bureš, Jícha), 34. Franek (Wasserbauer, Kunstmüller), 36. Havlín (Tlačil, Kunstmüller), 39. Peslar (Prokš), 44. Kuřítko (Bureš, Peslar) – 28. Marcilis (Šuhaj J.., Bílek), 35. Sýbek (Hučko, Polata), 41. Sýbek (Rod), 53. Parýzek (Polata, Marcilis)


    SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma (Kulich) – Kolda, Půža, Koželuh, Havlín, Lojek, Pleva, Peslar – Tlačil, Gregar, Kovářů, Prokš, Kunstmüller, Bureš, Jícha, Kuřítko, Franek, Stehlík, Kališ, Wasserbauer
    IHC Králové Písek: Hauser (Buchta) – Turek, Hora, Parýzek, Červinský, Bílek, Houdek, Hanus, Pelant – Hučko, Šuhaj V., Sýbek, Rod, Polata, Koupal, Marcilis, Strnad, Jabůrek, Šuhaj J.

    Rozhodčí: Pokorný – Křivohlavý, Klouda

    Diváci: 644
    ocianews.com